Feestdagen

Ken je dat, dat je een uitgebreide ontbijttafel eigenlijk alleen compleet vindt inclusief leuk ontbijtsapje? Die kun je kopen in de winkel, maar zelf maken is veel leuker. Wij bedachten drie originele smoothies zonder zuivel. Even mixen en... genieten maar!

altIn plaats van met een zelfgefröbeld kerststukje voor op tafel, kun je je gastheer of gastvrouw tijdens deze kerstdagen ook verrassen met potten zelfgemaakte tomatensaus of komkommerpickles. Of geef een weckflesje met chocoladetruffels uit eigen keuken.

altWat was hot en wat was not op culinair gebied in 2013? Elke maand kun je op Vegatopia 'in vogelvlucht' lezen wat er over koken, eten, drinken en alles wat erbij hoort in de serieuze en iets minder serieuze media wordt gemeld. Vaste prik van het maandoverzicht zijn de trends. In dit jaaroverzicht vind je alle trends van 2013 op een rijtje.

altVan een notenkrakend robotje en vegetarische wijnen tot peperdure kruidenrekken en duurzame ovenschalen: met deze cadeaus maak je iedere thuiskok en smulpaap blij!

 

Maultaschen zijn het Duitse antwoord op de Italiaanse ravioli, vooral geliefd in het Zuid-Duitse Zwaben: pastadeeg met een hartige vulling, geserveerd in een heldere bouillon. Als tweede gang van het Duitse Kerstmenu serveren we Maultaschen, gevuld met champignons en peterselie, in venkelbouillon. In dit foto-artikel zie je stap voor stap hoe de Maultaschen worden gemaakt.

Krijg je met Kerst gasten over de vloer? Maak dan een van onze vijf spiksplinternieuwe, thematische menu's, die we met gepaste trots presenteren.

speculaasboterkoek thbHet is 5 december en eigenlijk wil je nog wel iets lekkers bakken voor vanavond. Maar ja, er moeten nog surprises worden afgemaakt, je zoekt nog een rijmwoord op 'Vegatopia' en Sinterklaas zou zich een mijter schrikken als hij zag wat voor puinhoop het in de woonkamer is. Je hebt dus niet al te veel tijd. Gelukkig heb je deze geweldig sinterklazerige boterkoek zo gemaakt. En hij is zó lekker, Sinterklaas rijdt zeker je huisje niet stilletjes voorbij als je hem hier een stukje van belooft!

altVoor wie nog wat last-minute sinterklaasshopping te doen heeft: hier vind je de leukste eet-, kook- en tafelcadeautjes voor minder dan tien euro!

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed