Vegatopia Forum

Pasta

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Vegatopia

[Koken] Pasta met verse tomatensaus, geroosterde groenten, feta en oregano
« Reactie #100 Gepost op: 26 oktober 2016, 13:00:43 »
Pasta met verse tomatensaus, geroosterde groenten, feta en oregano

Soms heb je weleens van die dagen... De koelkast vol met de heerlijkste groenten en andere mooie producten, en dan toch totaal inspiratieloos naar de inhoud ervan staan te staren. Na enig gedraal besloot ik van de tomaatjes, paprika's, aubergine, courgette en pastinaken een pastagerecht te maken. Het zoete van de groenten bleek, na ze te hebben geroosterd in de oven, een heerlijke combinatie te vormen met de feta, de verse tomatensaus en de pasta. Met een droge witte wijn was het genieten geblazen.

Source: Pasta met verse tomatensaus, geroosterde groenten, feta en oregano

Vegatopia

[Koken] Tagliatelle met paddenstoelen
« Reactie #101 Gepost op: 14 november 2016, 13:01:53 »
Tagliatelle met paddenstoelen

Simpel, snel en smakelijk. Neem wel tagliatelle, want de bite hiervan past het beste bij dit gerecht. Je kunt de pasta trouwens ook met alleen kastanjechampignons maken. Lekker met een salade erbij, anders heb je te weinig groenten gegeten om met een goed geweten naar bed te gaan.

Source: Tagliatelle met paddenstoelen

Vegatopia

[Koken] Spinaziepici met venkel, paprika en kikkererwten met tomatendressing
« Reactie #102 Gepost op: 08 januari 2017, 19:00:29 »
Spinaziepici met venkel, paprika en kikkererwten met tomatendressing

Een poosje geleden lanceerde Albert Heijn met veel tromgeroffel de Pasta Delizia met wel 40% groente erin verwerkt. Het idee is dat je met de pasta meteen je groente binnenkrijgt. De Italianen hadden dat natuurlijk al veel eerder uitgevonden: de pasta verde. Geïnspireerd door Jamie Oliver maken wij spinaziepici, met wel 42% spinazie er in. Heerlijk gifgroen en daarom een mooie basis voor kleur- en smaakcontrasten.

Source: Spinaziepici met venkel, paprika en kikkererwten met tomatendressing

Vegatopia

[Koken] Pasta met aardpeer-champignonsaus, walnoten en krokante aardpeerchips
« Reactie #103 Gepost op: 03 februari 2017, 01:01:47 »
Pasta met aardpeer-champignonsaus, walnoten en krokante aardpeerchips

In het Engels heten aardperen “Jerusalem artichoke”, ondanks het helemaal geen familie van de artisjok is. De smaak heeft echter wel wat van een artisjok, en combineert in deze pastasaus lekker bij champignons en walnoten.

Source: Pasta met aardpeer-champignonsaus, walnoten en krokante aardpeerchips

Vegatopia

[Koken] Fettuccine alfredo
« Reactie #104 Gepost op: 13 maart 2017, 13:00:49 »
Fettuccine alfredo

Fettuccine alfredo, ook wel pasta alfredo, is een van oorsprong Italiaans gerecht dat gecommercialiseerd werd in de Verenigde Staten. Intussen is het een soort van culinair begrip geworden met heel wat varianten. Maar toch gaan wij terug naar het oorspronkelijke recept. Omdat het een heel simpel gerecht is, is de kwaliteit van de ingrediënten zeer belangrijk. Gebruik het liefst versgeraspte kaas en roomboter van goede kwaliteit. Als pasta neem je het best een brede lintpasta zoals parpadelle of fettuccine om die het best bij de structuur van de saus past. Wanneer je deze niet kunt vinden, mag tagliatelle ook. 

Source: Fettuccine alfredo

Vegatopia

[Koken] Penne met spinazie en brie
« Reactie #105 Gepost op: 03 mei 2017, 13:00:10 »
Penne met spinazie en brie

Pasta, spinazie en brie worden wel vaker verwerkt tot één gerecht. Meestal associëren we dit dan met de typische studentenkeuken: snel, goedkoop, met weinig inspanning maar ook niet echt culinair hoogstaand. Toch kun je hiervan met een klein beetje meer moeite een mooi hoofdgerecht maken dat zelfs op tafel mag wanneer er bezoek komt. Het kost je hooguit 20 minuten om het klaar te maken.

Source: Penne met spinazie en brie

Offline bambi

  • ******
  • 5.558
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Koken] Penne met spinazie en brie
« Reactie #106 Gepost op: 03 mei 2017, 20:53:22 »
Ik associeer het vooral met een gezonde snelle maaltijd.
Wij doen er echter veel meer brie in. Een foto van ons eten zou groen zijn. Met een accent van lichter-groene olijven.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.322
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: [Koken] Penne met spinazie en brie
« Reactie #107 Gepost op: 03 mei 2017, 21:38:42 »
Ik associeer het vooral met een gezonde snelle maaltijd.
Wij doen er echter veel meer brie in. Een foto van ons eten zou groen zijn. Met een accent van lichter-groene olijven.
Je bedoelt dat je eer echter veel meer spinazie indoet?  :) Ik zou ook voor twee personen eerder 400-500 gram gebruiken.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Sven

  • *****
  • 3.816
  • Geslacht: Man
Re: [Koken] Penne met spinazie en brie
« Reactie #108 Gepost op: 03 mei 2017, 22:04:57 »
Meer spinazie mag naar smaak. Persoonlijk vind ik 100g kaas per persoon genoeg. Omdat'ie gesmolten is, valt de hoeveelheid minder op.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Monica

  • ***
  • 231
Re: [Koken] Penne met spinazie en brie
« Reactie #109 Gepost op: 03 mei 2017, 23:31:42 »
Ja ziet er lekker uit en ik kan met de lange werkdagen zeker dit soort makkelijke, lekkere recepten gebruiken. Ook ik zou voor twee personen minstens 400 gram spinazie gebruiken. Verse spinazie slinkt sowieso al heel erg en ik houd gewoon van lekker veel groente.

Offline bambi

  • ******
  • 5.558
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Koken] Penne met spinazie en brie
« Reactie #110 Gepost op: 04 mei 2017, 09:13:15 »
Ik associeer het vooral met een gezonde snelle maaltijd.
Wij doen er echter veel meer brie in. Een foto van ons eten zou groen zijn. Met een accent van lichter-groene olijven.
Je bedoelt dat je eer echter veel meer spinazie indoet?  :) Ik zou ook voor twee personen eerder 400-500 gram gebruiken.

Wij eten samen 120 gram pasta met 450 gram spinazie.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Vegatopia

[Koken] Zilte spaghetti met lamsoor en cherrytomaten
« Reactie #111 Gepost op: 16 mei 2017, 13:00:34 »
Zilte spaghetti met lamsoor en cherrytomaten

Met de voeten tegen het zilte water groeit lamsoor op dijken en in de klei langs de Zeeuwse en Waddenkust. In de zomermaanden bloeit de bloem lavendelblauw, maar al vanaf de lente kunnen wij de jonge bladeren eten. Het woord zal carnivoren aanspreken, maar de bladgroente wordt het meest gegeten door visliefhebbers. Lamsoor wordt namelijk traditioneel kort geblancheerd bij vis geserveerd. De textuur is na blancheren nog enigszins stevig, de smaak is... als een groente uit de zee. Een delicatesse in iedere keuken dus. Vandaag maken we een snelle doordeweekse pasta ermee. Lamsoor gaat nu eens in de hoofdrol in een vegetarisch Italiaans getint gerecht.

Source: Zilte spaghetti met lamsoor en cherrytomaten

Vegatopia

[Koken] Pittige éénpanspasta met kokosmelk
« Reactie #112 Gepost op: 10 juli 2017, 13:00:15 »
Pittige éénpanspasta met kokosmelk

Pasta hoef je niet noodzakelijk in water te koken. Wanneer je de juiste verhouding weet, kun je hem ook laten meekoken met de groenten en de saus. Minder werk en minder afwas. En ook een goede reden om de zakjes pasta met sauspoeder in de supermarktrek te laten staan. Vandaag maken we een pittige fusionpasta met groenten van het seizoen. Het recept is gebaseerd op wat ik zelf in de koelkast had. Variëren mag!

Source: Pittige éénpanspasta met kokosmelk
« Laatst bewerkt op: 10 juli 2017, 14:27:40 door Eelco »

Offline Respect

  • **
  • 23
Re: [Koken] Pittige éénpanspasta met kokosmelk
« Reactie #113 Gepost op: 11 juli 2017, 17:54:17 »
Ben het helemaal met u eens dat je kookwater ook kan gebruiken voor de bereiding van de pasta zelf.
Valkuil hierbij is uiteraard dat de meesten pasta met een bite prefereren (al dente) en dat toevoeging van kokosmelk (heerlijk) het proces van wanneer precies goede pasta en genoeg ingekookt en zompige pasta het een lastiger zaak maken dan precies  separaat gekookte pasta en toegevoegd aan juist ingedikte saus.
De uitspraak "pasta gaat bij de saus" is hier van toepassing.


Offline Indira

  • ****
  • 520
  • Geslacht: Vrouw
Re: [Koken] Pittige éénpanspasta met kokosmelk
« Reactie #114 Gepost op: 11 juli 2017, 22:05:55 »
misschien overbodig, maar ik zie in het recept zelf de kokosmelk niet terug  ???i
Za Zemiata!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.322
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: [Koken] Pittige éénpanspasta met kokosmelk
« Reactie #115 Gepost op: 12 juli 2017, 00:56:46 »
misschien overbodig, maar ik zie in het recept zelf de kokosmelk niet terug  ???i
Goeie. De kokosmelk staat wel in de ingrediëntenlijst. Ik vermoed dat de kokosmelk redelijk op het eind wordt toegevoegd, maar ik zal Sven eens vragen wanneer hij dat heeft gedaan.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline Respect

  • **
  • 23
Re: [Koken] Pittige éénpanspasta met kokosmelk
« Reactie #116 Gepost op: 15 juli 2017, 13:12:25 »
Staat er toch echt bij of is dat dan later toegevoegd?

++
Voeg het kokend water, de kokosmelk en de pasta toe. Wanneer alles flink kookt, zet je vuur middelhoog en laat je alle zo'n tien minuten alles roerend koken. Zorg dat de pasta gaar is en het vocht bijna verdampt. Helemaal op het einde roer je er de cashewnoten onder.
++

Offline Sven

  • *****
  • 3.816
  • Geslacht: Man
Re: [Koken] Pittige éénpanspasta met kokosmelk
« Reactie #117 Gepost op: 15 juli 2017, 16:30:57 »
We hebben het meteen verbeterd. Jouw opmerking komt 3 dagen later. Een foutje kan altijd in een recept sluipen, maar in dat geval paasel wel het zo snel mogelijk aan.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline karl

  • *****
  • 6.277
  • Geslacht: Man
Re: Pasta
« Reactie #118 Gepost op: 25 november 2018, 14:45:55 »
Van de website van de Corriere della Sera(waar dikwijls leuke recepten staan of ook dikwijls op mogelijke fouten wordt gewezen):de zaken waar je moet op letten bij het bereiden van pasta aglio, olio e peperoncini.
https://cucina.corriere.it/notizie/cards/spaghetti-aglio-olio-peperoncino-8-errori-principianti-non-fare-mai/spaghettata_principale.shtml
(knoflook niet verbranden, formaat pasta, zaadjes uit pepertjes doen, genoeg (extravergine) olijfolie gebruiken, uit pastawater doen net voor de pasta al dente is, kookwater bijvoegen op einde, knoflook van in het begin bij olie)
Geen twijfel dat Eelco het goed doet, maar dit dan meer als bevestiging ervan.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.322
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Pasta
« Reactie #119 Gepost op: 25 november 2018, 17:31:43 »
Van de website van de Corriere della Sera(waar dikwijls leuke recepten staan of ook dikwijls op mogelijke fouten wordt gewezen):de zaken waar je moet op letten bij het bereiden van pasta aglio, olio e peperoncini.
https://cucina.corriere.it/notizie/cards/spaghetti-aglio-olio-peperoncino-8-errori-principianti-non-fare-mai/spaghettata_principale.shtml
(knoflook niet verbranden, formaat pasta, zaadjes uit pepertjes doen, genoeg (extravergine) olijfolie gebruiken, uit pastawater doen net voor de pasta al dente is, kookwater bijvoegen op einde, knoflook van in het begin bij olie)
Geen twijfel dat Eelco het goed doet, maar dit dan meer als bevestiging ervan.
Dank. Al sinds jaren voeg ik, zoals in het artikel vermeld staat, op het eind wat kookwater toe. In het recept (uit 2011) stond dat nog niet, dus dat heb ik meteen even toegevoegd: https://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11444-spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino
Gemüse ist mein Fleisch