Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: M@rco op 16 juli 2006, 21:05:34
-
Hallo allemaal!
Zijn er ook vleesvervangers voor op brood? Ik wordt een beetje simpel van de kaas en de zoetigheid nu ik vega ben geworden.
Groetjes,
Marco
-
Ja hoor. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld een aantal vegetarische varianten voor vlees op brood. Zo is er boterhamworst, gebraden gehakt, filet shii-take en ham gerookt. Ook zijn er verschillende patés: filet americain, pâté tuinkruiden en saksische leverworst.
Bij C1000 vind je producten uit het assortiment van Vivera: Boterhamworst Naturel, Boterhamworst Mexicaans, Boterhamworst Champignon en Filet Américain.
Ook in natuurvoedingswinkels is er vaak een behoorlijk assortiment van watr hartiger vegetarisch broodbeleg.
-
Daarnaast is er meer broodbeleg dan kaas, zoetigheid of vlees(-vervanger), kijk maar! (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=11449;start=0)
-
idd bij appie haal ik ook wel eens vega boterhamworst, en bij jumbo ook..
dat ze dit ook bij de c1000 verkopen wist ik niet eens!
soms vindt ik het zelfs wel eens een beetje eng omdat het er zo "echt" uitziet en ook beste echt smaakt... hihi
-
alleen jammer dat je van die appie producten de volgende dag kan nagenieten als je gaat plassen. Dan komen alle geur, kleur en smaakstoffen weer rijkelijk naar boven... iig bij mij, misschien ben ik raar. maar ze zijn wel de moeite waard, erg lekker, bij de biowinkel heb je ook wel eens van die nepdingen... sorry, vervangers, daar ga je niet ranzig van plassen.
-
Voorbeelden van vega broodbeleg. Vast ook elders te verkrijgen...
http://www.odinwinkel.nl/winkel/search_prod_list.asp?h=20&s=30&om=Vers%20broodbeleg
-
baba ganoush (die aubergine salade van de bio-winkel) is zo lekker. maar mijn tong zwelt er altijd van op, overgevoelig denk.
wij eten met Di altijd de filet en gekruide gehakt van de AH. Erg lekker, lichtelijk verslavend... Lekkerst met rode paprika en iets groens, denk veldsla ofzo.
-
ik eet het liefst rauwkost op mn brood.
-
humus!
-
Ja hoor. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld een aantal vegetarische varianten [...] Ook zijn er verschillende patés: filet americain, pâté tuinkruiden en saksische leverworst.
Die is lekker, die tuinkruiden pâté. Weet iemand ook waar je een grotere verpakking met dat spul kunt krijgen? Zo'n klein lullig dingetje vind ik ook maar zozo.
-
De tuinkruiden pate en de filet americain vind ik ook erg lekker, maar de leverworst :pukey:.
-
ik vind die pate van de albertheijn niet zo heel fijn; het is ook zo'n lastige verpakking en een beetje te pratsjig. ik heb liever de pate van de reformzaak, die in zo blikje zit... die heb je in veel smaken, van neutraal tot lekker gekuid. het lekkerst is die op een stukje zwartbrood met een fijn gesneden uitje.
-
Ik vind de verpakking inderdaad ook geen succes. Het spulletje droogt aan de randen zo snel uit en het eruit halen om op het brood te smeren verloopt 's morgens vroeg ook niet altijd even soepel (als ik weer eens te hard knijp bijvoorbeeld).
-
Het liefst wil ik dat spul gewoon in een potje kunnen kopen. Is handiger voor het openen en bewaren, zit er meer in en hopelijk ook goedkoper ('Ollander).
-
Ik vind de verpakking inderdaad ook geen succes. Het spulletje droogt aan de randen zo snel uit en het eruit halen om op het brood te smeren verloopt 's morgens vroeg ook niet altijd even soepel (als ik weer eens te hard knijp bijvoorbeeld).
Ik knip er met een scherp puntig schaartje een klein gaatje in naast het sluitingsijzertje, zodat je hard moet drukken om een wormpje te krijgen. Ik heb daardoor nooit last van vieze randjes.
-
Het liefst wil ik dat spul gewoon in een potje kunnen kopen. Is handiger voor het openen en bewaren, zit er meer in en hopelijk ook goedkoper ('Ollander).
Ik heb ah al eens gemaild of ze dat niet konden doen, want die worst-vorm is zwaar onhandig, en ik vind het ook maar erg vies om een open verpakking in de koelkast te leggen, en doe die worst dus in een bakje. Toen mailden ze terug dat ze het voor zouden leggen aan de betreffende category manager, maar dat is al een hele tijd geleden. Misschien moeten er eens een heleboel mensen gaan mailen dat ze graag een bakje hebben.
-
Met zo'n klein gaatje heb je eigenlijk geen open worst in de koelkast.
-
Het vocht druipt er toch uit, al is het gaatje nog zo klein.
Bovendien moet het gaatje toch aan minimale afmetingen voldoen is mijn ervaring, wil e.e.a. ongehinderd passeren. Anders geeft het zo'n geknoei boven de eettafel, als je te hard knijpt.
(Valt dit onderhand niet in de categorie ranzige praat? :P)
-
Tartex?
Vind het net leverpaté of leverpastei of hoe heet dat spul in die kleine weeïg gekleurde blikjes?
Dit is wel lekkerder en gelukkig in veel smaken. Die met knoflook is niet zo sociaal maar wel echt de lekkerste. Wel DUUR...
Ziet er zo (http://www.vegashopping.nl/winkel.php?p=NA1830*12*1) uit.
-
Het vocht druipt er toch uit, al is het gaatje nog zo klein.
Bovendien moet het gaatje toch aan minimale afmetingen voldoen is mijn ervaring, wil e.e.a. ongehinderd passeren. Anders geeft het zo'n geknoei boven de eettafel, als je te hard knijpt.
(Valt dit onderhand niet in de categorie ranzige praat? :P)
Met de filet americaine heb ik er ook wel eens last van, maar dan zet je die wat meer rechtop ergens tegenaan. Bij de andere twee in het geheel niet.
-
Rechtop zetten, daar zijn zowel wij als de inrichting van de koelkast niet voldoende gedisciplineerd voor.
Mijn beste oplossing was om het bovenop een stukje keukenpapier in de koelkast te leggen.
Maar tegenwoordig speelt het hele probleem niet meer.
-
Eigenlijk gebruik ik geen vleesvervangers voor op brood. Heel af en toe, eens in de 5/6 maanden. Eet gewoon droge broodjes, croissantjes, kaas/ui broodjes. Er zijn veel broodvariaties. ;)
-
Ik heb net voor het eerst een keer Tartex gekocht.Mexicana.Lekker zeg! :yummie:
-
Ik heb net voor het eerst een keer Tartex gekocht.Mexicana.Lekker zeg! :yummie:
Had die met pesto gekocht, was wel een tegenvaller. Geef mij de patés van Abinda dan maar.
-
Nu heb ik de tartex champignonvariant.Ook weer lekker.
-
ik heb van tartex in slovenië een heel proefpakket gekocht, allemaal kleine bakjes, erg lekker!
en zonnatura heeft lekkere paté's, met champignons, pesto of tomaat.
verder maak ik zelf veel broodbeleg: humus of tapenade of avocadoprut.
-
Ik heb ook zo,n proefpakket gekocht.Gewoon hier in Etten-Leur in de natuurwinkel.
-
Bij ons in de natuurwinkel hebben ze ook van die setjes met kleine bakjes tartex, heel handig om mee te nemen voor lunch!
-
Maar niet zo efficiënt qua verpakking, de pret drukkende...
-
Maar wel efficient qua het niet verspillen van voedsel... ik eet maar 1 keer per week tartex op brood, soms ook een week niet, en als ik dan een groot blikje koop kan ik 2/3 weggooien. Ik heb ook portie verpakkingen jam, om dezelfde reden. Ik vind voedsel weggooien erger dan portieverpakkingen. En mezelf dwingen tot het vijf dagen achter elkaar eten van hetzelfde beleg krijg ik echt niet voor elkaar, daar word ik super-sjacherijnig van.
-
dan moet je iets heeeel lekkers nemen oor op brood, dan is het niet erg om er veel van te eten :) maar ik eet ook wel veel brood.
-
Ik heb net voor het eerst een keer Tartex gekocht.Mexicana.Lekker zeg! :yummie:
Had die met pesto gekocht, was wel een tegenvaller. Geef mij de patés van Abinda dan maar.
Ik vond die met pesto ook lekker.
-
Ik was vandaag het beleg vergeten mee te nemen naar mijn werk; ik neem de hagelslag altijd los mee namelijk.
Dus noodgedwongen brood met alleen boter gegeten....en tot de ontdekking gekomen dat dat gewoon hartstikke lekker is als je maar lekker brood hebt!
-
Tartex heeft nu ook een andere variant: Tartex Balance...die heb ik vandaag gekocht in de smaak komkommer-dille. Is erg lekker! Het is een vegetarische spread met kwark er ook in.
-
Ik heb nog nooit vleesvervangers voor op brood gekocht of geproefd.
Eet eigenlijk al sinds ik tanden kreeg kaas (allerlei verschillende soorten) op mijn brood. Eens in het half jaar eet ik iets van chocoladevlokken.
Ik ben bang dat ander broodbeleg naar vlees smaakt en dat lijkt me niet zo lekker. :-\
-
Als ik zo'n worstje van AH koop ( ik vind de vegetarische leverworst wel lekker, die filet americain smaakt me echter veel te vaag !), dan maak ik inderdaad ook maar een klein gaatje, en tevens leg ik hem in de koelkast met een plastic boterhamzakje erom heen, ik heb dan geen last van afgekoekte randjes e.d.
Ook die shitake-filet van AH is best te eten. Maar er zijn nog genoeg andere dingen op brood.
Heb zelf meestal: kaas, of smeerkaas ( pikantje sambal), of pindakaas, of camembert/brie, of appelstroop, of huttenkase, of komkommer met aromat, of tomaat met mayo, of gewoon roomboter, of wat ik laatst had: een laagje tahine en een laagje paturain 3 pepers op elkaar. erg lekker !
Agnesje
-
Ik weet niet hoe "strikt" je bent Agnesje, maar pikantje Sambal is niet vegetarisch, de sambal die erin zit is gemaakt met garnalenpasta (trassi), dit staat ook op het etiket.
-
vandaag weer lekker tapenade op brood... van groene en zwarte olijven door elkaar, erg lekker!
-
het lekkerste op brod vindt ik de tofusalade met zeewier van food for freedom, in de koeling bij de natuurwinkel.
Ps. eet er iemand nog wel s sandwichspread?
-
jazeker, de nostalgische smaak van sandwichspread naturel. Verveelt mij nooit. Ook lekker op brood is pindakaas met plakjes komkommer. Neem ik mee naar mijn werk. Het brood wordt wat zacht maar verder wel mee te nemen. Je kan de k.k. ook los meenemen natuurlijk.
-
Ik heb "cheatin' ham" van Redwood op mijn brood. Dat ruikt naar vleeswaren. Dat smaakt naar vleeswaren. Een soort kruising tussen rookvlees en ham, voor zover ik me die smaken kan herinneren.
Ik ben eigenlijk meer aan het denken 'het is geen vlees, het is geen vlees' dan of ik het lekker vind. :-X Moet er waarschijnlijk even aan wennen.
-
Hallo,
Ik heb laatst een heerlijk veganistisch broodbeleg uit het Midden-Oosten ontdekt: sesampasta oftewel tahin. Het lijkt een beetje op de smaak van pindakaas maar ik vind dit lekkerder. Er zit erg veel calcium in, heel gezond dus.
Je kan het kopen in natuurvoedingswinkels. In de gewone supermarkten heb ik het nog niet gezien.
Overigens heb je in natuurvoedingswinkels nog veel meer keus wat betreft vegetarisch broodbeleg. Van sojakaas tot tofusalade, kruidige pate en allerlei andere dingen. Probeer maar eens!
p.s. koop geen witte tahin, dat is voor salades enzo (ben ik laatst mee in de fout gegaan). Koop dus bruine tahin met toegevoegd zout, erg lekker!
-
Heb nu vegetarische 'rundvlees'-salade op brood van Zwergenwiese (de uitvinder van vegetarische spreads op basis van zonnebloempitten).
Had zoiets ooit bij een biowinkel in Duitsland uit de koeling gehad (geloof van taifun of topas) en die was verdomd lekker. Die van Zwergenwiese is echter houdbaar en in een potje en ik ben er niet echt kapot van.
De smaak doet denken aan sandwich-spread alleen dan met stukjes seitan en augurk in een soort yoghurt substantie.
Vond die uit de koeling zeker vele male beter en die is bovendien ook nog is vegan, maar die van Zwergenwiese is wel weer is wat anders op je brood.
http://www.zwergenwiese.de/eng/prod_brotsala.html (http://www.zwergenwiese.de/eng/prod_brotsala.html) en dan de eerste van links.
-
Tot onlangs kocht ik vaak het kikkererwtenspul Witte Wonder bij de biologische winkel. Maar het lijkt erop dat de smaak van iets lekkers veranderd is naar een zurig ruikende smurrie. De eerste keer dat ik de nieuwe versie (hoewel op de verpakking men daar niets van heeft gemeld) mocht beproeven dacht ik dat de inhoud rot was of er schoonmaakmiddelen terecht gekomen was. Maar de twee volgende potjes hadden precies hetzelfde. Blegh.
Ben ik de enige (het koopt en die) het heeft opgemerkt opgemerkt?
-
Tot onlangs kocht ik vaak het kikkererwtenspul Witte Wonder bij de biologische winkel. Maar het lijkt erop dat de smaak van iets lekkers veranderd is naar een zurig ruikende smurrie. De eerste keer dat ik de nieuwe versie (hoewel op de verpakking men daar niets van heeft gemeld) mocht beproeven dacht ik dat de inhoud rot was of er schoonmaakmiddelen terecht gekomen was. Maar de twee volgende potjes hadden precies hetzelfde. Blegh.
Ben ik de enige (het koopt en die) het heeft opgemerkt opgemerkt?
Had een reactie gestuurd naar de distributeur. Reactie:
Lieve, lieve, lieve Aiko,
We vinden het vervelend dat uw ervaring met een product uit ons assortiment negatief was. Ook willen we u bedanken dat u uw opmerking heeft laten weten; het geeft ons immers de mogelijkheid om verbeteringen aan te brengen.
U liet ons weten dat u een pot Witte Wonder kikkererwtenpasta heeft gekocht die niet aan uw verwachtingen voldeed. De smaak was zurig.
Naar aanleiding van uw klacht hebben wij een controle gedaan op onze voorraad. Hierbij hebben wij potten aangetroffen met een afwijkende smaak, en is onze voorraad geblokkeerd voor verdere verkoop. Onze producent is nog aan het nagaan wat de oorzaak kan zijn van de smaakafwijking.
Omdat wij het vervelend vinden dat u niet naar behoren van dit product heeft kunnen genieten, willen wij u graag tegemoet komen met een iris-cheque als attentie en vergoeding. Wilt u ons hiervoor uw adresgegevens doorgeven ? Wij zullen deze gegevens alleen gebruiken voor het verder afhandelen van deze klacht.
With kind regards / Met vriendelijke groeten
Iemand van Natudis
Of er is niets aan de hand met de productie en ben zijn mijn smaakpupillen aan de zieke kant. Of om een of andere manier heeft men nooit een klacht ontvangen danwel zelf nooit een potje opengemaakt om eens te testen. Of supergroot toeval dat ik drie zurige potjes met spul uit de schappen weet te plukken tussen alle goede potjes. Ben benieuwd welke van de drie opties.
-
Of een bepaald deel van de voorraad is naar jouw biowinkel gegaan, en die heeft nu alleen zurige potjes staan?
-
Of een bepaald deel van de voorraad is naar jouw biowinkel gegaan, en die heeft nu alleen zurige potjes staan?
Daarom had ik ook een week later het derde potje gekocht. En de achterste gepakt (daar kan ik wel bij in tegenstelling tot veel anderen). In een week tijd mag ik wel verwachten dat daar dan een potje staat uit een andere levering?
-
(daar kan ik wel bij in tegenstelling tot veel anderen).
:'(
Ik vind het wel een heel nette reactie. (Dat lief is vast aardig bedoeld ;) ) En dat de voorraad is geblokkeerd voor verdere verkoop vind ik nog netter, maar geeft wel aan dat het probleem nog steeds gaande is. Dus ik verwacht niet dat jij binnen een week een ander potje uit de schappen kan hebben gehaald.
-
laatst een briljant nieuw broodbeleg ontdekt: gestaafmixerde restjes avondeten. Oké, ik geef toe dat het niet heel smakelijk klinkt, maar de meeste maaltijden blijken zich er goed voor te lenen: curry's worden pittige spread, pasta's Italiaanse enz. Stamppot hoef je overigens natuurlijk niet te meer mixeren, is van zich zichzelf al een prima aardappelsalade :)
Meestal heb ik van die kleine restjes over die net niet meer voldoende zijn voor een volledige tweede maaltijd, maar voor één of twee dagen ontbijt/lunch blijkt het precies genoeg :)
-
Stamppot op brood is idd lekker, maar m pasta te gaan staafmixeren gaat me toch te ver. Dan maar als koude salade opeten bij het brood ofzo.
-
oh ja, zuurkoolstamppot is koud erg lekker, vooral op zwart(rogge)brood met mosterd.
ik neem wel vaker plakjes vega broodbeleg mee naar mijn werk, aangezien dat gewoon handig is en geen smurrie wordt in je tas. met wat sla, augurkje, mosterd en\of mayonaise is het best lekker. zonder dat alles een beetje smaakloos. thuis eet ik overigens nooit vega boterhamworst, daar doe ik iets meer moeite met groentjes en smeerseltjes...
-
Ik eet graag Veg. Pepper Meat Slice van het merk Gourmet's Vegi op mijn brood. Het heeft een heel lekkere smaak en ook een heel erg lekkere structuur. Ik denk dat het redelijk op vlees lijkt, maar echt vlees is zo lang geleden voor mij dat ik dat niet met zekerheid kan zeggen. De structuur komt in ieder geval heel erg in de buurt.
Ik koop het hier in Utrecht bij een vegetarische Chinese winkel (Da Tong), en heb wel eens bij webwinkels gezien dat ze dat merk verkopen, maar in andere Chinese winkels nog niet tegengekomen.
-
Ps. eet er iemand nog wel s sandwichspread?
Ja heb het laatst nog eens gekocht, de naturel. Kreeg dat vroeger vaak van mn moeder op mn brood...en ja het smaakt nog steeds hetzelfde! Nu natuurlijk wel in meerdere smaakjes...heb die dus ook maar meteen gekocht. Ik ben benieuwd!
Vleesvervangers heb ik nog niet echt geprobeerd, maar voor de variatie misschien ook wel een goed idee!
-
Ik hou van lekker fris, ik hou van lekker anders (http://www.youtube.com/watch?v=p53AkS_w4_U). Nostalgie.
-
Heb heeeeel lang geleden ook verschillende soorten vegetarisch broodbeleg geprobeerd.
Ik vond het stuk voor stuk te smerig voor woorden :iek: :Thumbsdown:
Heb het op een gegeven moment ook nooit meer in de schappen van de supermarkt zien liggen.
Maar na al jullie ervaringen gelezen te hebben zal ik zeker eens op zoek gaan naar een natuurwinkel hier in de buurt.
Eens kijken of ik daar hartig vegetarisch broodbeleg kan vinden wat ik wel lust :yes:
-
Pindakaas is toch ook lekker en vegetarisch?
Bij de natuurwinkel heb je ook notenpasta, geen idee hoe het smaakt, ik heb het nog nooit gegeten. Je zou ook tahin op je brood kunnen smeren, ik ben daar zelf niet zo weg van. Bij de natuurwinkel heb je ook allerlei vegetarische patés (tartex bv).
-
mmm, pindakaas met sambal, gebakken uitjes en eventueel schijfjes komkommer broodje gado gado...
-
Het blijft wat zoet maar vers fruit op brood kan ook heerlijk zijn: aardbei natuurlijk maar ook banaan, appelmoes of verse appels in het tosti-ijzer. Blikje tomatenpuree met kruiden en dan het tosti-ijzer is ook lekker. Ik ben verder gek op tomaten, laagje spread of gewoon mayo eronder, peper, zout, eventueel bieslook. In kantine's kocht ik vaak hardgekookte eitjes met ketchup.
Als je een vrijere werkplek hebt of thuis luncht kan je je ook afvragen waarom je op zoek bent naar broodbeleg: In de meeste landen eten ze tussen de middag geen brood maar bijvoorbeeld spaghetti, pastasalade of je neemt gewoon lekker yoghurt met cruesli mee.
-
Kaas met tomaat-lente-ui sandwich spread eroverheen! :D
En het vegetarische gebraden gehakt met bieslook van de albert heijn is ook erg lekker. Ah, de luxe van een moeder die de boodschappen doet en het niet erg vind dat dat spul duur is 'want ik moet toch genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen.'
Voor volgend jaar als ik op kamers zit moet ik nog maar eens op zoek gaan naar goedkopere alternatieven :p Het lijkt me dat je ook best zelf wat kan maken, erwten pureren ofzo en er kruiden doorgooien?
-
Kaas met tomaat-lente-ui sandwich spread eroverheen! :D
En het vegetarische gebraden gehakt met bieslook van de albert heijn is ook erg lekker. Ah, de luxe van een moeder die de boodschappen doet en het niet erg vind dat dat spul duur is 'want ik moet toch genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen.'
Voor volgend jaar als ik op kamers zit moet ik nog maar eens op zoek gaan naar goedkopere alternatieven :p Het lijkt me dat je ook best zelf wat kan maken, erwten pureren ofzo en er kruiden doorgooien?
Kikkererwten iig wel. Zelfgemaakte houmous, lekker!
-
Hallo :) Onlangs heb ik een heerlijke vegetarische spread op basis van zonnebloempitten en met mierikswortel en appel gekocht, maar was al heel snel op dus ben nu op zoek hoe ik het zelf kan maken.
Ik vond een recept van pate van zonnebloempitten op een forum hier en heb de ingredientenlijst. Ga morgen experimenteren want ze pitten moeten eerst weken en kiemen las ik nu.
Heeft iemand hier al ervaring mee? Ik kan geen recepten vinden tot nu toe maar houd wel van een experiment :D ;)
Edit mod: typo in titel aangepast
-
Geen ervaring, maar ik lees je bevindingen hier graag. Ben ook wel in voor een lekkere vegaspread.
-
Hoi Margriet, welkom op het forum!
Over vegetarisch broodbeleg hebben we al enkele draadjes:
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,15264.140.html
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,11714.40.html
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,19376.0.html (vega ontbijt)
http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,12657.60.html
Hier kun je vast wel wat inspiratie opdoen!
Op de voorkant hebben we ook enkele artikelen over vega broodbeleg:
http://www.vegatopia.com/vega/producten/kant-en-klaar/9097-de-wondere-wereld-van-vegetarisch-broodbeleg
http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11913-lekkere-frisse-tofuspread
-
Vanavond ben ik na het uitruimen van de vaatwasser in de keuken blijven hangen en heb een aardige portie guacamole gemaakt van een avocado (aanbieding bij de Duitse Netto, impulsaankoop), citroensap, madame jeannette, kerstomaat en knoflook. En, omdat het keukenspul toch al vies was, meteen een hummus gemaakt van kikkererwten, tahin (glas moest leeg), sumac, venkelpoeder, knoflook en - jawel - madame jeannette. Ondertussen begint het fenegriekzaad in het kiemglas flink te kiemen. Op Dierendag wordt ten huize Kesslerstrasse vegan gegeten - nee, gesmuld.
-
Een beetje vreemd maar wel verrassend lekker: brood belegd met hummus en dan nog wat zuurkool er op.
-
Jaa dat is lekker! Ook lekker met bietenhummus.
-
Oh dat gaat meneer B. erg lekker vinden, dank je wat een leuke tip!
Hij is trouwens verslaafd aan hummus met chutney, liefst ananas of mango. Bij die laatste combineert het lekker met nigella. Afgekeken bij de Ten Catehummusmannen.
-
Ik maakte lang mijn spreads zelf. Een favoriet was: Verse of diepvriesmais en paprika en gemalen noten en look en sojasaus mixen. Kruiden. Het vocht van de paprika moet voldoende zijn om niet te moeten aanlengen. Indien te dik, dan meer paprika of voorzichtig een klein beetje beetje aanlengen.
-
Ode aan Elvis: gebakken boterham met pindakaas en banaan
Vandaag is de geboortedag van The King. Had hij nog geleefd, dan was hij nu 80 geworden. Gastredacteur Marleen is een grote fan van zowel zijn muziek als zijn twijfelachtige smaak in sandwiches.
Source: Ode aan Elvis: gebakken boterham met pindakaas en banaan (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12860-ode-aan-elvis-gebakken-boterham-met-pindakaas-en-banaan)