Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Vegetarische producten => Topic gestart door: overanalizing op 22 juni 2003, 21:27:05
-
Handbewerkte seitan.
-
De tofubroodjes!
De bosvruchten yofu van provamel :kwijl:
-
Biologische noten, waarbij je ze meestal zelf mag afwegen.
Appelthee.
Agar-agar.
Miso.
Bio-wijn. (Veel bio-winkels houden proefavonden!)
Verschillende granen.
...
-
Whole Earth Organic COLA (http://www.wholeearthfoods.com/products/catalogue_index.php4?ProductTypeUID=21&ProductUID=37). Ik drink nooit gewone cola, maar heel af en toe neem ik deze mee. Zonder suiker. Smaakt, m.i., naar de regular shit.
Green&Blacks Maya Gold bar en Hot Chocolate (http://www.greenandblacks.com/html/our_chocolate.php)
Feta met basilicum van het merk Hansketien (http://www.nieuweband.nl/produkten/a0266.htm).
Lima tortilla chips met chili (http://www.limafood.com/limanl/html/producten/p_snacks.htm)
- De kazen met verschillende smaakjes, zoals brandnetel, knoflook, foenegriek etc.
- Jams zonder suiker, 'gewoon' van fruit.
- Hier in het oosten des lands hebben ze heerlijke abrikoos?-dadel gebak. Geloof wel met gelatine... Zit ook slagroom enzo in :D. En de appelbollen en moorkoppen. Allen van Bakkerij Verbeek/Bulthuis (http://www.bakkerijverbeek.nl), die aan bijna alle biowinkels leveren.
- Hizikibroodjes!
- Scharrelbiggetjes: Rode wine gum-achtige snoepjes gemaakt van diksap en moutstroop.
-
De mooiste (en waarschijnlijk ook duurste) hagelslag ter wereld.
-
Ukkie hazelnootpasta of chocoladepasta, mmmmm!
Cashewnotenpasta van Horizon
Sesamreepjes met rozijnen
dropslierten
Ukkie C Rozenbotteldiksap
tropische notenmelange
rozijn-notenbolletjes
inderdaad: de aardbeienjam gezoet met appeldiksap
tofu met provencaalse kruiden
-
* (Zuurdesem)brood, zoals Helena al zei.
* Sandwich spreads, groentenpatés e.d. (Abinda (http://www.abinda.be/producten/pates/index.html) bv.)
* Hun huisgemaakte groentenburgers, broodbeleg e.d.
* Olie of vinaigrette die je niet in de supermarkt vindt
-
Instant falafel
-
Gisteren kwam ik veganistische salami en smeltkaas tegen in de Natuurwinkel. Van een of ander nieuw Duits merk waarvan de naam me alweer ontschoten is. En ze hadden ook nog leverworst, die ze 'levenworst' hadden gedoopt. Lachen, wat?
-
Die van mij koopt plakken geroosterde aubergine in olijfolie vanuit de koeling. Nooit gekocht (ben namelijk niet te beroerd om dat zelf te doen), maar wel keihandig.
-
Gistvlokken & sesampasta :P
-
Gistvlokken & sesampasta :P
Oh ja, tahin, heerlijk. En wat ik ook nog vergeten ben is Bio Gomasio van Vetara, dat zijn gemalen (geroosterde) sesamzaadjes met zeezout. Heerlijk over de salades, roerbak en verzin het zelf maar. Een heerlijke smaakmaker!!
-
Molenaartje wafeltjes in 4 smaken. O.a. lemon, choco, vanille en? Heel lekker en... vegan! :puh2:
-
Het heerlijke zuurdesembrood
fruit
bosvruchtenjam
alternatieve boeken
-
uienbouillion!
kruidenblokjes :)!
-
In Turkse en Marokkaanse winkels tref ik nogal eens koekjes/gebakjes, ook fabrieks-verpakt, die waarschijnlijk (per ongeluk?) strikt vegan zijn.
Meestal vind ik ze net even te flauw/zoet voor mijn smaak, lijkt het deegje zoutloos.
De vulling is meestal van dadels, vijgen, soms sinaasappel of een cacao-mengsel.
Vaak hebben ze ook Magdalena/Madeleine-koekjes maar die bevatten in ieder geval ei. Een sponzig cakeje. Er bestaan uitvoeringen van met jam-vulling.
-
Wat voor lekkernijen zijn er bij de Turk, Marokkaan, Indier en andere allochtonen te vinden? En bij de Wereldwinkels/Fair Trade shops?
Post hier je tips!
-
Een van mijn vrienden onderhoudt een website waarop uit de toko afkomstige snoepwaren, snacks en drankjes worden uitgeprobeerd: De Tokotest (http://home.student.utwente.nl/e.s.wacker/toko/index.html). Van elk produkt is ook nog eens de ingredientenlijst in de meest begrijpelijke taal ingescand, dus je kan zelf kijken of dat wel klopt. Zie je bij het testpanel een C. staan dan kan je er (bijna) van opaan dat het een veganistisch produkt betreft.
Voor de rest moet ik eerst maar eens in mijn keukenkastjes gaan kijken wat voor 'n lekkers ik uit de toko of de Turkse super heb. Off the top of my mind zou ik zo falafelmix, Turks brood, zakken peulvruchten, helva (een soort van sesamcake) en ajvar (paprikaspread) aan kunnen raden... Ook de zakken gemengde noten, de olijven (soms een beetje dodgy) en de kruiden (voor grootverbuikers veel goedkoper dan in de supermarkt) zijn aan te raden.
Edit: Op aanvraag van Hizikigrrrl bepaalde produkten toegelicht ;)
-
Mijn favorieten, lekker instantspul:
Worcester soy sauce zonder ansjovis van Lima :worshippy:
Belgische bio-pralinébonbons, los verpakt in de biowinkel op de Weteringsschans :heart:
Kruidenblokjes/cubes aux herbes van het merk Natur Compagnie in drie smaken bv basilicum en tijm, ze zijn gluten & gist & eivrij :vork:
-
Vaak hebben ze van die afgeplat-ei-vormige snoepjes van roze, blauwe of witte keiharde suiker met van binnen een amandel erin. Die zie je niet vaak meer in Nederlandse winkels. Ze werden vroeger ook in Nederland wel geserveerd als er pas een baby geboren was maar niet altijd zat er dan zo'n amandel in.
Veel peulvruchten, niet alleen kant en klaar in potten maar ook hard gedroogd.
Daar zitten nogal eens bonen bij die ik van thuis niet ken, sommige lijken op tuinbonen maar veel groter.
Die grote gele Spaanse erwten "Garbanzos" vind ik ook best wel lekker af en toe.
Reeds elders gepost: Helva/Halva in potten/blikken, enige soorten (maar ik lust dat niet; misschien moet je er nog een be/ver-werking op toepassen).
Op het ogenblik zijn er enige typen verse vijgen; dat is echt seizoens-werk. Ook soms cactus-vijgen.
Eigenaardige jams, meestal uit Iran, zoals vijgen-jam. Appelstroop-achtig maar veel zoeter. Ik ben er niet dol op; bij sommige kleine kinderen wel een succes. Ik zag ook wortel-jam, nog niet geprobeerd.
Houtskool-tabletjes in rollen, net dikke zwarte pepermunt. Die zijn bedoeld om er brokjes ruwe, grauwe wierook op te verbranden òf de veel duurdere witte, gezuiverde korrels. Wierook noemen ze "boechoer", het branden verjaagt boze geesten.
Eigenaardige gebroken blaadjes "muskus" parfum, bedoeld om tussen beddelakens te leggen.
Augurken en groene pepers-in-zuur en allerlei andere kruiden/groenten-mengsels, ook sambal- of tabasco-achtige hete sauzen. "Harissa" is de naam van spaanse pepers in het algemeen (Turks: "biber") maar Harissa is ook de naam van Tunesische sambal; net een beetje anders van smaak dan Sambal Oelek, er zit ook wat komijn in.
Zeer veel soorten kruiden in verpakkingen van minimaal 250 gram, meest een hele kilo.
Vaak peperkorrels in variërende grootten/soorten/kleuren extra voordelig, zakken van 0,5 of 1 kg. Als je die prijzen vergelijkt met een supermarkt-prijs per 30 gram is het echt wel even lachen, maar met zo'n hele kilogram doe je met 10-20 personen wel zowat een jaar. Goed, ik zorg dus dat de hele familie goed gevulde pepermolentjes heeft, wie langskomt krijgt een zakje mee uit de grote trommel want langer dan 1 jaar wil ik ze niet bewaren.
Vaker dan elders, "natte" verse knoflook, misschien wel afkomstig uit volkstuintjes. Mjammie.
Het is weer watermeloenen-tijd.
Kloppen op die dingen: watermeloen moet ONRIJP zijn, klink dan door-galmend; anders niet meer zoet, vervelend-melig.
"Gewone" meloenen zijn juist lekkerder als ze niet meer galmen, dof plofje.
Mijn kinderen ontdekten dat je met de pitten van watermeloenen mooi kunt spugen, plakken leuk op andermans blote vel. Het leek wel een veldslag op de late zomeravond toen ze op elkaar jaagden in de donkere tuin.
Soms leren ze daardoor erger vloeken.
Een aardig kruiden-mengsel, lichtbruin poeder, vind ik "Ras Hanout". Lijkt een beetje in de geur op koek-of speculaas-kruiden en combineert met uitprobeer-snuifjes zowel met harige als sommige zoetige zaken. De meng-verhoudingen lopen per partij uiteen, soms is kaneel iets meer waarneembaar, anders weer komijn. Sowieso lekker op alles wat op een barbecue gaat.
Reeds een lang verhaal zie ik; als me nog dingen te binnen schieten post ik wel weer.
-
Daar zitten nogal eens bonen bij die ik van thuis niet ken, sommige lijken op tuinbonen maar veel groter.
Die grote gele Spaanse erwten "Garbanzos" vind ik ook best wel lekker af en toe.
Dat zijn vast fullbonen, nietwaar Chrissieboy?? ;)
En garbanzos zijn kikkererwten.
-
Daar zitten nogal eens bonen bij die ik van thuis niet ken, sommige lijken op tuinbonen maar veel groter.
Toevallig bruin en met een zwart lijntje om de zijkant? Dat zijn namelijk gedroogde tuinbonen, of fava's, of ful. Als ze wit zijn zijn het boterbonen of lima's
Die grote gele Spaanse erwten "Garbanzos" vind ik ook best wel lekker af en toe.
Dat zijn de welbekende kikkererwten :)
-
Die bonen bestaan in een aantal soorten, soms gewone witte boontjes (alubias) maar dan een paar maten te groot, soms meer tuinboon-achtig en tot wezenloos groot.
Nee, garbanzos zijn een stuk groter en harder geel dan kikker-erwtjes. Of misschien laten ze die gewoonlijk zo rijp niet worden, net als de tuinbonen die de Nederlanders alleen nog maar klein willen.
Kikker-erwtjes smaken trouwens ook prima.
-
Inderdaad de bouillon(blokjes)!! Helemaal vergeten Ze hebben niet alleen kruidenbouillon, maar ook gewone bouillon. Echt zo´n verschil met bouillon uit de supermarkt, dit smaakt echt veel beter. Als je de ingredienten vergelijkt snap je ook waarom: in de bouillon uit de supermarkt stikt het (naast het zout) van de smaakmakers en conserveringsmiddelen (e-nummers).
-
De Aziatische toko's zijn nog cooler!
Echte curiosa voor de vleeseter: darmvliezen (om bijvoorbeeld vleespakketjes te maken), kwal, kippenvoetjes, zeekomkommer uit de diepvries etc.
Verder: goedkope Nori, verse Djeroek Peroetblaadjes, tropisch fruit uit blik, verse chinese tajer, kookspulletjes (goede koksbijltjes voor een schijntje!), diepvriesroti's, jackfruitijs...
-
In het Marokkaanse winkeltje bij ons in de buurt hebben ze heerlijke instant linzen/kikkererwten-soep. 'Harira' heet die. Ook zalig veel soorten olijven, en koekjes van feta in bladerdeeg :yummie:
In het Aziatisch winkeltje komen we nog vaker en dan voor citronella, gember, noedelsoepjes, bamboescheuten, mu-erpaddestoelen, saké...
-
"Harira" ken ik en vermeldde ik al eens in een andere thread. "Chorba" op tomaat-basis vind ik lekkerder.
Soms zijn er ook blikken met een soort van olie-achtige erwtensoep, iets gekruid; inhoud komt als een deeg naar buiten en wordt door zacht opwarmen vloeibaar.
Ik lust die erwtensoep best maar de rest van mijn familie wil ze niet. De Chorba tomatensoep ging beter. Harira ging met lange tanden, beetje saai maar niet fout.l
-
Gisteren kwam ik veganistische salami en smeltkaas tegen in de Natuurwinkel. Van een of ander nieuw Duits merk waarvan de naam me alweer ontschoten is. En ze hadden ook nog leverworst, die ze 'levenworst' hadden gedoopt. Lachen, wat?
Das toevallig. Mijn vriend zei laatst dat salami toch makkelijk plantaardig na te maken moest zijn. Jan, als je er weer bent, kun je dan ff het merk onthouden voor me?
thanx!
-
Ja! Ennuh, in welke winkel was dat?
-
Lekkere (!) groentepatés, de rijstemelk met hazelnoot van lima, veganaise. :)
-
Molenaartje wafeltjes in 4 smaken. O.a. lemon, choco, vanille en? Heel lekker en... vegan! :puh2:
Jammie! Heb vandaag de laatste opgegeten. Volgens mij heb je het alleen over andere wafels. Iig ik had van die stroopwafels.
Nee, die zijn ook lekker, maar ik heb het over een relatief nieuw produkt: "Bio Cream Wafers" van Molenaartje. Verkrijgbaar in Citroen, Chocolade, Carob en Vanille. (verp. 100 gram +/- 20 wafeltjes :hungry:)
-
In de Marokkaanse winkel bij mij om de hoek hebben ze de beste noten die er te krijgen zijn. Vooral hun Iranese pistachenoten zijn onovertroffen (en nog de helft goedkoper dan in de supermarkt ook nog).
-
Bij de Wereldwinkel:
Curry (heet)
Kaapse Pastasaus (pittig)
Sun Dried Tomatospread (zoetig)
-
Ja, Marcello, pistachenootjes zijn gunstig in Marokkaanse winkels.
Duiken nu de Iranese op, dat l a n g e model?
Die herinner ik mij inderdaad als buitengewoon goed maar je ziet ze bijna nooit in Nederland.
Misschien weet nog niet iedereen dit:
- pistachenootjes zo min mogelijk open laten staan, snel strak opsluiten in plastic anders worden ze muf/zacht/taai
- zelden zit er een slecht nootje tussen, maar dan bij aanbijten 10x zo erg als een rotte pinda.
Herkenning: vliesje behoort bruin-roodachtig te zijn met dun groen daar vlak onder
De harde schilletjes doen het een aardig tijdje in barbecue of houtkachel, open haard.
-
Bij de Wereldwinkel:
Curry (heet)
Kaapse Pastasaus (pittig)
Sun Dried Tomatospread (zoetig)
Die tomaten spread is ook één van mijn favorieten uit de WW. Daarnaast is de Balsamico-Uien-Spread erg lekker. De bonen-spread die ze hebben vind ik wat minder.
-
Vooral hun Iranese pistachenoten zijn onovertroffen
Zijn die wel veilig? Er was een aantal jaren geleden toch wat over te doen?Met gif of iets dergelijks...
-
Bij de Wereldwinkel (waar ik 6 jaar gewerkt heb):
quinua
Maniokchips paprika
worldshake
alle wijn
Los Perales
baritta mango-kokos
-
Bij de Wereldwinkel (waar ik 6 jaar gewerkt heb):
Ha, 'k heb er ook drie jaar gewerkt
Je vergeet nog : de lekkere Palestijnse olijven
Black maftoul Quinoa
-
Ik heb wel eens een verse, onbewerkte olijf geprobeerd te proeven. Niet zo best.
-
Vooral hun Iranese pistachenoten zijn onovertroffen
Zijn die wel veilig? Er was een aantal jaren geleden toch wat over te doen?Met gif of iets dergelijks...
Hoop het wel, want ik (vr)eet ze met de kilo's :yes:
-
Ik heb wel eens een verse, onbewerkte olijf geprobeerd te proeven. Niet zo best.
Olijven zijn zo van de boom toch giftig?
-
Ja, Marcello, pistachenootjes zijn gunstig in Marokkaanse winkels.
Duiken nu de Iranese op, dat l a n g e model?
Nee, het zijn juist kleine nootjes. Een stuk kleiner dan uit de supermarkt.
-
Hmmm, ik kreeg gister van m'n moeder 3 mooie flesjes van de wereldwinkel. Piri piri, Kaapse saus en iets heel erg roze.... iemand een idee waar ik het bij kan gebruiken?
-
Ik had laatst die Kaapse saus ook, en die is erg lekker! Ik had ´m gebruikt in een heel snel rijstgerecht (met ui, knoflook, sperziebonen, tofu en nog een blikje tomatenblokjes erbij).
Het is gewoon lekker door groente en past goed bij rijst, het is licht pittig. Ik had het dus nog gemend met een blikje tomatenblokjes, omdat het anders te weinig was voor met zijn 2-en.
Die piri piri-saus is geloof ik scherper?
-
De Kaapse Pastasaus gebruik ik bij de pasta.
De Piri Piri is heel pittig. Goed voor een beetje door de saus bij tofu-gerechten enzo. Of om een burger-mengsel wat pittiger te maken.
Dat roze is iets met bieten, toch?
-
Is het pastasaus dan? Oeps, niet goed opgelet. Ik vond het meer bij rijst passen, ik denk vanwege het licht zurige/ pittige. Nou ja, is natuurlijk weleens wat anders over de pasta :). Maar ik vond het dus in ieder geval ook erg goed te doen met tofu en groente over de rijst.
-
Ik zag vandaag bij de natuurwinkel op de elandsgracht in Amsterdam, dat ze in de diepvries zakken met gemengd rood zomerfruit hadden liggen. Handig en lekker voor het maken van vruchtenshakes en smoothies e.d. :yummie:
Ga het zaterdag uitproberen. Ik weet alleen niet of ze het in andere winkels ook hebben, want dit is nogal een hele grote winkel. Ik heb ze in de natuurwinkel dichter bij mij in de buurt nooit gezien.
-
Hmmm, ik kreeg gister van m'n moeder 3 mooie flesjes van de wereldwinkel. Piri piri, Kaapse saus en iets heel erg roze.... iemand een idee waar ik het bij kan gebruiken?
Of ... je leest gewoon de etiketjes ... :P
-
Ik zag vandaag bij de natuurwinkel op de elandsgracht in Amsterdam, dat ze in de diepvries zakken met gemengd rood zomerfruit hadden liggen. Handig en lekker voor het maken van vruchtenshakes en smoothies e.d. :yummie:
Niet bio, maar de AH heeft het ook. Ligt bij het sorbetijs.
-
Provamel ijs
Seitanworstbroodjes
Quinoapasta
De patés van Abinda
biobrood van de wroeter
-
Bijna alle sauzen gaan goed bij zowel pasta als rijst of andere gekookte granen, ook bij gierst of couscous. Advies: niet mengen/prakken maar dippen, vakkenbord of bordrand garneren en per iedere hap nieuwe smaak-combinaties van hooguit-3 bedenken/vinden.
-
Naast eten koop ik vaak gelukspoppetjes bij de Toko :)
verder bij de Aziatische toko:
kruiden en bouillonblokjes en vegetarische oestersaus.
en soms een stukje kwee lapis.
-
Ik zag vandaag bij de natuurwinkel op de elandsgracht in Amsterdam, dat ze in de diepvries zakken met gemengd rood zomerfruit hadden liggen. Handig en lekker voor het maken van vruchtenshakes en smoothies e.d. :yummie:
Niet bio, maar de AH heeft het ook. Ligt bij het sorbetijs.
Ik heb gekeken, maar mijn AH (terwijl die toch niet echt klein is), heeft het niet :cry:
-
Niet bio, maar de AH heeft het ook. Ligt bij het sorbetijs.
Ik heb gekeken, maar mijn AH (terwijl die toch niet echt klein is), heeft het niet :cry:
Tssk... Anders vraag je of ze het willen bestellen? Ze hebben in Zutphen geloof ik 3 soorten. Het zit in een grote ovale doorzichtige plastic bak.
-
Hoe zit het eigenlijk met de voedselveiligheid van producten van de toko's etc? Zijn daar nog regels voor of mag alles zo maar ingevoerd worden? En qua bespotenheid? In andere landen zijn nog gif-soorten toegestaan die hier verboden zijn.
-
De EU mag natuurlijk geen eisen stellen aan de manier waarop producten in andere landen gemaakt worden.
Ze mogen echter wél eisen stellen aan producten die hier verkocht worden. De producten in de toko moeten dus net zo goed als Nederlandse producten aan de warenwet voldoen.
Of ze dat ook daadwerkelijk doen is natuurlijk vers twee, maar ik lees eigenlijk nooit iets over massale voedselvergiftingen tgv tokobezoek, of massale product-recalls.
-
Goede vraag! Dat is ook waarom ik nog steeds een beetje aarzel om daar (veel) te kopen... Ik vind het namelijk erg belangrijk dat er weinig met gif gewerkt wordt enzo. Zou eigenlijk het liefst alles biologisch kopen (maar ja, nog en arme student hè).
Ik weet dus alleen het antwoord niet...
-
en soms een stukje kwee lapis.
Spekkoek (http://members.home.nl/pm3/recepten/recept061.html) dus! Jammie!
-
Niet echt "allochtoons" maar wel apart:
Simpele party-crackertjes van Italiaans merk "Del Ser" (of delser, zie www.delser.com (http://www.delser.com) ).
Blijkens opschrift bereid met olijfolie en rozemarijn.
Ze lagen bij Xenos in de aanbieding en ik had er véél meer mee moeten nemen want zullen bij mijn volgende bezoek wel mooi uitverkocht zijn.
Zo lekker dat het bijna zonde is om er nog iets van beleg op te doen.
Een beetje olijfolie en wat rozemarijn kun je toch ook wel aan een brooddeeg toevoegen, denk ik.
-
De salmiak en sinaasappel lollies van Candy Tree! De cassissmaak is ook lekker :)
-
Seitanbroodjes maar die zijn al genoemd :vork::yummie::hungry::kwijl:
Falafelballetjes van Florentin (ofzo)
Knacks van Healthy Planet
Udon noedels
Quinoa Soba (gewone Soba is zo donker en smaakt zo boekweiterig)
Granenvlokken om je eigen muesli te maken
Vegan boter
Wilde spinazie
Rooktofu
-
Knacks van Healthy Planet
Niet te (vr)eten, die dingen. Zowel gekookt als opgebakken.
Quinoa Soba (gewone Soba is zo donker en smaakt zo boekweiterig)
Uhhh? Wat is een boekweiterige smaak?
Die moet ik ook nog eens proberen, soba. Volgens mij komt dat over een week of twee nog wel... Of was dat nou udon?
Granenvlokken om je eigen muesli te maken
Of pap van te koken, dat ga ik van 't winter denk ik weer eens doen...
-
Ik zag vandaag bij de natuurwinkel op de elandsgracht in Amsterdam, dat ze in de diepvries zakken met gemengd rood zomerfruit hadden liggen. Handig en lekker voor het maken van vruchtenshakes en smoothies e.d. :yummie:
:kwijl: Bedankt voor de tip! Ik ga mn vriesvakje uitbikken en dat spul aanschaffen
-
Niet te (vr)eten, die dingen. Zowel gekookt als opgebakken.
Heeeerlijk!! Zowel gekookt als opgebakken. Mjummie Jummie.:yummie: Mijn moeder en 2 vriendinnen die ik ze ook heb laten eten vinden ze ook lekker. Smaken verschillen!
Uhhh? Wat is een boekweiterige smaak?
Het smaakt naar boekweit. Das een graan. Die echte soba is van 100 % boekweit gemaakt. Die met quinoa is een deel boekweit, een deel tarwe en een deel quinoa.
Die moet ik ook nog eens proberen, soba. Volgens mij komt dat over een week of twee nog wel... Of was dat nou udon?
Beide zijn minder melig dan spaghetti. Heel erg lekker! (wel duur)
-
Uhhh? Wat is een boekweiterige smaak?
Het smaakt naar boekweit. Das een graan. Die echte soba is van 100 % boekweit gemaakt. Die met quinoa is een deel boekweit, een deel tarwe en een deel quinoa.
Tsja, de feiten ken ik en ik het ook wel eens boekweit geprobeerd (en gerst, gierst en quinoa ook) maar ik vond dat niet voor herhaling vatbaar en daarom kan ik me de smaak niet zo voor de geest halen. Ik heb wel ergens zo'n beeld van die jaren-70-geitenwollen-sokken-vegetariers met gierstschotels enzo, maar ik wist niet dat mensen dat nu ook nog vaak genoeg aten om het te kunnen herkennen ;)
Een beetje als Bart's opmerking over "Volkorensoep met havervlokken en linzensaus"... ;)
Niks mis met linzen trouwens ;)
-
Die moet ik ook nog eens proberen, soba. Volgens mij komt dat over een week of twee nog wel... Of was dat nou udon?
Udon ;D. Hoewel mijn vaste merk eruit gaat geloof ik....
-
Hele lekkere mangojam en diksapjes. Hier in Duitsland heb ik bananenspread gevonden,maar weet niet of ze dat ook in Nederland hebben,maar dat zal wel.
-
Kan het zijn dat ze harira in blik verkopen bij de turkse winkel?
-
...Daarnaast is de Balsamico-Uien-Spread erg lekker.
Zal, als ik eraan denk, morgen een potje meenemen. Lekker op Turks brood :kwijl:
-
In de wereld winkel kun je van die lekkere sausjes kopen in flesjes.
-
Allochtone winkels hebben vaak spannende sausjes.
En vergeet de steeds wisselende aanbiedingen bij Xenos niet.
-
Gisteren kwam ik veganistische salami en smeltkaas tegen in de Natuurwinkel. Van een of ander nieuw Duits merk waarvan de naam me alweer ontschoten is. En ze hadden ook nog leverworst, die ze 'levenworst' hadden gedoopt. Lachen, wat?
Ik had van Saena vegasalami gehad. Merk weet ik niet, maar het heette in ieder geval vegalami. Uh, geloof ik...
Wel lekker op zich!
-
In een biowinkel hier in Leiden.
-
Gisteren kwam ik veganistische salami en smeltkaas tegen in de Natuurwinkel. Van een of ander nieuw Duits merk waarvan de naam me alweer ontschoten is. En ze hadden ook nog leverworst, die ze 'levenworst' hadden gedoopt. Lachen, wat?
Ik had van Saena vegasalami gehad. Merk weet ik niet, maar het heette in ieder geval vegalami. Uh, geloof ik...
Wel lekker op zich!
weet je toevallig waar ze dat gekocht heeft?? ben echtal zo lang op zoek naar salami....
De Natuurwinkel in Bussum had er nog nooit van gehoord, maar ze zijn het op gaan zoeken (en ze hebben er meteen een aantal besteld):
Het merk is Topas van Kroon/Odin, en het zijn vegan plakjes in een verpakking van 100 gr. Morgen krijgen ze ze binnen, dus ik ben heel benieuwd (ook naar wat ze kosten).
-
Nouw. Ik ken dus twee soorten. Plakjes salami inderdaad. En een salamiworst.
-
Die zit aan de Huizerweg 17 (035-6981515). Maar neem je ajb niet de hele voorraad mee ;)? Ze hebben nl. maar 6 pakjes besteld, dus als ik morgenochtend daar heen ga, zou het leuk zijn als er nog wat was, hihi.
Trouwens, als je gaat, neem dan je portemonnee maar mee, het is nl. een supermarktje (pietsie groter dan die in Amsterdam), en ik raak er nooit uitgekeken.
-
Ik heb net 2 pakjes salami gehaald in de Natuurwinkel en natuurlijk meteen mijn boterham ermee belegd. Het smaakt heerlijk, maar het ziet er niet echt uit als salami, meer als gelardeerde boterhamworst. Maar toch, heel smaakvol!!
-
Mientje, jij zocht toch iets wat op bacon leek?
Van Topas verkopen ze ook Indiase maaltijden. Als je die stukjes goed bakt, krijg je een speksmaak en bite. Ik kan de thread niet zo snel vinden, had het daar al neergezet, maar ik zeg het nog maar even voor het geval je het niet gelezen had.
Edit: Is de bacon-thread verwijderd??
De Jaipur maaltijd van Topas lijkt dus op spek (http://www.wheaty.de/sortiment/produkt.en.htm?produkt=PRODUCT_SCHNELLMAHL).
En welke plakjes heb je nou besteld, Helena? Ik zie geen vegalami op de Topas site.
-
Die plakjes heten geen vegalami, ze heten: Wheaty - plakjes Salami. Er staat ook een URL op de sticker, nl. www.wheaty.de (http://www.wheaty.de). Ik heb even gekeken, de plakjes staan er niet bij, maar die worstjes, hmmmm, die zien er heerlijk uit.
Ik ga morgen in ieder geval een broodje gezond maken, lekker ouderwets met iets dat voor salami doorgaat, maar wel heel lekker is.
-
ik heb het vandaag in de natuurwinkel gezien. Ik dacht dat het heel erg qua uiterlijk op echte salami zou lijken, maar dat vond ik erg meevallen, dus da's al weer een plus, maar ik voel me toch niet erg aangetrokken het te kopen.
-
"Flour coated peanuts". Soortement van borrelnoten maar! veganistisch verantwoord en ook in chilismaak. Da's toch wel het betere werk vergeleken met die slappe shit van de Duvis.
Ook proberen als je ooit de kans krijgt: wasabi-erwten.
-
"Flour coated peanuts". Soortement van borrelnoten maar! veganistisch verantwoord en ook in chilismaak.
oh dat moet je Annemieke laten weten want die was daar volgens mij naar op zoek
-
Ik heb wel eens een verse, onbewerkte olijf geprobeerd te proeven. Niet zo best.
Olijven zijn zo van de boom toch giftig?
Misschien, maar dat wist ik niet; ik denk niet dat het echt gevaarlijk is want meer dan 1 krijg je zeker niet weg, bah, net een pak slaag of misschien wel 2.
-
Half- gedroogde tomaatjes! MMMMMMM!
-
De vegan hausmacher paté uit de lokale biowinkel is zeker geen aanrader, een beetje flauwe smaak. Wat broodsmeersels betreft ga ik binnenkort maar weer terug op de creamy smooth, of misschien hebben ze hier ook van die salami.
-
Pesto zonder kaas
en heeel veel appels :)
wie heeft er trouwens een kruidenshampoo tip?
(die lekker en niet te dominant ruikt)
-
Zoek er eentje die bij je haar past.
-
Ik ben erg tevreden over de Weleda Kastanjeshampoo.
-
Ik ben erg tevreden over de Weleda Kastanjeshampoo.
En ik over de rozemarijn shampoo. Kastanje nog niet geprobeerd.
-
Ik gebruik Urtrekram Rozemarijn. Ik vind hem niet heel erg lekker ruiken, maar hij is wel goed voor mijn dunne haar.
-
Ik vind de Weleda shampoo zo duur! 100 ml. voor €6 oid.
Of is deze shampoo heel zuinig in gebruik?
Ben trouwens ook dol op tandpasta, dagcreme en huisolie van Weleda.
Shampoo is heel zuinig. KLein beetje is er van nodig per keer.
De plantentandpasta smaakt wel lekker :)
En de lavendel huidolie werkt zeer goed.
-
Vicco tandpasta hebben ze soms ook :D
Die krijg ik altijd al gratis omdat mijn vader hem verkoopt en hem voor me meeneemt. Ik vind um erg lekker, en hij is 100 & plantaardig en niet op dieren getest.
En natuurlijke haarkleuring! Bv. henna of naturtint of herbatint.
En aloë vera producten.
-
wie heeft er trouwens een kruidenshampoo tip?
(die lekker en niet te dominant ruikt)
Ik gebruik al weer jaren de kamille shampoo van H'erbelle (uit de natuurvoedingswinkel). Bevalt me erg goed. Hij is relatief ook niet zo duur. Een grote fles van 500 ml, waar ik met mijn bijna 1 meter lange haar toch zeker 3 maanden mee doe, kost nog geen vijf euro.
Van Weleda vind ik alles goed wat ik heb geprobeerd, behalve de shampoos. Daar wordt mijn haar droog van. Die van Urtekram is ook wel ok, heb ik ook een tijdje gebruikt, maar ben toch weer terug bij H'erbelle. De Urtekram shampoo ruikt een stuk sterker dan de H'erbelle, daar moet je van houden.
-
Blikjes kikkererwtenpuree met sesampasta. "Add garlic, salt and olive oil to taste" en je hebt hummus. Voor 80 cent in plaats van die absurde prijs (1.89?) van dat spul van Merza uit de Appie. Misschien is het nog wel meer ook.
Edit: niet bij de wereldwinkel, bij de Turk.
-
Ik kreeg een klacht dat in deze draad het lang niet altijd duidelijk is, waar de vondsten te koop zijn.
Zouden nieuwe posters misschien als titel van het onderwerp 'toko', 'islamitische winkel' of 'wereldwinkel' willen invullen?
Thanks!
-
Zoutjes van bonen en van erwten. Zag het liggen en dacht: "dat kan niet lekker zijn!" Nou: dat is het ook niet!
:bigeyes:
-
Zoutjes van bonen en van erwten. Zag het liggen en dacht: "dat kan niet lekker zijn!" Nou: dat is het ook niet!
:bigeyes:
Zijn dat van die erwten met wasabi? Die koop ik bij de chinese winkel, en eerlijk gezegd kan ik de smaaksensatie wel waarderen...
Echt gruwelijk waren de 'pickled plums' die ik daar laatst kocht.
Verpakking zag eruit als snoepgoed, nederlandse ingrediëntenlijst vermeldde slechts pruimen en suiker, en het geheel smaakte als: AUGURKEN :pukey:
-
Natuurwinkel;
Het is een potje en er staat met grote letters spread op en de smaak en in het klein hartig broodbeleg. Zeer klein staat achterop dat Zwergenwiese (Silberstedt-D) het maakt voor De Nieuwe Band. Kosten, ong. twee-eneenhalve euro.
Het is er in zo'n 5 smaken geloof ik, ik heb tot nu toe de smaken bieslook en basilicum geprobeerd. Beide zijn erg goed te eten, zelfs omnivoren vinden het lekker. :thumbsup: :yummie:
-
Volgens mij heb ik daar de tomaat-paprika van gegeten. Op zich wel okee, maar er zat wel erg veel oreganosmaak aan.
-
ahornsiroop kan ik echt niet meer zonder!
-
de vondsten uit de wereldwinkel is geloof ik weg,maar daar heb ik onlangs ook iets lekkers ontdekt. De tomaten& olijven tappenade.
-
Mijn vondst van deze week is "BroccoliNuggets", hij staat meteen met stip in mijn top tien van vegaburgers.
-
..."BroccoliNuggets"...
.
Klinkt leuk. Waar?, kost?, merk? enz.?
-
Ik dénk dat Jasper dat in de US heeft gevonden. In NL zijn er ook wel broccoliburgers, misschien zelfs nuggets, maar die zijn allemaal van tivall enzo, met ei.
-
Ik dénk dat Jasper dat in de US heeft gevonden. In NL zijn er ook wel broccoliburgers, misschien zelfs nuggets, maar die zijn allemaal van tivall enzo, met ei.
Sofine heeft ook BIO broccoliburgers :vork:
Whoops, net gezien dat er ook ei inzit.
-
Daarnaast heb je ook groentennuggets van AH biologisch die erg lekker zijn! :kwijl: (en in de oven bereid nog vetarm ook ;))
-
Ik heb een poooooooootjuh met vet...
Vegetable ghee in blik, dus
Helaas al twee jaar over de datum, zie ik nu ::)
-
Huh? Had je die toch gekocht? 2 JAAR! Allemagies.......
Ik ben erg blij met mijn Jasmijnolie.
/me ruikt aan haar haar.
-
Ze verkopen nu ook soyamelk id Wereldwinkel. Heeft iemand die al geproefd?
-
Lekker!
-
-goodbite vegetarische kroketten! yum! ik ben er helemeel verslaafd aan! Ik moest 3 pakken inslaan want anders zijn ze weer binnen no time door vegetarisch lelystad ingepikt.
-V&D broodje kruidenkaas, die is zooo lekker!
Ik heb dit broodje al 10 keer proberen na te maken (zo'n zelfde ciabattabroodje in huis gehaald, verschillende soorten kruidenkaas en roomkaas, ik heb ze zelf gemengd, met bieslook etc, maar nooooit zo lekker gekregen als het v&d broodje :S)
-HERO fruitontbijt, al bestaat dit al een tijdje, ik drink het elke ochtend, kost tenminste niet zoveel tijd als 2 stuks fruit eten.
-
Daarnaast heb je ook groentennuggets van AH biologisch die erg lekker zijn! :kwijl: (en in de oven bereid nog vetarm ook ;))
Echt? Ik vond twee van drie eigenlijk best wel saai... Al zijn ze wel goed in de oven te bereiden ja
-
Via mail ontvangen van een oude forum-bekende:
Misschien bij jullie nog niet bekend:
plantaardige "leverpastei" (Brotaufstrich)
"Gourmet Pastete", merk "Bill Collins",
groothandelaar FB-Vertriebs GmbH
Postfach 1660
21306 Lüneburg
Deutschland
VERSLAVEND LEKKER
Zeer goed smeerbaar
Ik nam, nieuwsgierig als altijd, een paar van die 125g-blikjes mee uit Duitse Aldi, weet niet zeker of het een aanbiedings-partij was of vast in assortiment.
Niet echt heel goedkoop, als ik mij goed herinner ergens tussen 1 en 2 Euro per blikje van 125g en natuurlijk moest ik weten waaróm zo duur ...
(Ik kan er NIETS over vinden op Internet).
mvg
willem1940
-
Hé, wat leuk :)!
-
Haai Willem :bye:
-
Meer nieuws van Willem
Nog ff gekeken bij Duitse Aldi: die luxe mini-blikjes pastei met hersluit-dekseltje staan in forse stapel in het gewone assortiment, lijken dus "blijvertjes" (ALS er voldoende van wordt verkocht).
Prijs valt toch nog redelijk mee: EUR 0,99 (125 gram)
Ik zag ze in meerdere smaak-combinaties: gekruid - naturel - pikant - tomaat - ananas (misschien bestaan er nog meer).
Mvg
Willem1940
-
Natuurwinkel;
Het is een potje en er staat met grote letters spread op en de smaak en in het klein hartig broodbeleg. Zeer klein staat achterop dat Zwergenwiese (Silberstedt-D) het maakt voor De Nieuwe Band. Kosten, ong. twee-eneenhalve euro.
Het is er in zo'n 5 smaken geloof ik, ik heb tot nu toe de smaken bieslook en basilicum geprobeerd. Beide zijn erg goed te eten, zelfs omnivoren vinden het lekker. :thumbsup: :yummie:
Daarvan heb ik inmiddels de smaken shii-take en tomaat geprobeerd. 'Shii-take' smaakt naar paddestoelenpaté; ik ben er zelf niet zo heel dol op, maar de smaak is wel goed. De tomatenvariant vind ik heeeeel erg lekker! :yummie:
Ze hebben het ook in daslooksmaak. Nu heb ik in de brugklas (een eeuwigheid geleden dus) eens een biologiepracticum gedaan, waarna er een daslookplantje in mijn werkstuk is terechtgekomen. Een paar maanden terug kwam ik dat werkstuk weer eens tegen en de daslooklucht sloeg er nog stééds vanaf.
Ik durf de daslookspread niet te proberen. :nooo:
Straks gaan ze me nog uitschelden voor 'Koos Knoflook' ofzo! :bloos:
-
Meer nieuws van Willem
Nog ff gekeken bij Duitse Aldi: die luxe mini-blikjes pastei met hersluit-dekseltje staan in forse stapel in het gewone assortiment, lijken dus "blijvertjes" (ALS er voldoende van wordt verkocht).
Prijs valt toch nog redelijk mee: EUR 0,99 (125 gram)
Ik zag ze in meerdere smaak-combinaties: gekruid - naturel - pikant - tomaat - ananas (misschien bestaan er nog meer).
Mvg
Willem1940
Maarre, de Aldi in Duitsland, of ook de Aldi in Nederland?
-
Ik weet niet of ik ze al eens genoemd had, maar gezouten gedroogde pruimen (mei yuan, of umeboshi).
Veel te zout maar erg lekker bij een kopje groene thee - jasmijnthee of sencha.
-
De toko.
Of als je dorp Enschede heet de chinese supermarkt ;)
-
Dank je. Ik eet teveel koekjes nl. En houd van groene en jasmijnthee. Het buurstadje heeft een toko. Nee, ik woon niet in Hengelo ;)
-
Dank je. Ik eet teveel koekjes nl.
Het is echt iets compleet anders hoor!
-
Hoe stom denk je eigenlijk dat ik ben :-*
Uhhh... :bloos:
Die associatie met koekjes ontging me even.
En Hengelo heeft trouwens ook een toko.
-
Bij thee en koffie gaan altijd heel wat koekjes...Dus deze gewoonte wil ik doorbreken. Als ik dit nu lekker vindt, helpt dat. Gezien het zoutgehalte zal niet meteen een hele zak leeg gaan. Ik moet voor die pruimen trouwens ook nog eens tweemaal een half uur fietsen ;)
-
Gezien de intense smaak van die krengen doe je wel een week met zo'n zak! Ik heb ze in China leren eten en vind ze wel lekker, gebruik ze nog wel eens om vrienden de stuipen op het lijf te jagen ;D
-
Bij de enorme toko Xotus (afslag Delft-Noord):
Nootjes met koffie- en kokossmaak
Passievruchtlimonade
Goedkopere seitan uit een pot
5 soorten mock duck, pork enz.
verse zachte tofu
-
De twee soorten tapinade die ik vegetarisch heb bevonden(ik let niet op E-nummers) van Johma vind ik heel lekker.
Even opletten: in andere zit ansjovis.
De E-nummers: 260-200-210-415
-
Bij de enorme toko Xotus (afslag Delft-Noord):
Oh, daar wil ik ook een keer graag heen. Allemaal tropische plantjes!
-
Ikke ook :) Maar wel met gesloten beurs, want waar moet ik het laten. Tuintje is overbevolkt (http://mediaservice.photoisland.com/auction/May/2004581677655516434775.jpg)
-
Haha nogal! Echt grappig, als ik dit zo zie, zou ik denken dat het iemand is die zijn tuin volledig verwaarloosd. Wat ik echter opmaak uit jouw verhalen is dat je er juist zorg in steekt.. Ach schattig hoor!
-
Over jouw post nadenkend...: uitersten raken elkaar - denk ik -: een verwaarsloosde tuin en die van iemand wiens passie het is een paradijsje te scheppen. Voor de echte tuinliefhebbers is het verschil er een van dag en nacht, maar anderen zijn ziende blind. Helaas kan ik de foto niet groter laten zien. Want zie je die en detail, dan zie je een sprookje...
Toen de buurman hier kwam wonen bood hij aan de gifspuit eroverheen te laten gaan. Sindsdien weet ik dat ik een sterk hart heb. Van mij ouders kreeg ik o.a. een schoffel toen ik hier kwam wonen. Een SCHOFFEL. De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen...
-
ik vind t een mooie tuin, die op t plaatje
-
Daarvan heb ik inmiddels de smaken shii-take en tomaat geprobeerd. 'Shii-take' smaakt naar paddestoelenpaté; ik ben er zelf niet zo heel dol op, maar de smaak is wel goed. De tomatenvariant vind ik heeeeel erg lekker! :yummie:
Op advies van Marcello had ik ook de shitaké-variant geprobeerd, maar ik vind er niks aan. Ik doe er maar mosterd over, en dan smaakt het nog wel redelijk.
-
Christiaans gezoute pruimen(ben maar blij dat Christiaan een man is...): dat wordt nog een hele queeste. Gisteren was ik dan vlakbij de grote toko in buurgemeente...dacht ik. Want het pand was leeg. Daar ik iets gekocht had bij V&D en mijn portemonnaie vergeten was en toch terug moest, even in foonboek gekeken. Er was nog een toko. Bleek werkelijk piepklein en de man verkocht ze niet. Het wordt dus toch de grote stad. En dan te bedenken dat ik ze waarschijnlijk niet lekker vind, want ik vind iets al gauw te zout. Maar ja...nieuwsgierig, hè!
-
Maar ja...nieuwsgierig, hè!
Hmm da's dus een goed idee voor diegene die jouw krijgt bij kadotje sturen de volgende x.. ;)
-
Ja, en die moet dan mooi het hele land af op zoek naar een toko met gezouten pruimen! :devil:
Ik heb trouwens inmiddels ook de basilicumspread van De Nieuwe Band geprobeerd, dees is best wel lekker :), maar haalt het niet bij tomaat. Jammer dat ik met de lekkerste ben begonnen, dan valt de rest altijd een beetje tegen.
-
Ik ben sinds kort helemaal gek op Tartex paprika-peperspread, en champignon is ook errug lekker! Verder ben ik fan van dadels, ik dacht altijd dat ik het vies zou vinden. Maar niet dus!
-
Daarvan heb ik inmiddels de smaken shii-take en tomaat geprobeerd. 'Shii-take' smaakt naar paddestoelenpaté; ik ben er zelf niet zo heel dol op, maar de smaak is wel goed. De tomatenvariant vind ik heeeeel erg lekker! :yummie:
Op advies van Marcello had ik ook de shitaké-variant geprobeerd, maar ik vind er niks aan. Ik doe er maar mosterd over, en dan smaakt het nog wel redelijk.
.
Hè wat jammer! :confused: Probeer anders eens een heel klein beetje sambal of peper (geen mosterd!).
Zo zie je maar weer smaken verschillen, of zoals een Amerikaanse vriend van mij het indertijd zei: "Over geen smaak valt niet te twisten!"
Ik vind die Shii-Take-Spread erg lekker en heb afgelopen weekend die tomaten-variant eens geprobeerd van DNB. Vond ik wel aardig, niet echt geweldig.
-
Kweenie echt waar dit te melden, dan maar hier: de tapenades bij c1000 zijn zonder Ansjovis, waarschijnlijk veganistisch dus.
-
Laatst had ik bij de Natuurwinkel een stukje geitenbrie met fenegriek gekocht, echt erg lekker. Afgelopen zaterdag had ik een stukje gekocht en in mijn eentje opgegeten (J. vindt het smaakje wat te typisch), dat was achteraf toch iets te veel van het goede ( :-[), maar ik vind het kaasje zeker een aanrader. :yummie:
-
Kweenie echt waar dit te melden, dan maar hier: de tapenades bij c1000 zijn zonder Ansjovis, waarschijnlijk veganistisch dus.
jeej bedankt! gaat alleen wel in tegen mijn c1000-boycot :-\ gelukkig is zelf tapenade maken heel makkelijk met de keukenmachine :) een aanrader: tapenadetosties!
-
Bij aziatische toko gekocht
naam:Vegetarian soy fibrous shredded
fabrikant:Hung Yang Foods
Ingredients:Texturized soy protein fiber soybean powder,soybean oil,laver,sesame,sugar,salt,vegetarian seasoning
gooi het overal op
vooral op mijn favo beleg= pindakaas met komkommer en sambal en in soepen
-
Kweenie echt waar dit te melden, dan maar hier: de tapenades bij c1000 zijn zonder Ansjovis, waarschijnlijk veganistisch dus.
vandaag gekeken bij de verse in de koeling, allemaal met ansjovis :(
-
Het merk Shan Shi in Oostenrijk. Heerlijke Thaise currypasta zonder vissaus. Gelijk wat potjes ingeslagen voor thuis. In Nederland weet ik geen winkel/merk met lekkere vega thaise curry.
http://www.vivatis.at/6_114_ENG_HTML.htm (http://www.vivatis.at/6_114_ENG_HTML.htm)
-
Nieuw van biofournil
afbakbrood met olijven
zoooo lekker, al het brood van biofournil is al erg lekker maar deze met grote stukken zwarte olijven erin overtreft alles
heerlijk
te koop bij biologische winkels, te bestellen bij de Nieuwe Band
-
:hungry: Klinkt goed!
-
Bij 'mijn' AH hebben ze nu blikjes knoflookbrooddeeg (:cheer:) en (super-)croissants; voor zover ik het zo snel zag beide vegan!
Daarnaast hebben ze nu eindelijk Alpro soja light (maar volgens mij hebben ze het 'light'-gedeelte ook op het eiwitgedeelte betrokken, want dat is nihil) en rijstmelk van Rice Dream.
Ook zag ik een tijd geleden een of ander breekbrood/foccaccia (van het eigen merk) waar kaas in zit, maar waar bij staat dat het vegetarische kaas is.
-
Rice Dream bij AH? Dezelfde als in de bio winkel?
-
Geloof het wel. Ook met vanillesmaak. De gewone kost 1 euro 99, die vanille 2,39 geloof ik...
-
Bij 'mijn' AH hebben ze nu blikjes knoflookbrooddeeg (:cheer:)
Staat dat in het koelgedeelte bij de Dannerole?
-
Ja. Van Danerolle zijn er bij mijn AH nu alleen nog de gewone croissants, de chococroissants zijn weg.
O, vergeten: AH heeft nu ook pizzabodem met tomatensaus van het eigen merk, ligt eveneens in de koeling bij de croissants.
En voor de niet-vegans: cakebeslag, chococakebeslag en koekjesdeeg.
-
En voor de niet-vegans: cakebeslag, chococakebeslag en koekjesdeeg.
Ook in de koeling of droog dat er nog water bij moet?
-
Nee, nee, in de koeling, in een zak. Kan zo in een cakeblik de oven in.
-
Kunnen ze ook de vriezer in?
-
Wat vraag jij veel zeg, Hiziki! ;)
Ik ben mijn beste vondst van het laatste halfjaar deels aan het vieren en deels aan het betreuren: het zijn superlekkere vegan toetjes in choco- en vanillesmaak; een soort puddinkjes van rijstmeel ofzo. Gevonden in de biowinkel in Ventimiglia. Dat is zooooooooo ver weg, en de mevrouw uit de Italiaanse winkel hier zei gister dat zij het niet kon bestellen. :(
Het merk is Probios en het heet Rice & Rice Dessert en als iemand het ooit ergens tegenkomt, mag die ongelimiteerd voor me inslaan, mits gekoeld bewaard. :)
Gelukkig heb ik er nog drie in de koelkast staan, want ik had een hele lading het land in gesmokkeld in mei. :D
-
Nee, nee, in de koeling, in een zak. Kan zo in een cakeblik de oven in.
Heb de choco net geprobeerd en het is best te doen. Geen culinair orgasme, maar wel heerlijk lui voor de makkelijke dag.
En als ie nog warm is chocoladeboter over de bovenkant uitsmeren..
-
Wat vraag jij veel zeg, Hiziki! ;)
Ik ben mijn beste vondst van het laatste halfjaar deels aan het vieren en deels aan het betreuren: het zijn superlekkere vegan toetjes in choco- en vanillesmaak; een soort puddinkjes van rijstmeel ofzo. Gevonden in de biowinkel in Ventimiglia. Dat is zooooooooo ver weg, en de mevrouw uit de Italiaanse winkel hier zei gister dat zij het niet kon bestellen. :(
Het merk is Probios en het heet Rice & Rice Dessert en als iemand het ooit ergens tegenkomt, mag die ongelimiteerd voor me inslaan, mits gekoeld bewaard. :)
Gelukkig heb ik er nog drie in de koelkast staan, want ik had een hele lading het land in gesmokkeld in mei. :D
Je kunt ze altijd nog online over laten komen vliegen, niet echt global-voetafdruk-vriendelijk, ook wel wat prijzig... dus hoe desperate ben je?? .... http://www.wheatanddairyfree.com/popboxes/ds00011.htm
-
Wat vraag jij veel zeg, Hiziki! ;)
Ik ben mijn beste vondst van het laatste halfjaar deels aan het vieren en deels aan het betreuren: het zijn superlekkere vegan toetjes in choco- en vanillesmaak; een soort puddinkjes van rijstmeel ofzo. Gevonden in de biowinkel in Ventimiglia. Dat is zooooooooo ver weg, en de mevrouw uit de Italiaanse winkel hier zei gister dat zij het niet kon bestellen. :(
Het merk is Probios en het heet Rice & Rice Dessert en als iemand het ooit ergens tegenkomt, mag die ongelimiteerd voor me inslaan, mits gekoeld bewaard. :)
Gelukkig heb ik er nog drie in de koelkast staan, want ik had een hele lading het land in gesmokkeld in mei. :D
Je kunt ze altijd nog online over laten komen vliegen, niet echt global-voetafdruk-vriendelijk, ook wel wat prijzig... dus hoe desperate ben je?? .... http://www.wheatanddairyfree.com/popboxes/ds00011.htm
Oeh! Jij verdient echt m'n liefde! :heart:
-
Wat vraag jij veel zeg, Hiziki! ;)
Ik ben mijn beste vondst van het laatste halfjaar deels aan het vieren en deels aan het betreuren: het zijn superlekkere vegan toetjes in choco- en vanillesmaak; een soort puddinkjes van rijstmeel ofzo. Gevonden in de biowinkel in Ventimiglia. Dat is zooooooooo ver weg, en de mevrouw uit de Italiaanse winkel hier zei gister dat zij het niet kon bestellen. :(
Het merk is Probios en het heet Rice & Rice Dessert en als iemand het ooit ergens tegenkomt, mag die ongelimiteerd voor me inslaan, mits gekoeld bewaard. :)
Gelukkig heb ik er nog drie in de koelkast staan, want ik had een hele lading het land in gesmokkeld in mei. :D
Je kunt ze altijd nog online over laten komen vliegen, niet echt global-voetafdruk-vriendelijk, ook wel wat prijzig... dus hoe desperate ben je?? .... http://www.wheatanddairyfree.com/popboxes/ds00011.htm
Oeh! Jij verdient echt m'n liefde! :heart:
Ow in dat geval heb ik nog wel 'n grensoverschrijdend adresje ;D
http://crueltyfreeshop.com.au/index.php?main_page=product_info&products_id=298
-
Wat vraag jij veel zeg, Hiziki! ;)
Ik ben mijn beste vondst van het laatste halfjaar deels aan het vieren en deels aan het betreuren: het zijn superlekkere vegan toetjes in choco- en vanillesmaak; een soort puddinkjes van rijstmeel ofzo. Gevonden in de biowinkel in Ventimiglia. Dat is zooooooooo ver weg, en de mevrouw uit de Italiaanse winkel hier zei gister dat zij het niet kon bestellen. :(
Het merk is Probios en het heet Rice & Rice Dessert en als iemand het ooit ergens tegenkomt, mag die ongelimiteerd voor me inslaan, mits gekoeld bewaard. :)
Gelukkig heb ik er nog drie in de koelkast staan, want ik had een hele lading het land in gesmokkeld in mei. :D
Je kunt ze altijd nog online over laten komen vliegen, niet echt global-voetafdruk-vriendelijk, ook wel wat prijzig... dus hoe desperate ben je?? .... http://www.wheatanddairyfree.com/popboxes/ds00011.htm
Oeh! Jij verdient echt m'n liefde! :heart:
Ow in dat geval heb ik nog wel 'n grensoverschrijdend adresje ;D
http://crueltyfreeshop.com.au/index.php?main_page=product_info&products_id=298
Ah, daar is niet alleen de choco- maar ook de vanillevariant te koop; woehoe! :cheer:
En blijkbaar bestaat hij ook in caramel maar dat verkopen ze niet via die site, lijkt het, dus dat zal wel getsie zijn dan. :)
Oja, en nog meer liefde voor mjets, dus. :-*
-
Wat vraag jij veel zeg, Hiziki! ;)
Ik ben mijn beste vondst van het laatste halfjaar deels aan het vieren en deels aan het betreuren: het zijn superlekkere vegan toetjes in choco- en vanillesmaak; een soort puddinkjes van rijstmeel ofzo. Gevonden in de biowinkel in Ventimiglia. Dat is zooooooooo ver weg, en de mevrouw uit de Italiaanse winkel hier zei gister dat zij het niet kon bestellen. :(
Het merk is Probios en het heet Rice & Rice Dessert en als iemand het ooit ergens tegenkomt, mag die ongelimiteerd voor me inslaan, mits gekoeld bewaard. :)
Gelukkig heb ik er nog drie in de koelkast staan, want ik had een hele lading het land in gesmokkeld in mei. :D
Je kunt ze altijd nog online over laten komen vliegen, niet echt global-voetafdruk-vriendelijk, ook wel wat prijzig... dus hoe desperate ben je?? .... http://www.wheatanddairyfree.com/popboxes/ds00011.htm
Oeh! Jij verdient echt m'n liefde! :heart:
Ow in dat geval heb ik nog wel 'n grensoverschrijdend adresje ;D
http://crueltyfreeshop.com.au/index.php?main_page=product_info&products_id=298
Ah, daar is niet alleen de choco- maar ook de vanillevariant te koop; woehoe! :cheer:
En blijkbaar bestaat hij ook in caramel maar dat verkopen ze niet via die site, lijkt het, dus dat zal wel getsie zijn dan. :)
Oja, en nog meer liefde voor mjets, dus. :-*
Hierna hou ik er echt overop hoor, maar 'n gokje is om een @ te sturen naar http://www.glutenvrijewebshop.nl ze verkopen wel iets anders van Probios... dus waarom dan niet gelijk voor jou ook de dessertjes bestellen... ;) (scheelt weer shippingcosts of ff ophalen in Ede)
-
Dan stuur ik ook wel een mailtje, want een veganne rijstdessrt... :yummie:
-
Hoera! :D
Ik heb net even een kinderlijk blij mailtje gestuurd, met als uitsmijter 'Vol verwachting klopt mijn hartje!' Ben benieuwd of ze dat kunnen weerstaan. ;)
Ik ben helaas alleen nog vergeten m'n leeftijd te vermelden... :P
-
alles van het merk Soto (vooral de spinazietasjes en de :kwijl: loempia's) www.soto.de
-
Hoera! :D
Ik heb net even een kinderlijk blij mailtje gestuurd, met als uitsmijter 'Vol verwachting klopt mijn hartje!' Ben benieuwd of ze dat kunnen weerstaan. ;)
Ik ben helaas alleen nog vergeten m'n leeftijd te vermelden... :P
Ze zijn nou niet echt van dat je zegt, echt supersnel met antwoorden... :nosmile:
-
Eigenlijk ben ik meer hartig.. maar ik heb echt hele goede jam's gevonden waarvan er ook nog een aantal bio zijn! www.zweedse-jam-leveranciers.nl
zuurdesembroodje erbij... ;D
-
JAAA ook helemaal verslaafd aan de kruiden-tomaat spread van Zwergenwiese (met rode puntmuts). http://www.zwergenwiese.de/eng/prod_streich.html Het is een 2wekelijks terugkerend potje op de boodschappenlijst. Menig vleesetend vriend & vriendin ook overtuigd! En handige kruidenpotjes, eenmaal leeg!
-
JAAA ook helemaal verslaafd aan de kruiden-tomaat spread van Zwergenwiese (met rode puntmuts). http://www.zwergenwiese.de/eng/prod_streich.htmlHet is een 2wekelijks terugkerend potje op de boodschappenlijst. Menig vleesetend vriend & vriendin ook overtuigd! En handige kruidenpotjes, eenmaal leeg!
Dat is echt precies hetzelfde spul als de tomaatvariant van De Nieuwe Band.
Ik koop die ook heel vaak. :yummie: Zwergenwiese heeft ook paprika, ook erg lekker.
-
JAAA ook helemaal verslaafd aan de kruiden-tomaat spread van Zwergenwiese (met rode puntmuts). http://www.zwergenwiese.de/eng/prod_streich.htmlHet is een 2wekelijks terugkerend potje op de boodschappenlijst. Menig vleesetend vriend & vriendin ook overtuigd! En handige kruidenpotjes, eenmaal leeg!
Dat is echt precies hetzelfde spul als de tomaatvariant van De Nieuwe Band.
Ik koop die ook heel vaak. :yummie: Zwergenwiese heeft ook paprika, ook erg lekker.
Ja dat klopt idd!.. maar om een of andere duistere reden is de natuurwinkel hier overgestapt van de Nieuwe Band naar Zwergenwiese.... Paprikaweek volgende week ;-)
-
Wat vraag jij veel zeg, Hiziki! ;)
Ik ben mijn beste vondst van het laatste halfjaar deels aan het vieren en deels aan het betreuren: het zijn superlekkere vegan toetjes in choco- en vanillesmaak; een soort puddinkjes van rijstmeel ofzo. Gevonden in de biowinkel in Ventimiglia. Dat is zooooooooo ver weg, en de mevrouw uit de Italiaanse winkel hier zei gister dat zij het niet kon bestellen. :(
Het merk is Probios en het heet Rice & Rice Dessert en als iemand het ooit ergens tegenkomt, mag die ongelimiteerd voor me inslaan, mits gekoeld bewaard. :)
Gelukkig heb ik er nog drie in de koelkast staan, want ik had een hele lading het land in gesmokkeld in mei. :D
had je al een mail gestuurd naar Probios? Zij zullen vast wel weten of het in NL verkocht wordt. http://www.probios.it/english/prodottieng.html
En anders is belgië misschien nog te doen? http://www.mprfood.be/nl/Products.aspx?MC=3&id=a2
het is even zoeken op de pagina, maar volgens mij is wat jij zoekt op die pagina dit:
Prordc Rice & Rice dessert chokolade 2 x 100 g 1,66 €
Prordv Rice & Rice dessert vanille 2 x 100 g 1,66 €
Prordl Rice & Rice dessert caramel 2 x 100 g 1,66 €
-
Biologische chilisaus van Yakso. Erg lekker.
-
Muffins "Chocolade"mix van Ekoland.
Ingrediënten:
speltmeel, ruwe rietsuiker, chocoladerasp puur, emulgator(zonnebloemlechitine), maiszetmeel, cacaopoeder, bakpoeder, geroosterd speltmeel, zeezout, bourbon vanille.
Op het pak staat ook het recept voor de veganistische variant! :D
De mix is voor 12 muffins en er zitten ook vormpjes bij.
-
dat lijkt me een geschikte optie voor een verjaar ofzo, die acceptable is voor fam etc... gewoon in de natuurvoedingswinkel gehaald?
-
Ja, bij "mijn"natuurwinkel in Zwolle hadden ze het nieuw in het assortiment. 2,99 per pak geloof ik.
-
Die mooie Natuurwinkel op de van Karnebeekstraat?
-
Ja, die. Het is idd een mooie winkel. Vriendelijk personeel, goed assortiment, verse produkten. Een winkel naar mijn :heart:
-
knapperige stukjes met bacon-smaak:
Organic "bac'uns "van Frontier en "Bac-Os" van General Mills.
De laatste zijn het lekkerst, maar nogal zout. Zit ook genetisch gemanipuleerde soja in.
-
Mrs. Crimble's Dutch Fruitloaf.
Een soort combinatie van Groninger koek en parelkandijkoek, met flink veel vruchten er doorheen geroerd en als bonus wat amandelschaafsel bovenop.
En nog eens erg lekker ook, De dames en heren Klinkhamer, Bussink en Peynenburg kunnen er wat mij betreft een puntje aan zuigen.
Vrij van GM-ingredienten.
En er staat zelfs duidelijk op de verpakking aangegeven dat het geschikt is voor veganisten. Gewoon in de supermarkt, een zeer aangename verrassing.
Ze moesten dat spul ook eens in Nederland gaan verkopen. ;D
Er ligt ook een appel-variant. Hoewel dat met cake wordt aangeduid, geloof ik, maar het zag er eender uit. Voor de volgende keer.
-
Zojuist gespot bij de AH: biologisch fruitschaaltje (appel, peer, banaan, kiwi, trosje druiven) voor 2 euro 95 en een biologisch groente- en fruitpakket (prijs geen idee, stond geen bordje bij en had geen zin om met die hele doos naar de scanner te hobbelen) Ik zag zo snel een kool, tomaten en druiven, maar er zat nog meer in.
:cheer:
-
Zag ze ook staan: zat iig ook broccoli in. Men moet misschien inderdaad iets doen aan het formaat van die doos: veel loze ruimte, niet handig. Ik winkel vrijwel alleen met een mandje en dan gaat het al niet. En bovendien past het ding niet in een vak van een fietstas waarschijnlijk.
Wel slim, als het loopt...beetje het Odin-idee gekaapt.
Ik heb 2 soorten van de nieuwe Oke-koffie meegenomen: normaal en goud, om te proeven. Beide duurder dan Utz kapeh, biologische koffie wat ik doorgaans meeneem.
De Friesche vlag verkoopt alleen nog melk van koeien die in de wei staan. Zij koopt nog wel melk in van boeren die hun koeien niet in de wei laten, maar dit wordt verwerkt tot o.a. kaas.
Maar ik vroeg mij af toen ik het las: onder welk merk wordt die melk van Friesche vlag verkocht? Ik heb nooit Friesche vlag melk gezien. Alleen ken ik Friesche vlag blikjes gecondenseerde melk(bestaan die nog?).
-
Gewoon onder het merk Friesche Vlag.
Maar biologische koeien lopen toch ook gewoon in de wei? En worden toch diervriendelijker behandeld dan Friesche-Vlagkoeien, ook al mogen deze in de wei?
-
Dat biologische groente en fruit pakket kost 9,95. Ze gaan er binnenkort iets over schrijven in de Allerhande.
-
Gecondenseerde melk kom ik iig wel tegen bij de biowinkel en de toko.
Waar is het eigenlijk voor bedoeld??
-
In Rusland doen ze het in de thee.
-
Gecondenseerde melk kom ik iig wel tegen bij de biowinkel en de toko.
Waar is het eigenlijk voor bedoeld??
Mijn ouders hadden het in het oorlogsnoodrantsoen zitten.
-
In China krijg je het als dipsaus bij gestoomde broodjes (naturel of met zoete bonenvulling). Lekker, lekker, lekker!
-
Het word toch ook in sommige cocktails gedaan?
-
is dat van die hele dikke melk, lepel recht overeind-spul, mier en mierzoet... in een blikje????? Bedoelen jullie dat???? :pukey:
-
Da's pas vies! p.o.'n keer op vakantie inPortugal gekocht...je kunt het in de koffie doen... ;D
-
Je kunt er fudge van maken.
-
Gecondenseerde melk kom ik iig wel tegen bij de biowinkel en de toko.
Waar is het eigenlijk voor bedoeld??
Mijn schoonvader (Surinamer) gebruikte het in een of andere vage taart die hij wel eens bakte (verder een geweldige kok overigens :-*).
-
Wordt ook veel gebruikt door Zuid-Amerikanen in gebak (en ongetwijfeld ook door Noord-Amerikanen)
-
Ik zag bij de natuurwinkel Green and Blacks chocolade met groene thee. Heeft iemand die al geproefd? Is het wat? Volgens de green and blacks site bestaat ie niet ??? Hij was van Vivani :bonk:
-
Broodje falafel & baklava(daar zit alleen wel honing in)
-
Broodje falafel & baklava(daar zit alleen wel honing in)
Hoe is dat precies een vondst?
-
Omdat het heel lekker is.
-
Omdat het heel lekker is.
Daar geef ik je 100% gelijk in :D
-
bio+ kruidenboter :)
bina foods ijsthee nieuwe smaken: perzik en citroen, vooral perzik is erg lekker
van boterhammen met kruidenboter krijg ik trouwens alleen maar meer honger, ik snap wel waarom het vaak wordt geserveerd voor het eten
:)
-
Gecondenseerde melk kom ik iig wel tegen bij de biowinkel en de toko.
Waar is het eigenlijk voor bedoeld??
oh is dat gecondenseerde melk! ik kom het vaak tegen in ons boek met koffierecepten.
-
De Friesche vlag verkoopt alleen nog melk van koeien die in de wei staan. Zij koopt nog wel melk in van boeren die hun koeien niet in de wei laten, maar dit wordt verwerkt tot o.a. kaas.
Maar ik vroeg mij af toen ik het las: onder welk merk wordt die melk van Friesche vlag verkocht? Ik heb nooit Friesche vlag melk gezien. Alleen ken ik Friesche vlag blikjes gecondenseerde melk(bestaan die nog?).
Bedoel je niet Campina? Friesche vlag wordt gewoon als Friesche vlag verkocht.
-
Het is inderdaad campina die stimuleert dat de koeien een gedeelte van het jaar de wei in mogen. Hieronder wat meer info:
http://www.vriendenvanhetplatteland.nl/Nieuws.asp?ID=5022
-
Wat vinden jullie van natto en umeboshi? ;D
-
tschijnt gezond maar me nog niet aan gewaagd (beetje duur experiment)
Leuke vraag!
Jij?
-
Wat vinden jullie van natto en umeboshi? ;D
Umeboshi zijn van die waanzinnig ranzige, mondsamentekkend zure ingelegde pruimen, toch? Tsja, wat vind ik ervan ;)
-
tschijnt gezond maar me nog niet aan gewaagd (beetje duur experiment)
Leuke vraag!
Jij?
Ik vind het allebei wel iets hebben. Echt duur is het niet, want je kan er toch maar een klein beetje per keer van eten omdat het zo'n sterke spullen zijn.
Natto eet ik meestal met wasabi en sojasaus, om gekookte rijst, graan of bonen mee op smaak te brengen. Neus wel goed dichthouden ;-). Ik had het geprobeerd indertijd op mijn zoektocht naar een vegan alternatief voor kaas, hoewel gistvlokken daar veel beter voor zijn. Maar het ruikt wel naar de vuilniskar.
Umeboshi vind ik lekker pittig, zeer zout en zuur tegelijk, maar enkel te doen in kleine hoeveelheden (verse umeboshi is zo zuur dat een glas kraanwater erna zoet lijkt te smaken). Wordt ook gegeten bij rijst, hoewel ik dat minder geslaagd vind.
-
kwil niet veel zeggen maar dat klinkt allemaal niet echt uitnodigend :-\ en dan druk ik me voorzichtig uit.. vuilnisbak.. kraanwater wat zoet smaakt na het eten van... Ik geloof dat ik pas... :P
-
ik dacht precies hetzelfde
iets waarbij je beter je neus dicht kan houden tijdens het eten....
nou nee
-
Hiero... 1e google poging... say no more! :P "Natto bezit een typische geur van ammoniak, wegens deze geur en uitzicht is natto niet zo populair, behalve in Japan." ha ha ha
Die zure pruimen ga ik toch eens -ooit- uitproberen.... ik drink ten slotte ook apelciderazijn :o (welliswaar in HEEL veel water) zuur typje..
-
ik dacht precies hetzelfde
iets waarbij je beter je neus dicht kan houden tijdens het eten....
nou nee
Net als doerian... kocht ik een keer bij de toko (ik vond het er zo geinig uitzien) moest ik het stantepee weg gooien van mijn vriendje... ha ha.... blijkt dat je in Aziatische landen anti-doerianstickers hebt: "ik mag niet naar binnen" heuze verbodsborden... maar die vrucht "SCHIJNT" wel heerlijk te zijn (neusdicht idd). Heb ik me laten vertellen allemaal.... niet mogen ondervinden, snel bang te maken ;)
-
Jee dat klinkt ook wel vreemd zeg, ik vond dit:
"Het gelige-witte vruchtvlees, eenmaal uit de schil genomen, is minder doordringend van geur. Het is romig van consistentie en heeft de smaak die even gecompiceerd is als de geur: iets van banaan en gedroogde vijgen, met een vleugje gestoofde ui en amandel en met en duidelijke nasmaak van vanille. Het eten van het vruchtvlees laat een knoflookachtige mondgeur achter."
Vooral die knoflookachtige geur vind ik vreemd. Maar dat zal ook wel met die zwavelverbindingen te maken hebben, die ook in de schil zitten en waardoor ie zo stinkt
-
nou zag ik het (doerian) een keer in het diepvriesschap van de toko liggen... schilloos... misschien beter? Want zwavel ... maken ze daar niet die stinkbommetjes van die dat ene gozertje op de lagere school kapot durfde te gooien??? :devil:
Maar jij hebt er geen persoonlijke smaak-ervaring mee begrijp ik uit je berichtje?
-
Doerian stinkt echt heel erg ongelofelijk. Ik heb mezelf er nooit overheen kunnen zetten en er iets van durven proeven. Mensen die ontdekt hebben hoe lekker het is moeten wel heel erg veel honger gehad hebben!
-
Campbell soup-a-day, soep voor in de magnetron, verkrijgbaar op in ieder geval het benzinestation bij mijn werk op de hoek. In drie smaken, en alle drie de smaken zijn vegetarisch :cheer: Vandaag de pompoensoep met koriander geprobeerd. Hiernaast hebben ze ook nog tomatensoep en broccolisoep. Helaas zit er in elke soort wel wat van boter of room, dus niet veganistisch.
-
Ik vind umeboshi echt super lekker, bv bij de sushi. Natto vind ik voor soms lekker.
-
Doerian stinkt echt heel erg ongelofelijk. Ik heb mezelf er nooit overheen kunnen zetten en er iets van durven proeven. Mensen die ontdekt hebben hoe lekker het is moeten wel heel erg veel honger gehad hebben!
Ja precies, ik kan me niet voorstellen dat iemand zo iets uit gaat proberen uit vrije wil! Het was dat of doodgaan van de honger denk ik.
Ik heb nog een grappig verhaaltje over Doerian:
Ik werkte in een natuurwinkel en zat achter de kassa toen ik opeens een hele vreemde lucht rook. Ik vond het een beetje gas achtig en haalde er wat mensen bij. De bedrijfsleidster vond het ook naar gas ruiken dus waren we bang voor een lek ergens in de winkel. Ze stonden al bijna op het punt om de winkel te ontruimen en de brandweer te bellen toen een van de klanten op de commotie af kwam en een beetje beschaamd zijn tas opende en er een doerian uit toverde, die had hij ergens bij een toko gekocht. Kun je nagaan, de hele winkel rook naar dat ding Ik heb die verbods bordjes in Azie gezien en vind het gezien de stank die er vanaf komt helemaal geen gek idee.
-
Wat vinden jullie van natto en umeboshi? ;D
Zojuist mijn nieuwe aanwinst potje umeboshi van Mana (zeseurovijftig) geopend... eentje uitgevorkt.. pitje eruitgefloept... stukje vanafgesneden... in mijn mond... alle smaakpapillen op tilt. Ik proef ZOUT en ZUUR.... that's it. OEFFF brrrr.... dat was 1/3 van dat pruimpje... moet ik nog 2/3... halve liter kamillethee ernaast.
Nee niet te doen, zo sec zonder wat dan ook... yek!
Eerste periode 2 per dag las ik ergens... yeah right.
Volgende test in hele dunne reepjes bij een rijst-tafel-maaltijd...
-
Ik vind ze lekker!
-
Ja dat las ik maar toch ook niet solo op de middagmaag die eigenlijk om een koekje zeurt bij de thee? Of dan ook??????
-
Mijn maag zeurt nooit zo om koekjes, maar ja als je zin hebt in een koekje is dit idd niet zo'n goede vervanger.
-
Muffins "Chocolade"mix van Ekoland.
Ingrediënten:
speltmeel, ruwe rietsuiker, chocoladerasp puur, emulgator(zonnebloemlechitine), maiszetmeel, cacaopoeder, bakpoeder, geroosterd speltmeel, zeezout, bourbon vanille.
Op het pak staat ook het recept voor de veganistische variant! :D
De mix is voor 12 muffins en er zitten ook vormpjes bij.
:yes: die is inderdaad smullen!
Koekjes zonder suiker van billy's farm en dan vooral de kokos-citroenkoekjes. Op www.billysfarm.nl kun je recensies over de koekjes lezen en schrijven. Er staan ook lekkere recepten op.
Soyatoo vegan sojaslagroom.
Soyeah chocolate ice cream, ik vind de meeste soorten sojaijs zo massief en hard, maar deze is echt :yummie: zacht en romig.
-
Soyatoo vegan sojaslagroom.
:yummie: jammer dat ie zoveel duurder is dan gewone (bio)slagroom, maar als het even kan... met aardbeien uit eigen tuin! (en dat is pas een vondst)
Ben ook een Addict van de sytana burger van Provamel.
-
papads van de fair trade shop
heel makkelijk klaar te maken en ze smaken net zo als bij Taj Mahal in Breda :)
En weer iets om je vrienden/familie mee te imponeren ;)
-
rijstmelk van Rice Dream.
Ik drink dat nu en ik vind het eigenlijk wel lekker. :)
-
Hahaha. Wat grappig ;-) precies dezelfde smaak als ik. Bij de Albert Heijn verkopen ze soms ook sojaijs moet je maar eens goed kijken ;-)
Keep on rocking.
Liefs,
Jade
-
Bij de Jumbo in Zutphen hebben ze ook sojaijs. Ik heb het nog niet geprobeerd. Wel het ijs van Soyeah in de Natuurvoedingswinkel. Heerlijk :yummie:. Heb de chocoladevariant als onderdeel van het kerstdiner gebruikt en mijn schoonouders vonden hem ook lekker ;D! Voor mijn man had ik een bakje vanillleijs meegenomen, van koemelk. Hij heeft dat liever en er waren nog maar drie Soyeah bakjes. Ik heb ook twee halve liter bakjes gekocht: aardbei en vanille, geloof ik.
Jumbo heeft tapenades van het huismerk die vegan zijn
blokken tofu van 400 gram die ik in vieren snijd en in de vriezer bewaar
hetzelfde geldt voor de tempeh
de producten van Patak's
en van Al Fez (Marokkaans, Libanees, etc), ook bij Albert Heijn
linzensticks van Provamel,
de mayonaise zonder ei van De Rit
Tartex paté
Tofutti Better than cream cheese
tofuproducten van Taifun
de worstjes en andere dingen van Wheaty
de notenpasta's van Horizon en Monki (vind Horizon lekkerder)
de rijstmelkchocolade van Bonvita
de vegetarische kant-en-klaarmaaltijden van De Spijspot (niet alles vegan, dus koop ik het vaak niet meer)
sinds kort is het Duitse merk Viana te koop, met heerlijke veganistische schnitzels, burgers, worstjes en plakjes nepworst voor op brood
de patés van de Hobbit (heb nu Mexicana in de koelkast staan)
falafel van Florentin
kaasloze pesto van Het Blauwe Huis
de graanvlokken (diverse soorten) van De Halm waar ik regelmatig pap van kook
oersuiker, ahornsiroop en agavesiroop vind ik aangenamer zoet dan suiker
ik heb ook vaak kant-en-klare soep gekocht met wortel, gember en kastanje (als ik het goed heb), maar ik weet het merk niet meer. Het was een Engels merk en er waren verschillende soorten soep.
inderdaad Soyatoo slagroom
de kooksauzen van De Rit
eekhoorntjesbroodbouillon van Vitam
zeewiermelange van Lima (potje met strooideksel, lekker door tofu)
En ja, de Turkse winkel. Er is een grote vlakbij de Jumbo. Daar hebben ze helva en heel veel soorten granen, peulvruchten (ook als snack) en nog veel meer. Ik kom er niet al te vaak, want een bak helva van 800 gram is binnen een week op als ik niet oppas ;D.
-
Ik ben al een aantal maanden helemaal weg van zeewierstripjes als snack, te koop bij de toko aan het Spui (naast de Plus en de Ekoplaza) in Den Haag. Je hebt er drie verschillende smaken: naturel, wasabi en kimchi (mijn favoriet). Dit zit er in volgens de ingrediëntenlijst: zeewier, maisolie, zout, kimchi kruiden (kimchi flavour: red pepper powder, powdered garlic, powdered onion). Wel jammer is dat er een belachelijke hoeveelheid verpakkingsmateriaal omheen zit, en zo'n eng zakje tegen vocht. Daarom koop ik ze ook maar niet te vaak. :hypocrite: Vooral geschikt voor mensen die bijvoorbeeld sushi ook heel lekker vinden, denk ik.
Bij de vegetarische toko in Den Haag hebben ze een zelfde soort zeewierstrips, maar daar zitten van die tonijnvlokken (bonito) op/in.
-
Nepkip van de toko. Een soort van tofukip in een plastic kipvorm geperst, inclusief net echt kippenvel (!). Ik vind het vormpje zelf hilarisch, maar ben vooral fan van de kip vanwege de heerlijke smaak en de structuur die heel erg lijkt op die van echt vlees. Absurd dat iemand dit heeft bedacht, maar ik ben er blij mee!
-
Dat is dus net zoiets als de Supersmoker voor mensen die gestopt zijn met roken. ;)
-
Yup. Niet iedereen stopt met vlees omdat de smaak ze tegenstaat, dus ik ben zielsgelukkig met deze vondst ;)