Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Kookboeken en zo => Topic gestart door: Dot op 06 augustus 2011, 18:46:22
-
Heeft iemand het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi? Is het een aanrader?
-
Heeft iemand het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi? Is het een aanrader?
Tadaaaa: http://www.vegatopia.com/vega/producten/kookboeken/11370-plenty-yotam-ottolenghi
Ik lees er veel enthousiaste verhalen over!
-
Ah, lekker opgelet... Bedankt!
-
Ik heb 'm en ik ben er héén blij mee. Ik wil er van de week weer wat uit maken. Ik heb al eens de knoflooktaart gemaakt, die Maartje ook al eens at, en de yoghurt flatbreads with barley and mushrooms, allebei èrg lekker. :)
-
Ik/wij heb(ben) de Duitse vertaling van Plenty (http://www.vegatopia.com/vega/producten/kookboeken/11370-plenty-yotam-ottolenghi) gekregen van vrienden van de hondenschool. Tot nog toe vooral erdoor gebladerd en inspiratie opgedaan. De indeling naar het soort ingrediënt (wortelgroenten, kool, bladgroente, etcetera) vind ik erg prettig. De recepten zijn erg duidelijk en origineel, maar toch heel 'bodenständig' (een mooi Duits woord dat ik met 'zonder pretenties' of 'zonder poespas' zou vertalen). Morgen ga ik zijn gecaramelliseerde en gegratineerde witlof nakoken, en ook de 'pizza' met spinazie, ei en zaätar (ik heb nog zaätar van Selly in mijn keukenkastje) staat op mijn lijstje.
-
Wordt er veel zuivel gebruikt of is het ook wel goed te gebruiken door veganisten? Ik las er zulke enthousiaste dingen over dat ik nu ook wel benieuwd ben.
-
Wordt er veel zuivel gebruikt of is het ook wel goed te gebruiken door veganisten? Ik las er zulke enthousiaste dingen over dat ik nu ook wel benieuwd ben.
Ja, in veel recepten wordt zuivel en/of ei gebruikt. Regelmatig yoghurt of kwark. En geitenkaas of een ander luxe kaasje - dat je ook prima weg kan laten. Er staan ook wat vegan recepten in het boek. Misschien kun je het eens lenen ipv zelf kopen?
-
Bieb!
-
En via Google vind je hier en daar ook wel wat recepten uit het boek.. Op Amazon staan soms zelfs hele inhoudsopgaven, waarnaar je per recept kun gaan Google-en.. en dan kom je ook veel ander leuks tegen. Of je koopt toch gewoon het boek. Staat nog mooi in de kast ook!
-
Mijn kookboekenkast staat al helemaal vol dus zo voor de heb ga ik het niet kopen :) Ik zal eens bij de bieb kijken inderdaad, alhoewel het ongetwijfeld heel vaak uitgeleend zal zijn als ze hem al hebben.
-
Mijn kookboekenkast staat al helemaal vol dus zo voor de heb ga ik het niet kopen :) Ik zal eens bij de bieb kijken inderdaad, alhoewel het ongetwijfeld heel vaak uitgeleend zal zijn als ze hem al hebben.
Hier staan erg veel recepten van hem http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/series/thenewvegetarian?INTCMP=SRCH
-
Gekregen ter ere van mijn promotie.
Ben benieuwd :)
Ook Veg! Is daar al een draadje over? Ook nog veel andere leuke kookboeken. Hoef me niet te vervelen nu.
-
Ook Veg! Is daar al een draadje over? Ook nog veel andere leuke kookboeken. Hoef me niet te vervelen nu.
Nope, maar maak het vooral, zo´n leuk boek!
Welke andere kookboeken heb je nog gekregen?
-
Ook Veg! Is daar al een draadje over? Ook nog veel andere leuke kookboeken. Hoef me niet te vervelen nu.
Nope, maar maak het vooral, zo´n leuk boek!
Welke andere kookboeken heb je nog gekregen?
Dat ga ik dan zeker nog doen. :)
Moet de exacte titels nog eens zoeken, maar eentje voor de moestuin (Zelf Geboerd, ziet er leuk uit!), een met jams (heet gewoon Jam), en eentje met recepten waar je blij van wordt (Food for the Soul) :)
Heb ook een slaapplek in Londen gekregen, want 1 van mijn bevriende collega's kon het niet aanzien dat ik alleen maar wilde moestuinieren en koken. ;)
-
Ik heb hem vorige maand gekregen, en vrijdag voor het eerst uitgebreid uit gekookt.
Ik heb de knoflooktaart gemaakt, die echt heel erg geweldig lekker was. Ik had ook wel heel erg lekkere geitenkaasjes voor erin, een hele zachte bettine blanc en hele pittige rauwmelkse geitenkaas die in kleine bolletjes verkocht worden, maar waar ik de naam niet van genoteerd heb. De knoflook wordt echt heel zacht en aromatisch, zonder knoflookwalm.
Daarnaast de salade van glasnoedels met edamame boontjes. Ik vond hem ook erg lekker, maar doe er volgende keer wat minder limoensap in en iets meer soja. Het restant heb ik met wat ketjap en sambal gisteren in fillodeeg gerold, tadaa: vegetarische vietnamese loempiaatjes!
Erbij had ik nog een tomatensalade met granaatappel gemaakt, en als toetje fillodeeg sigaren met een notenvulling, ook allebei van Ottolenghi maar niet uit dit kookboek. Ook vreselijk lekker!
De recepten hebben flink wat ingredienten maar zijn goed te volgen en niet moeilijk, en de smaak is echt heel goed. Ik ben fan.
-
Vanavond de warme glasnoedelsalade van Ottolenghi, met erbij roergebakken Shanghai Paksoi en knapperige tahoeblokjes.
Ik had dit keer de hoeveelheid noedels en het limoensap door twee gedeeld, maar alle andere ingredienten op volle sterkte gelaten. Ik vond het nu nog lekkerder dan de vorige keer. Ben ik de enige die vindt dat Ottolenghi best conservatief is met de hoeveelheid kruiden, of heeft hij gewoon grotere lepels dan ik heb?
-
Een internationale theelepel is groter dan een Nederlandse.
-
Ik heb internationale theelepels, kan twee keer zo veel in als in de nederlandse :-)
Ik heb vorige weekend de groene couscous salade uit Plenty gemaakt, met de volgende wijzigingen: Citroensap toegevoegd aan de dressing met olijfolie, zelf geroosterde cashewnoten in plaats van pistachenootjes, een een komkommer zonder pitjes in kleine blokjes toegevoegd. Erg lekker geworden.
-
Ik maakte gisteren twee recepten uit Plenty:
De salade met basilicum, courgette en hazelnoten. Erg lekker, maar kon nog wat peper gebruiken vond ik. Ik maakte het met wat rucola erbij en de paarse basilicum uit het recept was bij mij alleen groene. Paarse heb ik niet kunnen vinden.
De knoflooktaart. Lekker! Het hangt wel erg af van welke kaas je gebruikt, en ik vond de kaas uiteindelijk sterker smaken dan de knoflook. Aangezien het een knoflooktaart is, ga ik het volgende keer met wat milder smakende kaas maken.
-
Ben het eens dat de knoflook een beetje wegvalt. De knoflook heeft sowieso niet zoveel smaak meer na het caramelliseren vind ik, ik zat er over te denken om hem iets korter te laten koken/bakken zodat er wat meer knoflooksmaak over blijft.
-
Ik zag een mooie aanbieding die ik niet kon weerstaan dus ik heb hem besteld, gisteren binnengekomen. Ik heb helaas niet veel tijd gehad om hem te bekijken maar mijn eerste indruk was goed, wat een mooie foto's!
-
Waar was dat? Inmiddels hebben we best al wat recepten gemaakt die we vonden via blogs, dus het is tijd om dit boek te kopen. ;)
-
Dat was bij thebookdepository.co.uk, maar ik had ook een kortingscode voor 10% korting op mijn order. Omdat ze me misten :)
-
Gezien de hype was ik een beetje huiverig voor de boeken van Ottolengi. Als 3 mensen tegen me zeggen: 'jij ben vast ook een grote fan van zijn boeken', dan roept dat meer weerstand op dan enthousiasme ;-). Maar in de Delicious van september (?) stonden een aantal lekkere recepten uit het nieuwe boek, 'Plenty more'. Twee daarvan vond ik erg geslaagd (geroosterde uien + walnotensalsa, en pompoenspiralen), dus met Sinterklaas het hele boek gevraagd (en gekregen).
Tot nu toe hebben we de salade van gestoomde aubergine gegeten, erg lekker en niet zo vet als gebakken aubergine al snel is, en de boontjes met walnoten en tahindressing. Helaas geen freeke in huis, maar tchicha, ook een goede combi en geslaagd gerecht. Vanavond de spruitjes met gekaramelliseerde knoflook en citroen, ik ben benieuwd! Ben er tot nu toe enthousiast over.