Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

quinoa

(1/2) > >>

boemel:
Ik heb een tijdje geleden eens quinoa in huis gehaald. Nu ben ik niet echt een kookwonder dus ben ik gaan zoeken naar recepten.
Ik vond vnl. recepten waarin het is verwerkt in salades. Ik hou helemaal niet van salade en rauwkost. Hetzelfde geldt voor aubergine of courcette. Het valt me op dat veel mensen die vegetarische recepten schrijven blijkbaar denken dat alle vegetariĆ«rs dit lusten. Nou , ik dus niet.  :-\
Zijn er eenvoudige recepten met quinoa die je bv. tussendoor als vervanger van rijst kunt toepassen? Ik heb dit enkele malen geprobeerd maar ik vind het dan tamelijk droog. De smaak vind ik goed maar het is gortdroog als vervanger van rijst.

Hizikigrrrl:

--- Citaat van: boemel op 03 april 2016, 11:21:36 ---Ik heb een tijdje geleden eens quinoa in huis gehaald. Nu ben ik niet echt een kookwonder dus ben ik gaan zoeken naar recepten.
Ik vond vnl. recepten waarin het is verwerkt in salades. Ik hou helemaal niet van salade en rauwkost. Hetzelfde geldt voor aubergine of courcette. Het valt me op dat veel mensen die vegetarische recepten schrijven blijkbaar denken dat alle vegetariĆ«rs dit lusten. Nou , ik dus niet.  :-\
Zijn er eenvoudige recepten met quinoa die je bv. tussendoor als vervanger van rijst kunt toepassen? Ik heb dit enkele malen geprobeerd maar ik vind het dan tamelijk droog. De smaak vind ik goed maar het is gortdroog als vervanger van rijst.

--- Einde van citaat ---

Hoi Boemel, heb je hier al eens gekeken?
http://www.vegatopia.com/vega/component/finder/search?q=quinoa&Itemid=3

meisbaer:
Hoe kook je het? Ik vind quinoa juist een beetje nattig, maar ik kook het in een afgepaste hoeveelheid water, met een beetje bouillonpoeder erdoor.

Je kan ook de saus al door de gare quinoa roeren, in plaats van het apart te serveren?

Monica:
Wat we hier erg lekker vinden is quinoa met een tomatensausje erbij en dan bijvoorbeeld nog brocolli en een burger of balletjes of iets anders erbij.

boemel:
Bedankt voor de reacties. Bedankt voor de link. Deze had ik nog niet ontdekt.  :-[
Ik ga van de week de chili sin carne eens maken. Dat moet zelfs voor mij te doen zijn. :D
In combinatie met de tomatensaus zal het niet meer zo droog zijn.
Doordat het zo snel gaar is haal ik het gelijk van het vuur en giet het af zoals ik met rijst gewend ben. Het wordt me anders te papperig, zoals dat met linzen en bruine bonen ook zo is. De eerste keer toen ik linzen maar ook de bruine bonen kookte volgde ik netjes de instructies op en was het pap geworden. Volgens mij kloppen die instructies gewoon niet. Het advies van Brandwijk sla ik voortaan dan ook in de wind.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie