April 20, 2014, 00:06:40 *
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Nieuws: Gespot: Vegetalia Tofunit - gemarineerde tofu
   
Koken Mini-pavlova's met romige hangop en banaan-honingcurd - Raapstelenpesto - 30 uur Porto
Producten De Vegarevolutie - Bakken met Karin - De Grote Hamersma 2014
Actueel Maart 2014: iedereen vegan, eenheidsworst en een nieuwe tatoeage - Top of flop: trendspotten met Google - Februari 2014: fototerroristen, broodverbeteraars en groenteburgers
   Startpagina   Help Kalender Inloggen Registreren Vegatopia Forumregels  



Pagina's: [1]   Omlaag
  Print  
Auteur Topic: Wat te maken van zoooveel druiven  (gelezen 67947 keer)
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.
jojo
Gast
« Gepost op: September 19, 2005, 18:29:27 »

Ik heb in mijn mini tuintje een gigantische druivenrank met heel veel, en allemaal tegelijk rijp, heerlijke kleine blauwe druiven; de 'Boskoop Glorie'. Wie heeft er voor mij recepten met druiven? Van chutney tot weckfles en van taart tot soep. Alles is erg oke, zolang het maar vegetarisch is. Ik dank jullie bij voorbaat heel erg veel voor de moeite En ik hoop, dat ik geen druif hoef laten wegrotten! groetjes van jojo
« Laatste verandering: Oktober 23, 2005, 14:53:48 door Sander » Gelogd
Laurita_27
Gevorderde forumgebruiker
****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 979



« Antwoord #1 Gepost op: September 19, 2005, 21:25:02 »

Wow, zoveel druiven! Kun je ze niet huis aan huis verkopen?
Als je een sapmachine hebt kun je er druivensap van maken (wel een beetje zonde van de rest eigenlijk). En ik heb ook wel eens een druiventaartrecept gezien. Beetje omgekeerde appeltaart idee.
Zijn ze pitloos?
Gelogd

"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)
jojo
Gast
« Antwoord #2 Gepost op: September 19, 2005, 21:44:00 »

Dank je wel voor je berichtje! Nee, ik heb geen sapmachine en de druiven zijn ook niet pitloos (alhoewel het de naam 'pit' niet echt mag hebben; ieniemieniepitjes zijn het...), ik heb een recept van druiventaart, volgens recept moeten daar maar 250 gr druiven in, ook al maak ik daar een kilo van, dan schiet het nog niet echt op...(doe het wel hoor: mijn zoontje is volgende week jarig en dat wordt druiventaart, druiventaart en nog eens druiventaart) Wat mij ook leuk en lekker lijkt is bv. druivenchutney, heb tot nog toe niet een recept gevonden, dat er zelfs maar op lijkt! ...................De aanhoudster wint!
« Laatste verandering: September 03, 2007, 16:40:05 door Hizikigrrrl » Gelogd
Annemieke
Redactie Vegatopia
Mega-forummer
******
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 14.489



Rozemarijn_eet
WWW
« Antwoord #3 Gepost op: September 19, 2005, 21:56:42 »

Druiven combineren ook lekker met een pittige blauwe kaas (uit de oven).
Gelogd

Laurita_27
Gevorderde forumgebruiker
****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 979



« Antwoord #4 Gepost op: September 20, 2005, 12:53:06 »

In het restaurant Y Mucho Mas in Den Haag heb ik ook wel eens als dessert een kaasplankje met kweeperengelei gehad. Is druivengelei niks? Kan misschien ook lang bewaard blijven?
Gelogd

"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)
Laurita_27
Gevorderde forumgebruiker
****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 979



« Antwoord #5 Gepost op: September 20, 2005, 12:56:29 »

Ff googelen leverde dit op: http://www.hoogstede.nl/wijngaard/serie/recept.htm

en als je in dit recept de pruimen eens vervangt door druiven?
http://www.hollandsepot.dordt.nl/sauzen/sauzen.htm
Gelogd

"It’s how you see the world
How many times can you see
You can’t believe what you learn" (by Coldplay)
Piek
Super-forummer
*****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 2.572



« Antwoord #6 Gepost op: September 20, 2005, 13:06:12 »

Andijviesalade met linzen en Leidse kaas

voor 2 personen

100 gr andijvie
200 gr linzen
150 gr leidse kaas (kan ook andere kaas)
1 el wijn of ciderazijn
1 - 1 1/2 el mosterd
4 el olijfolie
zout en versgemalen peper
100 gr groene druiven (oorspronkelijk, maar ik heb het ook wel eens met blauwe druiven gemaakt en dat was ook erg lekker)
1 zoetzure appel

Bereiding: Snijd de schoongemaakte andijvie in reepjes, spoel de linzen af en laat ze in een vergiet uitlekken.
Snijd de kaas in blokjes.
Klop in een kom een vinaigrette van de azijn, mosterd, olie en zout en peper.
Was de druiven, halveer en ontpit ze.
Snijd de (ongeschilde) appel in stukjes.
Schep de appel, druiven, en helf van vinaigrette door de linzen. Meng de rest van de vinaigrette door de andijvie en verdeel die over 2 borden. Schep het linzenmengsel erop en verdeel de kaas erover
(lekker met stokbrood of gebakken aardappeltjes)

bron: Lekker vegetarisch, het nederlandse zuivelbureau

Klik hier voor de resultaten bij de AH-receptendatabase
Gelogd

Eet gezond & eet taartjes
J@n
99% uitgekookt
Vegatopia V.I.P.
Mega-forummer
*****
Offline Offline

Berichten: 10.422



« Antwoord #7 Gepost op: September 21, 2005, 11:29:10 »

Maak er een lekkere Vin Chateau d'Jojo van.

Zie bijvoorbeeld: http://www.souplesseimport.com/easypage_5.html
Gelogd
Jasper
Ervaren forumgebruiker
***
Offline Offline

Berichten: 338



WWW
« Antwoord #8 Gepost op: September 21, 2005, 15:38:29 »

Misschien is druivenjam maken ook een goed idee. Voor één potje jam heb je over het algemeen een hele berg fruit nodig, dus als er veel over dreigt te blijven is dat zeker een optie. Alleen geen idee of druivenjam lekker is.

Rozijnen kunnen natuurlijk ook.
Gelogd
Sven
Gevorderde forumgebruiker
****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 589



« Antwoord #9 Gepost op: September 21, 2005, 16:17:22 »

Druiven-kiwiconfituur

Per potje:
150 gr kiwivruchtvlees
150 gr kleine druiven
150 gr geleersuiker
1 el curaçao of rum

Snijd het kiwivruchtvlees in stukjes. Spoel de druiven en ontpit en halveer ze indien nodig.
Meng de vruchten met de suiker in een grote, hoge kom die maar voor 1/3 gevuld mag zijn. Sluit de kom en kook alles gedurende 6 à 7 minuten op 650 Watt in de magnetron. Roer het mengel om na 3 of 4 minuten en voeg dan eventueel de likeur toe.
Giet de kokend hete confituur tot aan de rand in een goed schoongemaakte pot en sluit die af.

Boerenjongens

2 kg druiven
1/2 kg suiker
1 l jenever
2 dl water

Rits de druiven van de stelen. Spoel ze en dep ze droog. Doe ze in bokalen en overgiet ze met de jenever. Sluit luchtdicht af en laat een week trekken op een koele plaats.
Kook dan de suiker met het water tot een dikke siroop. Giet er de vruchten en hun sap bij en laat even doorkoken.
Giet alles opnieuw in bokalen of flessen, laat koud worden, sluit luchtdicht af en laat een maand rusten, vooraleer te gebruiken.

Bron: Ons Kookboek
Gelogd

Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.
bienne
Gast
« Antwoord #10 Gepost op: September 24, 2005, 11:14:12 »

Koude pasta salade met druiven is ook errug lekker
Gelogd
Annemieke
Redactie Vegatopia
Mega-forummer
******
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 14.489



Rozemarijn_eet
WWW
« Antwoord #11 Gepost op: September 24, 2005, 12:33:46 »

Koude pasta salade met druiven is ook errug lekker

En wat doe je er dan nog meer bij?
Gelogd

Titania
Gast
« Antwoord #12 Gepost op: September 24, 2005, 17:07:59 »

druivenjam:

1,5 kilo druiven
1/2 citroen
water
suiker

was de druiven goed en haal de steeltjes er af. zet de druiven onder water in een pan en laat ze zachtjes koken.
als de druiven boven komen drijven doe je het vuur uit en voeg je het citroensap toe. laat afkoelen. daarna afgieten en pureren in een draaizeef. (kan ook met een gewone zeef en een houte lepel, kost alleen meer tijd). de pitje en velletjes bijven achter in de zeef. weeg het pulp en neem een gelijke hoeveelheid suiker.
giet in een grote pan met dikke boden 1 glas water per 500 gram suiker. doe de suiker erbij. verwarm eerst langzaam op laag vuur. als het warm begin te worden het vuur hoger zetter tot er grote bellen onstaan die een tijdje blijven liggen.
doe de pulp erbij en breng opnieuw aan de kook, ondertussen blijven roeren. zet dan het vuur weer laag en laat het een tijdje pruttelen. schuim de jam af en doe het in potten. laat de potten afkoelen en klaar. is eigelijk voor witte druiven maar het kan ook met blauwe druiven. ik had me daar namelijk de eerste keer in vergist. ik vind hem erg lekker. je krijgt er zo'n 3 potjes uit, afhankelijk van de grote van de pot.

bijna vergeten. de jam is goed als: je met een houte lepel een druppeltje op een bord legt en het bord verticaal houdt en het druppeltje niet naar beneden loopt. het mag we l een klein beetje uitzakken, maar niet te veel.
« Laatste verandering: September 24, 2005, 17:10:10 door Titania » Gelogd
bienne
Gast
« Antwoord #13 Gepost op: September 26, 2005, 17:40:56 »

Koude pasta salade met druiven is ook errug lekker

En wat doe je er dan nog meer bij?

Van alles.Pasta uiteraard Cheesy.  
Augurkjes, olijven, gedroogde tomaatjes, eventueel wat (feta) kaas, zilverui, mais, perselie, een dressing, pasta
Gelogd
bienne
Gast
« Antwoord #14 Gepost op: September 27, 2005, 17:15:21 »

Gister druifjes en rijst gegeten, is ook goed tedoen. Even meelaten pruttelen in het sausje oid voor bij de rijst.
Ook in een gewone maaltijdsalade zijn druiven lekker
Gelogd
jojo
Gast
« Antwoord #15 Gepost op: Oktober 21, 2005, 12:01:09 »

Grin TongueTsjonge jonge Wat een bult reakties! Mijn druifjes zijn nu helegaar op! En we hebben gesmuld van de druivenjam, druivensap, druivensalade (enigzins aangepast met geroosterde eikeltjes), hartige druiventaart en oh ja, nog een zelf bedachte: pompoensoep met room en vluchtig gebakken druiven erover! Dank jullie allemaal heel erg onmeunig veel en als ik volgend jaar weer zo'n superoogst heb, maak ik  er ook zeker een lekker 'jojowijntje' ervan! groetjes van jojo!!
Gelogd
menno
Gast
« Antwoord #16 Gepost op: September 03, 2007, 09:29:35 »

hallo allemaal,
ook heb ik,als beginnend-bio heb heeeeeeeeeeel maar dan ook heeeeel veel druiven,wil er dus sap van maken .heb ze schoongemaakt.nou lees ik dat je ze in een sapcentri. kan doen maar moet ik ze eerst koken?Huh???
 Roll Eyes Embarrassed

groetjes menno
Gelogd
Hizikigrrrl
Global Moderator
Mega-forummer
******
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 16.893



« Antwoord #17 Gepost op: September 03, 2007, 16:46:11 »

Volgens mij niet, ander fruit stop je ook rauw in de sapcentrifuge.



Op tv zag ik van de week dat ze druiven insmeerden met een mengsel van geitenkaas en roomkaas en dat vervolgens door geroosterde, fijngehakte pistachenoten rolden.

In een boek van die Engelse tvkok/hooligan staat een recept voor meloenballetjes in druivengelei, of was het druiven in meloengelei.... Gelatine vervangen door agar-agar.
Gelogd
lieve lijn
Super-forummer
*****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 3.927



lieflijntje
« Antwoord #18 Gepost op: September 28, 2007, 12:01:47 »

druiven in de vriezer leggen en dan serveren bij een lekkere borrel.. ect heerlijk Cheesy
Gelogd

Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!
Hizikigrrrl
Global Moderator
Mega-forummer
******
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 16.893



« Antwoord #19 Gepost op: September 28, 2007, 14:14:27 »

Druiven kan je ook inmaken met mosterdzaadjes en zuur, het heet dan Turkse druiven.
Gelogd
Pagina's: [1]   Omhoog
  Print  
 
Ga naar:  



Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2011, Simple Machines
Pagina opgebouwd in 0.149 seconden met 23 queries.

Google bezocht deze pagina voor de laatste keer op April 17, 2014, 18:22:58