Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Hoe zit dat met rijst en calorieen?

<< < (4/6) > >>

Selly:
Dat lijkt me ook ja, Sam.

Ik ken mensen die als je een volkorenboterham met kaas aan het eten bent je boos aankijken en je vragen waarom je in godsnaam pure suiker met kaas aan het eten bent  :hammer: Dat gaat neem ik aan straks ook gebeuren als je een hapje komkommersushi neemt.

B@ñ@ñenschuimpje:

Zijn dat dezelfde types die de hele dag aan een grote fles water zitten te lurken achter hun bureau?
O wacht dat begint wel wat off-topic te raken.

Poek:
Dus rijst met minder calorieen is een slecht idee?

Sam:
Ja, een slecht idee. Rijst met minder calorieen is flauwe kul, en brood met minder calorieen ook. Een gezond eetpatroon is geen kul, maar daar past gewone rijst en gewoon brood in. Het is een zoveelste poging om mensen ervan te overtuigen dat simpel eten zonder al te veel bewerkingen ongezond is. Als je voorgekookte rijst in supermarkten (met een beperkte houdbaarheidsdatum) in landen met een beperkte hoeveelheid supermarkten en koelkasten wilt promoten, in plaats van lang houdbare producten die zonder koeling of conserveermiddelen jaren goedblijven, dan is er een steekje aan je los.

In China is het trouwens helemaal niet zo dat iedereen steeds meer rijst gaat eten en daar dik van wordt, wat dit artikel suggereert. Rijst wordt gezien als armeluisvoedsel en je eet het om je maag te vullen, niet voor het lekker. Bij een diner in een restaurant krijg je hooguit aan het einde een kommetje rijst, het heeft helemaal geen status. Als mensen lekker willen eten kiezen ze alles behalve rijst. Ik heb geen ervaring met India maar kan me voorstellen dat het daar hetzelfde is.

Poek:
Ik snap het niet helemaal: wie is er gek, de Sri Lankaan, De Bicker of ik?

En met 'veel bewerkingen' bedoel je het koken en dan afkoelen?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie