Vegatopia Forum

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Lekker gezond / Re: Bloeddonor & vegetariër
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Gisteren om 15:25:21 »
Ik ben net weer aan de machine gekoppeld, met een natje en een droogje  :)
Check!
2
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 22 april 2024, 20:06:45 »
Aloo ghobi - een curry van aardappel en bloemkool dus - in een tomatensaus gekruid met knoflook, pepertje, piment, komijn-, koriander-, venkel- en mosterdzaad. Als bijgerecht een pilao van chana dhal, basmatirijst en wortel gekruid met verse gember en kurkuma en kaneel. Ook op tafel: pappadums, Griekse yoghurt en gebakken uitjes.
3
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op 22 april 2024, 18:39:40 »
Gisteren savooiekool met sojabrokjes in kruidige pindasaus, met rijst.

Vanmiddag bij Arepa's Factory arepa "garden" met witte kaas en salade. Gebakken banaan voor achteraf. Wel moeten teruggaan want ze hadden per ongeluk de "pollo" van iemand anders meegegeven. Werd snel rechtgezet.
4
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door karl Gepost op 22 april 2024, 18:30:30 »
Ik beoog pastabereidingen te maken zonder tomaten (niets mis met tomaten maar het komt zoveel voor in Italiaanse recepten en is niet eens oer-Italiaans) en als het kan als éénpansgerecht.
Dus penne en broccoli samen gekookt (11-12 minuten) en met groene pesto en wat kookwater verenigd en verwarmd, parmigiano erop. Lekker en niets was te rauw.
5
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 21 april 2024, 21:00:08 »
Tagliatelle in salieboter, met erbij in 'Zaubergewürz' gestoofde broccoli, bloemkool, bospeen en kapucijners. Voor de eerste keer dit jaar heb ik weer salie van eigen struik gebruikt, na de kale winterpauze groeit hij weer als kool, met mooie grote salieblaadjes.
6
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door meisbaer Gepost op 21 april 2024, 11:46:22 »
Vrijdag: pasta met kruidenkaas, ui, rozemarijn en kastanjechampignons. Dan voor mij er nog gestoofde witlof door, en voor mijn vriend courgette en prei.

Gisteren: eitjes in pittige tomatensaus, tofu in ketjap met o.a gember en taugé, spitskool sambal goreng en pandanrijst.

Vandaag: groenten uit de oven (cougette, paprika, ui, aubergine) en halumi met kruidige couscous. Erbij een tahinsausje (misschien nog wat hummus erbij).
7
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op 20 april 2024, 20:19:49 »
Gisteren pasta met savooiekool en tomatensaus. Met geraspte kaas.

Daarnet gebakken witlof met kastanjechampignons. Daarbij een heel simpele risotto, zonder witte wijn of kaas - wel een klontje boter.
8
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 20 april 2024, 19:22:24 »
Een ovenschotel van paprika, gele courgette, broccoli, prei, kapucijners en peterselie in tomatensaus, bedekt met aardappelpuree met een lik mosterd erdoor, en bestrooid met een dun laagje kaas. Een mooie goudgele korst en erg lekker.
9
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 19 april 2024, 19:34:52 »
Aardappelpuree, een stoofje van bloemkool en prei (met salie, knoflook, pepertje) en twee vegan kikkererwten-courgetteburgertjes.
10
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door jol Gepost op 19 april 2024, 14:35:42 »
Woensdag aten we hetzelfde als maandag waarna we tijdens een port'masterclass' (eigenlijk dus gewoon een portproeverij) nog volop chocolade, (schimmel)kaas en nootjes knaagden.
Gisteren had ik overdag heel veel (rauwe) groenten gegeten, 's avonds kon ik toe met een tosti en yoghurt. Ik ben dol op tosti's en het was best lang geleden dus ik vond het prima.
Vandaag stuitte ik op een (voor mij) nieuwe theewinkel en nu geniet ik van orange chocolate groene thee  :D Vanavond eten we iets met courgette, tomaat en wat er verder nog in de groentelade ligt.
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10