Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Vleesvervangers en suiker

<< < (2/2)

sabine77:
 
--- Citaat van: Con@ñ the Vegetari@ñ op 05 oktober 2013, 20:55:51 ---
--- Citaat van: sabine77 op 05 oktober 2013, 20:28:18 ---watermeloen heeft heel veel suikers en kersen juist weer weinig

--- Einde van citaat ---
Per stuk zeker. :P

--- Einde van citaat ---
;D


--- Citaat van: Bast op 05 oktober 2013, 21:17:21 ---Tsja, als je de waslijst aan ingredienten van zo'n vleesvervanger bekijkt, dan lijkt suiker me niet het enige 'probleem'.

Maar goed, zeker als je een vriezer hebt kun je natuurlijk makkelijk zelf vleesvervangers als bonenburgers, falafel, etc. maken en invriezen. Verbrand je nog extra calorieen tijdens het bereiden ook  ;)


--- Einde van citaat ---
Dat is waar, op het moment dat je echt kritisch gaat lezen in zo'n boek en dan op de etiketten dan pas besef je hoeveel troep we binnen krijgen door onze voeding.
Ik zag al wel dat de neutrale vleesvervangers iets "beter"zijn

Aiko:

--- Citaat van: MaartenP op 05 oktober 2013, 18:43:13 ---Fruit zit ook vol suikers, en in de voorbeeld recepten is er vanalles met fruit. Dat is dan toch wel vreemd.
--- Einde van citaat ---

Maar de ene suiker is de andere niet. Zoveel weet ik dan wel weer.
Voedingsdeskundigen hier die het verschil tussen bijvoorbeeld fructose en glucose kunnen uitleggen?

sabine77:
fructose is een vruchtensuiker. Fructose direct uit je fruit is wel oke binnen beperkte mate maar wanneer fructose ergens in is toegevoegd is het een bewerkte variant. Vaak vallen ze dan alsnog onder de geraffineerde suikers.
Fructose wordt anders verteerd waardoor deze minder van invloed is op je bloedsuikergehalte alleen wordt deze wel door de lever verwerkt. In grote hoeveelheden zorgt dat voor een non-alcholische lever vervetting.

Glucose komt uit de koolhydraten van je voeding. en wordt ook wel bloedsuiker genoemd.
De meeste lichaamscellen gebruiken glucose als bron van energie. Na het eten stijgt de hoeveelheid glucose in het bloed door het grote aanbod. Onder invloed van insuline (een hormoon uit de alvleesklier) wordt glucose naar de lichaamscellen gebracht waar het wordt gebruikt voor de energieproductie of wordt opgeslagen als reservebrandstof.
Snelle en slechte suikers zorgen voor korte pieken en daarna een diep dal in je bloedsuikerspiegel. De langzame koolhydraten zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel langer op peil blijft waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien en meer energie hebt.

Al die suikers zijn gevaarlijker en slechter als bijv vetten en zijn veroorzakers/uitlokkers van heel veel ziektes en aandoeningen.
Het voedt kankercellen,spijsverteringsproblemen,overgewicht,aderverkalking etc.

Het verhaal staat aan de ene kant los van dit forum maar ook weer niet altijd blijkt soms

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie