Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Carla op 09 juli 2004, 15:19:54
-
Heeft iemand van jullie weleens een Limburgse vlaai met zo'n mooi raster erop gemaakt?
Ik loop er al een tijdje over te denken zo'n rastervorm te kopen, maar ik wil eerst weleens ervaringen horen.
-
Ja, heb ik wel es gemaakt en is super lekker!! Maar dan wel echte Limburgse vlaai he? Heeft er iemand een vegan receptje ervoor?
-
Ja, heb ik wel es gemaakt en is super lekker! Maar dan wel echte Limburgse vlaai he? Heeft er iemand een vegan receptje ervoor?
Ik zou de melk vervangen door sojamelk (Alpro calcium) en evt ei door bakpoeder.
-
Dank je! Dan maak ik eens een keertje Limburgerse vlaai, en als die lekker wordt dan is dat misschien wel een ideetje voor mee te nemen op een volgende vegatopiameeting?
-
:yes:Ja, Limburgse vlaai! :hungry:
-
Hihihi, ik weet ook wat mee te nemen de volgende keer, tenzij vlaai maken heeel goedkoop is dan wordt het dit keer vers fruit. Ik zal es een receptje zoeken.
Er hoort helemaal geen ei of melk in zie ik, wel boter maar dat is makkelijk, heb zelfs nog vegan boter in huis. En de rest voor de bodem heb ik bijna alles nog van in huis, eens kijken naar de vulling, als dat ook zo makkelijk is dan neem ik dat zondag mee alleen hoe kom ik aan een vlaai plaat? :-\
-
een rastervorm??? dat zijn toch gewoon over elkaar gelegde reepjes???
en dat heet een linzenvlaai.
-
en dat heet een linzenvlaai.
Pure misleiding!
-
een rastervorm??? dat zijn toch gewoon over elkaar gelegde reepjes???
en dat heet een linzenvlaai.
Nee, dat is een ruitvlaai.
Linzevlaaien bevatten dus geen linzen, maar het deeg is anders van samenstelling zodat het krokanter is dan bij 'gewone' limburgse vlaai. Waarom men dat zo noemt is me nog een raadsel.
-
Ik heb wel eens een recept voor Linzertaart gelezen (weet niet meer wat erin gaat, kan het opzoeken). Ik nam ien ieder geval aan dat die taart uit Linz kwam.
-
een rastervorm??? dat zijn toch gewoon over elkaar gelegde reepjes???
Nee, die reepjes is alleen voor als je geen rastervorm hebt :) Met een rastervorm (als wieltje verkrijgbaar) maak je in een langwerpige plak deeg allemaal sneetjes, als je de lap dan aan de zijkanten beetpakt kun je hem uittrekken tot een raster en die in 1 keer over je vlaai leggen. Ik had vroeger zo'n ding maar geen idee waar hij gebleven is... Was erg handig!
-
Ik heb wel eens een recept voor Linzertaart gelezen (weet niet meer wat erin gaat, kan het opzoeken). Ik nam ien ieder geval aan dat die taart uit Linz kwam.
Ja het schijnt een verbastering te zijn.
-
er zijn limburgse bakkers die idd zo'n raster hebben, dat is dan meestal ook vlaai van "normale" deeg. maar een échte linzenvlaai (zoals ik die ken), zijn allemaal lapjes, die dakpansgewijs over elkaar gelegd worden. linzenvlaai is idd van een droger, krokanter deeg... ik vind die een stuk lekkerder!