(Advertentie)

pasen2012Even geen overdaad aan eigerechten deze dagen op Vegatopia. Gewoon om lekker dwars te doen, bovendien: je zult maar opeens genoeg van eieren hebben. Wat dan? Nou, bijvoorbeeld een lang weekend vol met recepten waarin ei zeker niet de hoofdrol speelt.

En wel vijf van onszelf en vijf van anderen.

Na een ontbijt met Jessi's kaneelbroodjes uit Zweden lopen we warm voor een fijn lunchgerecht. Jannika's slasoep met citroen is lekker snel klaar, superfris en eten we wat ons betreft tijdens een lange, luie lunch.

Voor 's avonds maken we de superlekkere pastinaak-gnocchi van Natascha. Het pastinakenseizoen loopt nu zo'n beetje ten einde, maar ze zijn nog wel te vinden en wat is er leuker dan pastinaken uitzwaaien met zo'n leuk recept? Geen pastinaken kunnen vinden of minder tijd om een gerecht te maken? Dan bevelen we Maartjes rode risotto met radicchio en ricotta aan. En misschien mogen we het in deze context niet zeggen, maar we raken in hemelse sferen door Machtelds karnemelkijs met oranjebloesemwater. Probeer het, want het is echt bijzonder lekker.

En dan zijn we nog gezegend met een tweede paasdag. Tijd voor recepten van anderen. We verheugen ons enorm op een beschuitje met roomboter en aardbeiensuiker (azúcar de fresas) van Bijzonder Spaans, de leuke weblog van de dame achter de Spaanse onlinewinkel Made in Spain. Nu weten we wel dat het nog geen aardbeienseizoen is, maar het mooie is dat je deze suiker van gedrooge aardbeien maakt. Wat een vondst. Tijdens een lange wandeling nemen we als lunch bagels mee, naar een recept van Es Factory. Ons faavo beleg is roomkaas met uitjes en bieslook. Maar een zoete bagel met banaan, kaneel, walnoten en een beetje ahornsiroop is ook heel lekker.

aardbeiensuiker

knoflook thb

En dan is het avond-etenstijd. We beginnen ons diner met soep van verse knoflook van Niels van Koken voor Mijn Dochter. Want hoewel wij zonder schroom deze volwassen soep aan een kinderloos gezelschap serveren, schotelde hij dit lente-gerecht aan zijn dochter van twee voor die er van smikkelde. Een prima gerecht dus ook voor wie kinderen aan tafel heeft. Dan door met geroosterde aardappeltjes met Hollandse blauwe kaas en spinazie van Loethe Olthuis uit de Volkskrant. En dan sluiten we af met een waanzinnige chocolade-cake van 101 Cookbooks waar bier ingaat. Bier! Hoe verzin je het.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Witlofsalade met appel, ei en kerriedressing
De witlofjes die mijn bioboer levert, liggen me altijd een beetje te verleiden vanuit de groentela....
De lekkerste dahl
Onze gastredacteur Joke Boon is op dit moment druk aan het schrijven aan het kookboek 'Bonen! ...
Makkelijke maandag: pasta met rucola-fetapesto
Een snelle pasta-pesto voor de Makkelijke Maandag. Staat je moestuin vol met rucola? Maak dan extra...
Auberginesoep
Wat kan je zoal doen met aubergines? Meestal kom je niet veel verder dan een ratatouille of een...
3x Persiana: Perzische rijst, gebakken eieren en salade met radijs
Onlangs plaatsten we een bespreking van het fijne boek Persiana. Vandaag geven we je maar liefst...
Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

(Advertentie)
(Advertentie)
(Advertentie)