Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
Quote: |
|
<BR>Ik weet niet of het gezond is. Ik heb eens iets gehoord over cyanide in weekvocht. Lijkt me wel sterk en ik heb nog nooit ergens last van gehad.
Moet er eigenlijk wel olijfolie in?ja. van korianderpoeder had ik nog nooit gehoord. en je moet ook water toevoegen om een beetje smeuig geheel te krijgen...
www.lekkerplantaardig.netEn www.veganintel.org (in 'recepten' en op het forum)
de Romeinen gebruikten komijn aan tafel zoals wij peper gebruiken.
en een lading koriander, naar een tip van Selly ergens hierboven.
pas? al jaren hoor
Het nadeel is mischien wel dat Sabra Israelisch is.
De kekererwten tenminste een nacht laten weken. Ca. 15 minuten laten kokenRiiight. 15 minuten? Zeg eerder een uur en 15 minuten.
Mosterd erin klinkt vies.
De hummus van Merza is niet lekker. Te dun en te zuur.
Houmous van de AH is een aanrader ;DOp welke afdeling staat dat. Bij het broodbeleg of bij de oosterse gerechten of ..... ?
heb laatst trostomaatjes gevuld daarmee heerlijk was dat ;)
Houmous van de AH is een aanrader ;DOp welke afdeling staat dat. Bij het broodbeleg of bij de oosterse gerechten of ..... ?
heb laatst trostomaatjes gevuld daarmee heerlijk was dat ;)
De AH hier heeft het niet, te klein, een buurtwinkel. Zou wel in de grote in Assen te koop zijn. Wat ik wel heb gekocht: refried beans van Casa Fiesta. Rood blikje bij de Indische producten. Er staat mild op dus wellicht is er ook een hot.Houmous van de AH is een aanrader ;DOp welke afdeling staat dat. Bij het broodbeleg of bij de oosterse gerechten of ..... ?
heb laatst trostomaatjes gevuld daarmee heerlijk was dat ;)
je hebt er 2: die van Merza die bij de olijven en ingemaakte potjes artisjokken staat.
En een ander (die door Lovelocker in het vegaproductenforum genoemd wordt) en die staat in de koeling bij de Johma slaatjes
Er zijn verschillende soorten. AH heeft het in blik, dat is een eenvoudige versie. Daarnaast hebben ze ook in de koeling twee verschillende. Een gewoon en één pittig.
Maarre vraagje, dat humus, wat is dat eigenlijk?
Ik weet dat t een soort kikkererwtenspread achtig iets is, maar hoe eet je dat? gewoon zo op brood of op toast of met iets er op......?
Peterselie en komijn ook niet?
Heeft balsamicoazijn niet een te sterke smaak?
Je kunt sowieso ook wat vocht uit het blikje en olie gebruiken. Mag je knoflook?
Je schreef pas ergens dat je warme sinaasappel mocht; als je het citroensap verwarmt, mag dat dan wel? Of werkt het zo niet?
Ik denk dat die flesjes wel gesteriliseerd zijn...hummis met sesamzaadjes krijgt.--> en dat was het niet?\
Ik heb zelf ook wel eens sesamzaadjes door m'n hummus heengegooid, maar dat is toch echt niet hetzelfde als er tahini doorheen doen. Mijn keukenmachine en mijn staafmixer maken de zaadjes in ieder geval niet fijn, waardoor je dus hummis met sesamzaadjes krijgt.
Is munt misschien een idee?
Is munt misschien een idee?
zat ik ook te denken, en risicovermijdend probeer ik het vandaag misschiern eerst los in 1 broodje
Bij mij was het een vrij compacte massa. :-\
Wie kent het geheim?
Selly had laatst een link naar allerlei broodsmeerselrecepten gepost. Helaas kan ik die niet meer terugvinden :(.
Oeh ja, gerookte paprikapoeder! Waar koop je dat eigenlijk?
weet iemand ook hoelang je zelf gemaakte hummes goed kan houden? Ik heb het vandaag gemaakt
Ik was vorige week in Amsterdam. Op de Albert Cuypmarkt. Daar is een winkeltje met een gigantische hoeveelheid thee en kruiden. En daar was ook gerookt paprikapoeder te koop.Oeh ja, gerookte paprikapoeder! Waar koop je dat eigenlijk?
Bij Spaanse winkels en sommige delicatessenwinkels.
Ik maak hem altijd met óf geen tahin óf heel weinig tahin. Als ik geen tahin heb vervang ik het soms met een scheutje sesamolie.En kijk, dat is nu precies zoals ik mijn hummus ook graag heb (samen patent aanvragen? ;) ). De hummus wordt er wel behoorlijk sesammig en crunchie van en dat is niet naar ieders smaak. Maar degenen die het wel lusten, lusten er pap van!
Maar...een eigen creatie: écht de bom is: sesamzaadjes krispie roosteren en dan die erdoorheen doen.