Vegatopia Forum

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10
1
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Vandaag om 20:01:48 »
Een ovenschotel van aardappelschijfjes, bloemkool en broccoli in mosterdsaus, bedekt met mozzarella en bestrooid met nigellazaad.
2
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op Vandaag om 18:35:53 »
Gisteren veggieburger met friet bij Frit Cocq in Elsene. Niet helemaal onder de indruk, maar die zaak loopt wel al jaren erg goed.

Vandaag spaghetti met olie en knoflook. Daarbij gebakken courgettes.
3
Koken / Re: Kookvragen
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Vandaag om 11:51:41 »
Per abuis kocht mijn vrouw AH diepvries broccolirijst. Ze dacht een ander diepvriespak te hebben uit het vak te hebben gehaald. Hoe verzint AH het om zo een broccolirijst in de handel te brengen. Volstrekt smakeloos. Maar ja, we hebben het spul gebakken met ui, knoflook, wortel, sojasaus toegevoegd en komijn en wat garam masala. Toen was het enigszins eetbaar, maar gewoon gekookt rijst ware beter geweest in plaats van dit diepvrieswrochtsel.
Volgens mij wilde u dit eigenlijk in 'Wat eten we vandaag' plaatsen, maar het is inderdaad ook een kookvraag. Ik heb zelf ook nooit het nut van bloemkool- en broccolirijst begrepen. Met de nodige smaakmakers is het best naar binnen te werken, maar het blijft naar versnipperde bloemkool of broccoli smaken - en dan heb ik veel liever de hele, beetgaar gestoomde, gestoofde of gebakken roosjes.
4
Koken / Re: Kookvragen
« Laatste bericht door niewied Gepost op Vandaag om 10:27:53 »
Per abuis kocht mijn vrouw AH diepvries broccolirijst. Ze dacht een ander diepvriespak te hebben uit het vak te hebben gehaald. Hoe verzint AH het om zo een broccolirijst in de handel te brengen. Volstrekt smakeloos. Maar ja, we hebben het spul gebakken met ui, knoflook, wortel, sojasaus toegevoegd en komijn en wat garam masala. Toen was het enigszins eetbaar, maar gewoon gekookt rijst ware beter geweest in plaats van dit diepvrieswrochtsel.
Erbij gewokte witlof, ui, bloemkool en een rest tortilla die mijn vrouw gisteren maakte (aardappel/wortel/knoflook), gemengde salade, olijven.

Gisteren tortilla, worstenbroodje veg. slager (= Unilever), gemengde salade, groentensoep.
5
Vegetarische producten / Re: Boodschappen
« Laatste bericht door karl Gepost op Vandaag om 06:43:09 »
Er vallen op wat langere termijn ook prijsstijgingen te verwachten voor cava omdat de druivenoogst in de Penedès door droogte vrijwel mislukt is  :(
In België wordt zeer veel cava gedronken.
6
Vegetarische producten / Re: Boodschappen
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Gisteren om 20:15:48 »
Door de tegenvallende olijvenoogst in Spanje moest ik gisteren maar liefst EUR 9,49 betalen voor een liter AH extra vierge. Ik zal nu toch vaker de olijfolie, zeker bij het bakken, aanlengen met zonnebloemolie, zoals vanavond voor de spaghetti aglio, olio e peperoncino.
7
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op Gisteren om 20:08:13 »
Spaghetti aglio, olio e peperoncino met erbij een fikse salade. Ik lunchte met een Libanees platbrood dat rijk belegd onder de grill ging.

Gisteren had ik een bolletje met kaas als verlate lunch, met dank aan de bloedbank. 's Avonds kookte ik weer voor zo'n vijftig personen in het buurthuis.
8
Lekker gezond / Re: Bloeddonor & vegetariër
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 23 april 2024, 15:25:21 »
Ik ben net weer aan de machine gekoppeld, met een natje en een droogje  :)
Check!
9
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Eelco Gepost op 22 april 2024, 20:06:45 »
Aloo ghobi - een curry van aardappel en bloemkool dus - in een tomatensaus gekruid met knoflook, pepertje, piment, komijn-, koriander-, venkel- en mosterdzaad. Als bijgerecht een pilao van chana dhal, basmatirijst en wortel gekruid met verse gember en kurkuma en kaneel. Ook op tafel: pappadums, Griekse yoghurt en gebakken uitjes.
10
Koken / Re: Wat eten we vandaag?
« Laatste bericht door Sven Gepost op 22 april 2024, 18:39:40 »
Gisteren savooiekool met sojabrokjes in kruidige pindasaus, met rijst.

Vanmiddag bij Arepa's Factory arepa "garden" met witte kaas en salade. Gebakken banaan voor achteraf. Wel moeten teruggaan want ze hadden per ongeluk de "pollo" van iemand anders meegegeven. Werd snel rechtgezet.
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10