Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Fytine

<< < (4/4)

Eelco:

--- Citaat van: Poek op 11 oktober 2016, 00:40:05 ---De claim is dat ongefermenteerde soja veel meer fytinezuur bevat dan andere peulvruchten en dat je daarom ongefermenteerde soja zou moeten vermijden (zie ook het vervolgartikel). Dat zijn twee claims, waarvan ik wel benieuwd ben naar de waarheidsgehalte.

--- Einde van citaat ---
Als ik de tabel op Wikipedia mag geloven bevat soja wel veel fytinezuur (https://en.wikipedia.org/wiki/Phytic_acid#Food_science), maar dat is vergelijkbaar met pinda's en walnoten. Sesamzaad en lijnzaad bevatten nog veel meer fytinzuur, maar daar werk je ook veel minder van naar binnen, dus da's geen eerlijke vergelijking. Zeg ik maar op basis van wat ik zo vind en lees. Laat ik het zo zeggen: zodra je dagelijks twee liter sojamelk drinkt, moet je je beslist zorgen gaan maken. En anders is er nog een hele andere rits levensmiddelen waar je klaarblijkelijk ook dood van gaat (zie de discussie boven je bericht).

En hier nog een discussie over die Jesse van der Velde: https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?t=103516

Poek:
Ah, bedankt. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jam.12204/full (laatste alinea discussie) is ook wel geruststellend.

Sam:
Die mythe is op heel veel plaatsen ontkracht, en gezien het feit dat niemand in Azie die al eeuwen ongefermenteerde soja eet last heeft van wat hier aangedragen wordt, lijkt het me wel meevallen met de risicos.

Ik vind zijn website trouwens nogal dubieus en zou er sowieso niets van aannemen, je een dieetboek aansmeren ter waarde van 199 euro? Nu voor jou voor een vriendenprijsje krijg je het hele programma voor 199 euro? En ook nog eens niet kunnen spellen...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie