Feestdagen

OliebollenOliebollen eet je alleen met Oud en Nieuw. En eigenlijk ben ik wel blij dat dit zich tot die ene keer per jaar beperkt. Ik kan een jaarlijkse oliebol best waarderen en waag me af en toe ook nog wel aan een tweede, maar daar houdt het dan snel mee op. Ik vind ze veel te machtig en mijn matige interesse in zoetigheid doet mijn lust naar oliebollen ook weinig goed.

Dus met het oog op de aanstaande jaarwisseling besloot ik een en ander te combineren met als resultaat kleine, hartige oliebollen.

altMoet je nodig nog wat meer in de kerstsfeer komen? Tijdens het bakken van kerstkransjes opeens behoefte aan Don't Shoot Me Santa van The Killers? Wil je terwijl je een pompoen slacht even het rustgevende Ave Maria van the Carpenters horen? Of lekker zenuwachtig voor 20 man koken terwijl op de achtergrond een flinke kerstbeat de luidspreker uit knalt? Het kan allemaal met onze kerstige Spotify-lijst, speciaal samengesteld voor het ultieme kerstplezier.

alt"Wanneer komen ze nou", werd ons regelmatig ongeduldig gevraagd. Blijkbaar kijken veel mensen eind november al uit naar het moment dat onze nieuwe kerstmenu's online komen. Wij zijn echter onverbiddelijk: eerst Sinterklaas en dan pas Kerst. En nu is het dan zo ver. Met gepaste trots presenteren we maar liefst vijf mooie nieuwe kerstmenu's.

altWens je geliefden een gezond 2012 toe met deze 3D-kaart met winterse taferelen, waarin je een minibosje kan creeëren met... tuinkers! Te koop bij webwinkel Kitchen Garden Shop, die Vegatopia-lezers 10% korting aanbiedt op het volledige assortiment.

altWat mij betreft de culi-ontdekking van het jaar: slagroom van kokosmelk! Veel lekkerder dan de neppers gemaakt van sojabonen en gewoon in de supermarkt te krijgen. Je moet alleen even weten waar te zoeken.

altKarin Luiten van Koken met Karin organiseert voor de nationale antipakjesavond een heuse antipakjesweek. Vegatopia doet maar al te graag mee, want wij eten graag ook echte dingen zonder pakjes en zakjes. Zoals bijvoorbeeld aardappelpuree. Met dit recept kan het niet mislukken.

chocoladeletter; sinterklaasChocoladeletters zijn vaak een beetje saai. Sommigen zijn versierd met wat nootjes of nog meer chocolade, op duurdere is een patroontje aangebracht. Gelukkig is het heel makkelijk om een simpele kant-en-klare chocoladeletter zelf op te fleuren. We geven hier wat tips.

altIn Brabant kennen we al lang het fenomeen worststaaf, als variatie op de zoete amandelstaaf. Dit is net zo lekker en weer eens wat anders. Zoals te verwachten is, is zo'n gewone worststaaf niet vegetarisch en daardoor wil niet iedereen daarvan genieten. Daarom bij deze een recept voor zelfgemaakte vegetarische worststaaf en die is nog lekkerder ook!

altDe meeste speculaasjes zijn om op te eten, maar deze van Hollandsche Waaren zijn meer geschikt om je koelkast te verfraaien. En om alle kerstkaarten op de plaats te houden!

altJe hebt Sinterklaas met z’n pakjesavond, maar eigenlijk is het in Nederland elke avond pakjesavond. Koken uit pakjes en zakjes staat voor schijngemak, maar ook voor veel zout, suiker, smaakversterkers, conserveermiddelen en E-nummers. Aldus Karin Luiten. En daarom heeft ze 4 december uitgeroepen tot nationale antipakjesavond, een avond waarop lekker eten voorop staat, helemaal zelfgemaakt.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed