Vegetarisch - voor iedereen > Lekker gezond

Voedselveiligheid alerts

(1/2) > >>

Kiwi:
Zakken Conimex Cassavekroepoek met houdbaarheidsdatum 28-10-05 kunnen door een verpakkingsfout een ander soort Conimex kroepoek (met garnalen en ei) bevatten.
Zie verder de website van Conimex.

Hizikigrrrl:
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=5464

Albert Heijn waarschuwt voor aardbei choco-ijs

18 mei 2005

 

Albert Heijn waarschuwt klanten met glutenintolerantie (coeliakie) voor AH aardbei choco-ijs die in verpakkingen van vier stuks worden verkocht. Op de verpakking staat ten onrechte dat de choco-ijsjes geen gluten bevatten. Dit is echter wel het geval. Mensen met glutenintolerantie mogen de AH aardbei choco-ijsjes daarom niet eten.

 

Albert Heijn heeft besloten deze ijsjes uit de supermarkten te halen omdat ze gezondheidsproblemen veroorzaken bij mensen met gluten-intolerantie. Consumenten met deze aandoening wordt dringend verzocht de ijsjes niet te eten. Zij kunnen de ijsjes terugbrengen naar de winkel en krijgen het aankoopbedrag terug. Mensen zonder gluten-intolerantie kunnen de ijsjes zonder problemen opeten.

engeltje:
fijn om te weten dat er ook garnaalvrije kroepoek is. Moet ik eens proberen, want kroepoek vind ik best lekker.

sorry, off-topic

Ivy:
ja dat is er al langere tijd...:)

Mmm ik heb geen kroepoek.. maar misschien mn ouders ff mailen..

Hizikigrrrl:
Kleine partij zachte rauwmelkse Franse geitenkaas uit de handel gehaald

18 juli 2005


De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft uit voorzorg een kleine partij zachte rauwmelkse Franse geitenkaas uit de handel gehaald. Mogelijk hebben mensen in Zweden en Zwitserland een voedselinfectie opgelopen als gevolg van salmonella-bacteriën in deze kaas.


Het gaat om een kleine partij kaas, die vooral via delicatessenzaken werd aangeboden:
•  ‘Le petit fiance des pyrenees chevre fermier des pyrenees’, de 350-grams verpakking met een houdbaarheidsdatum t/m 15-08-2005 en
• ‘Le cabri ariegeois chevre fermier des pyrenees’, de 400-grams verpakking met een houdbaarheidsdatum t/m 14-08-2005.


Het is mogelijk dat er al wat van deze kaas verkocht is. De VWA adviseert de kaas niet te eten en - ook bij twijfel - terug te brengen naar de winkel.

Salmonella en listeria

Rauwmelkse kaas wordt gemaakt van melk die geen bacteriedodende behandeling heeft ondergaan. In zachte kazen kan dat risico geven op uitgroei van bacteriën, zoals salmonella, maar ook listeria.
Salmonella is een darmbacterie die via besmet voedsel jaarlijks ongeveer vijftigduizend ziektegevallen veroorzaakt. Een voedselvergiftiging door salmonella uit zich door diarree, buikkrampen, hoofdpijn, lichte koorts, rillingen, misselijkheid, slaperigheid en overgeven.
Een besmetting met listeria veroorzaakt ook een voedselvergiftiging. De gevolgen van een voedselvergiftiging door listeria kunnen zeer ernstig zijn, zoals bloedvergiftiging, hersenvliesontsteking en spontane abortus. Om die reden wordt zwangere vrouwen afgeraden rauwmelkse zachte kaas te eten.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie