Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: Marieke1 op 26 augustus 2007, 15:09:33
-
Wie weet waar ik dat kan kopen? :-\
-
Volgens mij is dat nergens te krijgen, ik heb het nog nooit gezien tenminste (maar heb er niet bij de natuurwinkel naar gezocht)
Zelf maken is veel lekkerder, spotgoedkoop en niet zo moeilijk. Je neemt een basis van koude, erg gare aardappel (kruimige zijn hier het beste voor). Naar voorkeur grover of heel fijn prakken. Erdoor: fijngesneden augurk en zilveruitjes, doperwtjes uit blik, mayonaise, paprikapoeder, likje ketchup, peper, zout, verse peterselie, stukjes ei. Op laten stijven in de koelkast en dan met 2 lepels een bal van scheppen, op een bordje leggen. Een eetlepel mayo een klein beetje verdunnen met het vocht uit de pot zilveruitjes zodat het iets dunner wordt. Over de bol salade heen scheppen, garneren met plakjes ei en wat verse peterselie of bieslook. :hungry: Als je er toch iets vlezigs doorheen wilt doen, zijn de knakworstjes van Tivall wel een goede vervanger, in kleine blokjes gesneden.
-
en wil je het heel snel hebben mix dan kant-en-klare aardappelsalade (daarin zit toch altijd een overdaad aan mayonaise) met een blikje macedoine de legumes (erwtjes, worteltjes, boontjes, ...) en eventueel voor wat meer pit een uitje of zilveruitjes. naar smaak wat kruiden, peper zout en/of azijn.
-
goede tips, want ik ben dol op huzarensalade!
-
de aardappel salade van Jahoma is gruwlijk :P lekker :O
-
Voor een recept, check koken & zo (http://www.vegatopia.com/kokenenzo/index.php?subaction=showfull&id=1202578953&archive=&start_from=&ucat=32&)
-
hmmm!!
-
Mooi nieuw woord, huzarenpurist! Leuk stukje, ik ga het recept binnenkort eens maken.
-
Ook lekker ipv stukjes vegaworst: licht gekruide tofureepjes. Snijd ze klein en bak ze in olie krokant. :)
En mais kan natuurlijk ook prima erdoor.
-
Ik ken huzarensalade niet maar dit recept klinkt erg lekker!
Ga ik ook eens proberen!
-
beetje off-topic, maar wat ook erg lekker is: gewoon een bak aardappelsalade, en daar stukjes komkommer doorheen !