Open menu

weekmenuDeze week hebben we weer een lekker weekmenu voor jullie met de laatste zomerpasta van het jaar, een recept van Ottolenghi, Indonesische tempeh en nog veel meer.

Maandag

We eten hem nog één keer voordat de zomer echt te lang achter ons ligt: spaghetti aglio, olie e peperoncino. Erbij gebakken kerstomaatjes. Toe een stukje meloen.

Dinsdag

Vandaag maken we Oosterse burgers met zeewier en tofu. Erbij (soba)noedels en een groene salade met rode paprika.

tofu_burgers

Woensdag

We maken tempeh in Indonesische saus met snijbonen en rijst. Serveer er plakjes augurk in plaats van atjar bij en een beetje sambal.

Donderdag

Een Hollandse donderdag met gebakken aardappels, kort gekookte bloemkool, een omeletje met ui en een simpele komkommersalade met een yoghurtdressing met dille.

Vrijdag

Een beetje een snackerige maaltijd, met toch voldoende groenten: daar houden wij wel van. We maken Meta's Mexicaanse ovenschotel met nacho's.

vegetarische_nachos

Zaterdag

Vandaag koken we uit Jerusalem van Ottolenghi en maken we een filodeegtaart met snijbiet en feta (of spinazie, dat kan ook).

ottolenghi_spinazietaart

Foto uit Jerusalem van Yotam Ottolenghi

Zondag

Vandaag een romige courgettesoepje van Jessi. Eet er salade en lekker brood bij met hummus.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama