Vegetarisch - voor iedereen > Dieren, natuur & milieu

Kippen en eieren

<< < (11/14) > >>

Poek:
Als er wel bloed in zit is het niet koosjer, maar wat bedoel je?

Dee:
Ook bij legbatterij-eieren kan er al eens bloed inzitten. Wat maakt die dan meer kosher?  Lijkt me een ad hoc be oordelen,  niet?

Poek:

--- Citaat van: Dee op 15 juli 2014, 22:55:32 ---Ook bij legbatterij-eieren kan er al eens bloed inzitten. Wat maakt die dan meer kosher?  Lijkt me een ad hoc be oordelen,  niet?

--- Einde van citaat ---

Eieren met bloed zijn niet koosjer, zonder bloed wel. Je kan het bloed weghalen als je het ziet, en ze zouden op zich wel bruine eieren kunnen nemen, maar dan moet je vaak een gedeelte weggooien, "en dat is toch ook zonde".

Lady d'Arb@ñville:
Dus geen enkel vlees is kosher? Of alleen als de laatste druppel bloed er op magische wijze uit is verdwenen?
Wat is er de diepe gedachte achter om zulke eieren niet kosher te achten?

Poek:
"Het vlees moet, voor het gegeten mag worden, enige tijd in water en in zout gelegd worden om het bloed er zoveel mogelijk uit te laten trekken. Het eten van bloed, ook van geoorloofde dieren, is namelijk verboden. "

Bron

De diepe gedachte is om de regels die in de Thora staan te volgen. Een volgende uitzending van het programma ging over wijn: "Koosjere wijn moet gemaakt worden van druiven uit een wijngaard die niet met dierlijke mest in aanraking is gekomen. Voorts dient deze een keer in de zeven jaar braak te liggen. En de wijnproductie –vanaf het moment dat de schil van de druif breekt; daar hebben we het zo nog even over- moet volledig gedaan worden door joodse arbeiders onder toezicht van een rabbijn.
Druiven, most en wijn mogen vervolgens ook niet meer door ‘anderen’ worden aangeraakt. En dat geldt ook voor de fles. Dientengevolge dient het openen daarvan door een lid van het Uitverkoren Volk geschieden, omdat de inhoud anders zijn koosjere status verliest.

De koosjere jood die geen enkel risico wil lopen – denk aan restaurantbezoek of bij een catering - laat louter mevushal wijnen schenken: die zijn koosjer en gepasteuriseerd. Deze kunnen dan ook namelijk door niet-joden geschonken worden zonder dat de drinker de rekening daarvoor in het hiernamaals gepresenteerd krijgt."

bron

Ik ben geen wijnkenner, maar wijn wordt vast niet lekkerder als je het kookt.

Het klinkt best extreem allemaal, maar ja, sommige vegetariers/veganisten zijn ook zo (ik herinner me een discussie over wei in Marsrepen b.v.).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie