Vegatopia Forum

Pastasalade!

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

SanderV

Re:Pastasalade!
« Reactie #20 Gepost op: 30 juni 2005, 19:38:52 »
....bij voorkeur nog witte balsamico, anders wordt het zo'n smurrie qua uiterlijk.
Dat mis ik dus....die haal je bij de Italiaan?

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Pastasalade!
« Reactie #21 Gepost op: 30 juni 2005, 22:00:34 »
....bij voorkeur nog witte balsamico, anders wordt het zo'n smurrie qua uiterlijk.
Dat mis ik dus....die haal je bij de Italiaan?

in ieder gerval niet bij de AH want die is erg vies (van bertolli geloof ik brrrrr). Een goede Italiaan of azijnwinkel heeft het, als je geluk hebt heeft de Xenos een restje. Het is erg duur (de goede) maar ook erg lekker. Smaakt anders dan bruine balsamico trouwens.

Japanse Sushi-azijn is ook lekker over de pastasalade (maar dan niet van blue dragon, maar van de toko ofzo).
,,,,فلافل

Offline Annemieke

  • ******
  • 18.716
  • Geslacht: Vrouw
    • Rozemarijn koken & foto
Re:Pastasalade!
« Reactie #22 Gepost op: 02 juli 2005, 09:50:12 »
Ik zie niet zo goed wat nou 'echt' is en wat niet. Okee, er moet in ieder geval opstaan dat het balsamico di modena is. Maar dan... overal (in de donkere) zit kleurstof in. Zelfs in duurdere.

Offline Amarillo

  • Forumkenner 2004, 2005, 2007 en 2014
  • *****
  • 3.218
Re:Pastasalade!
« Reactie #23 Gepost op: 02 juli 2005, 10:36:47 »
Er was toch zoiets als een verschil tussen balsamico-azijn die balsamico-azijn heet en balsamico-azijn die zich 'aceto balsamico' mag noemen? Die laatste is dan het echtst. Ofzo.

* kalimantan  heeft ook es een klepel zien hangen, hoor
:P [/size]
Ik wil vega bananenschuimpjes.

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pastasalade!
« Reactie #24 Gepost op: 02 juli 2005, 17:56:14 »
ik vind een soort van italiaanse pasta salade erg lekker, met bijv: rucola, olijven, mozarella, tomaten, kappertjes...

maar ook de meer hollandse benadering van het geheel, met veel mayonaise erdoor.

smikkeltje

Re:Pastasalade!
« Reactie #25 Gepost op: 15 juli 2005, 22:53:20 »
sperzieboontjes (kort gekookt) zijn ook heel lekker in de pastasalade! of doperwtjes (uit een blikje) of mais. eigenlijk is alles lekker in pastasalade. en als dressing creme fraiche met verse kruiden en citroensap!

nog lekkerder dan pastasalade vind ik rijstsalade, van risottorijst!

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pastasalade!
« Reactie #26 Gepost op: 25 november 2009, 17:36:13 »
Mensen. waar blijven de rest van de receptjes?
Eet men sinds 2005 geen pasta salade meer?

Ik wil iets proberen zonder zongedroogde tomaten en sterke kaas want het is voor de lunch en op mn werk, dus wil niet teveel meuren.
Dat doe ik tijdens de avonddiensten al.

Offline Sam

  • ******
  • 7.058
Re:Pastasalade!
« Reactie #27 Gepost op: 25 november 2009, 17:55:29 »
Jawel hoor, wordt nog steeds gegeten. Ik maak het wel eens op dezelfde manier als aardappelsalade, dat wordt ook erg lekker. Als je de knoflook en het ei eruit laat, stinkt het niet als je het op je werk eet.

Voor de salade de volgende ingredienten in een kom door elkaar scheppen:
- Afgekoelde pasta (liefst holle zodat de dressing er een beetje in kan gaan zitten)
- Kleingesneden augurkjes
- Kleingesneden zilveruitjes
- Kleingesneden rode paprika
- Gare doperwtjes
- Blokjes beetgare wortel
- Als je niet op je werk eet: hardgekookt ei in blokjes

Voor de dressing de volgende dingen met de staafmixer tot een dressing frutten:
- Mayonaise
- Azijn van de zilveruitjes
- Zilveruitjes
- Tomatenketchup (klein beetje maar!)
- Verse bieslook en peterselie, fijngesnipperd
- Paprikapoeder
- Versgemalen peper
- Als je niet op je werk eet: teentje knoflook!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pastasalade!
« Reactie #28 Gepost op: 25 november 2009, 18:21:03 »
Oewwh klinkt lekker!
Heb volgens mij ook alle ingredienten in huis.

Damn, wilde er bleekselderij doorheen doen, maar ben dat vergeten te halen.

Offline LelleL

  • *****
  • 3.652
  • Geslacht: Vrouw
Re:Pastasalade!
« Reactie #29 Gepost op: 25 november 2009, 18:31:07 »
Kan je salades invriezen?
Dan bedoel ik niet de variant met sla, want dat lijkt me niet, maar iets als coleslaw bijvoorbeeld. (Zat te denken zo'n bak, yumyumyum, te gebruiken als dressing, maar dat is natuurlijk veel t veel en zeker niet lang houdbaar.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Pastasalade!
« Reactie #30 Gepost op: 25 november 2009, 18:46:31 »
Denk dat het alleen haalbaar is als je de veggies van te voren blancheert en je de dressing er nadat het goed ontdooit is pas bij gooit...
Sin chile, no tiene chiste!

Offline veggiesara

  • ***
  • 225
  • Geslacht: Vrouw
    • Vegetarisch Ecologisch Leven
Re:Pastasalade!
« Reactie #31 Gepost op: 14 december 2009, 20:51:03 »
Mjammjam pastasalade! Vooral in de zomer vind ik het heerlijk, als iedereen zich tegoed doet aan barbecue, geniet ik van mijn pastasalade.

Ik hou het meestal vrij simpel:
hardgekookte eieren - komkommer - olijven - mozzarella - wortel - rucola - dressing (meestal kruidendressing van Effi)

en soms: sperzieboontjes - erwten - wortel - tomaat - Italiaanse kaas (bv. parmezan)

Een lekkere dressing is ook olijfolie + suiker + mosterd!

Offline trashydiva

  • **
  • 78
  • Geslacht: Vrouw
    • FAIRyFAIR natuurlijke verzorging & fairtrade woondecoraties
Re:Pastasalade!
« Reactie #32 Gepost op: 23 december 2009, 10:56:39 »
Ik maak hem meestal zo;

-Pasta  (  ja ja  :P )
-komkommer in blokjes
-tomaat in stukjes
-kaasblokjes
-waterkerssla
-paprika in blokjes

etc. wat je maar lekker vindt.

En dan wat mayo om te mengen  :)

Vegatopia

[Koken] Orzosalade met venkel
« Reactie #33 Gepost op: 11 mei 2015, 13:00:13 »
Orzosalade met venkel

De venkelknol staarde me aan vanuit de groentela. Hij lag er al een week, en moest dus nodig opgegeten worden. Nu vind ik venkel wel lekker, maar de anijsachtige smaak is vaak wel wat overheersend in een gerecht. In deze salade heeft hij een wat mildere smaak gekregen.

Source: Orzosalade met venkel