kerstkeukenactieSinds 1999 hebben we op Vegatopia een ruime hoeveelheid verschillende kerstmenu's gepubliceerd. Als je op zoek bent naar een menu rondom een bepaald land of thema, is het de moeite waard om in ons archief te duiken. Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben we het archief onderverdeeld in zes categorieën. Daarnaast vind je in het archief lekkere desserts en bakinspiratie.

Zoek je net nog dat ene voorgerecht, bijgerecht, nagerecht, soep of hapje om je kerstmenu compleet te maken? Kijk dan eens in ons overzicht van alle gerechten in ons kerstarchief.

Aan tafel koken

Je kunt natuurlijk van tevoren uren in de keuken gaan staan en hopen dat je gasten open staan voor een goed gesprek. Mocht je daar zo je twijfels over hebben, dan is het veel leuker om ze zelf aan het werk te zetten: laat ze mooi zelf aan tafel koken. Succes gegarandeerd.

Lekker makkelijk

Heeft je partner het kerstprogramma al helemaal volgepland? Of vind je dat je Kerst met vrienden en familie moet vieren, zonder in je uppie uren in de keuken de meest exquise gerechten voor te bereiden? Misschien ben je gewoon een kluns in de keuken. Hoe het ook zij, geen nood: ook met weinig inspanning kun je je gasten verwennen.

Uitgebreid

Voor iedereen die het kerstdiner als een uitdaging ziet of simpelweg eens per jaar eens lekker wil kokkerellen, een aantal uitdagende menu's waarmee je zeker hoge ogen scoort. Van een klassiek Engels menu tot een uitgebreid Indiaas buffet.

Leuk met kinderen

Het kerstdiner is voor kinderen vaak een straf. Uren aan tafel zitten en de volwassenen toehoren bij het uitwisselen van anekdotes. Op een gegeven moment slaat de verveling toe en bereikt de stemming een dieptepunt. Dat kan ook anders: organiseer een kerstmenu in fastfood-stijl of eet terwijl je bordspelletjes speelt.

Gezond

Hoezo gezond? Mag je tenminste één keer per jaar in goed gezelschap ongeremd schransen en drinken, alsjeblieft? Wat ons betreft wel, natuurlijk. Echter, zwangere dames moeten toch met het één en ander rekening houden. En zo zijn er meer redenen om je ook tijdens Kerst aan een dieet te houden - omdat je je er beter bij voelt, bijvoorbeeld.

Landen

Voor wie met Kerst de zon graag in huis haalt, traditionele en minder traditionele menu's uit de hele wereld, van de Antillen tot Thailand. En wat dacht je van een Russisch kerstmenu? Uiteraard ontbreken de klassieke Franse, Italiaanse en Oud-Nederlandse menu's ook niet.

Gimmicks

Zin om de vleeseters eens flink op de proef te stellen? Of zoek je naar een menu dat je elders gemakkelijk kunt serveren? Wat dacht je van een kerstdiner met drank in ieder gerecht? Voor iedereen die een beetje anders is, of gewoon lekker gek wil doen, een aantal menu's met een zekere twist.

Desserts

Geen complete kerstmenu's, maar wel 30 lekkere dessertideeën om de maaltijden voor en na kerst extra lekker en gezellig te maken.

Bakken

Een lekkere stol of amandelstaaf bij de koffie of thee? Hier vind je een aantal lekkere recepten.

Vind op Vegatopia

Restaurants in NL en BE

contentmap_module

Ga naar de sectie Restaurants voor een grotere kaart.
made with love from Appartamenti vacanza a Corralejo - Fuerteventura

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo