Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond
De Schijf van Vijf
Selly:
ja die spotjes van het zuivelbureau brrrr, wat hadden ze nou weer voor dubieuze nieuwe leus. Nog net niet zo erg als 'melk is goed voor elk' maar het kwam wel in die richting :(
Selly:
ah.. die reclame komt net voorbij, de leus is 'je lijf schreeuw om zuivel' :nooo:
Piek:
--- Citaat van: Silvia op 19 december 2004, 21:01:36 ---Kennen jullie die indeling met groene, oranje en rode producten?
--- Einde van citaat ---
Vertel?
Piek:
--- Citaat van: Silvia op 19 december 2004, 21:39:35 ---Groene producten zijn producten die mensen bij voorkeur zouden moeten eten om gezond en fit te blijven. Oranje producten zijn producten die niet echt super gezond zijn, maar die je gerust af en toe kunt eten en rode producten zijn zo ongezond dat ze alleen bij hoge uitzondering geconsumeerd zouden moeten worden.
--- Einde van citaat ---
Ja, volgens mij heb ik dat ooit bij het vak Verzorging gehad!
Ik beken: ik ben een BaVo'er
:P
Voor de Lovelockers onder ons wat uitleg : BasisVorming :-*
dips:
Ik vind het heel opmerkelijk dat melk nog steeds gezien
word als iets waar mensen niet zonder kunnen.
Zelf ben ik al jaren vegetarier, maar gebruikte wel nog
gewoon melk en was er zoals velen van overtuigd dat
dit heel goed voor me was en het zoals ze in de
reclames beweren 'nodig is voor sterke botten'.
Nu heb ik een paar jaar medicijnen moeten slikken die
als vervelende bijwerking hebben dat je botten erdoor
acheruit gaan. En wat is het advies? Geen melkproducten
meer eten en zoveel mogelijk producten met toegevoegde
calcium, zoals sojapudding, sojamelk, sojaboter,
sinaasappelsap + calcium, etc.
In melk zit nl. wel veel calcium maar wat de verkopers
er niet bij zetten is dat er ook stoffen in zitten die
voorkomen dat je lichaam calcium opneemt, waardoor
melkproducten juist bij kunnen dragen aan een
calciumtekort. Door melkproducten te gebruiken, zouden
mijn botten dus juist extra achteruit gaan.
Wat ik alleen niet begrijp? Waarom mogen fabrikanten
op hun verpakkingen zetten dat producten zoveel
% calcium bevatten, wat overeenkomt met zoveel%
van de dagelijkse behoefte zonder dat ze hierbij rekening
hoeven te houden met het feit dat deze percentages
absoluut niet overeenkomen met het percentage dat
je lichaam op kan nemen als het om melk gaat...
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie