Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Hizikigrrrl op 25 januari 2003, 20:23:44
-
Quinoa is tegenwoordig ook heel goed te verkrijgen bij de bio-winkel, en misschien zelfs wel in een enkele supermarkt! Scheelt weer een hoop Airmiles dus.
Tis dus Zuid-Amerikaans, groeit in de bergen van de Andes, Peru om precies te zijn. Je spreekt het uit als KEEN-wah. Heeft een opvallende nootachtige smaak en een parelachtig uiterlijk. Gekookt is het bijna doorzichtig, behalve de kiem, die is wit en lijkt op een half maantje (nou ja bijna dan).
De quinoa van De Nieuwe Band moet je 5 minuten koken (eerst opzetten in koud water) en dan nog 10 minuten laten staan.
Geloof dat het in de verte ook nog familie is van spinazie, maar wie is dat nou niet.. 8)
-
klinkt goed! maar komt dit inca-graan (??) ook echt uit Zuid-Amerika of zo? weet iemand dat? ik vind het voor mijzelf namelijk nogal onnodig om vliegtuigen vol voedsel te laten vliegen (ik veroorzaak al genoeg luchtvervuiling met mijn bezoekjes aan mijn latino-lover :heart:)
dit probleem heb ik zowiezo een beetje, ook met die bergen soja die als vleesvervanger worden gegeten.. waar komt al die soja eigenlijk vandaan? maar daar zou ik misschien eens een nieuwe draad voor moeten starten..
Ik heb toen een pak quinoa gekocht en in mijn tuintje gestrooid, het groeide heel mooi!(roodachtig) Ik heb nu geen tuin meer, maar als je het probeert kun jij het mischien wel oogsten? Soja komt overal vandaan. Dat is over de hele wereld ge-exporteerd.
-
Ik heb toen een pak quinoa gekocht en in mijn tuintje gestrooid, het groeide heel mooi!(roodachtig) Ik heb nu geen tuin meer, maar als je het probeert kun jij het mischien wel oogsten? Soja komt overal vandaan. Dat is over de hele wereld ge-exporteerd.
En wat is dan de beste tijd om het te zaaien?? ;)
Komen er bloemetjes uit?
-
ik heb helaas ook geen tuin :(
maar ik geef gewoon de voorkeur aan producten die niet van ver hoeven komen (niet dat ik er echt veel op let trouwens), bijvoorbeeld arrowroot wat dan van het eilandje St. Vincent zou komen, dan vind ik het wat overdone om hele volkstammen hier die arrowroot van dat eilandje op te laten eten.. dit is allemaal wel geheel gevoelsmatig, misschien is de economie van St. Vincent wel gered door de export van arrowroot.. maar een nederlands scharrelei of nederlandse kikkererwtenmeel? vind ik dan logischer..
mischien kan er iemand een quinoa-plantage beginnen hier?
-
Geen flauw idee! ik was er weg voor september, maar het kost je slechts een beetje ruimte en een pakje dus wat let je. Er is wel een hele goede belgisch iets voor biologische tuinders kijk daar eens. www.velt.be denk ik (sjon helpie!)
-
ik ken alleen de naam.... sorry, maar ik kan wel iets in nl.tuinen posten
-
Ik heb van de week nog een zakje quinoa van De Nieuwe Band gekocht. € 1,90 koste het. Een zakje van 500 gram.
Heerlijk, met verse groente (gewokt) en pindasaus.
-
Net toen ik deze uitspraak een beetje gewoon was las ik ergens anders dat het kienowa moet zijn ???
Het blijft natuurlijk lekker.
-
Net toen ik deze uitspraak een beetje gewoon was las ik ergens anders dat het kienowa moet zijn ???
Het blijft natuurlijk lekker.
vanuit het Spaans zou ik inderdaad kienowa zeggen, maar het valt me op dat er ook een soort van geaccepteerde VS-Spaanse uitspraak is (Spaans op zn Engels, geaccepteerd door van oorsprong engelssprekenden, die mi niet inzien dat hun uitspraak niet de juiste is.. ), dan zou het keenwah zijn (waarmee denk ik ook kienwa bedoelt wordt? of echt op zn Hollands keenwah?)
maar mijn Incaas is niet zo bijster goed..
-
Ik denk dat Machteld kienwa bedoeld (ik toch alleszins).
Bij mij is het nu weer kienowa, zoals ik het eerst uitsprak.
-
Ik zeg altijd kienowa, maar ik weet er verder niks van hoor, tis gewoon lekker.
-
ja daar ga ik ook voor.. in het Spaans worden alle klinkers echt goed uit gesproken, behalve de u na de q, en dat wegmoffelen van de o komt door het Engels denk ik..
-
Mmmmm quinoa ... :kwijl: (Ik zeg net als Artemis 'kienowa' )
Is lekker met champignonragout, of met geroerbakte groenten, in een lauwe of koude salade ...
In België vind je het trouwens ook in de delhaize-supermarkt.
-
in het spaans zou het als 'kwienoa' gezegd worden, maar zuid-amerikaans is niet exact hetzelfde, dus ik sluit niet uit dat ze daar 'kienoa' zeggen...
-
maar ik geef gewoon de voorkeur aan producten die niet van ver hoeven komen
Ja daar maak je een goed punt, P.! Want het vervoer naar Nederland kost de nodige brandstof en is dus slecht voor het milieu! ;)
-
/offtopic
in het spaans zou het als 'kwienoa' gezegd worden, maar zuid-amerikaans is niet exact hetzelfde, dus ik sluit niet uit dat ze daar 'kienoa' zeggen...
ik ben inderdaad alleen thuis in het Zuidamerikaans Spaans, maar ik heb nog nooit gehoord dat in Spanje de u achter een q wordt uitgesproken! zou je een voorbeeld kunnen geven? quien? que? alleen als er ook nog een a achter komt zoals bij aqua krijg je een beetje een rare klank die in Argentinië klinkt als auwa (das wel typisch Argentijns geloof ik)
ik weet wel zeker dat ze in Zuid-Amerika kienoa zeggen, maar het zou mij blij verheugen te horen dat ze dat in Spanje anders doen (in het kader van 'weer wat geleerd')
maar een Spanje-Spaans voorbeeldje graag :)
-
hihi k zit m'n talen te mixen, klopt in het spaans zeg je ook wel kienowa... echter, wanneer het duur qua of quo gevolgd wordt wel een W klank, aqua = akwaa...
dat krijg je als je te veel talen leert ;-)
-
ah ja er stond me al iets van bij dat de letter na de u er nog iets mee te maken had.. maar aqua op zn Argentijns klinkt gewoon nergens naar :) verder trouwens wel een grappig dialect :)
-
KEEN-wha >
Sorry, ik had het overgetypt/vertaald uit een Engels boek, stond er effe niet bij stil dat je het in het NL dus moet uitspreken als KIEN-wha. Zelf zeg ik overigens ook kienowa.
-
Echt een aanrader is spaghetti gemaakt van Quinoa en look. ;D Het merk weet ik niet meer, maar het is groene pasta :P
Trouwens: Quinoa zelf verkopen ze ook in de Oxfam Wereldwinkels :D
-
Lijkt het soms op Tarly?
-
Nee, ik vind het korreliger en droger dan Tarly. Het is ook kleiner.
-
Couscous?
-
Ja, daar lijkt het een beetje op vind ik, maar het is minder plakkering
-
http://www.nieuweband.nl :
BASISRECEPT QUINOA
Spoel de quinoa in een zeef schoon en doe het in een pan. Eén deel graan op twee delen koud water. Breng aan de kook, voeg zout naar behoefte toe en laat 10-15 minuten pruttelen. Wanneer elk bolletje quinoa in volume verdubbeld is en z’n witte kiem heeft losgelaten, dan is de juiste kooktijd bereikt. Te gebruiken als rijst en gierst.
TABOULÉ VAN DE INCA’S
salade voor 4 personen: 200 gr gekookte quinoa, 2 wortelen, 230 gr zoete mais, 1 ui, 1 rode paprika, dressing op basis van olijfolie, bieslook.
Snijd de wortel en de paprika in reepjes. Blancheer of bak ze in olie gedurende drie minuten. Meng de fijngesneden ui met de dressing. Voeg de afgekoelde quinoa en de groentes toe. Schep voorzichtig om en voeg de fijn gehakte bieslook toe.
QUINOA PANNENKOEKJES
4 koppen gekookte quinoa, 1 kop tarwebloem, 1 fijngehakte ui, 2 geklopte eieren, fijngehakte peterselie, sap van een halve citroen, 1 kop water, beetje olie, zout en peper.
De bloem oplossen in het water, dan alle ingrediënten toevoegen en mengen tot een soort deeg. Als kleine pannenkoekjes aan beide zijden bakken in een pan.
Fruit is erg lekker als vulling, bv. appel, aardbeien, e.d. Garneren met een citroenschil en een takje citroenmelisse.
QUINOA SCHOTEL MET LINZEN
2 el olie, 3 teentjes knoflook, 2 uien, 3 koppen quinoa, 250 gr rode linzen,1 liter bouillon, 6 kruidnagelen, wat kardamompoeder, ½ tl kaneelpoeder, 2 laurierbladen, zout en peper.
Kook de quinoa en rode linzen gaar in de bouillon. Verhit olie in een braadpan en fruit de fijngehakte ui en knoflook. Voeg de gekookte quinoa en linzen toe met eventueel nog wat bouillon als het te droog is. Voeg alle kruiden toe en laat nog 10 minuten zachtjes trekken. De quinoa en linzen moeten niet nat te zijn. Opdienen met een frisse groene sla en komkommer.
Op deze site staat ook een voedingstabel voor tarwe, quinoa, amaranth, rijst en gierst. Staat onder recepten, Q.
Voor quinoa typ ik het hier even over:
eiwit 13,8 gr
vet 5 gr
koolhydraten 59 gr
vezels 4 gr
ijzer 4,2 mg
calcium 85 mg
magnesium 204 mg
voedingswaarde 289 kcal
Voor amaranth is het:
eiwit 16 gr
vet 7,5 gr
koolhydraten 62 gr
vezels 4,2 gr
ijzer 15 mg
calcium 250mg
magnesium 310 mg
voedingswaarde 370 kcal
-
http://www.indap.cl/Noticias/2002/07/31/imgNoticias/QUINOA%20PLANTA%20.jpg
::)
Een plaatje van bloeiende quinoa. Ik zal eens uitzoeken of het hier te telen is en hoe. En ik ga het zeker kopen een dezer. Probeer ik gewoon wat in de tuin en houd jullie op de hoogte, mocht het wat worden. Mijn tuin is formaat postzegel en ik wil mij beperken(moeilijk voor een grote plantenliefhebber).....ik probeer een paar plantjes.
-
Oh, dat ziet er best wel mooi uit!
Zou je de quinoa daarna ook kunnen oogsten??
-
Probeer ik gewoon wat in de tuin en houd jullie op de hoogte, mocht het wat worden.
Leuk!! Plaatje ziet er mooi uit!
-
Quinoa Spaghetti (groen, met knoflook en peterselie) en Quinoa krulmacaroni (rood, met tomaten, aubergines en paprika) heb ik ondertussen gegeten. Heerlijk.
Het heet Quinoa Real van PRIMEAL. Ik heb ze bij De Natuurwinkel gekocht.
-
Oh, dat ziet er best wel mooi uit!
Zou je de quinoa daarna ook kunnen oogsten??
Ik kreeg antwoord in nl.tuinen:
"Het telen is erg makkelijk, het ontkiemt al in een dag!
werkelijk waar!
Het is een groot en rommelig gewas, ljkt een beetje op zuring.
De groei verloopt makkelijk en zonder ziekten
Wat wel lastig is is het oogsten, vooral het juiste moment,..
de zaadjes laten zich makkelijk vallen, en je moet ze goed drogen..
( bij mij is veel door schimmel verloren gegaan)
Ik had trouwens gewoon het zaad uit de reformwinkel gehaald en niet uit een
"groenbedrijf"."
-
Lovelocker, kun je daar ook eens vragen hoe het zit met amaranth? Daar kun je ook de bladen van eten.
En het quinoa-zaad, daar bedoel je toch gewoon een pak quinoa van bv. de Nieuwe Band mee, he?
Ik denk dat ik het binnen in een potje ga kweken!
-
in de kleine aarde van herfst 2002 staat een uitgebreid artikel over quinoa.
-
Ik denk dat ik het binnen in een potje ga kweken!
Ik had toen idd gewoon een pak uit de natuurwinkel, maar het wordt wel een metertje hoog ofzo hoor! Het kwam bij mij tot mijn middel (ja ik ben klein). Ik vond het wel een ontzettend mooie plant, maar ik heb het dus nooit geoogst. Die vergelijking met zuring is nog niet zo slecht gevonden...
-
Ik denk dat de planten van de zomer toch beter buiten kunnen staan, Machteld. Ik zal het vragen van de amaranth. De soort die ik ken wordt voor de sier als eenjarige behandeld, na de ijsheiligen geplant. Maar ik denk dat dit een meer eetbaar/wilder zusje is.
-
Tempeh with Quinoa
Ingredients
250 g tempeh
2 Tbs soya sauce
250 g mushrooms
1 onion
250 g pumpkin
1 medium carrot
Directions
Heat the oil and bake the chopped onions until tender. Add the sliced mushrooms and cook for 6 min.
Cut the tempeh, carrot and pumpkin in cubes and add them together with the quinoa, soya souce and 5 cups of water to the mushrooms.
Cook for about 20 min. until the quinoa is soft.
Vegan: Yes
Total servings: 4
-
Zowaar een plaatje van een quinoa-gerecht (http://www.vegetarisme.be/php/recept.html?menu=new&s=5&ss=1&sss=0&ID=318&pers=1) (goed kijken), + nog maar eens een receptje ermee, dit keer uit het boek Meesterkoks Koken Vegetarisch (http://www.vegatopia.com/forum/index.php?board=13;action=display;threadid=2268):
Taboulé van quinoa
Ingrediënten voor 4 personen:
Taboulé
300 g quinoa
1 sjalot
3 dl groentenbouillon
15 muntblaadjes
15 schijfjes gepekelde gember
1 el rozijnen (2 uur geweekt en eventueel opgekookt)
20 sprietjes fijngesneden bieslook
30 blaadjes koriander
3 el arachide-olie
3 el verjus
Vinaigrette
6 el truffelsap
1 el verjus
1 el arachide-olie
koriander
zout & peper
Bereidingswijze:
De sjalot fijnsnijden en stoven in een beetje olie, de quinoa erop gieten en wat laten meestoven. Ongeveer 3 dl groentebouillon erop gieten, volledig laten inkoken en nadien laten afkoelen. Wanneer de quinoa afgekoeld is drie soeplepels arachide-olie, drie soeplepels verjus en al de kruiden, gember en rozijnen bijvoegen. In de koelkast plaatsen en volledig laten afkoelen. Voor de vinaigrette zes soeplepels truffelsap met een soeplepel verjus en een soeplepel arachide-olie mengen en afsmaken met peper en zout. De crunchy afbakken en kruiden. De quinoa in de vorm van een piramide op het bord schikken, de vinaigrette errond napperen en nadien de gebakken curry aanbrengen.
-
http://www.refdag.nl/website/artikel.php?id=44861
Quinoa herontdekt als voeding
2-1-2003 | 11:16
BOGOTA (IPS) - Voor de inca’s was quinoa een mooie uitkomst. Het gewas, niet echt een graan maar ook geen peulvrucht, liet zich gemakkelijk geschikt maken voor de teelt en hield dapper stand op de hoogvlakten van de Andes.
Toen de Spanjaarden binnenvielen, werd quinoa gedegradeerd tot ”voedsel voor de armen” en vervangen door Europese graansoorten. Intussen heeft zelfs de NASA quinoa herontdekt als astronautenvoedsel en is het in heel Latijns-Amerika aan een revival toe.
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, de FAO, beschouwt quinoa als „het perfecte voedsel.” De plant doet het goed op arme gronden en verdraagt droogte en vrieskou. De zaadjes bevatten zestien aminozuren, de bouwstoffen voor eiwitten, bijna geen cholesterol en geen gluten, een stof waarvoor sommige mensen allergisch zijn. Quinoa heeft bovendien een ontstekingswerende en pijnstillende werking en werd in het verleden gebruikt als geneesmiddel tegen de pokken.
In Europa en de Verenigde Staten maakt quinoa opgang in reformwinkels en ook in het natuurlijke verspreidingsgebied van de plant, Peru, Bolivia, Ecuador en Colombia, neemt de belangstelling toe. Het Nationaal Landbouwonderzoekscentrum in Peru heeft de veertig in het wild voorkomende quinoasoorten verzameld en onderzoekt die op hun productiviteit, hun weerstand tegen ziektes en de tijd die nodig is om de graantjes gaar te koken. Met klassieke kruisingsmethoden wordt geprobeerd een hybrideplant te kweken die ook onder 3200 meter boven zeeniveau kan gedijen. De Peruaanse landbouwuniversiteit heeft al een eigen hoogwaardige variant ontwikkeld, de ”La Molina 98”. Zelfs de Nasa heeft quinoa opgenomen in het basisdieet voor zijn astronauten en in Colombia wil men de graantjes volgend jaar in kindertehuizen serveren.
Voor de komst van de Spanjaarden vormde quinoa samen met maïs en aardappelen de basis van het dieet van de Andesvolkeren en nam het een belangrijke plaats in in het landschap en het rituele leven. „Het quinoazaad heeft evenveel verschillende kleuren als maïs”, schreef de rooms-katholieke kroniekschrijver Bernabé Cobo. „Er is witte, gele, paarse, rode, wilde en tamme quinoa.” De Spaanse veroveraars gaven echter de voorkeur aan rijst, tarwe en gerst.
„In Colombia was quinoa nog belangrijk tot 1820, maar daarna ging de kennis over het gewas verloren”, vertelt homeopaat en antropoloog Felipe Cárdenas. „Tegen 1900 was iedereen het vergeten. Onze aristocraten en lokale grootgrondbezitters waren niet geïnteresseerd in dit „indianenvoedsel.”” Cárdenas heeft intussen een project opgestart om opnieuw quinoa te kweken in de provincie Boyacá.
Zelfs in Brazilië, waar de plant helemaal niet inheems is, werd dit jaar een eerste commerciële quinoa-oogst binnengehaald. Dat gebeurde op de boerderij van Francisco Luçardo in de buurt van Brasilia. Luçardo denkt de huidige opbrengst van 1,6 miljoen ton per hectare nog te kunnen opdrijven tot 2,5 miljoen ton per hectare. De introductie van quinoa in Brazilië is grotendeels het werk van Carlos Spehar, een Braziliaans landbouwonderzoeker die zijn eerste zaadjes kreeg van een Peruaanse collega die samen met een doctoraatstudie volgde in Londen. Spehar ziet een grote toekomst voor het Andesgewas als voedingsbron voor mens en dier.
© Reformatorisch Dagblad
-
Ik wil quinoa-meel door het deeg van een brood doen. Kan ik gewoon die rauwe quinoa-zaadjes fijnmalen dan?
-
Het fijnmalen lukte niet met de staafmixer. Ik had ze eerst gewassen om dat bittere er af te krijgen, zou het daar aan hebben gelegen?
-
Probeer t met n vijzel?
-
:-\
100 gram is me iets teveel. Ik vermoed dat die korreltjes over de hele keuken geraken. Ik koop wel quinoa-meel.
-
Heeft er iemand al (in Belgie) amaranth graan gevonden ergens?
-
Ik heb net een salade van quinoa, stukjes appel, gestoomde venkel, rozijnen, feta en een dressing van kerriemayo gemaakt.
Lekker voor vanavond op m'n werk!
-
Heeft er iemand al (in Belgie) amaranth graan gevonden ergens?
We verkopen het in de Bio-Planet verwerkt in allerlei koekjes en muesli maar helaas niet apart...
-
Ik zag ergens dat als je amaranth in je tuin zaaide, dat je de zaden na het oogsten dan kon poffen.
Kan dit ook met het amaranth en de quinoa die je in de winkel koopt?
Er stond verder niet heel veel info bij, alleen dat het op 130 graden moet. Klopt dit en hoe lang dan ong.?
-
Heeft er iemand al (in Belgie) amaranth graan gevonden ergens?
We verkopen het in de Bio-Planet verwerkt in allerlei koekjes en muesli maar helaas niet apart...
Ik heb het intussen gevonden in de bioshop(www.bioshop.be) in merksem voor 5€/kg, nog duurder dan quinoa dus.
-
Tabasco & Asparagus Quinoa
Tabasco & Asparagus QuinoaThe Tabasco taste here is actually quite subtle once the butter is incorporated into the quinoa - a bit spicy, a bit tangy. You can make your butter stronger if you like, or serve the quinoa with more Tabasco sauce on the side. The next day I did a "fried rice" style version of this by making a thin omelette, slicing it up and stirring it back into a heated skillet of the asparagus/quinoa. If you don't have pine nuts, sliced almonds might make a nice alternative.
1/2 cup / 4 oz / 113g unsalted butter, room temperature
2 teaspoons Dijon mustard
25 drops Tabasco sauce
2 teaspoons fresh lemon juice
1/4 teaspoon fine grain sea salt
1 pound / 16 oz / 453 g asparagus, cut into 1-inch segments
4 cups cooked quinoa*
1/3 cup / 2 oz / 60 g pine nuts, toasted
scant 1/4 cup creme fraiche - optional
more Tabasco sauce to taste
Start by making the Tabasco butter. In a food processor, or with a hand blender, whip the butter until it is light and airy. Add the mustard, Tabasco sauce, lemon juice and salt. As I mention above, you can make it stronger if you like, adding more hot sauce to taste.
Boil the asparagus in a large pot of well salted water, for just for a minute or so - depending on the thickness of your asparagus. Drain. If you are serving this immediately you can leave the asparagus hot, but if you are going to wait to serve this, or think you'll have leftovers I recommend you stop the cooking with cold water or a dunk in an ice bath, then drain well before using.
Take the 4 cups / 20 oz / 565 g of hot cooked quinoa and toss with 3 tablespoons of the tabasco butter. You'll have leftover butter - you can serve that on the side or use it for other purposes. Stir in the asparagus, pine nuts, and dollop with creme fraiche. Serve with more Tabasco sauce on the side.
Serves 4 - 6.
*To cook quinoa: Combine 2 cups of well-rinsed dried quinoa with 3 cups water and 1/2 teaspoon fine grain sea salt in a medium saucepan. Bring to a boil, cover, reduce heat and simmer for 25 - 30 minutes or until quinoa is tender and you can see the little quinoa curliques.
Inspired by Skye Gyngell's Asparagus with Tabasco Butter recipe in My Favorite Ingredients (Ten Speed Press, 2010).
-
Ik zag gisteren bij de AH dat ze daar ook quinoa verkopen, van Lassie oid! Doen ze dat al lang?
-
Ik zag gisteren bij de AH dat ze daar ook quinoa verkopen, van Lassie oid! Doen ze dat al lang?
Ik heb het hier sinds een paar weken gezien.
Ik heb het nog niet uitgeprobeerd en heb gevoelsmatig nog steeds een voorkeur voor die van de natuurwinkel. Couscous van Lassie vind ik ook niet te eten, terwijl ik gewone (AH bio, natuurwinkel of groenteturk) wel lekker vind.
-
Ik vind dat de AH bio couscous een gek bijsmaakje heeft.
-
Ik zag gisteren bij de AH dat ze daar ook quinoa verkopen, van Lassie oid! Doen ze dat al lang?
Al zeker een maandje of 3 volgens mij tegelijk met Lassie bulgur. De bulgur vind ik erg smakelijk en makkelijk klaar te maken. De quinoa van Lassie heb ik ook geprobeerd (enkele maandjes terug), maar ik weet nu niet meer zeker of ik 'm net zo lekker vond als de andere merken die ik gehad heb.
-
Ik zag gisteren bij de AH dat ze daar ook quinoa verkopen, van Lassie oid! Doen ze dat al lang?
Ik zag het een paar weken geleden ook. Ik heb alleen het idee dat het duurder is dan de quinoa van de biowinkel (ik kan me vergissen hoor).
Maar voor de rest is het wel geweldig dat je het in de supermarkt kan krijgen! Ik was echt heel verbaasd toen ik het zag.
Lassie heeft ook nog van die leuke gemengde graan van rijst met gerst en wilde rijst enzo. En rijst met noten/zaden. Erg leuk allemaal, dat je daarvoor niet per se meer naar de biowinkel hoeft.
-
Ik vind dat de AH bio couscous een gek bijsmaakje heeft.
Hm hier is dat niet. Sterker: het is een van de weinige producten die ik nog bij AH haal. Wat voor smaakje is het?
-
Ik heb ook niet de ervaring dat de Ah bio couscous een bijsmaakje heeft. Staat het in jouw AH naast sterk ruikende producten?
-
Of is het misschien omdat je hem met koud water welt? Ik doe dat met warm water (en krijg trouwens geen klonten hoor).
-
Het zit in een afgesloten blik en ik vind het wat naar karton smaken.
Ik krijg vieze plak couscous met gekookt water. Of doe jij warm, niet gekookt?
-
Het zit in een afgesloten blik en ik vind het wat naar karton smaken.
Ik krijg vieze plak couscous met gekookt water. Of doe jij warm, niet gekookt?
Gekookt water er over heen, scheutje olie, ff met vork doorroeren en even later nog eens + beetje warm water. Geen enkel probleem.
-
Het zit in een afgesloten blik en ik vind het wat naar karton smaken.
Ik krijg vieze plak couscous met gekookt water. Of doe jij warm, niet gekookt?
Gekookt water er over heen, scheutje olie, ff met vork doorroeren en even later nog eens + beetje warm water. Geen enkel probleem.
Ik ook, geen enkel probleem mee. Gek.
-
Ik vind dat koud echt prachtig, luchtige korrels geeft. Maar zal nogmaals volgend jouw (en mijn oude) manier doen.
-
Vegatopia test: Lola Quinoa
Quinoa is een belangrijke voedingsbron voor de inwoners van Zuid-Amerika. Door de plotse populariteit in en daardoor hoge afname uit het westen stegen de prijzen de laatste jaren zo, dat quinoa in haar gebied van oorsprong schaars en te duur voor de eigen bevolking werd. Hierom, en omdat voedsel importeren uit een ver buitenland voor veel milieubelasting zorgt, is er nu een quinoasoort ontwikkeld die in ons eigen land kan groeien. Deze quinoa wordt sinds kort verkocht als Lola Quinoa.
Source: Vegatopia test: Lola Quinoa (http://www.vegatopia.com/vega/koken/achtergronden/13358-vegatopia-test-lola-quinoa)
-
Quinoa met spinazie, tomaat, avocado, knapperige tofu en tahin-limoen dressing
Eergisteren schreef Emma over de in Nederland geteelde quinoa van Lola Quinoa. Vandaag heeft ze een recept voor jullie met deze veelbesproken plant uit de familie van de amaranth, die oorspronkelijk komt van de hoogvlaktes van Peru en Bolivia.
Source: Quinoa met spinazie, tomaat, avocado, knapperige tofu en tahin-limoen dressing (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/13359-quinoa-met-spinazie-tomaat-avocado-knapperige-tofu-en-tahin-limoen-dressing)