Open menu

Omdat er in Antwerpen niet zo veel vegetarische eetzaken zijn, en vooral omdat we van lekker eten houden, krijgen we graag mail van Foodlovers. Naast haar cateringbedrijf ontvangt Annick Gernaey, de bijzondere vrouw achter deze onderneming, soms gasten bij haar thuis voor wie ze een heerlijk vegetarisch maal bereidt. Voor februari zijn er nu vijf datums bekend waarop je kunt genieten van haar kookkunsten.

Zelf hebben mijn vrouw en ik meerdere keren mogen genieten van haar gastronomische prestaties. Zo gaat onze herinnering naar een ontspannen, zomers diner in haar rustige stadstuintje en naar een winterse en hartverwarmende feestmaaltijd met vrienden in haar onopvallende, gezellige rijtjeshuis in Borgerhout.

Amuses 'uit de jardin'

Het viergangenmenu bestaat telkens uit een drietal na elkaar opgediende verrukkelijke en eetlustopwekkende amuses, en een licht, verfijnd voorgerecht, een substantieel hoofgerecht en een zoete afsluiter. Zo bestonden de amuses 'uit de jardin' tijdens onze eerste kennismaking uit sushi met wortel en gember, een schorsenerensoepje met blauwe kaas en een pesto van pistache en pompoencrème.

Als voorgerecht kreeg de gemarineerde rode biet als mooi contrast een gemberdressing en vonden we granaatappel, pompelmoes, geitenkaas en muntolie op ons bord. Het hoofdgerecht was geroosterde pastinaak en friet van knolselder, oesterzwammen en puree met wakame en peterseliedressing. Ze is een grote fan van het roosteren van groenten omdat dit de volle smaak ervan tevoorschijn haalt. Het toetje bestond uit een cake met kandijsuiker, compote van peer en abrikoos, crème van citroen en sorbet van plattekaas (kwark) en gember. Aardig, maar niet echt nodig om dan nog "bon appétit!" vooraf te zeggen.

Data in februari

De gastvrouw ontvangt met een rustige vanzelfsprekendheid en een onopvallende precisie. Niet voor niets is ze mede-organisator van verblijven in Frankrijk, waarin yoga-beoefening gecombineerd wordt met lekker koken en eten. Ook in haar keuken en pop-uprestaurant is ze op een onnadrukkelijke wijze helemaal 'in het moment'.

Op haar website deelt ze gul haar recepten met andere foodlovers. Uit haar grote voorraad kiest ze graag op het moment zelf welk eigenzinnig menu met groenten in de glanshoofdrol ze haar gasten die dag voorschotelt. Dat doet ze nu weer op 5, 11, 12, 25 en 26 februari om 19 uur. Deze belevenis, exclusief drank, kost u 35 euro. Veganistisch kan op aanvraag. Reserveren is vereist en iedereen die van lekker vegetarisch eten houdt raden we dit geheime adresje graag aan. We reserveren alvast zelf een tafel, vooraleer er geen plek meer is...

Foodlovers Companie - Resto jardin
Somméstraat 45
2060 Antwerpen

Naschrift: omwille van privé-omstandigheden heeft de gastvrouw haar huiskamerrestaurant-activiteiten gestaakt, doch herneemt gelukkig haar foodblog foodlovers. 


Meer favoriete adresjes van restaurantredacteur Karl!

Karl, restaurantgidsredactie. Het beroepsleven van Karl draaide rond horeca en drankenverkoop. Nu speurt hij vanuit Antwerpen naar creatieve groenterestaurants in België en Nederland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids

Utrecht - Heimat
dinsdag, 16 april 2024

 informele groentegastronomie - €€€

Amsterdam - Kailash Parbat
dinsdag, 02 april 2024

 authentiek, vegetarisch Indiaas  - € tot €€

Utrecht - Feu
zondag, 17 maart 2024

Bierpairing met groenten - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama