Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Frituren met Rijstolie

<< < (2/2)

Ed Raket:
Alle oliën worden ongezond als je ze verwarm tot boven het "walmpunt" (verbranden). Rijst en anarchide olie hebben een hoger "walmpunt" waardoor ze minder snel ongezond worden, maar bij over verhitting worden ook deze oliën "slecht"! Zie hier een overzicht van... "rookpunten" (ja dat noem ik walmpunten i.d.d. :P) op wiki:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookpunt

Tofuslayer:
Ik gebruik de rijstolie van King (AH). Hij heeft een hoog rookpunt en is betaalbaar vergeleken met kokosolie enzo.

endopleeg:
Ik heb wel eens geprobeerd om met iets anders te frituren, maar ik kreeg dan altijd dat de pan overliep zodra ik het eten erin deed, omdat het erg schuimde ofzo. Sinds in originele frituur olie gebruik, heb ik dit niet. Waarom zou je geen gewone frituurolie willen gebruiken dan?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie