Open menu

 

Dit keer spotten we de nieuwste limited editions van Tony Chocolonely!

Wat? Behoeft Tony Chocolonely nog introductie? Nou, een korte dan: het merk werd bedacht door journalist Teun van de Keuken, die door research voor een uitzending van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde er achter komt dat er in de cacao-wereld heel veel mis is. Slavernij, ook kinderslavernij, blijkt er nog gemeengoed te zijn.

Hij geeft zichzelf bij de politie aan als chocoladecrimineel en brengt vervolgens een reep op de markt die zo slaafvrij mogelijk is gemaakt. Ruim tien jaar later is Tony Chocolonely een chocolademerk om rekening mee te houden en hebben ze enkele zeer populaire smaken in het assortiment, zoals de karamel-zeezout (mijn favoriet!).

Ieder jaar brengen ze ook drie limited editions uit: repen met bijzondere smaakcombinaties die je niet snel in de winkel aantreft en maar korte tijd te koop zijn. Dit jaar zijn het twee melkchocoladerepen en, op veler verzoek, een pure, vegan reep.

Ze zijn verpakt in mooie wikkels met een hip, grafisch ontwerp uitgevoerd in zwart-wit met een contrasterende kleur. De populairste reep wordt weer opgenomen in het vaste assortiment! De spelers van 2014 zijn:

Melk & walnoot & banaan:

Deze reep is dit jaar de meest gangbare smaak. De fairtrade banaan (Colombiaans) is helaas niet altijd even goed te proeven, de walnoten (Frans) zijn wel voldoende aanwezig en zorgen voor een goede crunch. De melkchocolade is lekker romig.

Puur & sinaasappel & rozemarijn:

De trefwoorden hier zijn vegan en goed uitgebalanceerd. Rozemarijn kan immers al snel overheersend worden, maar hier is precies de juiste hoeveelheid gebruikt. De pure chocolade is niet zo bitter, de sinaasappel is ietwat krokant. Ik vind hem chic genoeg voor als dessert na een dinertje. Dit zou wel eens de grote winnaar van de limited editions 2014 kunnen zijn!

Melk & drop:

Na het succes van de melkchocoladereep met karamel en zeezout nu wederom een combinatie van zoet en zout. Wat mij betreft haalt deze het niet bij de zeezoutreep, die heb ik dan ook heel erg hoog zitten, maar is de reep zeker smakelijk. De ietwat zoute dropsmaak is vaag op de achtergrond aanwezig.

Kost 't? Bijna drie euro per reep van 180 gram.

Waar te koop? De limited editions zijn te koop via de webwinkel van Tony Chocolonely en bij Wereldwinkels, Marqt, Waar! en kadoshops.

Door wie? Machteld

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?


Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer chocoladerepen!

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama