Vegetarisch - voor iedereen > Dieren, natuur & milieu
Groene pannen
koekje:
Er zijn ook groene pannen verkrijgbaar. Is dat wat, of kan ik gewoon net zo goed een pan zonder anti-aanbaklaag nemen?
Ik neem aan dat je in de desbetreffende pan ook gewoon groente en tofu e.d. kunt bakken.
Ligfietsertje:
--- Citaat van: koekje op 15 februari 2009, 22:15:11 ---Er zijn ook groene pannen verkrijgbaar. Is dat wat, of kan ik gewoon net zo goed een pan zonder anti-aanbaklaag nemen?
Ik neem aan dat je in de desbetreffende pan ook gewoon groente en tofu e.d. kunt bakken.
--- Einde van citaat ---
Persoonlijk houd ik wel van pannen met een anti-aanbaklaag en de ervaring die ik heb met die pannen en de ervaring die ik van anderen hoor zijn tot nu toe erg positief.
Natuurlijk kan je alles klaarmaken in zo'n pan wat je in een andere pan kan klaarmaken.
Een goedkopere concurrent: www.balans.bk.nl
Sam:
Mijn ervaringen met tahoe in gewone koekenpannen zijn dramatisch: alles bakte aan. Mij lijken deze pannen een goed alternatief voor gewone anti-aanbakpanne. Benieuwd of de anti-aanbaklaag langer dan een jaar mee gaat!
lieve lijn:
--- Citaat van: Sam op 16 februari 2009, 12:12:31 ---Mijn ervaringen met tahoe in gewone koekenpannen zijn dramatisch: alles bakte aan. Mij lijken deze pannen een goed alternatief voor gewone anti-aanbakpanne. Benieuwd of de anti-aanbaklaag langer dan een jaar mee gaat!
--- Einde van citaat ---
daarom hebben wij toen we gingen samenwonen voor profesionele stalen koekenpannen gekozen. We hebben we ze bij een groothandel voor de horeca gekocht (nee niet bij de makro ;)) een anti aanbaklaag eet je toch altijd indirect op.. en dat kan volgens mij nooit gezond zijn. Ik denk dat dit uiteindelijk ook beter is voor het mileu, puur omdat deze pannen levenslang meegaan en de meeste pannen met anti aanbaklaag gaan toch maar een jaar of 5 max. mee. Ook kun je gewoon met een schuursponsje de bodem bewerken. (door zo'n dikke bodem kan je echt niet heen schuren) terwijl je met een anti aanbaklaag dan je pan kapot schuurt.
Purplehippie:
Die groene pan van BK waar koekje naar verwijst, hebben wij ook. Hij bevalt echt prima, het kan aan m'n positieve vooroordeel liggen (ben nogal van de 'is-goed-voor-het-milieu-labels'), maar heb de indruk dat er zelfs minder in aanbakt dan in een gewone pan met anti-aanbaklaag. Hij is wel wat aan de dure kant, maar daardoor zijn we er extra voorzichtig mee en gaat 'ie waarschijnlijk langer mee ;)
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie