Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Wetenschappelijk onderzoek naar vegetarisme

<< < (33/33)

Poek:
Ik doe hem maar even hier. Uit De Bicker: "Eten van rood vlees verhoogt de kans op sterfte door kanker, hartziekten, hersenbloeding, suikerziekte, nierziektes, chronische leverziektes en infecties. Conclusie van studie onder 540.000 mensen van 51-70 jaar oud over 16 jaar gedurende 1995-2011, gepubliceerd in BMJ, vroeger British Medical Journal."

http://www.bmj.com/content/357/bmj.j1957

Hizikigrrrl:

--- Citaat van: Poek op 26 mei 2017, 10:36:59 ---Ik doe hem maar even hier. Uit De Bicker: "Eten van rood vlees verhoogt de kans op sterfte door kanker, hartziekten, hersenbloeding, suikerziekte, nierziektes, chronische leverziektes en infecties. Conclusie van studie onder 540.000 mensen van 51-70 jaar oud over 16 jaar gedurende 1995-2011, gepubliceerd in BMJ, vroeger British Medical Journal."

http://www.bmj.com/content/357/bmj.j1957

--- Einde van citaat ---

Dat heeft waarschijnlijk niet zozeer te maken met rood vlees, maar vooral met de manier waarop het bereid wordt (hoge temperaturen) en dat mensen vooral spiervlees eten en zelden orgaanvlees eten (dus het hele dier).

Daarnaast blijven de methoden die gebruikt zijn voor zulke studies onbetrouwbaar (mensen zelf laten bijhouden - achteraf- wat ze hebben gegeten)

Poek:
"Vegetariers zijn gemiddeld slanker en minder extravert", aldus een Duits onderzoek.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie