Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Annemieke op 22 juni 2004, 19:24:44
-
Ik heb voor de 2e keer rabarberprut gemaakt en het is weer een partij ranzig zeg!
Ik weet niet wat ik fout doe.
Stap voor stap:
1. Ik trek de taaie slierten eraf.
2. Ik snijd het in stukken
3. Ik zet het met wat water op en laat het ff koken tot het zacht is.
4. Ik giet het af. Prak het en laat het indikken.
4. Ik doe er wat suiker bij
Het resulaat: enorme snotterige smurrie met visgraatachtige sliertjes en het smaakt naar smerige planten.
Wat doe ik fout?
-
Aan de uitkomst te horen: NIETS! Waarom mensen rabarber eten, ik weet het niet! ;)
-
Ik heb het toch echt lekker gegeten (maar toen had ik het dus niet zelf gemaakt).
-
Is de rabarber wel van goede kwaliteit? En moet je er niet ook nog wit poeder is gooien tegen oxaalzuur ofzoietsachtigs?
-
Rabarber zit in een potje
* L O L *
-
Is de rabarber wel van goede kwaliteit? En moet je er niet ook nog wit poeder is gooien tegen oxaalzuur ofzoietsachtigs?
???
-
Aan de uitkomst te horen: NIETS! Waarom mensen rabarber eten, ik weet het niet! ;)
Ik wil mij daar graag bij aansluiten. Het is wel 15 jaar geleden, maar ik heb er zelfs van :pukey:
Ik lees op een site dat ze er ook suiker, citroensap en pijpkaneel door doen, en de opmerking van iemand:
Ik "kweek" zelf rabarber en wist niet dat je het rood niet moest wegtrekken want dat deed ik namenlijk wel. En ik wist ook niet dat het lekkerste onderaan zat! Goed idee met kaneelstokje, is erg lekker.
-
Is de rabarber wel van goede kwaliteit? En moet je er niet ook nog wit poeder is gooien tegen oxaalzuur ofzoietsachtigs?
???
Krijt.
Ja, daar heb ik wel eens van gehoord.
Het is jammer dat mijn moeder niet mailt (het enige wat ze met een computer doet is afstoffen), anders had ik het haar eens gevraagd. In tegenstelling tot de rabarber uit potjes is de rabarber die ik ken rood, en zo zuur dat yoghurt verzachtend is. Oeh!
-
Ik vind rabarber heel lekker. Nooit aan krijt of oxaalzuur gedaan. Eet er wel altijd iets van zuivel bij. Voor Annemieke wordt het dus krijt ;)
Kook het vrijwel in eigen vocht. Doe er altijd suiker bij, meestal deels rozijnen.
Ik moet nog ergens een recept van een overheerlijke rabarbertaart hebben, van een ex die echt heel geweldig (vegetarisch) kan koken. Zal binnenkort eens kijken of ik het kan vinden.
-
Ik maak het ook op die manier, en ik vind het lekker. Ik doe er geen krijt bij, en eet het niet persé met zuivel, dus dat hoeft niet altijd.
-
Wat Kiwi zegt!
En ik heb mijn methodiek uit het Margriet Kookboek, dus dat kan niet missen. 8)
-
wat abrikozen verwerken in de rabarberprut is ook erg lekker. :yummie:
-
Zo doe ik het altijd:
Het blad eraf snijden en de stelen wassen.
De stelen in 1 cm dikke stukjes snijden.
In een klein beetje water koken tot het zacht wordt.
Kaneel en rozijntjes toevoegen.
Wachten tot het afgekoeld is en daarna pas zoetstof toevoegen (suiker, frambozenlimonadesiroop). Hoe het komt weet ik niet maar als je de suiker toevoegt als het nog warm is, is het eindresultaat veel zuurder dan dat je wacht tot het koud is.
-
wij halen de rare dingen eraf, snijden t in stukjes van 1 cm, zetten t op met water én suiker en dan koken we t heel lang
ik vind t lekker zo, bart niet
-
Ik heb voor de 2e keer rabarberprut gemaakt en het is weer een partij ranzig zeg!
Volgens mij komt dit omdat het rabarberseizoen voorbij is. De laatste keer dat wij het hadden was het ook niet te eten, maar eerder in het voorjaar was het heerlijk!
-
ik kook het juist wel met flink wat suiker erbij. Soms lazer ik er ook wat appels doorheen. Merkwaardig genoeg wordt het soms groen :o Jamie Oliver gooit rabarber onder de gril zie hier (http://www.jamieoliver.com/recipes/2003/04/28/pannacotta_with_.php)
-
zie hier (http://www.jamieoliver.com/recipes/2003/04/28/pannacotta_with_.php)
/me hoort Jamie gewoon "basil" slissen... :nooo:
-
ja waarom slist die gozer zo?
Uit ervaring kan ik trouwens meedelen dat rozemarijn een veel betere optie dan basilicum is.
-
Er staat rabarber-zomervruchten-crumble in de oven en daar ga ik zometeen mee ontbijten. Ik verheug me er nu al op!
recept :chef:! (misschien maar even in een kookdraad)
Ja, ik hou dus wél heel erg van rabarber, maar die gore dingen (tot snot koken, dat doe je toch met bloemkool tegenwoordig ook niet meer :o) die jullie er mee doen, die lijken me ook niet. Nee, ik snij rabarber in stukken, en bak het in boter & suiker (eventueel met wat sinaasappelsap of -schil erbij). Niet tot prut, maar af en toe even in prikken of proeven, maar ik vind het lekker als er nog wat stukjes inzitten. Eten met iets zuiveligs (kwark, hangop, ijs, zoiets), dan krijg je niet zo'n raar gevoel aan je tanden.
Crumbledeeg maak ik door 60 gram, bloem, 45 gram boter en 60 gram suiker (mag ook minder, of met nootjes erbij is ook lekker) in het hakmolentje van de staafmixer tot grove kruimels te pulsen (Engelsen zeggen altijd dat het de textuur van havermout moet hebben).
De rabarber bak ik dan ook altijd even aan, een minuut of vijf ofzo, en dan in een ovenschaal en crumbledeegkruimels erop en dan een klein half uurtje in de oven.
En met die zomervruchtencrumble had ik minder rabarber (een ons of vier) gebruikt en na het aanbakken een bakje bevroren zomerfruit (daar zitten aardbeien, frambozen, bramen, bessen en kersen in) van de appie door de rababer gegooid en daarna onder crumbledeeg in de oven. Het wordt wat nattig door al dat vocht uit dat fruit, maar dat zie ik dan als een sausje dan lijkt het ineens heel culi ;)
Ook erg lekker met hangop!
-
Johannes van Dam suggereerde laatst in het Parool om stukken rabarber met aanhangend water, en de rasp en het sap van 1 (bloed)sinaasappel en een beetje suiker 5 minuten in de magnetron te doen (da's voor een flinke 1 persoonsportie).
Werkt perfect. Ik ben nooit zo van de magnetron, maar dit was erg goed.
-
hier een rababer site...
http://www.rabarber.nl/nl/index.html
-
Recept:
Het blad verwijderen en de rest in stukken van 5 cm. snijden. Wassen en opzetten met aanhangend vocht. Circa 10 à 15 minuten zachtjes laten koken. Losroeren, en suikers naar smaak toevoegen. Eventueel ook enkele druppels citroensap.
Suggestie: Rozijnen meekoken of andere fruitsoorten
Rabarber is lekker bij de warme maaltijd, op de boterham, in de yoghurt, als vlaaivulling of bij toetjes, bijvoorbeeld vanille-ijs met rabarber en slagroom, bij frites ter vervanging van mayonaise goed voor de lijn, voor het maken van wijn
-
mijn moeder gooide er altijd maagzout bij. Een vriendin vond dat bakpoeder ook zou kunnen. Het maakt het in ieder geval minder zuur.
Ik vond dat vroeger prachtig dat rozige schuim.
-
ook erg goed: rabarber-aardbeimoes
driekwart rabarber, eenkwart aardbeien, weinig water en een paar scheppen suiker, koken tot moes.
erg lekker door de yoghurt ofzo, en ws ook waar je normaal appelmoes over doet.
-
Rabarber, mjammie.
Kaneel meekoken (of bakken, of wat dan ook ;) )maakt het ook minder zuur en dan kan je er dus minder suiker doorheen doen en is het nog meer puur natuur!
-
Rabarber, mjammie.
Kaneel meekoken (of bakken, of wat dan ook ;) )maakt het ook minder zuur en dan kan je er dus minder suiker doorheen doen en is het nog meer puur natuur!
Als je met puur natuur bedoelt dat je alleen rabarber proeft lijkt dat me onzin, je verbloemt de zurigheid, of dat nou met suiker of met kaneel is...
-
rabarber in kleine stukken, met aanhangend water en een hand rozijnen koken. Af laten koelen en dan een pakje vanillepudding er door roeren. Paar uur in de koelkast. Hier eten we het altijd als toetje
-
Ik heb gisteren bij mijn broer een flinke portie rabarber meegekregen, maar heb nu effe niet veel tijd. Hoe lang kan je rabarber bewaren in de frigo, kan je het ook invriezen en hoe? Ik wil wel in het WE rabarber-kruimeltaart of rabarber-crumble maken. Misschien maak ik confituur.
-
Je kunt het het beste klaarmaken en dan kan je het 12 maanden in de vriezer bewaren.
-
Ik vind rabarber best okee, alleen wordt het met koken bij mij vaak niet zo lekker. Nu zit ik te zinnen op een kwarktaart meets tarte tatin, met vanillekwark en rabarber... klinkt best lekker, niet?
-
Jazeker :yummie:
-
Ik vind rabarber best okee, alleen wordt het met koken bij mij vaak niet zo lekker. Nu zit ik te zinnen op een kwarktaart meets tarte tatin, met vanillekwark en rabarber... klinkt best lekker, niet?
:-X
-
Lust je geen rabarber of vind je het vies klinken?
-
Het laatste.
-
Rabarbær!
-
:heehee: Weer zo'n woordkunstenær.
-
Het lijkt mij ook niks met vanillekwark, maar ik hou dan ook niet van vanillekwark. Rabarber met sinaasappel is een goede combi.
-
Wij aten het vroeger met vanillevla.
-
Brr
-
Rabarber en dan yoghurt en dan creusli erop. :yummie:
-
mijn moeder maakt altijd hele lekkere rabarber. Ik wist dat ze er flink wat suiker en kaneel bij deed om het op smaak te brengen, maar laatst zag ik dus hoeveel suiker ze er in doet, het is echt gigantisch veel! Dus denk ik dat rabarber vrij zuur blijft mits je er dus veel suiker bij doet.
-
Tenzij dan i.p.v. mits.
-
ook een beetje bindmiddel gebruiken denk ik om het wat minder pruttig te maken
-
Er hoeft niet zoveel suiker in. De zure smaak kan deels worden geneutraliseerd door er wat krijt of opgeklopt eiwit door te roeren.
-
ik hou juist van die vrij zure smaak.
Vanille en rabarber is een goede combinatie, zo kun je ook rabarber-vanille jam maken ;D of rabarber-aardbei jam.
Ook erg lekker: rabarbersiroop, alleen is het me nooit zelf goed gelukt dat te maken.
-
Ik vind dat zurige ook lekker. Ik eet rabarber vaak met wat advocaat en slagroom. :yummie:
-
Jakkes, Dot!
-
Rabarber (en dan echte rooie, en niet van die gele uit zo'n potje) met yoghurt!
-
Wat nou jakkes?!
Ik wist niet eens dat je rabarber in pot kon krijgen.
-
Wat nou jakkes?!
Ja wat nou wat nou jakkes?! ;)
-
Stommerd. :P
-
:-*
-
Daar kom je goed mee weg. ;)
-
En nu weer on-topic: Wat Christiaan zegt. :yes:
-
Het lijkt mij ook niks met vanillekwark, maar ik hou dan ook niet van vanillekwark. Rabarber met sinaasappel is een goede combi.
Ik at het weleens met vanilleyofu, vond dat wel lekker eigenlijk.
-
Ik heb er weer van mijn broer gekregen, ga hem klaarmaken en invriezen in kleine porties om bij de aardbeienconfituur te doen.
-
Ik vind rabarbermoes trouwens ook lekker op pannenkoeken.
-
Aardbeien! Van die dikke sappige zoete Hollandse arebeien.
Op t laatst bak aarbeien erbij meekoken en zoeten met ahornsiroop, beetje binden... HMMM... Gewoon bak op schoot en lepelen maar!
Moederstuintip (die van mijn moeder, ik heb geen tuin :'() je moet de rooie stelen hebben, niet die dunne miezerige groene varianten....). En als je de draden te lang vind, kleinere stukjes snijden (2cm ofzo?)
-
Rabarber is juist harstikke lekker, met niet te veel suiker, want hoe zuurder hoe lekkerder vindt ik bijna... ik vind dat slierterige enzo juist ook lekker. ja een echte rabarbergek dus. het kan vlg. mij wel aan het seizoen liggen en aan de kwaliteit rabarber, de ene is wat draderiger dan de ander, en dat is op zich wel zonde anders moet je de helft wegmieteren bij het schoonmaken.
-
Pfoe wat heb ik nu een trek in rabarber na het lezen van deze draad. Heel lang geleden dat ik dat at.. Gauw ns maken. Wij aten het niet met vanillevla, maar met yoghurt, lekker!
-
Mijn dochter Nikki vindt rabarber heerlijk, maar dat heeft ze niet van mij geerfd. :) Ik kan er niet wennen, terwijl ik vrijwel alles wel eet.
Wij maken het aan met rode bessensap.
-
vandaag de laatste keer voor dit jaar oogsten
-
Wanneer oogst je het nu eigenlijk? Hoe dik moet een stengel zijn? Mijn opa en oma lieten het vroeger heel dik worden, maar dan werd het ook veel stugger volgens mij. Ik ben er nooit echt fan van geweest, veel te veel draden en bonken. Kan dat eraan liggen dat ze het gewoon te ver door lieten schieten? Ze lieten komkommers ook 10 cm dik worden, dan had je lekker veel komkommer :confused:
-
Ik denk dat de stengel zo'n 1 tot 1,5 cm dik moet zijn? Ong. net zo dik alsdat ze in de winkel zijn.
Komkommers/courgettes etc smaken het beste wanneer je ze oogst als ze zo'n 15-20 cm lang zijn, of nog korter.
-
Wellicht net als bij de komkommer, hoe dikker, hoe meer water, hoe wateriger de smaak? Ja... die minicourgettes in plakjes frituren met een bloem-kruiden jasje... oe, lekker!
-
1 tot 1,5 cm? :o Volgens mij was de rabarber van mijn opa en oma wel 3 tot 4 cm dik, en ook heel lang... geen wonder dat het dan zo stug en dradig was...
-
Als je rabarber wilt zoeten, dan is het slim om dat pas te doen als het afgekoeld is. Anders moet je er inderdaad schéppen in doen, en zoeter wordt het niet. Ik zoet het zelf meestal met rode vruchten diksap.
-
Laat ik eerst zeggen dat ik zeker wel van rabarber houd. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het echt niet lusten. Het heeft een erg duidelijke smaak en die smaak is hoe dan ook wat zuur. Van draden in de rabarber houd ik ook niet; (was zelfs ooit een licht jeugdtrauma dat ik heb weten te overwinnen); die nare draden voorkom je vooral door niet te oude rabarber te eten, als ie wel wat ouder is, hem toch maar af te halen (= draden aan de buitenkant er af trekken, en soort dunschillen) en hem in hele korte stukjes te snijden. Suiker pas na het koken toevoegen (als de prut lauw is). Te pruttige prut voorkom je door er bijna geen water erbij te doen. (wel even erbij blijven, want aangebakken rabarber is ook niet lekker)
Rabarber combineert prima met aardbeien en vooral ook met roomse kervel. Dan moet je wel roomse kervel in je tuin of of op je balkon hebben staan, want ik zou het niet te koop weten. Misschien op de Noordermarkt in Amsterdam? Roomse kervel smaakt een beetje anijsachtig, het is echt iets anders dan gewone kervel. De combi is helemaal geweldig! In een taartje, gewoon of iets omgekekeerds Tatin-achtigs, of een crumble, verzin maar wat. Met of of zonder zuivel tegen het enge-tanden-gevoel. Overigens stopt rabarber geloof ik wel erg: laatst had ik na twee dagen rabarbertoetjes wat problemen ...
-
Ik heb voor de 2e keer rabarberprut gemaakt en het is weer een partij ranzig zeg!
Ik weet niet wat ik fout doe.
Stap voor stap:
1. Ik trek de taaie slierten eraf.
2. Ik snijd het in stukken
3. Ik zet het met wat water op en laat het ff koken tot het zacht is.
4. Ik giet het af. Prak het en laat het indikken.
4. Ik doe er wat suiker bij
Het resulaat: enorme snotterige smurrie met visgraatachtige sliertjes en het smaakt naar smerige planten.
Wat doe ik fout? Van rabarber verwijder ik de bladeren en onderste witte stukken. In stukjes van ongeveer 1 cm.snijden en in zeer weinig water met ong. 6 zoetstoftabletjes( om suikergebruik wat te beperken) opzetten. Aan de kook brengen en laten pruttelen (zonder deksel) zodat het water langzaam verdampt. Af en toe controleren en naar wens suiker toevoegen. Proeven of je het zoet genoeg vind. Als het mooi dik is door elkaar roeren en eventueel nog even laten inkoken. (Mocht het te dun blijven, haal dan een beetje sap uit de pan en roer hier wat allesbinder (Honig) bij en voeg dit toe. Afkoelen in koelkast. De rabarber is ongveer een week afgedekt in de koelkast te bewaren. Koud is het lekker als (groente)bijgerecht, ook is het lekker als- of bij een toetje.
-
Rabarber zelf verbouwen
Om te beginnen heb je goede rabarber nodig om mee te starten. Als je het zelf verbouwt: laat je inlichten over de variëteiten. Rabarber is een blijvende plant die houdt van niet al te droge plekken, met zon maar niet per se in de volle zon. Na drie tot vijf jaar zijn die wortels helemaal verkluwd van het doorgroeien en moet je de hele wortel er in de herfst of voorjaar uithalen, splitsen en als meerdere planten weer in de grond stoppen. Dat jaar zul je een mega-oogst krijgen!
Oogsten
Oogst de buitenste stengels zodra er genoeg jonge stengels in het midden zijn om die over te houden. Oogst ze compleet met het wittige spul aan de onderkant van de stengel.
Stop rond 21 juni met oogsten. Daarna wordt de plant duidelijk minder lekker.
Bereiden
Snij het nu in stukken van 2 cm, zonder blad en bruine viezigheid, maar MET het witte flubbeltje onderaan de stengel. Die helpt de smaak zacht te houden.
Kook niet in overmatig vocht maar begin met een halve centimeter onderin het pannetje. Alleen aanvullen tegen droogkoken. Het vocht komt snel genoeg als je het op een matig hoge vlam kookt, met deksel natuurlijk (voor de smaak en het milieu). Eventueel de blokjes helpen oplossen met een stamper. Is het opgelost, dan is he teigenlijk wel klaar. Niet onnodig doorkoken,
Kook zure groenten trouwens nooit in aluminium pannen. Aluminium lost dan op en dat is slecht voor de pan en naar horen zeggen ook voor je hersentjes.
Hoeveel kalk?
Gebruik ook niet teveel kalk, daar wordt het (zeep)soppig van en het verliest smaak. En het krijgt een raar roze kleur. Een gezinspannetje krijgt een zuinig afgestreken THEElepel.
Zoeten
Suiker is voor watjes. Echt, na de eerste hap ben je er overheen!
-
Die visgraatachtige sliertjes betekenen duidelijk dat de stengel al aan het verhouten was. Te laat geoogst!
Tip: Je merkt het al bij het snijden dat het niet wil. Weg ermee!
-
Dat. Plus dat rabarber vaak te lang in een winkel ligt. Het is echt een groente om van een goede groenteboer of een moestuinier te betrekken. Of een supermarkt met een hoge omzetsnelheid.
Maar uit je verhaal, maak ik op dat je rabarber misschien gewoon niet lekker vindt(?)
Dat heb ik met postelein. Ik eet het wel als ik het krijg voorgeschoteld. Gotdank, al tijden niet gebeurd. Trouwens de enige groente die ik niet lekker vind, voor zover ik kan weten.
Ik moet trouwens nog ergens een recept hebben zwerven van een rabarber-aardbeientaart. Die verrrrrrrrrrrrrrrrukkelijk is. Van ex, waar een 5 sterren-vegakok aan verloren is gegaan, volgens mij.
-
*schop*
Hmmmm, zo lekker en gisteren kwam ik het zomaar tegen bij de Lidl. Dus vanavond eten we rabarber! Als kind was het echt mijn favoriete groente. We aten het warm bij gebakken aardappels. Het kookvocht dronken we afgekoeld als sap of we maakten er ijsjes van :yummie:
Ik was gefascineerd door de kleur, dat groente zo diep roze kon zijn.
Vraag voor vandaag: zou ik het kookvocht ook kunnen binden met custard bij gebrek aan ander maïs- dan wel aardappelzetmeel?
-
Leuk dat je het vraagt, want ik heb het laatst gedaan. Of eigenlijk maakte ik Tertia's ovenrabarber (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11425-rabarber-uit-de-oven) met in plaats van vanillepeul een flinke schep custard door het sap. Dat was geen geweldig succes, omdat het niet goed mengde: op de bodem van de ovenschaal had ik pudding, bovenop rabarbersap. Met een beetje roeren was dat wel over, maar toen was de rabarber niet helemaal heel meer.
Maar, ja, als je de rabarber kookt kan dat dus denk ik zeker.
-
Bedankt, Maartje! voor je ervaring. Het zag er vast wel mooi uit in de ovenschaal: geel laagje custard, rozige stelen er bovenop en wat sap er omheen :heehee: De rabarber ligt nog geduldig te wachten. We waren allebei moe van het fietsen en hebben daarom een pizza gehaald. (Na de oranjekoek alweer gezondigd dus -> de mozzarella was vast niet vega.)
-
Wij hebben ook net weer wat stengels gekregen: dat wordt rabarber-kruimeltoetje. Al vind ik dat zelf eigenlijk net te zuur.
-
De keuken ruikt naar rabarber! Het staat nu wat af te koelen, straks nog wat suiker en een snuifje kaneel erbij. Licht gebonden met custard.
-
ohwwww rabarber!! Jummie!!
-
In Duitsland heb ik rabarbersap gedronken. Is dat in Nederland ook te krijgen?
(Ja en ik heb er ook een rabarberbonbon gehad, woehoe!)
-
In Duitsland heb ik rabarbersap gedronken. Is dat in Nederland ook te krijgen?
(Ja en ik heb er ook een rabarberbonbon gehad, woehoe!)
De Jumbo verkoopt het: http://www.supermarktaanbiedingen.com/product/wijland-rabarbersap-fles-70-cl/
-
In Duitsland heb ik rabarbersap gedronken. Is dat in Nederland ook te krijgen?
(Ja en ik heb er ook een rabarberbonbon gehad, woehoe!)
De Jumbo verkoopt het: http://www.supermarktaanbiedingen.com/product/wijland-rabarbersap-fles-70-cl/
Ah, wat een goed nieuws! Thanx! :D
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
Nee. Lijkt me wel erg lekker.
-
Nee, wel een crumble, was ook erg lekker.
-
Ja, ik. Dat is lekker!
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
Ik! Gisteren, bij de buurman. Was lekker.
-
De rabarbercake smaakt prima. Hij is van onder een beetje klef, misschien wordt dat beter wanneer hij afkoelt (ik kon natuurlijk niet wachten). Fijne afwisseling in de mond van zuur en zoet.
Edit: heel vervelend dat ik net nog even een stukje moest eten om te zien of ie nu minder klef was. En ja, dat was ie ;)
-
Afgelopen weekend deze (http://www.theppk.com/2011/05/strawberry-rhubarb-crumb-pie/) gemaakt, was erg lekker. Ik had hem al een keer eerder gemaakt maar toen was het rabarberseizoen eigenlijk alweer voorbij en dat was te proeven ook, deze was een stuk smaakvoller.
-
klinkt goed! hmmm ik wil een oven :(
-
Ik heb gewoon zo'n klein elektrisch oventje. Werkt prima. Voordeel is dat je geen lange voorverwarmtijd hebt.
-
momenteel heb ik alleen een magnetron.. maar er komt ws idd een mooie combi. Waarin ik ook weer taarten enzo kan bakken ::) Ach je moet dingen te dromen houden ;)
-
Er zijn op het internet nochtans best veel recepten te vinden voor gebak in de microgolf...
-
En taart zonder oven (http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/8991-taart-zonder-oven)
Maar Lijntje maakte van die héle mooie taarten, daar heb je vroeg of laat wel een oven voor nodig :)
-
Das waar ook :)
En nu krijg ik zin in taart...
-
Heb deze http://www.moestuinforum.nl/rabarber-plaatkoek-t5633.html
gister gemaakt. Enorm lekker (ik at em zonder slagroom trouwens).
Ik nam de helft van het recept, en dat was genoeg voor vier personen, of voor acht als onderdeel van een groter dessert (met bv een bolletje ijs erbij). Ik heb de boel in een vlaaivorm gestort en dat ging prima. De suiker op het eind er nog overstrooien, is niet echt nodig. Een dag later, was ie nog lekkerder. Het is wel handig de yoghurt niet te lang te roeren.
Ik denk dat dit recept ook goed te gebruiken is met een boel ander fruit, dat ga ik zeker uitproberen.
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
Ik heb net een vegan variant hierop uit de oven gehaald. Ben benieuwd of het wat is geworden. :)
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
Ik heb net een vegan variant hierop uit de oven gehaald. Ben benieuwd of het wat is geworden. :)
Ik maak hem soms, maar met wel hooguit zoveel rabarber. :)
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
Ik heb net een vegan variant hierop uit de oven gehaald. Ben benieuwd of het wat is geworden. :)
Ik had iets meer rabarber dan in het recept, maar was vergeten de hoeveelheid bloem ook iets te vergroten. Hoe dan ook bleef het beslag erg dik (had banaan genomen ipv ei) dus had ik er nog wat yofu en rijstmelk bij gegooid. En ik heb heel wat minder poedersuiker gebruikt dan in het recept. En de volgorde bij het in het blik mikken deed ik anders.
Het resultaat was een soort pudding slash cake. Het deel op de bodem van het cakeblik was puddingig, het deel dat bovenop zat cakeïg. Maar hij smaakte zeer lekker! :D
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
Ik heb net een vegan variant hierop uit de oven gehaald. Ben benieuwd of het wat is geworden. :)
Ik had iets meer rabarber dan in het recept, maar was vergeten de hoeveelheid bloem ook iets te vergroten. Hoe dan ook bleef het beslag erg dik (had banaan genomen ipv ei) dus had ik er nog wat yofu en rijstmelk bij gegooid. En ik heb heel wat minder poedersuiker gebruikt dan in het recept. En de volgorde bij het in het blik mikken deed ik anders.
Het resultaat was een soort pudding slash cake. Het deel op de bodem van het cakeblik was puddingig, het deel dat bovenop zat cakeïg. Maar hij smaakte zeer lekker! :D
Is het dan (als niet-vegan) ook leuk om er een keer extra banaan in te doen, zonder het ei weg te laten, of is dat een dom plan?
-
*schop*
Heeft iemand wel eens zo'n soort rabarbercake (http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4423) gegeten? En zo ja, wat vond je ervan?
Ik heb net een vegan variant hierop uit de oven gehaald. Ben benieuwd of het wat is geworden. :)
Ik had iets meer rabarber dan in het recept, maar was vergeten de hoeveelheid bloem ook iets te vergroten. Hoe dan ook bleef het beslag erg dik (had banaan genomen ipv ei) dus had ik er nog wat yofu en rijstmelk bij gegooid. En ik heb heel wat minder poedersuiker gebruikt dan in het recept. En de volgorde bij het in het blik mikken deed ik anders.
Het resultaat was een soort pudding slash cake. Het deel op de bodem van het cakeblik was puddingig, het deel dat bovenop zat cakeïg. Maar hij smaakte zeer lekker! :D
Is het dan (als niet-vegan) ook leuk om er een keer extra banaan in te doen, zonder het ei weg te laten, of is dat een dom plan?
Ja hoor, dat is hartstikke leuk, als je bananen hebt liggen die op moeten. Ik denk althans dat dat zonder grote problemen kan. Evt wat extra bloem gebruiken?
Als je van bananensmaak in je cake houdt, moet je er wel aardig wat banaan doorheen gooien, of een andere cake maken (deze (http://femsfornuis.wordpress.com/2013/08/17/suikervrij-bananenbrood-met-dadels-en-walnoten/) vond ik wel lekker). Ik heb één banaan gebruikt en daar proefde je nauwelijks iets van (ik denk althans niet dat mijn kampeergenoten de banaan hebben opgemerkt).
-
Ik maakte laatst deze pittige rabarberchutney. Heel lekker!
http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=412413&userid=131339 (http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=412413&userid=131339)
-
Is er nog ergens in een winkel rabarbersap/limonade te koop?
Deze van John Lemon zat eens in een pakket, errug lekker: http://www.tenneraweek.com/wp-content/uploads/2014/08/IMAG08981.jpg Zal eens kijken of de biowinkel het verkoopt.
-
Is er nog ergens in een winkel rabarbersap/limonade te koop?
Deze van John Lemon zat eens in een pakket, errug lekker: http://www.tenneraweek.com/wp-content/uploads/2014/08/IMAG08981.jpg Zal eens kijken of de biowinkel het verkoopt.
Mijn moeder maakt veel (rabarber)jam en (vlierbloesem- of bramen-)siroop, en verkoopt dit in een verkoopstalletje aan de straat (op fietsafstand van jou). Zal ik haar vragen of een rabarberlimonade er ook inzit?
-
Is er nog ergens in een winkel rabarbersap/limonade te koop?
Deze van John Lemon zat eens in een pakket, errug lekker: http://www.tenneraweek.com/wp-content/uploads/2014/08/IMAG08981.jpg Zal eens kijken of de biowinkel het verkoopt.
Mijn moeder maakt veel (rabarber)jam en (vlierbloesem- of bramen-)siroop, en verkoopt dit in een verkoopstalletje aan de straat (op fietsafstand van jou). Zal ik haar vragen of een rabarberlimonade er ook inzit?
Als je het komt brengen, prima :D
-
Rabarbersap gespot@Jumbo (http://www.vegatopia.com/vega/forum/forumregels/11626-gespot-rabarbersap) ;D
-
Ja, ik had een paar jaar terug (na een vakantie in Duitsland ;)) ook een queeste hiernaar, die me inderdaad naar de Jumbo leidde, want dat was de enige die ik kon vinden. Zelfs een biowinkel met (echt, zelf geteld) meer dan honderd merk-/smaak-combinaties aan sappen, had geen rabarber-*. Belachelijk, toch? Maar die van Wijland is gelukkig prima! :D
En onlangs ontdekte ik bij de Aanzet hier in A'dam twee soorten rabarbersap van nog andere merken; eentje met appelsap, de andere weet ik even niet meer precies, maar zou best pure kunnen zijn geweest. De merken heb ik niet paraat; ik zou wel even kunnen kijken, misschien ook bij andere biowinkels te bestellen.
*Broodsap** en kindersap waren er wel te vinden. Ik ben er nog altijd niet over uit welke van de twee ik nou akeliger vind klinken... :-X
** OK misschien heette dit ook wel brooddrank. Maar dan nog.
-
Rabarbersap gespot@Jumbo (http://www.vegatopia.com/vega/forum/forumregels/11626-gespot-rabarbersap) ;D
Ja, die had ik nog wel gezien :P. Maar op jumbo.com zie ik hem niet staan, en ik kom verder nooit in die winkel.
-
Is dat echt versgeperst rabarbersap, of op basis van een gekookte siroop?
Ik ga het eens proberen in de Versapers denk ik, ik hou wel van de smaak van rabarber maar niet zo van de structuur.
-
Die van Wijland is denk ik op basis van siroop. Het is helder, in dat opzicht doet het denken aan goudkleurig (helder) appelsap.
Die van de Aanzet was wel troebel.
-
Ekoplaza (althans de vestiging in de Haagse Torenstraat) heeft het niet, heb ik net even gekeken.
-
Is er nog ergens in een winkel rabarbersap/limonade te koop?
Deze van John Lemon zat eens in een pakket, errug lekker: http://www.tenneraweek.com/wp-content/uploads/2014/08/IMAG08981.jpg Zal eens kijken of de biowinkel het verkoopt.
Ikea verkoopt rabarber 'limonade'-achtig. Was best lekker!
-
Is er nog ergens in een winkel rabarbersap/limonade te koop?
Deze van John Lemon zat eens in een pakket, errug lekker: http://www.tenneraweek.com/wp-content/uploads/2014/08/IMAG08981.jpg Zal eens kijken of de biowinkel het verkoopt.
Ikea verkoopt rabarber 'limonade'-achtig. Was best lekker!
Die vond ik zelf niet zo.
Maar ik heb inmiddels een fles van Voelkel gevonden! En weer kapot laten vallen! In een eeuwenoude kerk... :bloos:
Er kwam weinig rabarber-geur vanaf, dus ik denk niet dat ik hem nog eens koop ;D
-
Er is een appel-rabarbersap van Cawston Press in een blikje. O.a. bij Marqt verkrijgbaar. Die zie ik nu steeds vaker opduiken.
Bij De Vegetarische Slager in Den Haag is een rabarbersap van een Duits merk verkrijgbaar in een flesje. Wit label met dubbel a erin ofzo. Die hebben meer lekkere sapjes trouwens, ook kweepeer o.a.
En ik zag laatst nog een frisdrankje met aardbei en rabarber, maar weet niet meer precies waar eigenlijk.*
Oh en als we toch bezig zijn: Rabarcello. Weliswaar niet wat je vroeg, maar ook drinkbaar
*Het blijkt om een rabarberlimonade te gaan van het merk Proviant. Ook Duits en bio. Opgedoken bij Fair oid in Utrecht.
-
De behoefte aan Rabarcello was even zeer groot na het kerk-incident. Totdat ik de prijs zag... ik houd het voorlopig nog bij limoncello ;D
-
Dit (http://photo-copy-ann.blogspot.be/2011/04/rabarber-bellini.html) ziet er ook wel lekker uit!
-
Dit (http://photo-copy-ann.blogspot.be/2011/04/rabarber-bellini.html) ziet er ook wel lekker uit!
Lijkt me erg lekker, ik denk dat ik dit morgen maar eens ga uitproberen! :D
-
Er is een appel-rabarbersap van Cawston Press in een blikje. O.a. bij Marqt verkrijgbaar. Die zie ik nu steeds vaker opduiken.
Inmiddels ook bij AH en AH To Go.
-
Ik struinde nietsvermoedend door de Albert Heijn, en toen viel mijn oog opeens op dit:
(http://www.lacuizine.nl/wp-content/uploads/2015/04/Tony-nieuwe-repen-02.jpg)
:D :D :D
Ik had geen idee dat dat bestond. Is een tijdelijke reep, te vinden tot oktober/november zoiets.
-
Dit lijkt me uitgesproken vies, zelfs als je van rabarber en chocola houdt.
-
Dit staat nu af te koelen: http://uitpaulineskeuken.nl/2012/06/zelf-rabarbersiroop-maken.html
-
Ik struinde nietsvermoedend door de Albert Heijn, en toen viel mijn oog opeens op dit:
(http://www.lacuizine.nl/wp-content/uploads/2015/04/Tony-nieuwe-repen-02.jpg)
:D :D :D
Ik had geen idee dat dat bestond. Is een tijdelijke reep, te vinden tot oktober/november zoiets.
Het is vooral erg zoete melkchocolade, waarin je hier en daar een vezel tegenkomt die inderdaad wat naar rabarber smaakt (en vooral zuur smaakt), niet per se misplaatst in de reep, maar wel wat te weinig merkbaar door de chocolade heen. En o, crumble? Ja, hier en daar kwam ik inderdaad een kruimel tegen, nu je het zegt.
Hm.
Ik kan denk ik beter zelf even een rabarbercrumble gaan maken ofzo...
-
Dit (http://photo-copy-ann.blogspot.be/2011/04/rabarber-bellini.html) ziet er ook wel lekker uit!
Lijkt me erg lekker, ik denk dat ik dit morgen maar eens ga uitproberen! :D
Heb ik trouwens gedaan, was inderdaad erg geslaagd! :D
-
Via de link van Joske kwam ik uit bij dit (http://photo-copy-ann.blogspot.nl/2012/06/dag-21-heerlijke-crumble-cakes-met.html) recept. Daarvan heb ik een aangepaste versie gemaakt gisteren (met plantaardige zut ipv ei en karnemelk; boter had ik toevallig wel in huis). Was ook zeer geslaagd. (Mijn eigenlijk-niet-van-rabarber-houdende bezoek sloeg een tweede cakeje niet af.) :D