Vegatopia Forum

Hummus & Tahin

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #100 Gepost op: 13 oktober 2007, 22:00:06 »
weet iemand ook hoelang je zelf gemaakte hummes goed kan houden? Ik heb het vandaag gemaakt

Een weekje toch zeker wel.
,,,,فلافل

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #101 Gepost op: 22 oktober 2007, 10:13:51 »
Ik neem vaker de hummus van de AH mee, van het merk Sabra. Iedere poging tot het zelfmaken eindigt in een teleurstellend drabje. Nu liet ik van het weekend de tahin weg en was het nog bitter. Smaakt zelfgemaakt heel anders dan die van de appie? Want dan ligt het wellicht daaraan dat t me niet zo smaakt.
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #102 Gepost op: 22 oktober 2007, 11:21:26 »
Hoe maak je het dan?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #103 Gepost op: 22 oktober 2007, 12:17:52 »
Volgens mij maak ik het niet veel anders dan zoals het wel vaker beschreven wordt..
kikkererwten (blik) pureren, knoflookteentje, beetje tahin, beetje citroensap, soms koriander, peper, zout, olijfolie. Heb doorgaans donkere tahin in huis, zou het daar aan liggen?

Misschien is mijn smaak echt te zeer gewend aan de fabriekshummus :S
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Sanja

  • Forumkenner 2005
  • *****
  • 2.541
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #104 Gepost op: 22 oktober 2007, 12:21:29 »
Hoeveel citroensap doe je er bij dan?
If you were a river in the mountains tall,
The rumble of your water would be my call

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #105 Gepost op: 22 oktober 2007, 12:25:56 »
Ligt eraan wat ik in huis heb, een verse of zo'n flesje. Gebruik geen theelepels maar doe t op 'gevoel'. Overigens van het weekend geen citroensap gebruikt. Toen deed ik er wat vocht van de kikkererwten bij en scheutje olie. Ik pureerde de koriander mee en had dus geen tahin.
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Piek

  • *****
  • 2.510
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #106 Gepost op: 22 oktober 2007, 13:10:12 »
een beetje water erbij maakt het wat romiger.
Eet gezond & eet taartjes

Offline Djooiss

  • *****
  • 1.843
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #107 Gepost op: 23 oktober 2007, 19:22:24 »
vandaag eindelijk gelukt!

kikkererwten ( blik)
1 teen knoflook
2 lepels (zonnebloem) olie
3 eetlepels witte tahin
3 eetlepels citroensap
  drupjes water
  peper
  zout
  paprikapoeder
  bieslook/peterselie ( gedroogd)
  koriander/selderij ( vers)

dat was het geloof ik.. Staafmixer erop en aardig gelukt!
Life isn´t about waiting for the storm to pass..
it´s about getting out there and dancing in the rain

Offline Apraxia

  • ****
  • 992
  • Geslacht: Vrouw
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #108 Gepost op: 24 oktober 2007, 13:10:12 »
Ik maak hem altijd met óf geen tahin óf heel weinig tahin. Als ik geen tahin heb vervang ik het soms met een scheutje sesamolie.

Maar...een eigen creatie: écht de bom is: sesamzaadjes krispie roosteren en dan die erdoorheen doen.
Koud? Wat nou koud? De kindjes in Afrika....die hebben het pas koud!

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #109 Gepost op: 28 oktober 2008, 09:47:11 »
Oeh ja, gerookte paprikapoeder! Waar koop je dat eigenlijk?

Bij Spaanse winkels en sommige delicatessenwinkels.
Ik was vorige week in Amsterdam. Op de Albert Cuypmarkt. Daar is een winkeltje met een gigantische hoeveelheid thee en kruiden. En daar was ook gerookt paprikapoeder te koop.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.158
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #110 Gepost op: 28 oktober 2008, 10:05:32 »
De peperbol heeft ook een webwinkel. Ik heb alleen geen idee hoe het met de verzendkosten zit, nog nooit wat besteld.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline willem

  • *****
  • 2.430
  • Geslacht: Man
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #111 Gepost op: 28 oktober 2008, 19:22:27 »
duur, ik heb wel eens geïnformeerd. Als je alleen gerookte paprika bestelt dan ben je het dubbele kwijt. In Amsterdam kostte het 1,50 euro.
wees verdraagzaam, oftewel onderdruk je neiging te onderdrukken

iduna

Re:Hummus & Tahin
« Reactie #112 Gepost op: 30 januari 2009, 23:33:35 »
Ik heb geprobeerd hummus te maken, maar ik heb het nooit eerder gegeten dus ik heb geen flauw idee of het is geworden 'zoals het hoort'  ???
Het smaakt op zich wel, maar vind het niet echt heel briljant ofzo...

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.324
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Hummus & Tahin
« Reactie #113 Gepost op: 31 januari 2009, 00:12:07 »
Tja, wat is 'zoals het hoort'. Ik heb op feestjes zoete hummus, pittige hummus, hummus met olijven, hummus met tomaat, hummus met veel peterselie en koriander... je kunt er heel veel kanten mee op. Volgens mij is de kwaliteit van de tahin ook behoorlijk van invloed op de smaak.

Ik maak hem altijd met óf geen tahin óf heel weinig tahin. Als ik geen tahin heb vervang ik het soms met een scheutje sesamolie.

Maar...een eigen creatie: écht de bom is: sesamzaadjes krispie roosteren en dan die erdoorheen doen.
En kijk, dat is nu precies zoals ik mijn hummus ook graag heb (samen patent aanvragen?  ;) ). De hummus wordt er wel behoorlijk sesammig en crunchie van en dat is niet naar ieders smaak. Maar degenen die het wel lusten, lusten er pap van!
Gemüse ist mein Fleisch

iduna

Re:Hummus & Tahin
« Reactie #114 Gepost op: 31 januari 2009, 12:28:00 »
Ik zal eens een beetje experimenteren, beetje sesam olie erbij om te kijken wat dat doet voor de smaak :)

Vegatopia

[Koken] Groene tahin
« Reactie #115 Gepost op: 05 mei 2015, 13:00:58 »
Groene tahin

Onlangs recenseerden we Morito van Sam & Sam Clark. Dit eenvoudige maar erg lekkere recept komt uit dat boek. Heel smakelijk bij falafel zoals op de foto, maar ook fijn als saladedressing of dipsaus bij rauwkost.

Source: Groene tahin