Auteur Topic: Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall  (gelezen 2893 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline bambi

  • Mega-forummer
  • ******
  • Berichten: 4.494
  • Geslacht: Vrouw
Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Gepost op: 18 mei 2013, 18:42:43 »
Gekregen ter ere van mijn promotie.

Ben benieuwd :)

Ook Veg! Is daar al een draadje over? Ook nog veel andere leuke kookboeken. Hoef me niet te vervelen nu.


Wij zijn blij met Veg! Makkelijker aan mijn allergieen aan te passen dan Ottolenghiy vrees ik.
« Laatst bewerkt op: 20 mei 2013, 17:46:01 door LL de Ling »
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Myka

  • Bekende op het forum
  • **
  • Berichten: 36
  • Geslacht: Vrouw
Veg!
« Reactie #1 Gepost op: 19 mei 2013, 14:23:46 »
Veg heb ik ook, en ik ben heel enthousiast over dat boek! Ik heb er al veel uit gemaakt en ik vind de indeling erg verrassend met ook voorraadkast recepten en comfort food enzo. Ik vind het redelijk goed aan te passen naar veganistische gerechten.
En een aantal aparte gerechten zijn bij mijn vriendinnen en vriend al erg goed gevallen, boerenkool risotto of soep van prei en canelli bonen. hmm!

Offline Miranda

  • Redactie Vegatopia
  • Super-forummer
  • ******
  • Berichten: 2.545
  • Geslacht: Vrouw
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #2 Gepost op: 28 mei 2013, 16:53:03 »
Ik vind het ook een geweldig boek. Er staat zoveel lekkers in dat ik bijna niet weet waar ik beginnen moet.
En erg mooie foto's.

Offline LL de Ling

  • Global Moderator
  • Mega-forummer
  • ******
  • Berichten: 6.758
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #3 Gepost op: 06 augustus 2013, 08:01:37 »
Inmiddels al een paar gerechten gehad uit dit boek. Ik vind de indeling en thematiek verfrissend, maar de gerechten zelf niet zo ontzettend origineel. Dat maakt het dat het wel fijne recepten zijn voor doordeweeks.

Offline bambi

  • Mega-forummer
  • ******
  • Berichten: 4.494
  • Geslacht: Vrouw
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #4 Gepost op: 06 augustus 2013, 09:40:38 »
Maar misschien was jij al een gevorderde?
Vanavond overwegen wij zijn tahindressing bij gegrilde groenten.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • Mega-forummer
  • ******
  • Berichten: 6.752
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #5 Gepost op: 06 augustus 2013, 10:49:34 »
Wij hadden gisteren de pizza met cavolo nero. Lekker!
En de pinda-achtige noedelsalade is ook al een paar keer op het menu verschenen.
This is between me and the vegetable!

Offline Wombat

  • Super-forummer
  • *****
  • Berichten: 2.089
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #6 Gepost op: 06 augustus 2013, 12:07:28 »
Dat was zeker een enorme verrassing?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • Mega-forummer
  • ******
  • Berichten: 6.752
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #7 Gepost op: 06 augustus 2013, 12:44:03 »
Die pizza? Jazeker :angel:
This is between me and the vegetable!

Offline LL de Ling

  • Global Moderator
  • Mega-forummer
  • ******
  • Berichten: 6.758
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #8 Gepost op: 15 augustus 2013, 15:53:41 »
Maar misschien was jij al een gevorderde?

Ben vooral een gevorderde zeur ;)

Gisteren nog eens ingebladerd en vind het nog leuker dan eerst. Wil er zeker wat meer mee doen (zoals de palmkoolrecepten, die staan nu in de tuin). Nu nog eens tijd...

Offline Sam

  • Mega-forummer
  • ******
  • Berichten: 4.332
Re:Veg! Het River Cottage Boek- Hugh Fearnley Whittingstall
« Reactie #9 Gepost op: 07 november 2013, 16:17:24 »
Gisteren voor het eerst uit Veg! gekookt, het vouwbrood met mexicaanse bonenpuree, erbij de citroenguacamole met koriander. Het recept voor het vouwbrood (magisch brooddeeg) is een standaard deeg dat ik ook voor pizza zou gebruiken. Het wordt als een soort tortilla gebakken in een koekenpan, maar het is zachter en lekkerder dan tortilla. Eigenlijk lijkt het, zeker als je het wat dikker maakt, op toutons. De bonenpuree was ook lekker maar ik vond het een beetje "kaal" toen ik de ingredientenlijst zag, ik heb er dus paprika en wat extra tomaten aan toegevoegd, ook wat meer kruiderij. De citroenguacamole was heel verrassend met de koriander erdoor, ik zou er zelf niet aan gedacht hebben maar het is een fijne combinatie.

Zoals ik het nu kan zien zijn het tamelijk eenvoudige recepten, zoals LL ook zegt goede recepten voor doordeweeks, als je iets lekkers wilt maar niet uren in de keuken wilt staan. Ik vind het ook erg fijn dat je in de index op ingredient kunt zoeken en daar dan een recept bij kunt vinden. Binnenkort nog eens wat uit dit kookboek proberen.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light