Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Selly op 18 augustus 2007, 18:49:50
-
Zijn er mensen hier die groenten of fruit inmaken/wekken/pekelen, jam/chutney maken, etc.?
Ik vind het altijd een beetje eng omdat ik bang ben dat het bederft.
Ik heb recent al een keer van een potje limoenen pickles gemaakt en dat ging best goed afgezien van het feit dat ik niet helemaal de goede specerijen had gebruikt en zojuist heb ik een halve kilo verse augurken in de azijn en specerijen gezet. Ik ben benieuwd, maar ze moeten eerst 1 a 2 maanden staan.
Wie nog meer?
-
Ik kom om in de courgettes op het moment, dus dacht er over zoetzure courgettes te gaan inmaken, naar een recept wat ik laatst ergens zag maar inmiddels vergeten ben waar...
-
Leuk topic!
Ik wilde de zilveruitjes uit de moestuin inmaken, maar de oogst viel nogal tegen. Nu denk ik erover om wat bieten te gaan inmaken.
-
Het staat nog steeds op mijn te doen lijstje, ivm Russische en Perzische kookboeken, maar de tijd, ruimte en spullen werken niet mee.... :(
Zilveruitjes wil ik nog een keer in balsamico stoven trouwens...
-
Zilveruitjes wil ik nog een keer in balsamico stoven trouwens...
:yummie: Volgens mij heb ik dat in Italië wel regelmatig gehad: lekker! Als je een recept hebt dan hoor ik het graag!
-
Ik wil ook nog een keer zuurkool van rode kool maken.
-
Ik heb toevallig afgelopen vrijdag voor de eerste keer van mijn leven zelf zuurkool gemaakt. Ben erg benieuwd, want het zou erg lekker moeten zijn. Dit was overigens van een megagrote witte kool.
-
ik heb gisteren verse augurken gekregen zo van het land af. die wil ik nu zelf inmaken. Heeft iemand dit wel eens gedaan? zo ja hoe is dat bevallen. En ik wil ook wel graag een recept ervan hebben. Iemand een idee????
-
Ik heb mijn zelf ingemaakte augurken gisteren geproeft :D Na 2 maanden in 't zuur.
Ik heb de augurken eerst een nacht met wat zout bestrooid en toen laten staan, toen laten uitlekken en afgedroogd, daarna in de pot met 2 soorten azijn (wijanzijn en natuurazijn) gedaan, weinig suiker maar als je zoetzure augurken wilt moet je meer suiker nemen, jeneverbessen en mosterdzaad en peperkorrels. Je kunt er ook een sjalot bijdoen.
-
dank je wel ik ga een poging wagen. Je hoord nog wel of het gelukt is. als het goed krijg ik vandaag of morgen wekpotten.
-
De zuurkool uit augustus is inmiddels bijna op :(, maar hij was wel superlekker.
Nu moet ik weer een paar weken wachten op de gisteren verwerkte kool, wederom alleen maar witte kool. Hij staat gezelllig in mijn keuken te blubben.
-
De zuurkool uit augustus is inmiddels bijna op :(, maar hij was wel superlekker.
Nu moet ik weer een paar weken wachten op de gisteren verwerkte kool, wederom alleen maar witte kool. Hij staat gezelllig in mijn keuken te blubben.
Kun je uitleggen hoe je dat precies doet? Ik wil nl. binnenkort met rode kool zuurkool gaan maken.
-
Kool fijnsnijden, in de zuurkoolpot doen, beetje zout erbij, beetje melkzuur (ik heb er een beetje yoghurt bij gedaan, karnemelk schijnt ook te werken), goed aanstampen (heb ik met een houten stok gedaan) om de cellen in de kool kapot te maken, zodat het beter fermenteert, de stenen erop leggen, zodat de kool niet gaat drijven. Als de stenen niet onder het vocht staan er gekookt en afgekoeld zout water aan toevoegen totdat de stenen onder staan.
De pot afdekken met deksel, en het waterslot vullen.
Na een (paar) dag(en) even kijken, en de boel afschuimen (schuim kan gaan schimmelen). Dit indien nodig na een tijd herhalen.
Verder rustig wachten totdat je denkt dat het klaar is, als het zo ruikt als je denkt dat het moet ruiken is het goed. Als het beschimmeld is zou ik het niet vertrouwen, en als het nog niet goed ruikt, moet je langer wachten. Het kan vier tot acht weken duren.
Tijdens het fermenteren komen er geuren vrij die je misschien niet in je huis waardeert, dus als je een buiten hebt waar de pot in geval van geuroverlast kan staan, kan dat helpen.
-
Hm interessant.
Goeie uitleg :)
Nog een vraag; waar heb jij je pot met waterslot vandaan, of heb je die zelf gefabriekt?
-
Gegoogled op 'zuurkoolpot' en daarmee kwam ik uit op www.wijnmaken.nl. Zij blijken gewoon in Amsterdam te zitten, dus heb ik op de fiets zo'n pot gehaald. Een pot van 10 liter paste net in mijn grote fietstas.
-
In de Noorderland van deze maand zit een leuke special over inmaken. Volgens mij is dat blad ook wel in de rest van Nederland verkrijgbaar.
-
zelf groenten op zuur maken is ook erg lekker, bijvoorbeeld boontjes, bloemkool, augurk en wat je maar wilt.
-
Zilveruitjes wil ik nog een keer in balsamico stoven trouwens...
:yummie: Volgens mij heb ik dat in Italië wel regelmatig gehad: lekker! Als je een recept hebt dan hoor ik het graag!
Oh dan zal ik het nog even navragen bij mijn collega. Die heeft het recept ook van Italiaanse familie.
-
Zo ik heb de augurken zo nu twee weken in het zuur staan. En nou wordt het spannend of het wat wordt.
-
Zo ik heb de augurken zo nu twee weken in het zuur staan. En nou wordt het spannend of het wat wordt.
Toen ik ze maakte stond er dat je minstens 2 maanden moest wachten. Geen idee of dat echt zo is, maar na 2 maanden waren ze inderdaad wel goed.
-
Zo ik heb de augurken zo nu twee weken in het zuur staan. En nou wordt het spannend of het wat wordt.
Toen ik ze maakte stond er dat je minstens 2 maanden moest wachten. Geen idee of dat echt zo is, maar na 2 maanden waren ze inderdaad wel goed.
Ja dat heb ik ook gelezen. Ik bedoelde dat ook zo. hoe Het na twee maanden zou worden de augurken. Lijken de augurken dan echt op die gekochten augurken of smaken ze toch iets anders?
-
@Laurie
De collega heb ik alleen maar even heel snel in het voorbij gaan gesproken, maar het lijkt toch niet al te super ingewikkeld:
Zilveruitjes aansmoren in wat olijfolie en dan ongeveer 15 minuutjes laten pruttelen in balsamico met wat water.
Laat je wel weten hoe het eindresultaat geworden is?
-
Dank! Ik zal het eens proberen maar dan moet ik wel ergens zilveruitjes (of sjalotten misschien?) zien te krijgen. Ik zag ze laatst vers in Gorssel maar daar woon ik niet dichtbij. :)
-
Ehm ja, ik zie ze weleens hier in Amsterdam, maar daar heb jij dan weer weinig aan ::)
-
Ik denk dat ze in Nijmegen op de bio/boerenmarkt wel te krijgen zijn, of bij de biowinkel en anders wel op bestelling bij de groenteboer hier vlakbij. Maar vanmorgen was ik al in de motregen in de stad en ik heb nu niet veel zin om terug te fietsen naar de markt. Maar ik ga 't zeker een keer proberen, desnoods met sjalotjes, dus dan laat ik 't weten of het ook dat was wat ik bedoelde. :)
-
Maar vanmorgen was ik al in de motregen in de stad en ik heb nu niet veel zin om terug te fietsen naar de markt.
De biologische markt is ook maar tot 2 uur, dus dat zou ik zeker niet doen!
-
Zo ik heb de augurken zo nu twee weken in het zuur staan. En nou wordt het spannend of het wat wordt.
Toen ik ze maakte stond er dat je minstens 2 maanden moest wachten. Geen idee of dat echt zo is, maar na 2 maanden waren ze inderdaad wel goed.
Ja dat heb ik ook gelezen. Ik bedoelde dat ook zo. hoe Het na twee maanden zou worden de augurken. Lijken de augurken dan echt op die gekochten augurken of smaken ze toch iets anders?
Ligt er een beetje aan hoeveel suiker je hebt toegevoegd. In die van de winkel gaat heel veel suiker. Ik had maar weinig suiker gedaan, en bovendien een mix van natuurazijn en rode wijnazijn en de rode wijnazijn proef je wel goed. Ik vind het erg lekker, maar hou dan ook erg van zout en zuur, is ook lekker met iets vettigs (bv stukje kaas).
-
Maar vanmorgen was ik al in de motregen in de stad en ik heb nu niet veel zin om terug te fietsen naar de markt.
De biologische markt is ook maar tot 2 uur, dus dat zou ik zeker niet doen!
:heehee: O dat wist ik niet eens, kun je nagaan... Ik kom er maar zelden en het is me nooit opgevallen dat 't alleen 'smorgens markt is.
-
Schop. Maar eigenlijk zocht ik de topic over dit boek (http://www.amazon.co.uk/Store-Your-Garden-Produce-Self-sufficiency/dp/190032217X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1244391293&sr=8-1). Enniehoe: ik heb het gekocht, het is een goed boek, en wordt gewoon verzonden vanuit Amsterdam. Blijkbaar heeft Amazon tegenwoordig een verzenddepot in Nederland.
-
Schop. Maar eigenlijk zocht ik de topic over dit boek (http://www.amazon.co.uk/Store-Your-Garden-Produce-Self-sufficiency/dp/190032217X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1244391293&sr=8-1). Enniehoe: ik heb het gekocht, het is een goed boek, en wordt gewoon verzonden vanuit Amsterdam. Blijkbaar heeft Amazon tegenwoordig een verzenddepot in Nederland.
En wat ga je nu inmaken?
Ik moet ook weer eens er aan beginnen maar het is altijd zo'n gedoetje.
-
Ik heb laatst aardbeien jam gemaakt, ik had 2 kilo aardbeien uit de moestuin. Gister weer een nieuwe 2 kilo eraf gehaald!
-
En wat ga je nu inmaken?
Alles wat ik over heb uit de moestuin!
-
En wat ga je nu inmaken?
Alles wat ik over heb uit de moestuin!
yum!
-
Schop!
Ik heb net een grote pot augurken uit de tuin ingemaakt. Bij L. staan er veel zoet-zure courgettes en we overwegen zelfs de boontjes te wecken.
Het gaat goed met de tuin! :P
-
Ik heb een aanrecht vol met potjes en deksels en na een geslaagd frambozenjamexperiment van afgelopen weekend (frambozen eerst even door de versapers = jam zonder irritante pitjes) wil ik nu nog meer lekkere zomergroenten en fruit gaan inpotten.
Ik wil sowieso nog een aantal jamsoorten gaan maken maar ik dacht ook aan soep, dat is toch een stuk lekkerder met zomertomaten en courgette. Weet iemand of dat gewoon op dezelfde manier kan als de jam? (ik heb namelijk geen zin in gedoe met weckpotten enzo). Verder wou ik ook tomatensaus en ratatouillesaus doen. Ik las alleen wel wat berichten over dat je geen groente op deze manier moet inmaken ivm botulisme, iemand daar verstand van?
Verder staat nog appelmoes op het programma (maar dat komt pas later natuurlijk), frambozenazijn en diksap/siroop lijkt me ook cool maar daar kan ik nog niet echt een goed recept voor vinden.
Iemand nog tips/ideeën?
-
Vlierbloesemsiroop (of vlierbessensiroop) is niet zo moeilijk. Vooral de vlierbloesemsiroop is erg lekker, maar je moet dan wachten tot juni voor de bloesems. De bessen zijn nu wel bijna rijp. Maar dat levert meer een soort sausje op (voor over ijs en dergelijke), maar niet echt een siroop om aan te lengen me water en dan als een limonade te drinken.
-
ik dacht ook aan soep, dat is toch een stuk lekkerder met zomertomaten en courgette. Weet iemand of dat gewoon op dezelfde manier kan als de jam? (ik heb namelijk geen zin in gedoe met weckpotten enzo). Verder wou ik ook tomatensaus en ratatouillesaus doen. Ik las alleen wel wat berichten over dat je geen groente op deze manier moet inmaken ivm botulisme, iemand daar verstand van?
Klopt. In tegenstelling tot fruit/jam, bevat groente/soep niet genoeg natuurlijke 'conserveringsstoffen' zoals zuren en suiker om zonder verdere behandeling goed te blijven. Je kunt het wel inmaken, maar dan moet je de potten na het vullen nog een keer extra steriliseren in een weckketel of snelkookpan, die door middel van druk hoge temperaturen kan bereiken.
http://www.pickyourown.org/pressurecanners.htm
-
Hmm, ja, dat lijkt me te veel gedoe want dat soort dingen heb ik niet in huis. Ik had de vorige lading jam nog wel een keer extra gestereliseerd door ze 10 minuten bij 150 graden in de oven te zetten. Dat was volgens de Marmello-handleiding wel een goed idee bij jam met weinig suiker. Zou dat bij groente ook helpen?
-
Nee, dat botulismeverhaal klopt niet, althans niet bij tomatensaus. Die zijn zo loeizuur dat de botulismebacterie dat niet trekt.
Dit recept is bv heel geschikt http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11036-de-lekkerste-tomatensaus-maak-je-zelf, doe de tomatensaus wel kokendheet in de potten (gebruik een jamtrechter daarbij, dan gaat het sneller).
Wecken kan ook gewoon zonder apparaten die je niet in huis hebt, Maartje legt hier http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/12017-geroosterde-tomatensaus-en-veel-daarvan uit hoe je dat makkelijk kunt doen, het voordeel van haar recept is dat je de saus niet loeiheet in de potten moet doen (maar je moet dus daarna wel even wecken).
Pruimenchutney is ook lekker om te maken.
-
Oke, tomatensaus komt er! En tomaatcourgettesoep doe ik dan lekker ook.
Zou in de oven niet hetzelfde effect hebben als die methode van Maartje trouwens? Als de deksel plopt is het goed toch? (Volgens mij is echt wecken niet met jampotjes namelijk maar met speciale potten en hoge druk enzo, en kan daarmee meer ingemaakt worden dan met simpele potjes met deksels die naar binnen ploppen)
-
Zou in de oven niet hetzelfde effect hebben als die methode van Maartje trouwens?
In de oven wat, in de oven de potten doen nadat je ze gevuld hebt?
Maartjes weckproces is echt gewoon een weckproces, alleen gebruik je geen potten van de firma Weck met een ring maar potjes met schroefdop
-
Ja in de oven na het vullen, dat stond in de beschrijving van de Marmello als sterilisatiemethode. Maar ik denk dat ik de methode van Maartje dan ook nog maar doe voor de tomatensaus. Voor de zekerheid.
Tomaten, perziken en pruimen zijn binnen. Nu nog even frambozen plukken (voor Nijmegenaren: http://ooijsmoois.nl/ 4 Euro voor ruim een halve kilo) en op jacht voor aardbeien :)
-
Ja in de oven na het vullen, dat stond in de beschrijving van de Marmello als sterilisatiemethode. Maar ik denk dat ik de methode van Maartje dan ook nog maar doe voor de tomatensaus. Voor de zekerheid.
Ja maar die van Maartje wordt koud/lauw gevuld, dus die is zonder weck sowieso niet houdbaar.
Wel leuk dat je zo met inmaken bezig bent :)
-
Ja, ik vind het echt superleuk om te doen! Wou het al veel langer doen maar wist niet dat het zo simpel was. Ben nu wel blij met dat mijn vriend altijd alle potjes bewaard. Vond ik tot nu toe nogal onzin.
Ik vind jam uit de supermarkt altijd nogal zoet en niet zo lekker. Ik gebruik nu veel minder suiker en dan proef je het fruit echt veel meer.
De frambozen, aardbeien en perziken zijn verwerkt. Na het eten nog even de pruimen. Morgen de tomatensaus, ben benieuwd!
-
Volgens mij kun je wat ik een pan doe niet nabootsen in een oven, omdat gewone jampottendeksels geen heel hoge temperaturen kunnen hebben (in verband met smeltende plastic laagjes). In oven wordt de pot gegarandeerd te heet, terwijl misschien het binnenste nog niet eens heet genoeg wordt.
Sterker nog, ik zou in de oven ook bang worden voor knappende potten.
En wecken klinkt indrukwekkend, maar er is echt geen donder aan. Gewoon een theedoek in je grootste pan, waterkoker aan en gaan met die banaan.
-
Ik heb een lading abrikozen gekregen. Ze zijn groen, dus ik vermoed dat ze nog even na moeten rijpen. Of moet ik ze, nu ze geplukt zijn, zo snel mogelijk gebruiken?
En wat doe ik er dan mee? Misschien een chutney, eventueel met tomaat en/of amandelen, steranijs, gember en kaneel? Abrikozen-tomatensaus schijnt ook lekker te zijn (maar waarmee combineer je dat?). En drogen, dat schijnt ook te kunnen: halveren, pit verwijderen en een poosje (uurtje?) in de oven op 175 graden met de deur op een kier.
Ervaringen, ideeën?
-
Abrikozen/tomatensoep kun je wecken.
En een abrikozen/tomatenchutney lijkt me ook wel lekker ja.
Abrikozenjam met wat rozenblaadjes.
Volgens mij moet het om te drogen echt veel langer in de oven en dan op veel minder graden
Mijn pickleboek suggereert een chutney met dadels.
Met groene abrikozen trouwens geen ervaring.
Overigens had ik laatst augurken proberen te wekken in zo'n nieuw potje van Hak met zo'n 1-2 opendeksel, en waar ik al bang voor was gebeurde: dat gaat dus niet want het deksel kan niet goed vacuum trekken. Heb de augurken een week in de koelkast gehouden en het waren hele kleintjes, dus ze zijn nu gelukkig al eetbaar dus hoefde niks weg te mikken.
-
Volgens mij moet het om te drogen echt veel langer in de oven en dan op veel minder graden
Ik ben zo ongeveer alles tussen 50 en 175 graden, en tussen een uur en twaalf uur tegengekomen. Energietechnisch lijkt me 12 uur in de oven op 60 graden niet echt verantwoord... zou het de moeite waard zijn?
-
Ik heb daar ook altijd moeite mee, vandaar dat ik nooit dingen in de oven droog.
Je zou eens kunnen proberen of dit recept voor tomaten werkt, dat is zes uur http://www.eediete.nl/keuken/?p=3352 maar dan nog: zes uur.
Ken je niet iemand met zo'n droogapparaat?
-
Inderdaad: droogapparaat lenen. Dat gaat ook sneller, omdat het ook blaast.
En ik denk aan abrikozen-vanillejam. Maar dat is volgens mij niet echt iets voor jou.
-
Inderdaad: droogapparaat lenen. Dat gaat ook sneller, omdat het ook blaast.
Ik geloof dat ik niemand in de buurt ken die zo gek is om zo'n apparaat te hebben...
En ik denk aan abrikozen-vanillejam. Maar dat is volgens mij niet echt iets voor jou.
Hoe raad je het! ;D
-
En ik denk aan abrikozen-vanillejam. Maar dat is volgens mij niet echt iets voor jou.
Mij lijkt dat wel een lekkere combi. Zou gember er ook nog bij te overheersend worden, lijkt me ook wel lekker.
-
Ja, dat zou ik wel denken. Eelco vast niet ;)
-
Zo. De eerste abrikozen begonnen al slecht te worden, dus ik heb ze vanavond maar verwerkt. En wel tot een abrikozen-tomatenchutney met een pepertje, twee teentjes knoflook, een lading gember, een kaneelstokje, steranijs, citroensap, een paar schepjes suiker en witte-wijnazijn. Uit de losse pols dus. Warm smaakte het goed (kruidig, fijne balans tussen zoet en zuur), ik ben benieuwd hoe het smaakt als het afgekoeld is.
Edit: afgekoeld overheerst het zoet van de abrikoos (maar dan echt abrikozenzoet, niet dat suikerzoete van abrikozenjam), prettig ondersteund door de specerijen en met een verrassende after-bite.
-
Een kennis heeft een berg (als een rij van enkele meters) basilicum die dringend verwerkt moet worden, iemand tips? Ik heb ook nog een vrij grote struik dragon. Drogen in de oven zie ik niet echt zitten, het wordt zo al warm genoeg de komende dagen en het is niet zo ecologisch.
-
Je kunt een deel van de basilicum diepvriezen, kan gewoon als hele blaadjes, als je het losjes invriest kun je dan steeds precies pakken wat je nodig hebt. Je kunt van een deel ook pesto maken, maar dat is minder lang houdbaar, een paar weken als je het goed onder de olie laat staan. Dragon kun je ook goed invriezen.
-
Kun je pesto eigenlijk invriezen? Ik heb het laatst gedaan met kant-en-klare, maar nog niet uitgeprobeerd hoe de structuur en smaak zijn als je het weer ontdooit.
-
Volgens mij had ik wel eens gelezen dat dat kon, en dan kun je het ook in een ijsblokjesvorm invriezen zodat je handige porties hebt.
-
Zo. De eerste abrikozen begonnen al slecht te worden, dus ik heb ze vanavond maar verwerkt. En wel tot een abrikozen-tomatenchutney met een pepertje, twee teentjes knoflook, een lading gember, een kaneelstokje, steranijs, citroensap, een paar schepjes suiker en witte-wijnazijn. Uit de losse pols dus. Warm smaakte het goed (kruidig, fijne balans tussen zoet en zuur), ik ben benieuwd hoe het smaakt als het afgekoeld is.
Edit: afgekoeld overheerst het zoet van de abrikoos (maar dan echt abrikozenzoet, niet dat suikerzoete van abrikozenjam), prettig ondersteund door de specerijen en met een verrassende after-bite.
Hmm, dat klinkt lekker, net een halve papaya op en nu krijg ik alweer trek!
-
Workshop fermenteren Meneer Wateetons
Vegatopia werd onlangs uitgenodigd door uitgeverij Good Cook voor een workshop fermenteren ter gelegenheid van het nieuwe boek van meneer Wateetons, Over Rot. Een avond over bacteriën, en hoe je die inzet om een pot letterlijk ramvol met groenten in iets verrukkelijks om te toveren. Een workshop die redacteur Kelly bekeerde tot het fermenteren.
Source: Workshop fermenteren Meneer Wateetons (http://www.vegatopia.com/vega/koken/13300-workshop-fermenteren-meneer-wateetons)
-
Abrikozenjam met sinaasappel en gember
Onlangs besprak Sarah het kookboek Jam & Zuur van Philippine van der Goes. Vandaag mogen we een recept uit dit boek plaatsen voor jam van abrikozen, sinaasappel en gember!
Source: Abrikozenjam met sinaasappel en gember (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13371-abrikozenjam-met-sinaasappel-en-gember)
-
Harissa (Tunesische peperpasta)
Niets zo leuk als af en toe een dagje in de keuken te gaan staan om van alles te hakken, snijden, koken en daarmee allerlei potjes te vullen. Ik ben eerlijk gezegd een beetje gegrepen door het inmaakvirus en maak geregeld zoetzuur, pickles of jam. Dat komt mede door alle leuke kookboeken die daar op het moment over verschijnen. Een beetje retro inmaken en verduurzamen om op die manier niks weg te hoeven gooien.
Source: Harissa (Tunesische peperpasta) (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13379-harissa-tunesische-peperpasta)
-
Gespot: SOUR Kimchi
Dit keer spotten we SOUR Kimchi
Source: Gespot: SOUR Kimchi (http://www.vegatopia.com/vega/gespot/13444-gespot-sour-kimchi)
-
Homemade zuurkool tegen de verwarring
De wereld is in de war. Overal slaan de seismografen uit, Maassluis leek bij de intocht van de Sint wel een belegerde vesting en de Amerikanen kozen een president die eruit ziet als een rat die onder een dakpan uit gluurt. Brrrrr, gauw naar binnen, comfort food maken. Zuurkool bijvoorbeeld.
Source: Homemade zuurkool tegen de verwarring (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13566-homemade-zuurkool-tegen-de-verwarring)
-
Nu ik een groenteabonnement heb zit ik vaak met bergen groenten die ik niet meteen kan of wil verwerken. Ik ben nu aan het kijken wat ik er dan mee kan doen, en inmaken of pekelen lijkt me een goede optie. Ik heb gisteren bietjes geroosterd om er vanavond dit mee te gaan maken: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pickled-beetroot
Ben heel benieuwd naar het resultaat!
-
Oh lekker!!
-
Weet niet zo goed waar ik dit het beste kan tippen, maar hier lijkt me prima.
Ik stuitte op dit festival:
http://rotzooi-festival.nl/ (http://rotzooi-festival.nl/)
Het is een fermentatiefestival (hoe cool) met allerlei workshops en leuke dingen. Op zondag 26 mei, in Ede.