Vegetarisch - voor iedereen > Koken
Fondue/gourmet
Sam:
Leuk idee Greet, om een wok-maaltijd te maken van gourmet, nooit aan gedacht. Sugarsnaps enzo lijken me er erg lekker bij. Eventueel de groente julienne snijden en dan heel kort bakken en in van dat rijstvel wikkelen lijkt me ook leuk.
(Even gegoogled en je kunt zelfs wok gourmetstelletjes voor op tafel kopen, ook nooit geweten).
Antje:
Wij hebben een gourmetstel dat we gebruiken. Dat zetten we dan op de salontafel terwijl we een avond films kijken. Heel ontspannend.
Een wok gourmetstel lijkt me ook nog wel eens wat! Als iemand er ervaringen mee heeft, lees ik die graag. :)
Selly:
Gaan er nog mensen gourmetten met pasen? Ik ga het gourmetstel maar eens afstoffen. Iemand nog leuke tips?
Sam:
Is gourmet paasig? Ik dacht altijd dat het voornamelijk kerstig was? Maar goed, ik loop altijd achter met dat soort trends, heb ook nog steeds geen steengrill bijvoorbeeld. Ik moet eigenlijk een nieuw gourmetstel hebben omdat de anti-aanbaklaag van de huidige helemaal aan gort is na een jaar of 10, maar ik wil een kleintje en die zijn lastig te vinden, aangezien gourmetten toch een familie aangelegenheid is.
Mijn favorieten:
- hartige pannekoekjes met tomaat, mozzarella en basilicum
- mini-tortilla met blokjes aardappel, paprika en ui (ik bak de groentemix voor zodat alles al gaar is voor het ei erbij gaat) met een tomatensausje
- mini quesadilla met tomaat, spinazie en kaas
- gemengde paddestoelen gebakken met simpel wat knoflook, peper en zout
- vegameuk met shoarmakruiden (zonder zout) met heeeeel veel heeeeeel erge knoflooksaus (waarna je dus niets meer proeft van de andere wat subtielere gerechten...)
- dessert: gebakken banaan met iets van drank erover flamberen, of crepes suzette, met een bolletje zelfgemaakt ijs. Advocaatijs is leuk met pasen.
Eelco:
--- Citaat van: Sam op 18 april 2014, 11:00:33 ---Is gourmet paasig? Ik dacht altijd dat het voornamelijk kerstig was?
--- Einde van citaat ---
Ja, we gourmetten voornamelijk met Kerst, heb ik onlangs getrendspot. Maar ook tijdens Pasen is er een klein piekje te zien.
Hartige pannenkoekjes met een hele lading spul (paprika, ui, tomaat, champignon, spinazie, courgette, prei, peterselie, andere kruiden, mozzarella, Parmezaanse kaas, en dergelijke) op tafel vind ik altijd lekker en gezellig.
Of Aziatisch gourmet met voorgekookte rijst en mie, 'Aziatische' groenten (eventueel geblancheerd), tofu, tempeh, vijfkruiden (zelfgemalen) en andere smaakmakers.
Maar dan wel op zo'n ouderwetsch spiritusgourmetstel, die elektrische dingen worden daar niet heet genoeg voor.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie