Vegetarisch - voor iedereen > Koken

Pompoenpitten

<< < (8/8)

Aiko:
Ik vermoed het ontstaan van een equivalent van de friet / patat onenigheid, nu gepeld / ongepeld. Ik zeg ongepeld! In die ene supermarkt te Kleve heb ik ze zelf gekocht en later opgesnoept. En het was lekker ook nog eens.

Overigens kost pitten uit een pompoen halen ook niet zoveel tijd en moeite. Je krijgt er alleen ongelofelijke smerige handen van.

SanderV:
Ik had er laatst ook een paar nodig, en toen heb ik ze bij de Sligro gekocht. Wel jammer dat het een hele bak is, en dat ik ze verder nooit gebruik.

Sanja:
Ik heb de pitten uit de pompoen die ik gister geslacht heb eruit gepield, gewassen en op een theedoek te drogen gelegd. Ik kon mijn nieuwsgierigheid echter niet bedwingen en heb gelijk 's avonds geproefd (en ja, je moet ze net als zonnebloempitten openbreken!): erg lekker! Ze smaken een beetje naar beukennootjes. Ik vond de smaak eigenlijk niet echt lijken op de pompoenpitten die je gepeld en al koopt. En ze smaakten ook niet echt naar de pompoenpitten in schil (heet dat schil?) van de toko.  ???

Maartje!:
Klinkt goed, ik heb hetzelfde gedaan maar nog niet geproefd... Ben benieuwd!

Aiko:
Net ter experiment pompoenpittenbrood gemaakt (met banaan ook, overigens). Het is een groot succes. Gewoon de pitten rechtstreeks uit de pompoen in je deegmeel gooien en meebakken. Ik heb de pitten (ongepeld) wel even in het water gegooid dat ik opwarmde om deeg mee te maken, misschien dat dat invloed heeft op de eetbaarheid van de zaden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie