Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond
Ei en cholestorol
Tayotoshi:
Los van het feit of kippen elkaar al dan niet dood pikken of op de tenen trappen gaan we even terug naar het onderwerp: zijn veel eieren ongezond?
In eieren zit inderdaad een hoge hoeveelheid cholesterol, maar die bevindt zich voornamelijk in de dooier. Ik eet ook veel eieren, maar gooi de dooier altijd weg.
Je mag maximaal 3 eieren mét dooier per week hebben om het gezond te houden.
Het vervelende is dat een ei z'n smaak een beetje verliest zonder de dooier, en er blijft natuurlijk ook niet veel van je ei over...
Ik maak bijvoorbeeld een omelet van 3 eieren, maar slechts met 1 dooier, de andere 2 gooi ik weg.
bambi:
weggooien? wat zonde...
in Canada heb je wel pakjes met de inhoud van eieren, en dan in verhouding wat minder dooiers. Ongeveer zo groot als een pak melk van een halve liter
Hizikigrrrl:
Je kan, als je niet aan diabetes lijdt of een te hoog cholesterol hebt, dagelijks zonder zorgen een eitje nemen, inclusief eigeel, want daar zitten juist alle gezonde dingen in.
Eigeel bevat veel meer ijzer, foliumzuur, calcium en vit. A, D, B1-6-12 dan eiwit.
Wil je perse geen eigeel eten, dan kun je ook in NL bij o.a. de AH bakjes kopen met eiwit (staat in de koeling).
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/fats.html :
Dietary Cholesterol and Eggs
While it is well known that high blood cholesterol levels are associated with an increased risk for heart disease, scientific studies have shown that there is only a weak relationship between the amount of cholesterol a person consumes and their blood cholesterol levels or risk for heart disease. In a study of over 80,000 female nurses, Harvard researchers actually found that increasing cholesterol intake by 200 mg for every 1000 calories in the diet (about an egg a day) did not appreciably increase the risk for heart disease.
Eggs
Long vilified by well-meaning doctors and scientists for their high cholesterol content, eggs are now making a bit of a comeback. Recent research by Harvard investigators has shown that moderate egg consumption--up to one a day--does not increase heart disease risk in healthy individuals. While it's true that egg yolks have a lot of cholesterol--and, therefore may slightly affect blood cholesterol levels--eggs also contain nutrients that may help lower the risk for heart disease, including protein, vitamins B12 and D, riboflavin, and folate.
So, when eaten in moderation, eggs can be part of a healthy diet. People with diabetes, though, should probably limit themselves to no more than two or three eggs a week, as the Nurses' Health Study found that for such individuals, an egg a day might increase the risk for heart disease. Similarly, people who have difficulty controlling their blood cholesterol may also want to be cautious about eating egg yolks and choose foods made with egg whites instead.
willem:
Ik krijg op de mail berichten van Je echte leeftijd.nl Had deze keer iets over eieren.
Van eieren wordt vaak gezegd dat ze niet gezond zijn. Maar zijn ze echt zo slecht? Dat valt best wel mee. Het vet dat in de eidooier voorkomt is voor meer dan de helft onverzadigd vet. En onverzadigd vet is een goed soort vet, dat juist cholesterolverlagend werkt. Bovendien blijkt het cholesterol dat in eieren voorkomt minder invloed te hebben op het verhogen van het cholesterolgehalte in het lichaam, dan verzadigd vet dit doet. Eieren leveren waardevolle vitamines van het B-complex en vitamine A, D en E. Met die vitamines kun je Je Echte Leeftijd vele jaren verlagen. Uiteraard moet je niet overdrijven, maar je kunt gerust 2 á 3 eieren per week eten.
Mariek:
Die 2 a 3 eieren zijn dan ook nog wat een vleeseter mag. Een vegetarier mocht toch wel een eitje per dag?
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie