Open menu

redactieborrel2011_thb_2011Wat is de laatste datum dat je nog een nieuwjaarsborrel kunt houden? Bij Vegatopia houden we ons niet zo aan de etiquette en grijpen we graag een excuus aan om te borrelen met lekkere hapjes.

Borrelen. Daar houden wij natuurlijk best van. Met de recente uitbreiding, zagen we aanleiding om weer eens bij elkaar te komen. "Ha", zei Laurie, "ik keek naar binnen, zag een tafel vol eten en dacht: hier moet ik zijn."
En daarmee was de toon gezet, niemand was meer van de tafel weg te slaan. We proostten met een glas prosecco en vielen aan.

borrel2011_tafel

Alle werelddelen waren vertegenwoordigd op onze hapjestafel. We hadden Indische maiskoekjes, waarvan het recept later deze week verschijnt, die we serveerden met een aromatische korianderchutney. Uit Maartjes keuken kwamen een hartige kokoscake, met pittige rode peper en een Spaanse aardappeltortilla (tip: maak hem een dag eerder, de dag erna is 'ie namelijk lekkerder). We serveerde verder Mexicaanse nacho's die het altijd goed doen op een borrel en Japanse gyoza met tofu (van de toko) met een ponzudipsaus, dat is een citrus-sojasaus. Op brood van het Vlaams broodhuys smeerden we een verfrissende tzaziki.

borrel2011_maiskoekjes

borrel2011_kokoscake

borrel2011_tortilla

borrel2011_dimsum

We hadden zes kazen ingeslagen, waaronder drie soorten blauwe: een Scandinavische biologische, een Italiaanse pittige waarvan de naam ons even is ontschoten en een Franse blue de Gex. Verder hadden we een romige witte Stilton met cranberry. Stilton ken je normaal als blauwe kaas, maar deze is wit en romig, met de zoete smaak van cranberries. Lekker en anders. En tot slot hadden we een jonge camembert gewassen in calvados en een tomme.

borrel2011_kazen

Er was ook harde noga van de Sardijnse webwinkel GranSardegna die ons ook 'Carta da Muscia´ oftewel pane carasau had toegestuurd: brood zo dun als een vel bladmuziek dat je lekker kunt dippen in olijfolie en eet met zout.

En we aten de verrassende dips van Heimwee naar Frankrijk waarover we later nog meer zullen schrijven. Tot slot verdeelden we twee soorten gerookt paprikapoeder van webwinkel Made in Spain, waarover ook later nog meer. 

borrel2011_pates

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Utrecht - Heimat
dinsdag, 16 april 2024

 informele groentegastronomie - €€€

Amsterdam - Kailash Parbat
dinsdag, 02 april 2024

 authentiek, vegetarisch Indiaas  - € tot €€

Utrecht - Feu
zondag, 17 maart 2024

Bierpairing met groenten - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama