Vegatopia Forum

Mag ik... (receptverzoeken)

0 leden en 12 gasten bekijken dit topic.

Offline Sam

  • ******
  • 7.055
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #260 Gepost op: 24 juni 2013, 10:00:17 »
Ik heb 'm even in de pie-draad gezet!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #261 Gepost op: 30 juni 2013, 12:38:11 »
Iemand een lekker recept voor een soort noten-dadel-cake?

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #262 Gepost op: 30 juni 2013, 13:17:32 »
Iemand een lekker recept voor een soort noten-dadel-cake?

Ik vind deze heel lekker http://www.vegatopia.com/vega/kerst/kerstmenus/savooiebloempoen#tipsytart
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #263 Gepost op: 24 juli 2013, 13:17:47 »
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #264 Gepost op: 24 juli 2013, 15:50:13 »
zoetzure aubergine

 :D

Ja daar wil ik het recept ook wel van!

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #265 Gepost op: 07 augustus 2013, 20:17:14 »
,,,,فلافل

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #266 Gepost op: 07 augustus 2013, 20:18:26 »
  :D

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #267 Gepost op: 09 augustus 2013, 11:55:44 »
 :D

Linzenpannenkoekjes met tomatensalade en prei/sojabrokkenragout. Bewerkelijk, die pannenkoeken, maar erg lekker.

 ;D
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.293
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #268 Gepost op: 09 augustus 2013, 12:47:14 »
Linzenpannenkoekjes met tomatensalade en prei/sojabrokkenragout. Bewerkelijk, die pannenkoeken, maar erg lekker.
;D
Ik schat zo in dat het deze linzenpannenkoekjes zijn: http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12266-drie-linzen-pannenkoekjes-met-rode-salsa
Gemüse ist mein Fleisch

Offline jol

  • *****
  • 2.624
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #269 Gepost op: 09 augustus 2013, 13:15:30 »
Linzenpannenkoekjes met tomatensalade en prei/sojabrokkenragout. Bewerkelijk, die pannenkoeken, maar erg lekker.
;D
Ik schat zo in dat het deze linzenpannenkoekjes zijn: http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12266-drie-linzen-pannenkoekjes-met-rode-salsa
Inderdaad, ik heb het pannekoekenrecept vrij nauwkeurig gevolgd maar de salsa gemakzuchtig vervangen door (grof gesneden) tomaten gemengd met fijngesnipperd sjalotje. De ragout: grove sojabrokkenragout in groentenbouillon koken, preiringen bakken, brokken erbij, rode paprika in blokjes erbij, gerookte paprika erbij, binden met bloem, eerder genoemde bouillon, zonodig melk erbij om op juiste dikte te brengen.

Ik heb zojuist vastgesteld dat de pannenkoeken koud ook heel goed te eten zijn  :vork:

aperitief

Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #270 Gepost op: 17 augustus 2013, 15:11:57 »
Lijkt me lekker recept, ga ik ook eens proberen.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #271 Gepost op: 30 augustus 2013, 12:49:16 »
Koreaanse appelsalade (lekker!)

 ;D
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #272 Gepost op: 11 september 2013, 13:03:42 »
terong belado

Oe lekker! Hoe maak jij die?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline jol

  • *****
  • 2.624
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #273 Gepost op: 12 september 2013, 13:17:30 »
terong belado

Oe lekker! Hoe maak jij die?

Aubergine in plakken snijden en droog grillen in de oven, plakken later overdwars aan stukken van zo'n 3 cm breed snijden.
Apart daarvan wat sjalotten en Spaanse pepers heel fijn snipperen (of tot pasta maken met vijzel en stamper/tjobbek en oelekan), fruiten, tomaten ontvellen en erbij, even in laten koken.
Aubergine erbij en verder doorwarmen.
Hoeveelheden afhankelijk van hoeveel eters en wat die aan sambal verdragen.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #274 Gepost op: 12 september 2013, 20:23:05 »
Dank je :D

Droog grillen als in zonder olie dus? Tot het zacht is of moet het echt bruinen?
Sin chile, no tiene chiste!

Offline jol

  • *****
  • 2.624
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #275 Gepost op: 13 september 2013, 08:41:09 »
Dank je :D

Droog grillen als in zonder olie dus?

Yep.

Tot het zacht is of moet het echt bruinen?

Ik laat het niet teveel bruinen want dan blijft er minder van de smaak van de aubergine over en waar het bruin is neemt de aubergine ook minder van de smaak van het sambalmengsel op. Voor meer smaakoverdracht alles gewoon een dag van tevoren maken en mengen en de aubergine lekker laten marineren.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #276 Gepost op: 13 september 2013, 15:17:11 »
 :-*
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Selly

  • *****
  • 30.772
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #277 Gepost op: 28 oktober 2013, 17:06:13 »
Bast, hoe maak je die hasselbackaardappels?
,,,,فلافل

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #278 Gepost op: 28 oktober 2013, 17:26:03 »
Vastkokende aardappels van gelijke grootte uitzoeken met een mooie schil. Goed wassen en dan regelmatig inkerven tot onderin, maar niet helemaal doorsnijden. Doe dit met niet teveel afstand van elkaar, want met dikke waaiert ie niet zo mooi uit. Om te voorkomen dat je per ongeluk helemaal doorsnijdt kun je de aardappel in een lepel leggen. Ik weet niet hoe blij je mes daarvan wordt, maar je kan het ook naast je snijplank leggen, mits niet te hoog, en die als stootkussen gebruiken zeg maar. Wel recht snijden dan.
Ovenschaal invetten (antiplak), en daarna de aardappels insmeren met boter (paar eetlepels toch wel, eventueel ook gedeeltelijk olijfolie. ). Makkelijkste vond ik gesmolten boter met een kwastje en een klein gebaksvorkje (soort wig), zodat je beter tussen de plakjes kan komen. Ook handig als je bijvoorbeeld knoflookplakjes, dunne lenteuiringetjes of oid ertussen wil doen.
En dan afhankelijk van de grootte van je aardappels op 220 C 45-60 minuten in de oven. Tussentijds kun je nog wat boter erover strijken, in een later stadium kom je ook makkelijker tussen de plakjes en je voorkomt droogte (wat op mijn foto een beetje het geval is).
Hier populair met piment d'espeletteboter, knoflookplakjes en zeezout  :kwijl:

 
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Sam

  • ******
  • 7.055
Re:Mag ik... (receptverzoeken)
« Reactie #279 Gepost op: 29 oktober 2013, 14:56:34 »
Wow, ga ik ook eens proberen. Ziet er feestelijk uit! Lukt het zonder schil ook, of wordt het dan snel droog?
* Sam is niet zo'n fan van schilletjes
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light