Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond
De Bijkom-Draad
Ligfietsertje:
Als tegenhanger van De Afval-Draad vind ik het als mager ventje dat het tijd is voor een Bijkom-Draad voor alle informatie over hoe je zwaarder kan worden als vegetariƫr (of veganist), hoe je ondergewicht kan voorkomen of bestrijden, ...
Ik ben dus 1.83 m en weeg 63 kg. Dat is voor mijn gevoel op het randje van aanvaardbaar. Ik ben altijd al mager geweest maar ik wil er best wel een paar kg bij. Zo'n 70 kg lijkt me ideaal.
Maar kieskeurig als ik ben wil ik natuurlijk geen lokale vetophopingen, bierbuikje, ...
Ik weet dat sporten helpt om extra spierweefsel te kweken, dat zie ik ook aan mijzelf. Mijn benen zijn immers wel redelijk goed gebouwd vanwege de ongeveer 8000 km die ik jaarlijks fiets, maar mijn bovenlichaam is maar mager en niet bepaald gespierd. Heel veel extra sporten vind ik geen optie en bovendien ben ik bang dat ik enkel gewicht ga verliezen door nog meer te sporten. Maar misschien is die angst niet terecht.
Iemand tips om zonder heel veel moeite toch gezond bij te komen?
Hizikigrrrl:
Al eens bij een dietist geweest? Die hebben daar veel tips voor.
Je zou meerdere kleine maaltijden per dag kunnen eten.
Veel calorierijk voedsel zoals pasta's en rijst (wel verstandig als je de volkoren varianten neemt).
Niet te zuinig zijn met (gezonde) vetten.
Wat mij erg hielp was veel gebak eten ::) ;D.
willem:
pinda's, pindakaas, pindarotsjes, snickers enz.
650 calorieƫn per 100 gram> Pinda's hebben ook nog andere gunstige werkingen.
Lovelocker:
Ik zou het ook in noten zoeken. Bij de natuurvoedingswinkel heb je ook Tahin(sesamzaadpasta) en bijvoorveels cashewnotenpasta. Verder veel tussendoortjes nemen, o.a. vruchtensappen. Persoonlijk ben ik nogal dol op slagroom...helaas ben ik zo een tonnetje als ik mij zou laten gaan.
Je kunt evt. ook naar de apotheek of echte drogist en bijvoorbeeld een blik Fantomalt kopen, een poedertje wat geen smaak heeft en overal in kan en veel goede koolhydraten bevat.
Annemieke:
Op brood margarine en pindakaas, tahin, kaas. Veel avocado's eten, wat meer olijfolie in de pan om te bakken. In het weekend kruidenboter maken voor stokbrood.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie