Vegatopia Forum

Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Aiko op 27 juli 2005, 20:19:05

Titel: Popcorn
Bericht door: Aiko op 27 juli 2005, 20:19:05
Hoe 'gezond' is zelfgepofte mais van een gewone pofmaiskorrel? De korrels worden wat vettig door olijfolie in de pan, maar hebben verder geen suiker of zout erop. Is een kommetje popcorn dan een verantwoord tussendoorsnoeperij?
Titel: Popcorn
Bericht door: Christiaan op 27 juli 2005, 20:22:48
Hoe 'gezond' is zelfgepofte mais van een gewone pofmaiskorrel? De korrels worden wat vettig door olijfolie in de pan, maar hebben verder geen suiker of zout erop. Is een kommetje popcorn dan een verantwoord tussendoorsnoeperij?
Ik weet wel dat het zonder zout (popcorn met suiker: bah!) in ieder geval erg verantwoord smaakt...
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Aiko op 27 juli 2005, 20:31:50
He, een enquête? Zie dat ik het wel kan vergrendelen, maar niet zelf aanpassen. Ik mis de naturel optie.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Kiwi op 27 juli 2005, 20:39:08
Volgens mij is naturelle popcorn niet ongezond. Er zit in verhouding tot het volume bijna geen vet in, en dus ook geen zout of suiker, dus zeer verantwoord!
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Aiko op 27 juli 2005, 20:47:18
Da's mooi. Heb ik een verantwoord toetje op!

Kwam bij zoeken over dit onderwerp dit ding (http://www.bestel.nl/catalog/product_info.php?products_id=666) tegen, een heus Popcornmaker. Is erg roze, net wat voor Zus. Verder kwam ik eigenlijk nog weinig informatievigheid over popcorn tegen.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Kiwi op 27 juli 2005, 20:51:41
dit ding (http://www.bestel.nl/catalog/product_info.php?products_id=666) tegen, een heus Popcornmaker

Een overbodige ruimte-innemer als je het mij vraagt, met een pan gaat het ook.
En  klikkerdeklik (http://www.voedingscentrum.nl/voedingscentrum/Public/Dynamisch/hoe+eet+ik+gezond/overige+productgroepen/tabellen+extra_s/tabel+noten+en+zoutjes+gesorteerd+op+calorie__n.htm).
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: bloempjuh op 28 juli 2005, 09:40:05
't Is een leuk idee, maar in praktijk valt 't een beetje tegen. Doordat er geen olie in het apparaat mag krijg je erg droge popcorn waar niets (geen suiker of zout iig) aan blijft plakken. Zelfgemaakte popcorn met pannenkoekenstroop of pindakaas is wel okee, maar ik wil toch liever met gewoon zout.

De popcorn van mijn werk (lees: bioscoop, daar staat een hele grote popcornmachine) is een stuk lekkerder!
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: fem fatale op 28 juli 2005, 12:31:59
ik mis de kaasoptie (ik weet het, het is vertoon van wansmaak, maar ik vind popcorn met kaas lekker  :-[)
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Aiko op 28 juli 2005, 13:05:32
Wellicht een gekke vraag; kun je popcorn krijgen met pofmais door het in water te laten koken in plaats van met olie te bakken? Of krijg je dan 'gewoon' gekookte mais?
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Marietje op 28 juli 2005, 13:06:32
Ach, ik vind het ook wel heel erg lekker eigenlijk. Dan maar wansmaak. Kan me lekker niks schelen    :atongue:
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Kiwi op 28 juli 2005, 13:13:31
Of krijg je dan 'gewoon' gekookte mais?

Ja.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Anya op 28 juli 2005, 20:57:10
Zoute popcorn! Zoete vind ik vies en zonder smaakje lijkt het me redelijk saai...
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: fem fatale op 28 juli 2005, 20:58:33
tja, bij gebrek aan de kaasoptie voor suiker gestemd, ik lust geen zoute
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Piek op 28 juli 2005, 21:10:34
Zout.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: maud op 29 juli 2005, 09:23:42
't Is een leuk idee, maar in praktijk valt 't een beetje tegen. Doordat er geen olie in het apparaat mag krijg je erg droge popcorn waar niets (geen suiker of zout iig) aan blijft plakken.

Het klinkt raar maar als je door de droge popcorn een scheutje olie roert en vervolgens zout of suiker, blijft het prima plakken. En het is niet vies!  :P
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Sam op 29 juli 2005, 14:14:47
Lekker, popcorn! Mijn keukengeheimen voor popcorn:
Popcorn met zout: het zout al bij de olie gooien voor je de pofmais in de pan doet,  niet er pas later overheen strooien want dan blijft het niet zitten
Popcorn met suiker: naturel popcorn maken met zonnebloem olie (zeker geen olijfolie!), uit de pan halen, een paar eetlepels suiker in de hete pan doen met even zoveel lepels water, laten oplossen en heel licht laten caramelliseren en dan de popcorn terug in de pan, snel alles door elkaar roeren, de suikerstroop wordt dan helemaal krokant en knapperig na afkoelen. Uitkijken met roeren want  gecaramelliseerde suiker is gloeiend heet!
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Aiko op 29 juli 2005, 14:27:53
naturel popcorn maken met zonnebloem olie (zeker geen olijfolie!)

Hoe dat zo?
Goeie tips verder!
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Sam op 30 juli 2005, 20:21:47
Ik vind olijfolie niet zo goed samengaan met zoet, maar ik gebruik dan ook altijd de extra vierge olijfolie, die heeft best een scherpe smaak. Misschien dat ik het met een mildere olijfolie wel lekker zou vinden. Welke gebruik jij?
Titel: Popcorn
Bericht door: Aiko op 12 oktober 2005, 22:21:13
Nou, mijn popcorn is ook een partijtje flink mislukt...
Titel: Popcorn
Bericht door: Monique op 12 oktober 2005, 22:23:36
Verkeerde maiskorrels gebruikt?
Titel: Popcorn
Bericht door: Aiko op 12 oktober 2005, 22:28:23
Verkeerde kok.
Titel: Popcorn
Bericht door: Monique op 12 oktober 2005, 22:30:03
ah dat gelooooof ik gewoon niet! Hoe kan je nou popcorn laten mislukken????
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Christiaan op 12 oktober 2005, 22:44:56
Zoute popcorn met rozijntjes is trouwens ook erg lekker!
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Poek op 12 oktober 2005, 22:52:42
Toen ik geboren werd, stond Popcorn op nummer 1.

Ik vind het eigenlijk ook wel een grappig liedje...
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Monique op 13 oktober 2005, 01:24:59
Ik eet zelden popcorn, maar als ik het eet, dan zout, niet zoet. Zoet vind ik jakkie (voor popcorn dan he).
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: viv op 13 oktober 2005, 12:21:41
Zoete popcorn mmmm
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Sanja op 13 oktober 2005, 12:59:08
Zoute!

Chilipoeder over de mais gooien voor het poffen is ook wel lekker.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: bienne op 13 oktober 2005, 17:10:24
zoet is toch wel errrug lekker
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: dorinka op 13 oktober 2005, 17:59:16
het zout is het weeig, met suiker is het zacht. :) vind ik.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Apraxia op 15 oktober 2005, 18:49:04
Combi zout/zoet is ook erg lekker.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Jasper op 19 oktober 2005, 15:58:11
In Ecuador werd popcorn heel vaak bij de maaltijd geserveerd, daar beschouwen ze dat meer als ingrediënt dan als snack blijkbaar. Zeker bij saladebars en buffetten was het altijd een grappig gezicht om een bak popcorn tussen de schalen met sla en zut tegen te komen. En het moet gezegd worden, als je over de eerste schrik heen bent is het een prima aanvulling op een hoop standaard-gerechten.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: simone op 12 juli 2006, 12:00:38
weet iemand misschien hoe je popcorn met kaas maakt?
koop nu steeds amerikaanse popcorn met kaas voor in de magnetron, deze is in nederland vrij prijzig natuurlijk.

hoor het graag
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Christiaan op 12 juli 2006, 12:01:43
Poederkaas. Oranje cheddar.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Aiko op 12 juli 2006, 19:27:17
Ik neem aan strooien na het poffen, als het nog warm is?
Hoewel, voor het poffen lijkt mij ook wel een fraai spektakel...
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: CarolineV op 14 juli 2006, 15:48:53
Popcorn met zout gemaakt in sesamolie is helemaal niet te versmaden.
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: veggiesara op 30 juli 2006, 17:36:30
ik ga voor suiker =)
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: simone op 30 juli 2006, 18:36:19
iedereen bedankt voor het antwoorden op mijn vraag !

hiermee maak ik een einde aan dit onderwerp
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Monique op 30 juli 2006, 18:39:50
Oh... mogen wij er niet meer over schrijven nu?
Titel: Re:Popcorn
Bericht door: Aiko op 30 juli 2006, 19:26:41
Oh... mogen wij er niet meer over schrijven nu?

Ik sta het nog toe op mijn initiële vraag antwoorden te schrijven, mocht u blieven.