Vegatopia Forum

Borrelhapjes, tapas, fingerfood, snacks, dips, etc

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Vegatopia

[Koken] Pad-thairolletjes
« Reactie #200 Gepost op: 29 december 2016, 13:03:14 »
Pad-thairolletjes

Eerder deze maand plaatsten we een recensie van het vegan kookboek Thug Kitchen Feestvoer, dat vier sterren van Ellen kreeg, en een recept eruit voor Mexicaanse lasagne met zwarte bonen en pompoen. Vandaag nog een recept, nu voor feestelijke pad-thairolletjes "waar mensen nog weken over zullen lullen":

Source: Pad-thairolletjes

Vegatopia

[Koken] Kroketjes van oesterzwammen en champignons
« Reactie #201 Gepost op: 02 maart 2017, 13:01:05 »
Kroketjes van oesterzwammen en champignons

Deze kroketjes met oesterzwammen en champignons zijn een feestelijk borrelhapje waarmee je zeker indruk maakt. Het maken van de ragout kost even tijd, het moet minimaal enkele uren opstijven, maar zelfgemaakte ragout is zoveel lekkerder dan die uit een blikje. Bovendien weet je zeker dat er geen gelatine in zit. Kroketjes zijn extra lekker als ze lekker krokant zijn. En het geheim van extra krokante kroketjes? Twee lagen paneermeel: één fijne en één grove laag. Voor de grove laag heb ik panko gebruikt, maar je kunt ook zelf brood grof malen.

Source: Kroketjes van oesterzwammen en champignons

Vegatopia

[Koken] Chilinacho's met kaas
« Reactie #202 Gepost op: 21 april 2017, 13:01:47 »
Chilinacho's met kaas

Gisteren plaatsten we Emma's recensie van het veganistische kookboek Oh She Glows Elke Dag van Angela Liddon. Vandaag mogen we het recept voor chilinacho's met (uiteraard plantaardige) kaassaus plaatsen! Zondag volgt nog een recept uit dit boek, dan tref je op onze site de limoentaartsmoothie met groene thee aan.

Source: Chilinacho's met kaas

Vegatopia

[Koken] Braziliaanse kaasbitterballen
« Reactie #203 Gepost op: 27 april 2017, 13:00:06 »
Braziliaanse kaasbitterballen

Elke verjaardag is een goede gelegenheid om hapjes te serveren, voor die van Willem-Alexander maken we zeker geen uitzondering. Daarom maken we vandaag op Koningsdag een borrelhapje dat in Brazilië erg populair is op feestjes: kaasbitterballen ofwel "bolinhas de queijo" in het Portugees. Ze zijn heel eenvoudig te maken en je hebt naast kaas nog maar een paar andere ingrediënten nodig. Waar wachten we nog op?

Source: Braziliaanse kaasbitterballen

Vegatopia

[Koken] Quinoafritters met gegrilde asperges, truffelolie en Parmezaanse kaas
« Reactie #204 Gepost op: 05 mei 2017, 13:01:04 »
Quinoafritters met gegrilde asperges, truffelolie en Parmezaanse kaas

Eerder plaatsten we reeds Frederikes recensie van het boek Leafs van Carola de Kanter. Uit dit boek deelden we al het recept voor rijstnoedels, asperges en Japanse dressing. Vandaag volgt er een tweede recept, quinoafritters met gegrilde asperges, truffelolie en Parmezaanse kaas. Dit kan zowel als voorgerecht of als stijlvol borrelhapje geserveerd worden.

Source: Quinoafritters met gegrilde asperges, truffelolie en Parmezaanse kaas

Vegatopia

[Koken] Patatas bravas met gevulde portobello's
« Reactie #205 Gepost op: 03 juli 2017, 13:00:58 »
Patatas bravas met gevulde portobello's

Patatas bravas is een pittig Spaans tapasgerecht dat het ook goed doet als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Ik maakte het voor het eerst op de dames-kookclub waar ik jaren geleden deel van uitmaakte, sindsdien staat het bij ons het geregeld op het menu. Deze keer in combinatie met gevulde portobello's.

Source: Patatas bravas met gevulde portobello's
« Laatst bewerkt op: 09 juli 2017, 00:30:43 door Eelco »

Offline Respect

  • **
  • 23
Re: [Koken] Patatas bravas met gevulde portobello's
« Reactie #206 Gepost op: 08 juli 2017, 15:53:32 »
Net wat je zegt een tapasgerecht. Een andere bereiding en één van de beste vond ik die van Chef John (foodwishes)

https://www.youtube.com/embed/vzyzlkouXsM

Het voorkoken met de kruiderijen doen het in jouw versie vast ook prima. Saus erbij of erdoor is een optie naar ieders smaak.
Als ik saffraanrijst heb gekookt, gebruik ik ook nog dat water voor deze batatas, prima zetmeel basis maakt ze nog krokanter...
Leuk gerecht met die portobello's ik varieer graag met kruidige kaas...
Aardappel variant - Agria , te krijgen bij de groente specialist als 2e de milva...(supermarkten)

leesvoer: http://www.evertberkelaar.nl/blog/aardappelen/

« Laatst bewerkt op: 09 juli 2017, 00:30:59 door Eelco »

Vegatopia

[Koken] Regenboogrolletjes
« Reactie #207 Gepost op: 03 augustus 2017, 13:01:17 »
Regenboogrolletjes

Deze week is het Pride Amsterdam. Een hele week in het teken van mensen van alle geslachten en geaardheden, om te vieren dat iedereen mag bestaan en zich mag uiten, met als knallende afsluiter de canal parade in de Amsterdamse grachten. Een week vol feest, vertier en vooral kleur! De regenboogvlag is al jaren hét symbool van de LGBTI-gemeenschap en met deze vrolijk gekleurde rolletjes van rijstpapier heb je in no-time een regenboog op je bord!

Source: Regenboogrolletjes

Vegatopia

[Koken] Carluccio's zoetzure pompoen
« Reactie #208 Gepost op: 16 november 2017, 13:02:38 »
Carluccio's zoetzure pompoen

Ach nee, die Carluccio, hij is er niet meer. Een tijdje terug recenseerden we zijn nieuwe boek en nu blijkt laatste kookboek 'Groenten'. Daaruit hadden jullie nog een recept tegoed. Die plaatsen we nu, zijn zoetzure pompoen. En kopen, dat kookboek!

Source: Carluccio's zoetzure pompoen

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.292
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Borrelhapjes, tapas, fingerfood, snacks, dips, etc
« Reactie #209 Gepost op: 21 januari 2021, 22:22:29 »
Hartige hapjes voor de donkere avonden

Ook in Nederland moeten we er nu aan geloven: de avondklok. Maar onafhankelijk daarvan nodigen de korte, donkere dagen en het koude, natte weer ook niet echt uit om 's avonds naar buiten te gaan. Om de moed er een beetje in te houden, is een hartig hapje 's avonds bij film, serie of boek extra welkom. Maar dan liefst wel zelfgemaakt, met veel smaak en zonder dooreetfactor. In dit artikel: gepimpte pinda's, pittige pepitamix, kruidige kaasvlindertjes, pappadums, hartige popcorn en groente met hummusdip.
Gemüse ist mein Fleisch

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.502
Re: Borrelhapjes, tapas, fingerfood, snacks, dips, etc
« Reactie #210 Gepost op: 22 januari 2021, 18:58:12 »
Ik zag het, leuk artikel!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.292
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Borrelhapjes, tapas, fingerfood, snacks, dips, etc
« Reactie #211 Gepost op: 07 maart 2022, 23:57:54 »
In november schreef ik over gemarineerde tofureepjes van tau kwa, een stevige tofu met een leerachtige textuur. Lekker als broodbeleg, maar zeker ook heerlijk om 's avonds weg te knabbelen (zoals mijn vader dat doet met Friese droge w0rst, bij een volgend bezoek ga ik het hem gewoon eens serveren  ;D ).
« Laatst bewerkt op: 08 maart 2022, 00:01:04 door Eelco »
Gemüse ist mein Fleisch