Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Allergisch voor van alles

(1/5) > >>

Sananas:
Hallo allemaal,

ik wil mijn vleesgebruik graag afbouwen, maar ik weet niet zo goed hoe ik aan m'n eiwitten moet komen.
Ik ben allergisch voor koemelk, tarwe, soja, noten, pinda's en kikkererwten.
Geitenkaas, -yoghurt en -melk kan ik wel eten, maar deze zijn vrij duur, dus eet ik ze maar met mate.

Vandaag zag ik dat ik quorngehakt mag hebben, maar de overige kant-en-klare vleesvervangers bevatten geloof ik altijd wel iets dat ik niet mag.

Heeft iemand tips voor mij?
Alvast bedankt!

Groeten,
Sanne

fem fatale:
Ik denk dat je bijna alle quorn-producten mag hebben, de "onverwerkte" tenminste, als er sausjes opzitten lijkt de kans me groot dat er iets in zit wat je niet mag hebben.

Ik weet niet hoe dramatisch koemelk bij jou is, maar ik kan geen melk drinken, kaas wordt nu ook problematisch, maar valess gaat vooralsnog goed. (Maar volgens de allergoloog kan het ook gigantisch veel uitmaken of een product op een bepaalde manier verwerkt is, en aan valess is niet meer zoveel melkerigs. Eigenlijk zou je het moeten uitproberen, tenzij je denkt dat je een shock krijgt natuurlijk.)

En ben je alleen allergisch voor kikkererwten of voor meer peulvruchten. Ikzelf weet niet precies welke peulvruchten heel veel eiwitten bevatten, maar ik weet zeker dat hier mensen rondlopen die het wel weten.

Ik moet wel zeggen dat ik je dapper vind, want je hebt echt lastige allergiƫn. Nu ik thuis iig geen koemelkkaas meer wil eten (zodat ik het buitenshuis nog een tijd kan blijven doen zonder al te ernstige reacties) maken mijn ouders zich echt zorgen en zijn ze bang dat ik weer vlees moet gaan eten.

Hizikigrrrl:
Hoe oud ben je? Ik gok dat je zo'n 60 gram eiwit per dag moet binnenkrijgen.

Rijst: 4 grote lepels gekookte = 6 g eiwit
Aardappelen: 5 kleine = 6 g eiwit
1 ei = 7 g eiwit
Havermout: 5 el = 3 g eiwit
Cornflakes: 5 el = 3 g eiwit
Champignons rauw: 100 g = 3 g eiwit
Tauge rauw: 100g = 5 g eiwit
Tuinbonen: 100 g gekookte = 5 g eiwit
Linzen: 100 g gekookt= 9 g eiwit
Bruine bonen in blik/pot: 7 g eiwit per 100 g
Witte bonen in tomatensaus: 5 g eiwit per 100 g
Pure chocolade: 100 g= 5 g eiwit
Popcorn: 100 g gepoft = 13 g eiwit



Ben je ook allergisch voor zaden? In sesampasta (tahin) zit 3 g eiwit per eetlepel
Rogge, haver, gerst en boekweit zijn ook geschikt als tarwevervanger. Er is ook een 'nieuw' graan op de markt dat Teff heet. Het is Ethiopisch, voor zover bekend kan je er bijna niet allergisch voor zijn en je kan er zelf brood mee bakken. De Welkoop/Boerenbond heeft het.

cecilie:
Hallo,

Ik las deze berichten en wil toch even melden dat ik Quorn wel degelijk tarwe zit.
Ik heb coeliakie en ik mag bijna geen enkel Quorn product omdat er tarwe eiwit en zetmeel inzit. Dus pas hier wel voor op. ;)
Valess daarentegen mag je het grootste gedeelte wel van hebben.

Groetjes Cecilie

maantje:
Hoi Sanne,
mag je wel tofu? Ik gebruik vaak tofureepjes of gehakt in mijn recepten, bv onder de stamppot en in een ovenschotel (met bv aardappel en zuurkool)
Een lekker recept voor quinoa salade:
Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat (1 deel gewassen quinoa op 2 delen water), doe in een pannetje en voeg er bouillon aan toe voordat het gaat koken en laat het koken tot al het water is opgelost. Snij een handvol olijven, een halve avocado, en een stuk komkommer fijn. Doe de quinoa erbij en giet er lijnzaadolie, zonnebloemolie en eventueel olijfolie over (alles koudgeperst en biologisch), strooi er wat basilicum overheen en roer het doorelkaar. Smullen maar! Quinoa is overigens een glutenvrij graan en verkrijgbaar bij de reformwinkel.
Een goede tip, kijk eens op www.fonteine.com , daar heb ik veel interessante tips gelezen.
Veel succes ermee!!
maantje

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie