Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Aiko op 27 juli 2005, 20:19:05
-
Hoe 'gezond' is zelfgepofte mais van een gewone pofmaiskorrel? De korrels worden wat vettig door olijfolie in de pan, maar hebben verder geen suiker of zout erop. Is een kommetje popcorn dan een verantwoord tussendoorsnoeperij?
-
Hoe 'gezond' is zelfgepofte mais van een gewone pofmaiskorrel? De korrels worden wat vettig door olijfolie in de pan, maar hebben verder geen suiker of zout erop. Is een kommetje popcorn dan een verantwoord tussendoorsnoeperij?
Ik weet wel dat het zonder zout (popcorn met suiker: bah!) in ieder geval erg verantwoord smaakt...
-
He, een enquête? Zie dat ik het wel kan vergrendelen, maar niet zelf aanpassen. Ik mis de naturel optie.
-
Volgens mij is naturelle popcorn niet ongezond. Er zit in verhouding tot het volume bijna geen vet in, en dus ook geen zout of suiker, dus zeer verantwoord!
-
Da's mooi. Heb ik een verantwoord toetje op!
Kwam bij zoeken over dit onderwerp dit ding (http://www.bestel.nl/catalog/product_info.php?products_id=666) tegen, een heus Popcornmaker. Is erg roze, net wat voor Zus. Verder kwam ik eigenlijk nog weinig informatievigheid over popcorn tegen.
-
dit ding (http://www.bestel.nl/catalog/product_info.php?products_id=666) tegen, een heus Popcornmaker
Een overbodige ruimte-innemer als je het mij vraagt, met een pan gaat het ook.
En klikkerdeklik (http://www.voedingscentrum.nl/voedingscentrum/Public/Dynamisch/hoe+eet+ik+gezond/overige+productgroepen/tabellen+extra_s/tabel+noten+en+zoutjes+gesorteerd+op+calorie__n.htm).
-
't Is een leuk idee, maar in praktijk valt 't een beetje tegen. Doordat er geen olie in het apparaat mag krijg je erg droge popcorn waar niets (geen suiker of zout iig) aan blijft plakken. Zelfgemaakte popcorn met pannenkoekenstroop of pindakaas is wel okee, maar ik wil toch liever met gewoon zout.
De popcorn van mijn werk (lees: bioscoop, daar staat een hele grote popcornmachine) is een stuk lekkerder!
-
ik mis de kaasoptie (ik weet het, het is vertoon van wansmaak, maar ik vind popcorn met kaas lekker :-[)
-
Wellicht een gekke vraag; kun je popcorn krijgen met pofmais door het in water te laten koken in plaats van met olie te bakken? Of krijg je dan 'gewoon' gekookte mais?
-
Ach, ik vind het ook wel heel erg lekker eigenlijk. Dan maar wansmaak. Kan me lekker niks schelen :atongue:
-
Of krijg je dan 'gewoon' gekookte mais?
Ja.
-
Zoute popcorn! Zoete vind ik vies en zonder smaakje lijkt het me redelijk saai...
-
tja, bij gebrek aan de kaasoptie voor suiker gestemd, ik lust geen zoute
-
Zout.
-
't Is een leuk idee, maar in praktijk valt 't een beetje tegen. Doordat er geen olie in het apparaat mag krijg je erg droge popcorn waar niets (geen suiker of zout iig) aan blijft plakken.
Het klinkt raar maar als je door de droge popcorn een scheutje olie roert en vervolgens zout of suiker, blijft het prima plakken. En het is niet vies! :P
-
Lekker, popcorn! Mijn keukengeheimen voor popcorn:
Popcorn met zout: het zout al bij de olie gooien voor je de pofmais in de pan doet, niet er pas later overheen strooien want dan blijft het niet zitten
Popcorn met suiker: naturel popcorn maken met zonnebloem olie (zeker geen olijfolie!), uit de pan halen, een paar eetlepels suiker in de hete pan doen met even zoveel lepels water, laten oplossen en heel licht laten caramelliseren en dan de popcorn terug in de pan, snel alles door elkaar roeren, de suikerstroop wordt dan helemaal krokant en knapperig na afkoelen. Uitkijken met roeren want gecaramelliseerde suiker is gloeiend heet!
-
naturel popcorn maken met zonnebloem olie (zeker geen olijfolie!)
Hoe dat zo?
Goeie tips verder!
-
Ik vind olijfolie niet zo goed samengaan met zoet, maar ik gebruik dan ook altijd de extra vierge olijfolie, die heeft best een scherpe smaak. Misschien dat ik het met een mildere olijfolie wel lekker zou vinden. Welke gebruik jij?
-
Nou, mijn popcorn is ook een partijtje flink mislukt...
-
Verkeerde maiskorrels gebruikt?
-
Verkeerde kok.
-
ah dat gelooooof ik gewoon niet! Hoe kan je nou popcorn laten mislukken????
-
Zoute popcorn met rozijntjes is trouwens ook erg lekker!
-
Toen ik geboren werd, stond Popcorn op nummer 1.
Ik vind het eigenlijk ook wel een grappig liedje...
-
Ik eet zelden popcorn, maar als ik het eet, dan zout, niet zoet. Zoet vind ik jakkie (voor popcorn dan he).
-
Zoete popcorn mmmm
-
Zoute!
Chilipoeder over de mais gooien voor het poffen is ook wel lekker.
-
zoet is toch wel errrug lekker
-
het zout is het weeig, met suiker is het zacht. :) vind ik.
-
Combi zout/zoet is ook erg lekker.
-
In Ecuador werd popcorn heel vaak bij de maaltijd geserveerd, daar beschouwen ze dat meer als ingrediënt dan als snack blijkbaar. Zeker bij saladebars en buffetten was het altijd een grappig gezicht om een bak popcorn tussen de schalen met sla en zut tegen te komen. En het moet gezegd worden, als je over de eerste schrik heen bent is het een prima aanvulling op een hoop standaard-gerechten.
-
weet iemand misschien hoe je popcorn met kaas maakt?
koop nu steeds amerikaanse popcorn met kaas voor in de magnetron, deze is in nederland vrij prijzig natuurlijk.
hoor het graag
-
Poederkaas. Oranje cheddar.
-
Ik neem aan strooien na het poffen, als het nog warm is?
Hoewel, voor het poffen lijkt mij ook wel een fraai spektakel...
-
Popcorn met zout gemaakt in sesamolie is helemaal niet te versmaden.
-
ik ga voor suiker =)
-
iedereen bedankt voor het antwoorden op mijn vraag !
hiermee maak ik een einde aan dit onderwerp
-
Oh... mogen wij er niet meer over schrijven nu?
-
Oh... mogen wij er niet meer over schrijven nu?
Ik sta het nog toe op mijn initiële vraag antwoorden te schrijven, mocht u blieven.