pasen2012Even geen overdaad aan eigerechten deze dagen op Vegatopia. Gewoon om lekker dwars te doen, bovendien: je zult maar opeens genoeg van eieren hebben. Wat dan? Nou, bijvoorbeeld een lang weekend vol met recepten waarin ei zeker niet de hoofdrol speelt.

En wel vijf van onszelf en vijf van anderen.

Na een ontbijt met Jessi's kaneelbroodjes uit Zweden lopen we warm voor een fijn lunchgerecht. Jannika's slasoep met citroen is lekker snel klaar, superfris en eten we wat ons betreft tijdens een lange, luie lunch.

Voor 's avonds maken we de superlekkere pastinaak-gnocchi van Natascha. Het pastinakenseizoen loopt nu zo'n beetje ten einde, maar ze zijn nog wel te vinden en wat is er leuker dan pastinaken uitzwaaien met zo'n leuk recept? Geen pastinaken kunnen vinden of minder tijd om een gerecht te maken? Dan bevelen we Maartjes rode risotto met radicchio en ricotta aan. En misschien mogen we het in deze context niet zeggen, maar we raken in hemelse sferen door Machtelds karnemelkijs met oranjebloesemwater. Probeer het, want het is echt bijzonder lekker.

En dan zijn we nog gezegend met een tweede paasdag. Tijd voor recepten van anderen. We verheugen ons enorm op een beschuitje met roomboter en aardbeiensuiker (azúcar de fresas) van Bijzonder Spaans, de leuke weblog van de dame achter de Spaanse onlinewinkel Made in Spain. Nu weten we wel dat het nog geen aardbeienseizoen is, maar het mooie is dat je deze suiker van gedrooge aardbeien maakt. Wat een vondst. Tijdens een lange wandeling nemen we als lunch bagels mee, naar een recept van Es Factory. Ons faavo beleg is roomkaas met uitjes en bieslook. Maar een zoete bagel met banaan, kaneel, walnoten en een beetje ahornsiroop is ook heel lekker.

aardbeiensuiker

knoflook thb

En dan is het avond-etenstijd. We beginnen ons diner met soep van verse knoflook van Niels van Koken voor Mijn Dochter. Want hoewel wij zonder schroom deze volwassen soep aan een kinderloos gezelschap serveren, schotelde hij dit lente-gerecht aan zijn dochter van twee voor die er van smikkelde. Een prima gerecht dus ook voor wie kinderen aan tafel heeft. Dan door met geroosterde aardappeltjes met Hollandse blauwe kaas en spinazie van Loethe Olthuis uit de Volkskrant. En dan sluiten we af met een waanzinnige chocolade-cake van 101 Cookbooks waar bier ingaat. Bier! Hoe verzin je het.

Tertia, culiredactie, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Groentepakketjes
Iedereen heeft er wel één: een muffinblik. Maar daarin kan je veel meer maken dan...
Knoflooksaus
Het is behoorlijk fris geweest dit voorjaar, maar gelukkig is het barbecueseizoen nu echt begonnen!...
Broodje pulled jackfruit met coleslaw
Soms heb je het gevoel dat je een enorme ontdekking hebt gedaan! Om het vervolgens ineens overal...
Orzo met feta, tomaat en peterselie
Veel te warm om warm te eten eigenlijk, deze week. En al helemaal om te koken. Of boodschappen te...
Pittige éénpanspasta met kokosmelk
Pasta hoef je niet noodzakelijk in water te koken. Wanneer je de juiste verhouding weet, kun je hem...

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo