Vraagbaak

In de Vraagbaak vind je antwoorden op prangende vragen die beginnende en gevorderde vegetariërs - en mensen die een vegetariër te eten krijgen - bezighouden. Een handige wegwijzer, zonder belerende ondertoon. Vegatopia is lekker vegetarisch voor iedereen, met de nadruk op lekker!

wegwijzerVegetariër, veganist, pescotariër, flexitariër. Krijg je zo iemand op bezoek en wil je weten wat die wel graag eet? Of wil je weten in 'welk hokje jij thuishoort'? Hier vind je een kort overzicht.

vegetarische_kazenVegatopia-bezoekers hebben in de afgelopen jaren veel navraag gedaan bij klantenafdelingen van supermarkten en bij kaasmakers zelf gevraagd naar de herkomst van het stremsel in kazen. Daaruit hebben we een lijst gedestilleerd met in Nederland verkrijgbare vegetarische kazen.

vegetarier_op_bezoekJe bent zelf geen vegetariër, maar je hebt er eentje te gast? Geen reden om in paniek te raken. Wij geven een aantal tips om je diner of buffet vegetariërvriendelijk te maken.

Als vegetariër kun je vrijwel overal prima uit eten gaan. Maar soms is het niet zo makkelijk en vanzelfsprekend, als je zelf niet mag kiezen waar je gaat eten. Een feestje met lopend buffet, een huwelijk met één vast menu, een bedrijfsetentje in een vlees- of visrestaurant. Hoe kom je dan toch aan je trekken en hoe vermijd je vervelende situaties?

familieJe hebt de knoop doorgehakt en besloten om geen vlees meer te eten. Je mag jezelf nu een vegetariër noemen! Dat is iets om trots op te zijn (vinden wij), maar vindt je omgeving dat ook? De kans is groot dat je heel wat 'vragen' over je keuze moet beantwoorden. Wij helpen je alvast met deze handleiding.

vlinderstrik_farfalleEen apart soort humor zul je als vegetariër tegenkomen tijdens lunchtijd. Je collega’s of klasgenoten zullen het ineens nodig vinden om te melden welke vleessoorten zij vandaag op hun brood hebben of dat ze gisteravond zulke heerlijke ribbetjes hebben gegeten. Uiteraard is het doel van deze opmerkingen om je uit de tent te lokken. Lach er om of reageer er helemaal niet op, dan is voor hen de lol er meestal snel af.

Gelatine is een eiwitproduct met sterk bindende eigenschappen dat gewonnen wordt uit huiden en botten van dieren. Voor gelatine zijn verschillende vegetarische alternatieven beschikbaar, waarvan agar-agar in de keuken de meestgebruikte is.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed