Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Hoe zit dat met rijst en calorieen?

<< < (2/6) > >>

LL de Ling:
Dat bedoel ik dus, maar dan slechter verwoord ;)

Sanja:

--- Citaat van: Eelco op 07 november 2007, 13:42:16 ---Je bedoelt dat het je niet lijkt dat LL de Ling verkeerd denkt?  ;)

--- Einde van citaat ---

Ja.

Poek:
Gezonder rijst koken.

Samenvatting door De Bicker: "Rijst is basisvoedsel voor miljarden. Maar ook calorierijk - rijst verandert in zetmeel en dat weer in suiker. Verhoogt dus ook nog kans op diabetes. Maar als je rijst op een andere manier kookt dan breng je het 'slechte' zetmeel terug tot de helft. Gooi in kokend water, vóórdat je de rijst toevoegt, wat kokosolie - ongeveer 3% van het gewicht van de rijst. Kook, en laat 12 uur in de ijskast afkoelen."

Kost wat moeite, maar dan heb je ook wat minder!

B@ñ@ñenschuimpje:
Zit er wel 3% (meer) vet in. Dat deert niet?

Poek:
Elk voordeel hep een nadeel.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie