Vegatopia Forum
Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: Laurie op 06 juli 2008, 11:27:49
-
Gisteren met de familiedag gegeten bij Jan Steen (http://www.restaurantjansteen.nl/) in Heino. Het is er groot, en het was gisteren ongelooflijk druk. Het is allemaal zelfbediening, zowel eten als drinken, en het gaat de meeste gasten duidelijk vooral om het verorberen van grote hoeveelheden vl33s en bier. Ik heb er best ok kunnen eten want ze hadden verschillende warme groenten en een best uitgebreide saladebar. Ik heb geen soep genomen (ik vertrouw soep buiten de deur niet, tenzij er expliciet op de kaart staat dat 'ie vega is. Geen ballen is voor mij niet per se vega) en ze hadden er Vivera burgers (javaanse schijf, hamburgers) en maiskolf voor op de grill, maar dan moet je het dus niet erg vinden dat je vegaschijf tussen de hamburgers en meer van zulks ligt te spetteren.
-
Op eerste kerstdag bij de Bowlingboerderij. Er was een groot buffet, maar ik kreeg als vegetarier ook nog een groot bord vol met wraps met quorn, rijst met kikkererwten, groenten en wat liflafjes erbij. Prima gedaan!
-
Ik was op de finnisage van de Mythos-Grill bij Perron1 in Delden en daar werd patat gebakken. En vegetarische knakworsten. Waarmee eerst een estafetterace moest worden gelopen.
Op de terugweg kwam ik door Hengelo en moest ik daar bijna een half uur wachten. Aan het stationsplein daar zit een Turkse bakker, en die maakte voor mij ter plekke libanees brood. Dat is leuk.
-
Gisteren heerlijk gegeten bij restaurant "Weerkomm'n", onderdeel van hotel Frerikshof in Winterswijk.
Als voorafje had ik de tomatentartaar met parmezaanse kaas-'crackers' en als hoofdgerecht een tompouce van bladerdeeg met sesamzaadjes, geroerbakte groenten en paddestoelen en veel brie.
De tomatentartaar was een beetje karig vergeleken met het kip-voorgerecht van mijn tafelgenoot en het bladerdeeg van de tompouce wat te zout, maar verder een aanrader. Een 3-gangen diner a la carte is er 25 euro.
-
Vandaag alweer zo heerlijk gegeten! In De Wanne, een restaurant met 1 ster in Ootmarsum. Het was de eerste keer dat ik in een sterrenrestaurant at, dus ik was heel erg benieuwd.
Om te beginnen kregen we een amuse: een terrine van mozzarella en tomaat met daarop een toefje schuim van olijfolie. Het voorgerecht bestond uit zachte geitenkaas en crème fraiche met stukjes rode biet en bietenkaviaar. Op een langwerpig, schitterend opgemaakt bord, echt prachtig! Het hoofdgerecht zag er ook alweer zo mooi uit; pompoen- en aardappelpuree, groene aspergepunten, artisjok, minimais en shiitakes in tempuradeeg (en misschien vergeet ik nog wel iets). Het nagerecht: een bolletje Baileysparfait, een bolletje lauriermousse, een heerlijke chocoladezoen, kleine zachte chocoladebolletjes (in de vorm van kruidnootjes) en een bloedsinaasappelsaus.
De borden waren zó mooi opgemaakt, het was gewoon zonde om te beginnen met eten elke keer! En het smaakte ook allemaal echt perfect.
Het enige minpunt was dat de ober het nodig vond om bij ons aan tafel te komen vertellen dat hij vond dat dieren er waren om opgegeten te worden. En dat hij het maar overdreven vond hoe mensen met hun huisdieren omgaan; dat een hond een hond is die buiten hoort en niet bij de kachel. En hoe lekker hij al die koeien en andere dieren wel niet vond. Mijn schoonmoeder knoopte nog een soort van gesprekje met hem aan, maar Kiwilief en ik hadden meteen onze buik vol van die vent. In het begin was het nog wel een beetje grappig, maar kom op hé, we komen daar niet eten om te horen dat vegetariërs belachelijk bezig zijn, we willen gewoon een gezellige avond met m'n schoonmoeder (die uiteraard wel gewoon vlees at) zonder dat het bedienend personeel zich bemoeit met wat wij wel en niet willen eten.
Waarschijnlijk had zijn leidinggevende er toch iets van gemerkt, want daarna werden we door een ander bediend (terwijl hij zich aan het begin van de avond had voorgesteld als degene die ons die avond van dienst zou zijn). Zonde, dit was echt het enige minpuntje van de avond, anders was het echt perfect geweest.
-
Vandaag alweer zo heerlijk gegeten! In De Wanne, een restaurant met 1 ster in Ootmarsum. Het was de eerste keer dat ik in een sterrenrestaurant at, dus ik was heel erg benieuwd.
Om te beginnen kregen we een amuse: een terrine van mozzarella en tomaat met daarop een toefje schuim van olijfolie. Het voorgerecht bestond uit zachte geitenkaas en crème fraiche met stukjes rode biet en bietenkaviaar. Op een langwerpig, schitterend opgemaakt bord, echt prachtig! Het hoofdgerecht zag er ook alweer zo mooi uit; pompoen- en aardappelpuree, groene aspergepunten, artisjok, minimais en shiitakes in tempuradeeg (en misschien vergeet ik nog wel iets). Het nagerecht: een bolletje Baileysparfait, een bolletje lauriermousse, een heerlijke chocoladezoen, kleine zachte chocoladebolletjes (in de vorm van kruidnootjes) en een bloedsinaasappelsaus.
De borden waren zó mooi opgemaakt, het was gewoon zonde om te beginnen met eten elke keer! En het smaakte ook allemaal echt perfect.
Het enige minpunt was dat de ober het nodig vond om bij ons aan tafel te komen vertellen dat hij vond dat dieren er waren om opgegeten te worden. En dat hij het maar overdreven vond hoe mensen met hun huisdieren omgaan; dat een hond een hond is die buiten hoort en niet bij de kachel. En hoe lekker hij al die koeien en andere dieren wel niet vond. Mijn schoonmoeder knoopte nog een soort van gesprekje met hem aan, maar Kiwilief en ik hadden meteen onze buik vol van die vent. In het begin was het nog wel een beetje grappig, maar kom op hé, we komen daar niet eten om te horen dat vegetariërs belachelijk bezig zijn, we willen gewoon een gezellige avond met m'n schoonmoeder (die uiteraard wel gewoon vlees at) zonder dat het bedienend personeel zich bemoeit met wat wij wel en niet willen eten.
Waarschijnlijk had zijn leidinggevende er toch iets van gemerkt, want daarna werden we door een ander bediend (terwijl hij zich aan het begin van de avond had voorgesteld als degene die ons die avond van dienst zou zijn). Zonde, dit was echt het enige minpuntje van de avond, anders was het echt perfect geweest.
Het eten klinkt heerlijk, maar die ober :o :o :o.
Ik vind dat echt shocking hoor. Begon hij er uit zichzelf over?
-
Uiteraard! Ik had bij het reserveren natuurlijk aangegeven dat 2 van de 3 vegetarisch wilden eten. Dat werd ook netjes bevestigd toen we net aan tafel zaten. Toen kwam hij met het menu, wat (natuurlijk) alleen voor vleeseters op papier stond. Prima, we laten ons wel verrassen. En toen begon hij een beetje te geinen met mijn schoonmoeder over leeuwen die toch ook gazelles eten. En dat zo'n lekker lammetje of kalfje toch wel goed smaakt. Mijn schoonmoeder probeerde nog in te brengen dat ze het toch ook wel belangrijk vond hoe dieren gehouden worden, en toen kwam er een hele verhandeling over zijn thuisland (hij had een Midden-Oosters uiterlijk) waar ze heel anders met dieren omgaan. En dat ze honden daar tenminste normaal behandelen en niet op een kleedje voor de kachel leggen.
Ik verwacht nog een evaluatieformulier per mail (kreeg ik ook n.a.v. het eten afgelopen donderdag), daar zal ik ook zeker op aangeven dat ik dit echt belachelijk vind. Zeker in een restaurant van dit niveau vind ik dit echt niet kunnen.
-
Nou, ik vind het echt schandalig hoor. Ze horen je haast je geld terug te geven en die ober behoort een fikse reprimande te krijgen.
Hoe ben jij trouwens aan die link gekomen waardoor je eerder kon reserveren?
-
Via via. Volgens mij kunnen mensen die een AmericanExpress-kaart hebben of zo altijd al heel vroeg reserveren. Die link zal waarschijnlijk uitgelekt zijn.
-
Bij nader inzien vind ik het gedrag van die ober steeds ongepaster. Zelfs in het eerste de beste eetcafé word je als vegetariër nog met meer respect behandeld! Ik heb dan ook een mailtje naar het restaurant gestuurd, ben benieuwd naar hun reactie.
-
Whaaaaahhhhh! :adhd: Ik ben net gebeld door de directrice van De Wanne. Ze had nog niet met de desbetreffende ober gesproken, maar kon zich voorstellen dat hij zo'n gesprekje had gevoerd en dat hij dat vast niet verkeerd bedoeld had maar dat het wel zo opgevat zou kunnen worden. Ze zei dat we er wel over kunnen praten, maar dat het belangrijkste is dat mijn rotgevoel over die avond weggenomen wordt. En dat kan alleen maar door er een goede ervaring tegenover te zetten. Ze stuurt mij nu dus een waardecheque waarmee ik nog een keer met drie personen daar kan gaan eten.
Whoei, ik ben helemaal hyper nu! :cheer:
-
Ik zou me daar ook wel eens willen laten beledigen door een ober.
Maar het was inderdaad ongepast zo vrijelijk zijn eigen (bedenkelijke) bedenkingen te spuien.
Obers dienen het de gast naar de zin te maken en mogen geen persoonlijke opinies over maatschappij of voorkeuren uiten. Dat moeten zij maar onder familie of vrienden doen.
-
Nu pas het verhaal gelezen en absurd dat iemand in zo'n restaurant zich zo gedraagt.
Benieuwd of je hem volgende keer weer treft, dan kan je een abonnement beginnen!
Het eten klonk wel heerlijk. Ik ben ook een sucker voor mooi opgemaakte borden, dan smaakt alles meteen lekkerder.
-
Whaaaaahhhhh! :adhd: Ik ben net gebeld door de directrice van De Wanne. Ze had nog niet met de desbetreffende ober gesproken, maar kon zich voorstellen dat hij zo'n gesprekje had gevoerd en dat hij dat vast niet verkeerd bedoeld had maar dat het wel zo opgevat zou kunnen worden. Ze zei dat we er wel over kunnen praten, maar dat het belangrijkste is dat mijn rotgevoel over die avond weggenomen wordt. En dat kan alleen maar door er een goede ervaring tegenover te zetten. Ze stuurt mij nu dus een waardecheque waarmee ik nog een keer met drie personen daar kan gaan eten.
Whoei, ik ben helemaal hyper nu! :cheer:
Jay!
Verbaast me niks dat je een waardecheque krijgt, zulke reclame kunnen ze niet gebruiken. Maar krijg je de volgende keer wel een 3-gangen menu per persoon?
-
Ik heb geen idee. Ik wacht die cheque af, daar zal wel op staan waar ik recht op heb.
-
netjes van de directrice en wat een sukkel van een ober!
-
Zaterdag een high tea bij De Uitkijk (http://www.de-uitkijk.nl/) in Hellendoorn. Gezellig en lekker en ik als vega kreeg extra vega quiche en sandwiches. Het zit ook op een prachtige locatie, leuk voor stop tijdens het wandelen of fietsen.
-
Zondag met familie in Tubbergen gegeten, in 't alde raadhus (ofzo), welgeteld een vegetarische optie, gevulde paprika. De bediening was niet echt optimaal (als je aanbied twee mandjes brood te halen, breng er dan ook twee, niet alle hoofdgerechten werden meteen gebracht, mijn moeder moest langer op het hare wachten omdat een andere grep eerst hun toetje kreeg) Ik zat op de tocht en de deur kon niet dicht, het ijs toe was heerlijk, en de thee ook.
Het was er enorm gezellig en ik heb er een heerlijke avond gehad.
-
Vandaag in 't Klokhoes (http://www.klokhoes.nl/nederlands/index.cfm) in het centrumpje van Oldenzaal geweest.
Een alleraardigst klein restaurantje, met een behoorlijk uitgebreide vegetarische kaart (zelfs een eigen bladzijde in de menubundel). Ongeveer vijf voorgerechten en een stuk of zeven / acht hoofdgerechten. Dat kom ik zo niet vaak tegen bij een gemiddelde restaurant (en zeker niet zo gegroepeerd). Een ooglijke omgeving en vriendelijk personeel. Zeker geen afrader.
-
Vandaag in 't Klokhoes (http://www.klokhoes.nl/nederlands/index.cfm) in het centrumpje van Oldenzaal geweest.
Een alleraardigst klein restaurantje, met een behoorlijk uitgebreide vegetarische kaart (zelfs een eigen bladzijde in de menubundel). Ongeveer vijf voorgerechten en een stuk of zeven / acht hoofdgerechten. Dat kom ik zo niet vaak tegen bij een gemiddelde restaurant (en zeker niet zo gegroepeerd). Een ooglijke omgeving en vriendelijk personeel. Zeker geen afrader.
Je was er nog net (http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal/klokhoes-wordt-t-koetsiertje-1.3736714) op tijd!
Blijkbaar was de voldoende-vega-formule niet zo lonend (http://www.faillissementsdossier.nl/nl/faillissement/678197/brasserie-t-klokhoes-vof.aspx)... :-\
-
Afgelopen zaterdag werd er een surprise-etentje georganiseerd voor mijn vriendin. We hebben met een groep van ca 20 personen gegeten in restaurant Zuid in Almelo.
Ik had er niet zoveel van verwacht wat betreft vegetarisch eten, maar ik heb heerljik gegeten! Er was een 3 gangen-menu voor een vast bedrag (24,-? Ik weet het niet meer precies). Wij namen 2 gangen. Ik had als hoofdgerecht sushi, dit kon ook vegetarisch. De serveerster vond het geloof ik wel 'zielig' dat ik geen vlees of vis at ('Dan is het eigenlijk alleen maar sushi met groente hoor!'), maar het was erg lekker. Mijn tafelgenoten kregen friet en salade bij hun gerecht, waar ik ook wat van meegegeten heb.
Er stond ook een vegetarische lasagne op de kaart.
Toe nam ik creme brulee met liquor 43 (niet teruggeproefd maar wel lekker).
Ik heb prima gegeten en een superleuke avond gehad!
-
Lang niet op dit forum geweest, maar ik wilde jullie dit niet onthouden.
Gisteren wilden wij na een wandeling weer eens pannenkoeken eten, en we kwamen uit bij Pannenkoekerie "In den Markenrichter" in Ambt-Delden. De kaart telt enorm veel pannenkoeken, ook veel vegetarische opties, tot zover niets mis mee. Tot je bij de daadwerkelijke pagina 'vegetarische pannenkoeken' komt (ook online te bekijken op http://www.pannenkoekerie.nl/menukaart&cat=9.html ). Daar staan vrolijk een paar pannenkoeken met spek in het rijtje (ik meen dat er in het restaurant 3 stonden, maar online 'slechts' 2 dus misschien vergis ik me hierin).
Ik sprak de bediening (eigenaresse?) hierop aan toen ze onze bestelling kwam opnemen, maar voor ik überhaupt uitgesproken was reageerde ze - op een 'daar heb je weer zo'n zeur'- toon - met 'jaja, er staat er een tussen, ik moet het toch ergens neer zetten, maar ik denk dat u het wel snapt mevrouw'. En dat was het. Nee, eigenlijk snap ik het dus niet. Er staan zat andere vegetarische pannenkoeken in de andere categorieën. Waarom niet de pannenkoeken met geitenkaas en spek gewoon bij de hartige pannenkoeken? Dat ze met geitenkaas zijn maakt ze nog niet vegetarisch ::) . Laat voor mijn part het hele hoofdstuk 'vegetarische pannenkoeken' weg, ik vind de vega versies zelf wel. Maar om nou met zo'n smoes pannenkoeken met spek bij de vegetarische pannenkoeken te zetten? Ik vond het vrij suf en respectloos.
De pannenkoeken (boerenjongens in mijn geval) waren trouwens lekker, daar niet van. Maar ik ga volgende keer wel weer ergens anders heen ;)
-
Goh is dat een pannenkoekenrestaurant tegenwoordig. Ik dacht altijd dat het een vrij exclusief restaurant was, jaren geleden.
In Weerselo vroegen ze ons ook eens, wetende dat we vegetarisch wensten te eten, of we wel spekjes door de gebakken aardappels wensten. Kennelijk is de Twentse definitie van vegetarisch toch net anders dan de landelijke.
-
Vrijdag ben ik uit eten geweest (met zus, moeder en 'familievriendin'), aansluitend naar het theater. De keuze was gevallen op restaurant Docks in Hardenberg.
Om goed beslagen ten ijs te komen, keek ik alvast online op de kaart en zag niet al te veel spannende vegetarische gerechten staan, maar wel een aantal lekkere bijgerechten op de vleeskaart (gegrilde groentes enzo).
Aangezien de dames tapasachtige hapjes wilden eten, heb ik het restaurant gemaild met de vraag of deze groentebijgerechten als vegetarische tapas konden worden geserveerd (erbij gezet dat ik dit vooraf graag wist, zodat ik me op de avond zelf niet de 'zeurende vegetarier' zou voelen). Het was geen probleem en zou dik in orde komen, antwoordde de restauranteigenaar.
En het was prima! Toen we binnenkwamen en zeiden dat we gereserveerd hadden, zei het meisje direct: 'Ah, vier personen waarvan 1 vegetarier'.
We aten tapasachtige hapjes in een aantal gangen en iedere gang (eerst soepje, toen koud, toen warm, vervolgens toetje) kreeg ik mijn eigen vega-dienblaadje met allemaal lekkere hapjes erop (geen één ronde geitenkaas met honing en walnoten gehad!). De andere 3 kregen een groot dienblad met allemaal vl33sdingetjes erop.
Kortom, het was helemaal geslaagd. Aansluitend zijn we naar Lenette van Dongen geweest, ook echt een aanrader!
-
http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4068970/deventer-krijgt-eigen-foodhal-in-voormalige-graansilo.html (http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4068970/deventer-krijgt-eigen-foodhal-in-voormalige-graansilo.html)
Joehoe! Leuk! Een eigen mini-Foodhal in Deventer.
-
http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4068970/deventer-krijgt-eigen-foodhal-in-voormalige-graansilo.html (http://www.nu.nl/eten-en-drinken/4068970/deventer-krijgt-eigen-foodhal-in-voormalige-graansilo.html)
Joehoe! Leuk! Een eigen mini-Foodhal in Deventer.
:cheer: