Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Hoe zit dat met rijst en calorieen?

<< < (5/6) > >>

Sam:

--- Citaat van: Poek op 28 maart 2015, 00:42:19 ---Ik snap het niet helemaal: wie is er gek, de Sri Lankaan, De Bicker of ik?

En met 'veel bewerkingen' bedoel je het koken en dan afkoelen?

--- Einde van citaat ---

Met "veel bewerkingen" bedoel ik alles wat nodig is om voorgekookte rijst in de supermarkten te krijgen, zoals ze in het artikel voorstellen. En ja, als je dit door wilt voeren voor miljarden mensen, die nu gewoon droge rijst kopen, dan zit er een steekje aan je los. Het volume is drie keer zo veel dus drie keer zo veel transportkosten. In plaats van 1 baal verpakkingsmateriaal heb je nu honderden individuele verpakkingen nodig. In plaats van iets dat van nature meer dan een jaar houdbaar is, heb je iets dat bij een lichte beschadiging van de verpakking bederft en, afhankelijk van de verpakking, gekoeld bewaard moet worden. Waarschijnlijk wordt er nog iets van conserveermiddel toegevoegd. Dit leidt tot enorme kostenverhogingen voor mensen die al niet zoveel geld te besteden hebben. En de gezondheidsvoordelen zijn nihil, want rijst is helemaal geen luxe voedsel waar mensen steeds meer van gaan eten als ze meer geld hebben. Als je dat denkt, heb je het sowieso niet begrepen.

Dus nee, jij bent niet gek, maar de bedenkers hiervan wel. Naar mijn (niet zo subtiele en al helemaal niet bescheiden) mening.

Poek:
Maar het artikel zegt helemaal niet dat dat plan er is, alleen dat dat er zou kunnen komen: "A world where commercially sold rice comes pre-cooked and with much fewer calories might not be that far off." Toverrijst bestaat tenslotte ook al een tijdje...

Eelco:
Het mooiste zou natuurlijk zijn als de gehele wereldbevolking zou geloven dat rijst iets is dat voorgekookt in builtjes aan de bomen groeit. Net zoals men in sommige landen gelooft dat Aviko de aardappel heeft uitgevonden, en dat échte koffie uit aluminium komt.

Sam:
Mijn reactie is dus precies daarop: "a world where commercially sold rice comes precooked" is een stom idee voor het grootste deel van de rijsteters, meer dan 90%. Toverrijst is ook een stom idee voor die groep.

Het feit dat ze zeggen dat er steeds meer rijst gegeten wordt in Azie, is gewoon niet waar. In China was rijst altijd het basisvoedsel. Je at rijst tot je genoeg had, als je mazzel/geld had dan at je er groente bij, als je nog meer mazzel/geld had at je er vlees of vis bij. Naarmate er meer geld is, wordt rijst verdrongen. "However, since the early 1990s, strong economic growth in many Asian countries, particularly in China and India, halted the upward trend in global per capita rice consumption as consumers diversified their diet from rice to high-value products such as meat, dairy products, fruits, and vegetables", zie deze link

Sam:

--- Citaat van: Eelco op 30 maart 2015, 10:59:45 ---Het mooiste zou natuurlijk zijn als de gehele wereldbevolking zou geloven dat rijst iets is dat voorgekookt in builtjes aan de bomen groeit. Net zoals men in sommige landen gelooft dat Aviko de aardappel heeft uitgevonden, en dat échte koffie uit aluminium komt.

--- Einde van citaat ---
Precies Eelco  ;D

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie