Open menu

De choco-liefhebber heeft het zwaar in de zomer, zeker als die zomer temperaturen van boven de 25°C met zich meebrengt. Dan begint het zaakje namelijk te smelten, met desastreuze gevolgen voor de smaak. In Nigeria denkt men nu een oplossing gevonden te hebben voor het smeltprobleem.

Nigeriaanse onderzoekers van het Cocoa Research Institute (CRIN) hebben ontdekt dat chocolade beter bestand is tegen hitte als je er maïszetmeel aan toevoegt. Het smeltpunt wordt dan pas bereikt bij 40 tot 50 °C terwijl normale chocola al zacht begint te worden als de temperaturen oplopen tot boven de 25 °C. De smaak bleef goed, al werd de chocola wel iets minder zoet.

Minder goed nieuws voor vegetariërs: de onderzoekers gebruikten niet alleen maïszetmeel, maar voegden ook een gelijke hoeveelheid gelatine toe om de smelttemperatuur te verhogen.

Of de geteste methode ooit daadwerkelijk gebruikt gaat worden, is nog de vraag. De onderzoekers hebben echter goede hoop dat hun ontdekking de export en consumptie van chocolade naar tropische gebieden kan verhogen.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama