Vegatopia Forum
Vegetarisch - voor iedereen => Koken => Topic gestart door: Christiaan op 07 december 2004, 09:04:38
-
Wat voor hartigs kun je nu nog meer leuk in een glas doen zodat je als vegetarier ook wat hebt als de vleeseters aan de garnalencocktail zitten.
Wou je serieus zeggen dat mensen nog mensen een garnalencocktail voorzetten? Is dat niet zooo eighties?
-
ik vind het onwijs 80's en kon het me ook niet voorstellen, maar vorig jaar werd die vraag ook gesteld en ik heb toch het idee dat mensen dat nog eten. Ik heb ook geen idee waarom
-
Ik vond het ook wel lekker. Ook toen ik op latere leeftijd ananas erin kreeg ipv garnalen.
Meer door het sausje denk ik.
Als ik binnenkort weer vegan mayo in huis heb, gaak het ook eens proberen.
-
is het niet weer hip, dat jaren 80 voedsel?
ik las laatst ook een artikel over gevulde eieren
-
ik las laatst ook een artikel over gevulde eieren
:o mijn god
-
Menen jullie serieus dat jullie bepaald eten niet vinden 'kunnen' omdat het 'uit' is???
:o
-
Menen jullie serieus dat jullie bepaald eten niet vinden 'kunnen' omdat het 'uit' is???
:o
Dat zou ik me nog voor kunnen stellen van tot moes gekookte groenten (veel te gare spruiten ofzo) maar niet van garnalencocktails of gevulde eieren. Moeten we met voedsel nu ook al met de mode meedoen?
-
Moeten we met voedsel nu ook al met de mode meedoen?
Volgens mijn bijbel (SATC) hoeft dat niet. Alhoewel ze het wel proberen (gisteren in de NET5 herhaling): Raw food, maar het valt niet in de smaak (itt tot een van de obers) ;)
-
Ik heb het ook (weer) gezien. Het was bijna vechten om de ober! :O
-
Menen jullie serieus dat jullie bepaald eten niet vinden 'kunnen' omdat het 'uit' is???
:o
Andersom, lieverd: het is uit omdat het écht niet kan. Dat van de jaren '80 was een bevlieging ;)
-
Risico lopend dat ik het halve forum over me heen krijg: wat is er mis met gevulde eieren?
-
Menen jullie serieus dat jullie bepaald eten niet vinden 'kunnen' omdat het 'uit' is???
:o
Natuurlijk! Jij niet dan?
-
Menen jullie serieus dat jullie bepaald eten niet vinden 'kunnen' omdat het 'uit' is???
:o
Natuurlijk! Jij niet dan?
Nou hooguit omdat het ethisch niet verantwoord (meer) is :)
-
Nou hooguit omdat het ethisch niet verantwoord (meer) is :)
Het is ethisch onverantwoord om je gasten zo'n relict uit een duistere episode van de menselijke ontwikkeling voor te schotelen. Hoewel het natuurlijk wel weer kan op een Seventies-themafeest of zo.
-
Ik begin nu echt te twijfelen J@n en dat mag je best weten...
Meen je dat écht??? Of heb ik een spontane naïviteitsaanval?
-
Het is ethisch onverantwoord om je gasten zo'n relict uit een duistere episode van de menselijke ontwikkeling voor te schotelen.
Ik geloof dat de gasten daar anders over denken, want in de afgelopen maanden heb ik aardig wat schalen met gevulde eieren letterlijk geplunderd zien worden, op diverse soorten feesten en gelegenheden.
-
op diverse soorten feesten en gelegenheden.
Brrr, Sander, waar kom jij allemaal? :scaredblue:
-
Nou als ik niet zo'n ethische zeikzak was met eten zou ik ook tonnen van die dingen vreten.
-
op diverse soorten feesten en gelegenheden.
Brrr, Sander, waar kom jij allemaal? :scaredblue:
Nou, Sander komt iig op feesten :)
-
Sinds wanneer doen vego's elitair, trouwens? Heb ik wat gemist?
-
Ze zijn lelijk, ze zijn vies en ze zijn ongezond. Fijn Eten serveert ze alleen als klanten er expliciet om vragen.
Vallen wat mij betreft in dezelfde categorie als bekertjes met sigaretten op tafel, rauwe bloemkoolroosjes met kwarkdip, tong picasso met fruit uit blik en duiveltjes te paard. Ook zou ik graag de style police afsturen op iedereen die anno 2004 nog dadels gevuld met mon chou durft te serveren.
-
Ik mijd al bewust sommige topics op deze fora maar ik had niet verwacht er in dit forum een te moeten gaan mijden :-X :)
-
Ook zou ik graag de style police afsturen op iedereen die anno 2004 nog dadels gevuld met mon chou durft te serveren.
hey, da's mijn grap
-
Ook zou ik graag de style police afsturen op iedereen die anno 2004 nog dadels gevuld met mon chou durft te serveren.
Of stukjes bleekselderij met mon chou.
En dadels gevuld met amandelen of walnoot, kan dat wel?
-
Iemand postte net:
Die vind ik toevallig erg lekker! En daar schaam ik me niet voor!!
Blijkbaar toch wel, want het bericht is weer weg ;)
Maar is het nou zo dat eten het ene jaar lekker is en het andere jaar vies, of heb ik het dan verkeerd begrepen?
-
Dat berichtje was van mij. En ik schaam me er nog steeds niet voor, alleen vond de moderator het te erg om te laten staan denk ik. :P Het is verdewnen bij het splitsen van het topic.
Dus, nogmaals: Ik vind dadels met Mon-Chou toevallig erg lekker! En daar schaam ik me niet voor!!
-
Jaaaa, sorry. Er ging iets mis en toen was ie ineens weg. :hypocrite:
Nee, echt hoor..
-
Dat berichtje was van mij. En ik schaam me er nog steeds niet voor, alleen vond de moderator het te erg om te laten staan denk ik. :P Het is verdewnen bij het splitsen van het topic.
Dus, nogmaals: Ik vind dadels met Mon-Chou toevallig erg lekker! En daar schaam ik me niet voor!!
Er is een verschil tussen lekker vinden en stiekem thuis eten enerzijds en het je gasten voor zetten anderzijds. :P
-
Ik eet het niet stiekem hoor, dat durf ik gewoon in het openbaar. En mijn gasten vinden het toevallig ook allemaal nog steeds erg lekker. Maar ja, die zijn ook niet zo modegevoelig op eet-gebied.
-
Ik geloof nog steeds niet dat er écht mensen zijn die zich dat aantrekken.
Als het nu om eten ging wat niet meer kan omdat er ontdekt is dat het zwaar kankerverwekkend is.......gevulde eieren met aspartaammouse ofzo...
-
Ik geloof nog steeds niet dat er écht mensen zijn die zich dat aantrekken.
Weet je, er zijn ook mensen die iets wel of niet dragen omdat iets wel of niet in de mode is. Althans, dat vermoed ik, hoewel het wel ongeloofwaardig klinkt.
-
Ja dat weet ik en dat besef ik ook al heel lang. Het heeft jarenlang geduurd om dat in te zien maar ik accepteer dat nu van mensen :P
Maar dit slaat in mijn ogen alles. Mensen.... het is eten De smaak wordt bepaald door je smaakpappillen!
Ennieweejs..ik distantiër me van beide bovenstaande partijen ;)
-
Als het nu om eten ging wat niet meer kan omdat er ontdekt is dat het zwaar kankerverwekkend is.......gevulde eieren met aspartaammouse ofzo...
... of eten wat ethisch gewoon zwaar fout is, foie gras bijvoorbeeld....
Ik vind 't ook erg overdreven om te stellen dat een bepaald soort voedsel echt niet meer 'kan' omdat het uit de mode zou zijn. En ik doe er ook lekker niet aan mee!
-
Smaakpapillen veranderen van, ehm, smaak!
Iedereen die wel eens een middeleeuws kookboek (of zelfs een vegetarisch kookboek van eind negentiende eeuw) heeft doorgebladerd, zal dolblij zijn dat hij dat soort dingen niet meer hoeft te eten.
Daarnaast komt een groot gedeelte van de beleving van ons eten wel degelijk van de aanblik daarvan; foodstyling is echt een vak. De kleurenfoto's in kookboeken die nauwelijks ouder zijn dan ik (jaren '70) wekken in geen enkel opzicht de eetlust op. Hetzelfde geldt voor de aanblik van een treurige schaal gevulde eieren (met van die immitatiekaviaar erop - brrr!).
-
Als ik aan gevulde eieren denk dan zie ik ook direct een plaatje voor me uit een stoffig kookboek.
Gelukkig kookte ik in de jaren '80 nog niet zelf zeg!
Wanneer raakt fusion nou eens 'uit'? :P
-
Zullen we een "bond tegen de beïnvloedbaren" invoeren ;D
:yes:
-
Drie jaar geleden, ongeveer. Zie jij nog vaak fusion-gerechten in de Allerhande staan, bijvoorbeeld?
-
Ik weet eigenlijk niet eens wat fusion is...
Volgens mij is oorspronkelijkheid en puurheid weer in... wat dat precies is weet ik ook niet, maar die woorden hoor je vaak.
-
Smaakpapillen veranderen van, ehm, smaak!
Iedereen die wel eens een middeleeuws kookboek (of zelfs een vegetarisch kookboek van eind negentiende eeuw) heeft doorgebladerd, zal dolblij zijn dat hij dat soort dingen niet meer hoeft te eten.
Daarnaast komt een groot gedeelte van de beleving van ons eten wel degelijk van de aanblik daarvan; foodstyling is echt een vak. De kleurenfoto's in kookboeken die nauwelijks ouder zijn dan ik (jaren '70) wekken in geen enkel opzicht de eetlust op. Hetzelfde geldt voor de aanblik van een treurige schaal gevulde eieren (met van die immitatiekaviaar erop - brrr!).
Nou dat vind ik toch wel ietsje verder weg dan de jaren tachtig hoor.
Mijn smaakpapillen lusten heus nog wel dingen die ik vanaf het begin van mijn proeftijd lustte.
-
Mja.
Maar waarom zou je gevulde eieren voorzetten/eten als je ook [zet hier 1001 lekker creaties van Bart en Selly neer] kan maken?
-
duiveltjes te paard.
Wat zijn dat ???
Overigens vind ik rauwe bloemkool wel lekker
-
Ik weet ook niet wat in en uit is.
Maar de keuze wat te maken is misschien gewoon groter dan 15 jaar geleden.
-
Hoe fout is simpel brood met kaas eigenlijk?
-
Mja.
Maar waarom zou je gevulde eieren voorzetten/eten als je ook [zet hier 1001 lekker creaties van Bart en Selly neer] kan maken?
Ik heb mijn gasten nog nóóit gevulde eieren voorgezet, maar dit even terzijde.
Tot de borrelhapjesworkshop vond ik dadels met monchou ook ongeveer het lekkerste borrelhapje wat ik kon maken. Nu weet ik beter. ;D :P
Maar dat wil niet zeggen dat ik vind dat gevulde dadels niet meer kunnen, die vind ik nog steeds erg lekker. Ik weet nu alleen hoe ik originelere hapjes kan bereiden. Maar dat is geen kwestie van mode of wel of niet kunnen, ik zou mijn gasten nog steeds dadels voor durven zetten. Gewoon omdat ze dat allemaal lekker vinden, en het mij (en mijn gasten) niet uitmaakt of iets in de mode is of niet. Wij eten liever iets afgezaagds wat we erg lekker vinden dan iets wat heel erg in is en we eigenlijk niet zo lekker vinden.
Mijn motto in deze: smaak is belangrijker dan hipheid!
Edit: quote ingevoegd
-
Hoe fout is simpel brood met kaas eigenlijk?
Dat je dit nog durft toe te geven :o
;)
-
Hoe fout is simpel brood met kaas eigenlijk?
Als borrelhapje, bedoel je?
-
Neejoh.
Maargoed. Bart, vertel eens. Wat kan nog meer niet?
-
Buckler erbij schenken.
-
Buckler erbij schenken.
Tja, Buckler... dat is ook belachelijk, dat mensen dat niet meer durfden te drinken omdat Youp er iets over had gezegd. Als je het lekker vindt vind je het lekker, en zo niet dan niet. Maar ik vind het erg fout om je smaak door (de mening van) anderen te laten bepalen.
-
Gevulde eieren allemaal goed en wel, maar gevuld met wat??? of waarmee.
-
Gevulde eieren allemaal goed en wel, maar gevuld met wat??? of waarmee.
:O Dat maakt niet uit; waar je ze ook mee vult, gevulde eieren schijnen uit te zijn! ;D
-
Maar dan; gaat het om het ei-aspect, of om het vulling-aspect? Zou een gevulde paprika met ei wel mogen?
-
Vulling mag volgens mij nog wel. Gevulde paprika is volgens mij nog best hip ( ???).
-
Wie bepaalt eigenlijk of een gerecht uit is of niet? En hoe kom ik dat te weten dan? Want van de garnalencocktail, gevulde eieren en dadels met monchou wist ik het ook niet.. ::)
-
Ik weet eigenlijk niet eens wat fusion is...
Volgens mij is oorspronkelijkheid en puurheid weer in... wat dat precies is weet ik ook niet, maar die woorden hoor je vaak.
Zoals bart al zei is Fusion al weer een paar jaar uit. Daarna kwam inderdaad de pure eerlijke keuken als hype. We zitten nu in het staartje daarvan. Ik heb het idee dat de nieuwe trend de rustieke keuken is, met voorop de Engelse Sunday roast, dus als dat zo is kunnen we als vegetariers ons lol nog op, maar wellicht komt er wel een andere nieuwe trend.
-
Ik begin nu echt te twijfelen J@n en dat mag je best weten...
Meen je dat écht??? Of heb ik een spontane naïviteitsaanval?
Dat gevulde eieren passé zijn en dat je dat je gasten uit esthetisch oogpunt niet meer kunt voorzetten? Ach ja, dat is wel een beetje met een knipoog natuurlijk, maar in principe mkeen ik dat wel. Met dien verstande dat iedereen lekker zelf moet weten wat ie doet en dat niks verplicht is, maar dat mensen die willen laten zien dat ze een beetje van nu zijn en dat ze van koken en eten houden daar niet mee moeten komen aanzetten als ze gasten krijgen.
kookboeken die nauwelijks ouder zijn dan ik (jaren '70) wekken in geen enkel opzicht de eetlust op.
Nou dat vind ik toch wel ietsje verder weg dan de jaren tachtig hoor.
Mijn smaakpapillen lusten heus nog wel dingen die ik vanaf het begin van mijn proeftijd lustte.
Ik heb hier nog wel een kookboek uit begin jaren tachtig liggen. Van Hans Beltman als ik het me goed herinner. Zal het eens openslaan, maar wat daar in stond was destijds helemaal je van het en ik heb het juist uit de ramsj gehaald omdat ik het er (anno nu) ze verschrikkelijk vond uitzien. Ik zal eens kijken of ik het nog terug kan vinden.
Is wel leuk om eens een overzichtstentoonstelling van te maken, van 'lekker door de jaren heen'.
-
Gevulde eieren zijn een culinair cliché. Het is gewoon te vaak gedaan om nog creatief of verrassend genoemd te kunnen worden, en ze strekken de kok of de gastheer die ze wil opdienen daardoor eigenlijk niet meer tot eer. Want er is niet over nagedacht. Het is net iets meer werk dan een zak chips lostrekken maar qua fantasie komt het niet verder.
En zo'n belediging wil je je gasten toch niet aandoen?
Misschien dat er over een jaar of wat nog een kok komt met een werkelijk geniale en verrassende draai aan het concept, waarna gevulde eieren voorzichtig weer een plaatsje mogen innemen in het culinaire pantheon, maar niet meer op zo'n hoge plaats als waar ze ooit ten onrechte eerder terecht zijn gekomen. Want gezond kan het ook niet zijn ;)
-
Okeej. Hoeveel vegetariërs hebben zich wel eens geërgerd aan de zoveelste gebakken kaasplak, salade met geitenkaas of slechte omelette?
-
Wie bepaalt eigenlijk of een gerecht uit is of niet? En hoe kom ik dat te weten dan? Want van de garnalencocktail, gevulde eieren en dadels met monchou wist ik het ook niet.. ::)
waarschijnlijk restaurants en cateraars, zoals selly en bart
en als je niet uberhip wilt zijn, maar wel mee wilt doen, kun je prima in de allerhande bladeren voor inspiratie
allerhande loopt dan misschien wel niet voor, maar hele volksstammen doen hun boodschappen nog steeds met de allerhande in hun hand, dus het blad bepaalt uiteindelijk wel welke hype een trend wordt
van andere kookbladen weet ik niet precies wat voor invloed ze hebben, ik denk dat ze wat hipper zijn, omdat de kookbladen tegenwoordig vooral bedoeld lijken te zijn voor hippe mensen, maar ik vind ze achterlijk duur, en de verhouding vegetarisch/niet-vegetarisch (die verhouding vind ik trouwens door naar de cover te kijken, ik zou natuurlijk ook in de inhoudsopgave kunnen kijken voor een eerlijker oordeel, maar klanten stellen het waarschijnlijk niet op prijs als ik hun blad eerder uitheb dan zij :P) vind ik nooit goed genoeg om zo'n blad ook te kopen
-
Gevulde eieren zijn een culinair cliché.
....
En zo'n belediging wil je je gasten toch niet aandoen?
Waar slaat die flauwekul-rant in vredesnaam allemaal op?
Laten we dan ook maar geen wijn meer serveren bij het eten, want dat is ook een cliché dat zijn weerga niet kent.
-
Wilde je gevulde eieren en wijn vergelijken?
-
in wijn heb je toch ook trends?
tien jaar geleden dronk niemand zuid-afrikaanse of australische wijn toch?
-
Of rosé. Dat is ook alweer over z'n hoogtepunt heen. Maar een paar jaar geleden kun je je niet voorstellen dat iemand dat überhaupt nog zou drinken. In 2003 kon je geen strandtent binnenwandelen of men stond er rosé te pimpelen.
-
Ik blijf overigens bij mijn voorspelling dat Cider de nieuwe rosé wordt.
-
Ik blijf overigens bij mijn voorspelling dat Cider de nieuwe rosé wordt.
engelse of franse?
-
Spaanse en Zuid-Afrikaanse, vooral, maar net als met rosé zal dat de gemiddelde drinker een rotzorg zijn.
-
ehm.. ik bedoelde: je hebt Engelse cider en da's bier. Je hebt Franse cider en da's wijn. Dat bedoelde ik. Maar ik begrijp dat je de wijn variant bedoeld. Mmm die kan je ook warm drinken, goed idee: warme cider in de winter, droge rose in de zomer :yummie:
-
ehm.. ik bedoelde: je hebt Engelse cider en da's bier
Strongbow :ylsuper:
-
Ik schat de kansen van cider laag in eigenlijk. Ik zou het zelf erg grappig vinden als iets als saké ineens hopeloos hip wordt, of dat iedereen in semi-Rusland sfeer pure wodka achterover gaat slaan. Misschien is dat laatste nog zo ver gezocht niet nu diverse oostbloklanden snel aan het verwestersen zijn, waardoor trends en gebruiken daarvandaan ook sneller hierheen kunnen waaien.
-
wodka en sake zijn al in geweest
-
Misschien leg ik het er nu te dik bovenop ofzo maar ik ben echt heel blij dat die dingen totaal aan mij voorbij gaan ;D
-
wodka en sake zijn al in geweest
Maar sake is nooit zo groot geweest als rose, en wodka heeft zijn eigen niche veroverd in de in-gemene combinatie met red bull.
Trouwens, wodka, dat is toch eigenlijk alleen maar geschikt om heel snel heel zat te worden?
-
Wie bepaalt eigenlijk of een gerecht uit is of niet? En hoe kom ik dat te weten dan? Want van de garnalencocktail, gevulde eieren en dadels met monchou wist ik het ook niet.. ::)
waarschijnlijk restaurants en cateraars, zoals selly en bart
en als je niet uberhip wilt zijn, maar wel mee wilt doen, kun je prima in de allerhande bladeren voor inspiratie
allerhande loopt dan misschien wel niet voor, maar hele volksstammen doen hun boodschappen nog steeds met de allerhande in hun hand, dus het blad bepaalt uiteindelijk wel welke hype een trend wordt
Ik lees de Allerhande ook wel iedere maand, maar ik wil helemaal niet meedoen met trends, en ik hoef niet zo nodig superhip te zijn koken. Als G. en ik maar lekker vinden wat we eten, verder maakt het me helemaal niet uit wat anderen er van vinden. En ik snap de mensen niet die geen dadels met monchou meer durven eten (of alleen stiekem) omdat dat uit zou zijn. Als je die lekker vindt dan eet je ze toch gewoon!
-
wodka heeft zijn eigen niche veroverd in de in-gemene combinatie met red bull.
:ylsuper:
-
Of rosé. Dat is ook alweer over z'n hoogtepunt heen. Maar een paar jaar geleden kun je je niet voorstellen dat iemand dat überhaupt nog zou drinken. In 2003 kon je geen strandtent binnenwandelen of men stond er rosé te pimpelen.
Daar word ik dus helemaal niet goed van! Je drinkt toch iets omdat je het lekker vindt, niet omdat het toevallig net even hip is?! Of vinden al die mensen rosé eigenlijk heel erg lekker maar durven ze het niet te drinken als het niet 'in' is?
Is er iemand die in 2003 wel rosé dronk maar daarvoor en sindsdien niet meer en die mij dit uit kan leggen?
-
Daar word ik dus helemaal niet goed van! Je drinkt toch iets omdat je het lekker vindt, niet omdat het toevallig net even hip is?!
In bepaalde kringen drinken ze het omdat het hip is. Men vindt het dan ook wel lekker, dat wel, maar het wordt vooral besteld vanwege hippigheid. Zelfde gebeurde met Breezers een paar jaar terug en een tijd daarvoor met Corona. En toen ik veertien was, was het bij ons - maar ik kom uit een boerengat - heel stoer om Duvel te drinken. Dus dan deed je dat en dan vroeg je je af: gatverdamme waarom ligt er van dat vieze witte spul op de bodem?
Ik vind dat op zich niet zo raar: samen drinken en eten is een sociaal gebeuren waarbij je banden versterkt. En dat lukt het best door te doen wat in je kringetje als sociaal wenselijk bestempeld wordt. Als je in hippe kringen verkeert, zul je doorgaans geen Wiener Schnitzel met Sinas bestellen. Sterker nog: je houdt je met je hippe vrienden niet op in tenten waar dat gekookt/geschonken wordt. Als je meer burgerlijke vrienden hebt, vind je dat maar aanstellerij en zul je meer "gewone" dingen bestellen. En als je tegendraads bent en een tegendraadse kennissenkring hebt, dan doe je gewoon lekker tegendraads. Iesse siempel.
-
Als je meer burgerlijke vrienden hebt, vind je dat maar aanstellerij en zul je meer "gewone" dingen bestellen. En als je tegendraads bent en een tegendraadse kennissenkring hebt, dan doe je gewoon lekker tegendraads. Iesse siempel.
Ik vind mezelf zeker niet burgerlijk, en ook niet tegendraads, maar ik bepaal graag zelf waar ik trek in heb. En het lijkt me dat de mensen die hier op het forum komen over het algemeen prima voor zichzelf kunnen denken (waarom zouden ze anders vegetariër of veganist geworden zijn?), dus waarom zouden ze dan mee willen lopen met allerlei trends? Voor hun vriendenkring? Jammer van die 'vrienden', als zij er niet mee kunnen leven dat ik geen rosé drink hebben zij pech gehad, niet ik!
-
Er zijn ook producten die het nooooit meer lukt om in de mode te komen: sherry is er een van. Jaren geleden hebben ze nog eens een campagne gehad om sherry hip te maken, jammerlijk mislukt. Mensen laten zich dus toch niet zo heel erg sturen, er zijn grenzen (zoals sherry!)
-
Er zijn ook producten die het nooooit meer lukt om in de mode te komen: sherry is er een van. Jaren geleden hebben ze nog eens een campagne gehad om sherry hip te maken, jammerlijk mislukt. Mensen laten zich dus toch niet zo heel erg sturen, er zijn grenzen (zoals sherry!)
Nou... op mijn schoonmoeder en haar vriendin heeft het anders wel een tijdje effect gehad hoor! ;D
-
En het lijkt me dat de mensen die hier op het forum komen over het algemeen prima voor zichzelf kunnen denken (waarom zouden ze anders vegetariër of veganist geworden zijn?), dus waarom zouden ze dan mee willen lopen met allerlei trends?
Het fijne van trends is dat je ze ook gewoon kunt negeren. Het is maar wat je wilt. Ik denk dat vegetariërs over het algemeen - maar generaliseren is gevaarlijk - veelal een (milde tot ernstige) afkeer hebben van wat 'men' doet of wenselijk vindt. Is heel begrijpelijk. Maar... Nou ja, dat drijft veel te ver van het onderwerp van dit forum af. In 't Café is de mode/kuddegedrag-thread daar meer geschikt voor.
-
Als Delia Smith nu wat hipper was, dan zou garnalencocktail nu weer op de menukaarten staan: vandaag recept van de dag op haar website; ze noemt het een echt voorgerecht voor dit millenium!
http://www.deliasmith.com/recipes/r_0000000910.asp
-
Waarom liggen er van die enge garnalen achter?
-
Uhhh :-\ ::) :O
-
Hihihi. Ik dacht dat hier gelinkt werd naar een veggie kok met een alternatieve garnalencocktail met avocado...
Vandaar dat ik die decoratieve garnaal erachter niet vatte...
-
Nou dames, jullie horen het. Over twintig jaar zijn jullie gevulde eieren weer hartstikke hip.
-
Sterker nog; in de kerst-Allerhande staat zelfs het recept voor een garnalencocktail! :-\
-
En dat is dan weer het definitieve bewijs dat de Allerhande niet hip is.
Maar stel dat je garnalencocktail, dadels met mon chou, gevulde eieren, en sorbetijs met sterretjes maakt, en als toppunt rosé erbij schenkt. Ben je dan onhipper dan onhip, of toch juist wel weer hip vanwege de opeenstapeling van onhipheid?
-
dan hou je een jaren 80 feestje.
Ik zou het sorbetijs trouwens vervangen door zo'n Vienetta achtig ijs-boomstammetje.
-
ik heb net een linkje gezet in de draad coole sites in het www-cafe.
een link naar een webexpo over 5 eeuwen kookboeken.
voor al die stijl-fanatiekelingen hier is het misschien wel grappig om 5 eeuwen stijlvoedsel-ontwikkeling te bekijken! ;)
-
Nou dames, jullie horen het. Over twintig jaar zijn jullie gevulde eieren weer hartstikke hip.
Nee, gevulde eieren zijn op dit moment dus weer hip. Burgertruttigheid is sowieso alweer een tijdje in, en heusch niet alleen buiten de randstad. Lekker thuis blijven, gezelschapspelletjes spelen en schalen met gevulde eieren laten rondgaan. Daar komen we de winter zeker wel weer mee door! :D
-
Ik ging op een zaterdag naar de Ikea(hoe burgerlijk) en at daar in het restaurant wat (ook burgerlijk) en ik heb er ook nog wat prullen gekocht (heel burgerlijk), maar.....
bij de Ikea shop heb ik hele leuke eetbare bakjes op hap-slik-weg formaat gekocht die je kan (ja ja) vullen
Dus op mijn verjaardag ga ik die serveren (maar heb nog geen idee met wat.... ???)
-
Met garnalen :P
-
Burgertruttigheid is sowieso alweer een tijdje in, en heusch niet alleen buiten de randstad. Lekker thuis blijven, gezelschapspelletjes spelen
nee cocooning is al weer uit (net zoals die enorme lounge banken)
-
Burgertruttigheid is sowieso alweer een tijdje in, en heusch niet alleen buiten de randstad. Lekker thuis blijven, gezelschapspelletjes spelen
nee cocooning is al weer uit (net zoals die enorme lounge banken)
Loungebanken zijn al een tijdje uit, cocooning is aan het uitsterven, maar dit is weer iets nieuws! De nieuwe burgertruttigheid, onder het mom van doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dus geen hapjes waarvan niemand de ingredienten en bereidingswijze kent, maar gewoon lekker en simpel.
Ik zal eens vragen wat de bron is, de Esta of de Viva. Of de Flair, ik hoor het wel. :)
-
Met garnalen
Nou ben ik eens 100 % vega en ga ik ook geen vlees op de verjaardag voorschotelen, komen ze met garnalen! :-\ ;)
Nee, ik wil ze vullen met iets heerlijk vega's!
Roomkaas met.......??
Kan zelf eiersalade maken natuurlijk.
-
Met garnalen
Nou ben ik eens 100 % vega en ga ik ook geen vlees op de verjaardag voorschotelen, komen ze met garnalen! :-\ ;)
Nee, hihi, ik bedoelde vanwege de discussie over de garnalencocktail.
-
zo'n Vienetta achtig ijs-boomstammetje.
jeetje selly, wat ben jij goed, het vienetta boomstamijs is deze week in de aanbieding
-
jeetje selly, wat ben jij goed, het vienetta boomstamijs is deze week in de aanbieding
Dat is toch elk jaar om deze tijd bij driekwart van de supermarkten?
-
er zijn toch niet mensen die dat serieus met kerst eten :ashocked:
-
Vorig jaar nog!
-
CIDERRRRRRR - Aha, hoera, dacht ik dat ik altijd achter de feiten aan hobbel en zeker niet hip ben.... loop ik blijkbaar al jaren voorop! Franse, Spaanse, Ierse en Engelse cider, mooi spul allemaal. Het is zelfs al zo dat als ik m'n (bijna) stamcafé binnen loop de barkeeper verschrikt in de koeling kijkt of er voldoende koud staat! Da's dan Strongbow (en dus meer bier). Franse cidre is meestal wel bij de slijter te krijgen, doux beetje kinderwijn, brut bijna echte wijn (4%), bovendien is er fijne bio cidre te koop bij de biowinkel. Spaanse cidra is lastig te verkijgen want niet... Ik ben al jaren bezig met een 1-vrouwspromotiecampagne voor een beter begrip voor het ciderdrinken en het uitbreiden van de mogelijkheden daartoe, blijkbaar ben ik niet de enige
-
Het moet toch even vermeld worden...
Op tweede kerstdag eten met de familie W.
Wat komt er bij de borrel op tafel? Gevulde dadels! Met kaas! Walnotenkaas!
En toen, bij het eten, een huzarensalade met als garnering onder meer... gevulde eieren!
-
En wie was de schuldige? Moeder W.?
-
Wat komt er bij de borrel op tafel? Gevulde dadels! Met kaas! Walnotenkaas!
Die zaten in een kerstpakket, dus dat telt eigenlijk niet mee.
-
En wie was de schuldige? Moeder W.?
Tante J.
-
Die zaten in een kerstpakket, dus dat telt eigenlijk niet mee.
De dadels zaten in een kerstpakket. Ze waren nog niet gevuld.
"Maar ja, wat moet je er anders mee"
-
Tante J.
Tantes horen zich ook niets aan te trekken van de stijlpolitie.
-
ananasroomkaas. Dat hoor je eigenlijk ook niet meer te eten.
-
pijnboompitten zijn de zinloze stijlfiguur van de moderne keuken :-\
-
Hoezo?
-
ze worden zo overdadig gebruikt. 1 blaadje sla met een zak pijnboompitten. En meestal bewaren mensen/restaurants ze te lang (wat raar is als ze zo overdadig gebruikt worden) zodat ze vies smaken. Of zijn ze idd aangefikt.
Yuk.
-
Maar je bent het met mij eens dat ze in het juiste gerecht in de juiste hoeveelheid zeker een plaats hebben?
Edit: anders wil ik dat pond pijnboompitten die we laatst overhadden van een opdracht wel hebben.
-
ik vind pijnboompitten geweldig! Ik wil ook nog een keer die cake met pijnboompitjes maken (is volgens mij spaans) :kwijl:
-
ik vind pijnboompitten geweldig! Ik wil ook nog een keer die cake met pijnboompitjes maken (is volgens mij spaans) :kwijl:
Italiaans denk ik...
-
Er stond van de zomer een recept voor voor pijnboompittentaart met lavendelhoning in een damesblad. Zal eens kijken of ik het nog kan vinden...
-
ik vind pijnboompitten geweldig!
Ja maar ook enorm duur helaas...
-
ze worden zo overdadig gebruikt. 1 blaadje sla met een zak pijnboompitten. En meestal bewaren mensen/restaurants ze te lang (wat raar is als ze zo overdadig gebruikt worden) zodat ze vies smaken. Of zijn ze idd aangefikt.
Yuk.
Ik houd ook niet van pijnboompitten door het overdadige gebruik. Het zit tegenwoordig overal op: pasta's, broodjes, salades, etc: terwijl het op de menukaart vaak niet vermeld staat, wat eigenlijk wel zou moeten: door het overdadige gebruik is het vaak een van de hoofdingrediënten geworden :-\
-
pijnboompitten zijn de zinloze stijlfiguur van de moderne keuken :-\
Rucola, kan dat nog?
-
Jaa, natuurlijk kan Rucola nog! (pijnboompitten trouwens ook;))
Jammer toch, dat sommige ingredienten zo verhippen dat we ze zoo vaak voorgeschoteld krijgen dat we ze zat worden. Het is af en toe wat vermoeiend om bijvoorbeeld in elke broodjestent de zelfde 'hippe' menukaart aan te treffen (mozarella-tomaat-pesto, geitenkaas-honing-noten).
Maar eigenlijk kan al het lekkere eten toch altijd?
Straks gaan we ons hier nog afvragen of tomaten nog wel kunnen! ;) ;)
-
pijnboompitten zijn de zinloze stijlfiguur van de moderne keuken :-\
Rucola, kan dat nog?
:yes:
-
Leg eens uit waarom pijnboompitten niet kunnen en rucola wel?
-
omdat
ze worden zo overdadig gebruikt. 1 blaadje sla met een zak pijnboompitten. En meestal bewaren mensen/restaurants ze te lang (wat raar is als ze zo overdadig gebruikt worden) zodat ze vies smaken. Of zijn ze idd aangefikt.
voor rucola niet opgaat.
Maar jij mag best pijnboompitten eten hoor :) je mag zelfs ananasroomkaas eten ;D Als ik het maar niet hoef ;)
-
Ananasroomkaas... De enige persoon die ik ken die dat ooit in huis heeft is mijn oma.
-
In Parijs de nieuwste groententrend gezien: microgroenten.
Al een tijd lang zijn er minigroenten, zoals snackkomkommers, mini-puntpapria's, mini venkels, en mini preitjes. Die laatste twee zijn in Nederland nauwelijks te krijgen, maar de mini trend is hier dan ook nauwelijks aangeslagen, in tegenstelling tot in Engeland, waar zelfs minipatissons beschikbaar zijn :heart: en in sommige sjieke supermarkten in Frankrijk.
Maar nu heb ik in Frankrijk dus microgroenten gezien: een komkommer ter grootte van een kerstomaat, een tomaat ter grootte van een aalbes. Ik ben benieuwd of de Albert Heijn gaat volgen.
-
Ah bah; mini!
Ik vind die kleine marsjes en snickers en bounty's en die kleine drinkpakjes al zo vreselijk...
[Sockmodus = voluit;]
Dat is verpakkingsconsumeertroep van de bovenste plank waarbij elke miniheid verpakt is en alles tezamen ook eens.
[Sockmodus = gematigd;]
Hoe zit dat met die minigroenten?
-
De Albert Heijn verkoopt toch al hele kleine bloemkooltjes en slakropjes?
Ik vind van die hele kleine miniworteltjes (die feitelijk alleen maar uiteinde zijn) het toppunt van erg, en het wordt nóg erger als het verkocht wordt als "gezonde snack" en mensen het dan ook nog kopen! :pukey:
-
En zo'n puntzakje worteltopjes is volgens mij ook duurder dan een bos (veeel lekkerdere :wortel:) wortels!
-
Zo.. ik weet dat niet iedereen het er mee eens is, maar toch is het leuk: welk eten en drinken kan volgens jullie in 2006 helemaal niet meer, en welk eten en drinken gaat het helemaal maken? En om het wat concreter te maken: wat kan je aan een vegetarier in 2006 echt niet meer voorzetten?
Ik vind:
gaat het worden in 2006:
- Cider wordt de nieuwe rose (was ook al een voorspelling vorig jaar en inmiddels wel in Amsterdam al een cider-restaurant gespot maar het kan nog beter).
- Rose blijft de nieuwe rose
- Cocktails gaan ook in de provincie populair worden
- De Rustieke boerenkeuken wordt in, en 'Sunday Roast's (kan ook veggie!) worden hip
- en (gruwel) ik vrees dat fruit in het hoofdgerecht een trent in 2006 gaat worden
- notengerechten worden hip
- ik hoop dat babygroenten nog wat worden maar ik heb er een hard hoofd in
- je eigen moestuin wordt hip
- koken met restjes wordt hip
- en misschien wordt de warme lunch ook wel hip
kan niet meer in 2006:
- pijnboompitten (ondanks de notengerechten). Zeker omdat ze zo'n beetje altijd al muf uit het zakje komen >:(
- zongedroogde tomaten (nou goed, maar alleen met mate dan)
- schuims/mousse van groenten
- geitenkaas met honing uit de oven heeft z'n beste tijd toch ook wel gehad
- van mij persoonlijk mogen dure restaurants aan veggie's echt niet meer een tagliatelle of risotto voorzetten, hoeveel morieljes en truffels ze er ook in mikken: dit is geen hoofdgerecht dat een sjiek restaraunt waardig is >:(. Bij etentjes bij mensen thuis is tagliatelle en risotto natuurlijk weer wel een goede veggie keuze.
- en helaas: ik ben bang dat biologisch eten minder gangbaar wordt :(
-
Wat komt er bij de borrel op tafel? Gevulde dadels! Met kaas! Walnotenkaas!
En toen, bij het eten, een huzarensalade met als garnering onder meer... gevulde eieren!
Nu snap ik waarom ik uitgelachen werd met mijn gevulde eieren.... ik had dit draadje even gemist.
Maar goed, dadels gevuld met kaas kunnen dus ook niet meer....
Ik vond mezelf al reuze hip, niet dus
-
- en helaas: ik ben bang dat biologisch eten minder gangbaar wordt :(
Waarom denk je dat? De branche is in ieder geval wel groeiend
-
- en helaas: ik ben bang dat biologisch eten minder gangbaar wordt :(
Waarom denk je dat? De branche is in ieder geval wel groeiend
Supermarktoorlog zorgt voor minder biospul in de gewone winkel, en ik denk dat die supermarktoorlog nog wel ff doorgaat. En het zou wel es kunnen dat we in 2006 geen grote 'dierenziekte' uitbraak krijgen, wat op zich fijn is, maar daardoor worden mensen ook minder bewust van wat ze eten.
Aan de andere kant wil die bio-super in Alkmaar meer vestigingen gaan openen, dat is wel weer goed nieuws.
-
En er zijn volgens mij wel steeds meer restaurants die nadenken over waar hun producten vandaan komen, dus meer scharrel- en bio-eetdingen.
Maar ik denk inderdaad wel dat mensen thuis steeds minder bio gaan doen. Alhoewel, ik ben dan zelf al een uitzondering op die regel, en ik ken eigenlijk ook geen scharrelstoppers, dus mjn gevoel is in dit geval niet de juiste maatstaf misschien... (Denk ook aan het adopteren van kippen en bomen.)
-
Ik las ergens - moet even opzoeken waar - dat in Amerika de verwachting is dat in 2006 meer biologisch gegeten gaat worden. Ik meen dat het een uitspraak van een of andere trendwatcher was. (of heb ik het hier ergens gelezen?).....
-
Supermarktoorlog zorgt voor minder biospul in de gewone winkel, en ik denk dat die supermarktoorlog nog wel ff doorgaat.
dat denkt Dick Boer van Albert Heijn ook
-
gaat het worden in 2006:
- Cider wordt de nieuwe rose (was ook al een voorspelling vorig jaar en inmiddels wel in Amsterdam al een cider-restaurant gespot maar het kan nog beter).
- Cocktails gaan ook in de provincie populair worden
- De Rustieke boerenkeuken wordt in, en 'Sunday Roast's (kan ook veggie!) worden hip
kan niet meer in 2006:
- van mij persoonlijk mogen dure restaurants aan veggie's echt niet meer een tagliatelle of risotto voorzetten, hoeveel morieljes en truffels ze er ook in mikken: dit is geen hoofdgerecht dat een sjiek restaraunt waardig is >:(. Bij etentjes bij mensen thuis is tagliatelle en risotto natuurlijk weer wel een goede veggie keuze.
Hee, ik ben hip, want dol op cider! ;) En die gaat dan in de Ierse Pub heel gezellig samen met de Sunday Roast!
Ik ben het erg met je eens Selly, een sjiek restaurant moet ook vegetariers sjiek behandelen! Zo stom dat dat heel vaak niet het geval is... Een goede kok moet voor iedereen lekker kunnen koken.
Ik vind dat restaurants/eetcafe's in 2006 ook niet meer als enige vegagerecht een 'wrap/tortilla gevuld met groenten' op de kaart mogen zetten. Het mag allemaal wel wat fantasierijker!
-
En er zijn volgens mij wel steeds meer restaurants die nadenken over waar hun producten vandaan komen, dus meer scharrel- en bio-eetdingen.
Maar ik denk inderdaad wel dat mensen thuis steeds minder bio gaan doen. Alhoewel, ik ben dan zelf al een uitzondering op die regel, en ik ken eigenlijk ook geen scharrelstoppers, dus mjn gevoel is in dit geval niet de juiste maatstaf misschien... (Denk ook aan het adopteren van kippen en bomen.)
Ik ga ook niet minder bio eten hoor! Misschien zelfs wel nóg meer. Ik haalde eerst voor de visite ook geen bio-produkten (onder het mom van: ze eten het zelf ook niet, waarderen het niet en het is te duur) maar nu wel. Voor mij gaat het ook niet op. En ik probeer in m'n omgeving mensen ook een beetje te sturen richting bio ;)
-
Fillodeeg pakketjes gaan verdwijnen in 2006, omdat bijna niemand er iets behoorlijks in weet te stoppen of ze juist weet te bakken. Een goede zaak dus.
Amuses gaan nog vreemdere vormen aannemen en ook in restaurants van laag allooi populair worden. Ik vrees met grote vrezen!
Als er nog meer restaurants gefrituurde risotto ballen op het menu zetten in 2006 ga ik gillen. Risotto ballen zijn veredelde bamiballen en NIET geschikt voor een restaurant menu. Gezien de opkomst in 2005 en het gemak (zie ook de door Selly voorspelde hipheid van koken met restjes) voorzie ik echter een groei in 2006.
Ik hoop dat de geitenkaas met honing en walnoten nog even stand houdt, net als de mozzarella met tomaat en basilicum. Aan allebei valt weinig te verknoeien.
Ik voorzie een grote toekomst voor stomen in 2006. Ik ben zelf van plan hier aan mee te doen door zelf veel vegetarische dim sum recepten uit te gaan proberen in 2006. Wokken is uit.
En er moet meer cider gedronken worden in 2006, en vooral meer Scrumpy Jack :D
Cider mag van mij heel populair worden :D
-
En er zijn volgens mij wel steeds meer restaurants die nadenken over waar hun producten vandaan komen, dus meer scharrel- en bio-eetdingen.
Maar ik denk inderdaad wel dat mensen thuis steeds minder bio gaan doen. Alhoewel, ik ben dan zelf al een uitzondering op die regel, en ik ken eigenlijk ook geen scharrelstoppers, dus mjn gevoel is in dit geval niet de juiste maatstaf misschien... (Denk ook aan het adopteren van kippen en bomen.)
Ik ga ook niet minder bio eten hoor! Misschien zelfs wel nóg meer. Ik haalde eerst voor de visite ook geen bio-produkten (onder het mom van: ze eten het zelf ook niet, waarderen het niet en het is te duur) maar nu wel. Voor mij gaat het ook niet op. En ik probeer in m'n omgeving mensen ook een beetje te sturen richting bio ;)
Nee, ik denk dus eigenlijk ook dat, mede door het slinkend bio-assortiment in de door prijzenoorlogen loopgegraven supermarkten, mensen minder snel "per ongeluk" biospul gaan kopen, maar wie er eenmaal aan is, zal niet snel minderen.
En ik hoop dat de eko-zuivel wél standhoudt.
-
In een burgerlijk en verschrikkelijk voorspelbaar restaurant in Elburg (2 vega gerechten, kaassoufle en kaasgroentenburger iemand? :pukey: ) adverteren ze op de gevel met het feit dat ze biologisch rundvlees hebben.
Mijn tante blijkt de Keuringsdienst van Waarde te kijken.
Op basis daarvan durf ik wel te voorspellen dat biologisch eten blijft groeien.
-
Cider mag van mij heel populair worden :D
Echte cider he? Die in pinten wordt geschonken.
-
nou die Franse is toch ook leuk
-
nou die Franse is toch ook leuk
Zijn allebei leuk hoor, maar bij een sunday roast, hoort toch cider in een pint, vind ik dan ;)
-
da's waar.
-
nou die Franse is toch ook leuk
Nee joh, dat is voor meisjes. Want daar krijg je nooit zo veel van dat je er van naar de WC moet, wat heel handig is in de kroeg.
-
Echte cider he? Die in pinten wordt geschonken.
Die is inderdaad lekker, maar Franse cider is ook "echt" hoor :P Galettes met cider in een mok, zoals in Bretagne :kwijl:
-
Cider mag van mij heel populair worden :D
Echte cider he? Die in pinten wordt geschonken.
Mijn favoriete cider is Scrumpy Jack. Dat is in tegenstelling tot de meeste ciders 6%, en je krijgt er echt een loeier van een kater van. Dat drink ik dus meestal per flesje/blikje en niet per pint, ik zie het eigenlijk ook nooit ergens op tap. Diamond White is ook lekker, wel erg zoet en 8,4% en dat drink ik ook niet per pint! Gewone cider drink ik inderdaad per pint, Strongbow ofzo.
Franse cider sla ik altijd over...
-
Cider mag van mij heel populair worden :D
Echte cider he? Die in pinten wordt geschonken.
Geef mij maar Franse cider. Van die Engelse hou ik niet zo, Strongbow is nog net te drinken, maar ik zou het niet uit vrije wil kiezen.
-
Gewone cider drink ik inderdaad per pint, Strongbow ofzo.
/me vindt Sam een man naar zijn hart.
-
Zolang ze maar niet met die veel te zoete Zweedse cider beginnen. Veel van die merken bevatten ook maar 2% alcohol. Ze hebben ook verschillende smaken daarin. Als je echt over je nek wil gaan, raad ik zeker cider met vanillesmaak aan.
-
wat ook echt niet meer kan:
prikkertjes met blokjes kaas en stukkies ananas, of zilveruitjes of gember.... brrrrrrr
-
en aanvulling van mn vriendje:
wat ook echt niet meer kan: groenten in maizena-papjes
saroma-puddinkjes zijn ook echt ranzig...
Best leuk trouwens om na te denken over wat ECHT niet meer kan ;D
-
Ik weet niet of het al vermeld werd, maar wat echt niet meer kan is bechamelsaus over groenten.
-
prikkertjes met blokjes kaas en stukkies ananas, of zilveruitjes of gember.... brrrrrrr
Volgens mij kan dit al 15 jaar niet meer.
-
saroma-puddinkjes zijn ook echt ranzig...
Vriend vind Saroma erg lekker..... Ik niet.
-
gaat het worden in 2006:
- koken met restjes
HA! Op de voorkant van de Allerhande deze maand: 'kliekjesdag, handige tips en recepten'.
-
prikkertjes met blokjes kaas en stukkies ananas, of zilveruitjes
Oh bah en dat de hele kaas dan zeiknat is geworden door het vocht uit de uitjes en ananas :pukey:
-
gaat het worden in 2006:
- koken met restjes
HA! Op de voorkant van de Allerhande deze maand: 'kliekjesdag, handige tips en recepten'.
Left overs! >:(
-
HA! Op de voorkant van de Allerhande deze maand: 'kliekjesdag, handige tips en recepten'.
Dat hoeft nog niet te betekenen dat het een trend wordt dit jaar, waarschijnlijk houden ze gewoon rekening met (en spelen ze handig in op) het feit dat veel mensen een beetje zuiniger aan willen (of moeten) doen na die dure decembermaand.
Jij bent ook het zonnetje in huis he >:( ;)
-
Weet je, ik word altijd een beetje dwars als mensen gaan zeggen dat iets echt niet meer kan.
Dus ik ga maar een feestje organiseren met gevulde eieren en dadels met roomkaas, nog wat kaasprikkertjes met een zilveruitje erbij. ;)
-
Vergeet dan ook de combi vieze-jonge-kaasblokjes-die-naar-plastic-smaken met mandarijntjes uit blik niet!
-
Zo fout dat het weer goed is!
-
Nee, zo smerig dat het nooit heeft gekund. (En dat geldt ook als je de mandarijntjes weglaat...)
-
Nou ja, je kan natuurlijk ook te ver gaan. Vieze jonge-naar-plastic-smakende-kaas eet ik niet hoor Kaasprikkertjes okay, maar dan wel gewoon lekkere kaas natuurlijk!
-
ja, met mosterd!
-
HA! Op de voorkant van de Allerhande deze maand: 'kliekjesdag, handige tips en recepten'.
Dat hoeft nog niet te betekenen dat het een trend wordt dit jaar, waarschijnlijk houden ze gewoon rekening met (en spelen ze handig in op) het feit dat veel mensen een beetje zuiniger aan willen (of moeten) doen na die dure decembermaand.
als het in de allergande staat, wordt het een trend (zegt fem die nog steeds iedere week mensen ziet winkelen met een allerhande in de hand)
-
als het in de allergande staat, wordt het een trend (zegt fem die nog steeds iedere week mensen ziet winkelen met een allerhande in de hand)
Hoe kunnen we alles op alles zetten om dat te voorkomen?
-
Het nieuwe zorgstelsel terugdraaien?
Vogelgriep importeren?
Iraniërs uitnodigen om hier wat nucleaire experimenten te doen?
-
als het in de allerhande staat, wordt het een trend (zegt fem die nog steeds iedere week mensen ziet winkelen met een allerhande in de hand)
Hoe kunnen we alles op alles zetten om dat te voorkomen?
het vegatopia-kookboek uitgeven en zorgen dat het populairder wordt dan Jamie Oliver een paar jaar geleden. Als iedereen al winkelt met het vegatopia-kookboek in één hand, dan hebben ze de andere nodig om het mandje vast te houden/karretje te besturen en winkelen ze dus niet met een allerhande
-
Diepvriespinazie met een heel ei erin geduwd, is dat iets jaren '80?
-
Diepvriespinazie met een heel ei erin geduwd, is dat iets jaren '80?
Het is in ieder geval iets dat je uit nostalgie eet.
-
met soldaatjes erbij!
-
hihi ja!
En vooraf champignonsoep uit blik!
-
Soldaatjes?
-
Stukken geroosterd brood dat je in de spinazie steekt.
-
soldaatjes in de spinazie? nog nooit gedaan!
-
Stukken geroosterd brood
met knoflook!
-
en natuurlijk ook nog ragout in bladerdeegbakjes!
-
dat is nu toch weer helemaal in
(back to the 80's... de kleding hebben we gehad, de keuken is iets later)
-
Ik vroeg me vandaag af of er nog mensen zijn die desserts versieren met hagelslag. Da's ook wel te erg.
-
en natuurlijk ook nog ragout in bladerdeegbakjes!
Dat heb ik met kerstmis nog gemaakt, dus het kan niet anders, of dat is nog steeds rete-hip ;)
Ik vroeg me vandaag af of er nog mensen zijn die desserts versieren met hagelslag. Da's ook wel te erg.
Ik eet niet vaak meer kant-en-klare chocolademousse, maar als ik het eet, gaat er hagelslag op. L gooit ook vaak hagelslag over ijs. Hagelslag is goed!
-
Ik vroeg me vandaag af of er nog mensen zijn die desserts versieren met hagelslag. Da's ook wel te erg.
Wij hebben van die overdreven dure, maar ó zo lekkere, échte chocoladehagelslag. Die strooi ik zelfs over zelfgemaakt gebak.
-
Ik vroeg me vandaag af of er nog mensen zijn die desserts versieren met hagelslag. Da's ook wel te erg.
Dat hangt ervan af of je het over een puddinkje voor je nichtjes en neefjes hebt of over een grotemensendessert ;)
-
rete-hip ;)
Wat een vies taaltje is dat Hollands toch ::)
-
Derrière-chique is een fraaier op en top Nederlands synoniem daarvoor, natuurlijk...!
-
griebel, hagelslag over vanile-sharoma, bleh
ik doe wel eens heel fijn gesneden chocola ergens doorheen, of erover, maar dat proeft tenminste nog naar chocola.
-
ik doe wel eens heel fijn gesneden chocola ergens doorheen, of erover, maar dat proeft tenminste nog naar chocola.
Ja dat is iets heel anders.
-
Ik wilde hard mee gaan roepen dat hagelslag alleen maar op brood en beschuitjes kan, maar dat kan niet want..
Een vriend van mij gooit het over zijn homemade tiramisu en daar doet de hagelslag het wel goed (alhoewel ik me nu bedenk dat cacao me veel lekkerder lijkt..)
Mijn moeder gooit het over de langevingertaart en dat is heel lekker
En mariabiscuitjes met boter en hagelslag zijn ook lekker!
Maar hagelslag in vla en ijs is niks
-
Ik vroeg me vandaag af of er nog mensen zijn die desserts versieren met hagelslag. Da's ook wel te erg.
Versieren niet, maar soms eet ik een bak yofu naturel met banaan en daar doe ik dan een zwik pure hagelslagjes in. :bloos:
-
die hele pure (en hele dure) hageslag is overal lekker bij, vooral bij sojavla!
en ik heb gisteren ook pijnboompitten gegeten, ondanks dat dat echt niet meer schijnt te kunnen (maar het ging best goed en was ook heel erg lekker)
-
Het is niet zo dat pijnboompitten niet meer kunnen, maar het overal doorheen flikkeren wordt een beetje eng.
-
Maar hagelslag in vla en ijs is niks
Maar dat spul wat wél hagelslag heet, wat eigenlijk gewoon uit kleine stukjes
goede chocolade bestaat, mag daar wat mij betreft best overheen....
-
- en helaas: ik ben bang dat biologisch eten minder gangbaar wordt :(
bij de Albert Heijn in mijn buurt staat nu de biologische pasta op een andere plek dan alle andere pasta! Nou ja zeg, het moet toch niet gekker worden! Alsof biologische pasta anders is dan niet biologische pasta! Om er maar voor te zorgen dat je niet 'per ongeluk, toevallig, op eens' biologisch gaat eten. grrrr stomme AH.. >:(
-
- en helaas: ik ben bang dat biologisch eten minder gangbaar wordt :(
bij de Albert Heijn in mijn buurt staat nu de biologische pasta op een andere plek dan alle andere pasta! Nou ja zeg, het moet toch niet gekker worden! Alsof biologische pasta anders is dan niet biologische pasta! Om er maar voor te zorgen dat je niet 'per ongeluk, toevallig, op eens' biologisch gaat eten. grrrr stomme AH.. >:(
Waarom denk je dat dat erachter zit? ::)
-
- en helaas: ik ben bang dat biologisch eten minder gangbaar wordt :(
bij de Albert Heijn in mijn buurt staat nu de biologische pasta op een andere plek dan alle andere pasta! Nou ja zeg, het moet toch niet gekker worden! Alsof biologische pasta anders is dan niet biologische pasta! Om er maar voor te zorgen dat je niet 'per ongeluk, toevallig, op eens' biologisch gaat eten. grrrr stomme AH.. >:(
Waarom denk je dat dat erachter zit? ::)
Ik was nogal op dreef gisteren, qua stampij maken (was op mijn werk ook al lekker bezig :-[). Ik denk niet dat er per se iets achter zit hoor, maar ik vind het wel raar dat het niet bij elkaar staat.
-
Ik eet alweer bijna twee weken dagelijks buiten de deur vanwege werk en ik wil de volgende trend zo snel mogelijk een halt toeroepen: een hoopje gefrituurde bieslook, alfalfa of andere op hooi lijkende zut op het hoofdgerecht stapelen. Het ziet er misschien wel spannend uit, maar er zit geen smaak aan en het mondgevoel is belabberd. Ik denk dat ik dit nu al 5 keer gekregen heb in die korte tijd... STIJLPOLITIE, STOP DEZE TREND!
-
Ik eet alweer bijna twee weken dagelijks buiten de deur vanwege werk en ik wil de volgende trend zo snel mogelijk een halt toeroepen: een hoopje gefrituurde bieslook, alfalfa of andere op hooi lijkende zut op het hoofdgerecht stapelen. Het ziet er misschien wel spannend uit, maar er zit geen smaak aan en het mondgevoel is belabberd. Ik denk dat ik dit nu al 5 keer gekregen heb in die korte tijd... STIJLPOLITIE, STOP DEZE TREND!
AArgh! Terechte veroordeling! In een broodje gaat het nog... Het ergste zijn preischeuten, die een plastic-achtig gevoel in je mond geven.
-
En bovenal waanzinnig vies zijn!
-
sowieso, dingen die niets toevoegen aan de smaak maar alleen aan het plaatje... vooral duurdere restaurants hebben daar een handje van, helaas.
-
ik vind alfalfa zeker wel wat toevoegen aan een broodje of een salade hoor!
-
sowieso, dingen die niets toevoegen aan de smaak maar alleen aan het plaatje... vooral duurdere restaurants hebben daar een handje van, helaas.
Nee juist niet. Dure restaurants hebben evenwichtige gerechten. Restaurants die proberen boven eetcafeniveau uit te klimmen maar bij wie dat niet lukt serveren onzinnige toevoegingen.
-
Ik zag iemand die part-time stijlagent is ergens iets schrijven over de cheeser: een pitabroodje getoast met kaas en jam, wat ergens in de jaren '90 denk ik nog een campagne was. Dat ze niet begreep dat een vriend dat lekker vond.
Dat moet natuurlijk proefondervindelijk vastgesteld worden dus zonet heb ik er twee gemaakt. Omdat ik geen kaasschaaf heb waren de plakjes kaas wat dikker en zo'n cheeser koelt snel af dus het was wat rubberachtig, maar voor de rest best wel te eten.
-
Ik zag iemand die part-time stijlagent is ergens iets schrijven over de cheeser: een pitabroodje getoast met kaas en jam, wat ergens in de jaren '90 denk ik nog een campagne was. Dat ze niet begreep dat een vriend dat lekker vond.
Dat moet natuurlijk proefondervindelijk vastgesteld worden dus zonet heb ik er twee gemaakt. Omdat ik geen kaasschaaf heb waren de plakjes kaas wat dikker en zo'n cheeser koelt snel af dus het was wat rubberachtig, maar voor de rest best wel te eten.
Jaaaaaa cheesers zijn super!
-
Ja, dat jij het lekker vindt, wisten we al. (http://www.annemieke.net/RozeMarijn/negen-uur-het-jaren-90-moment/) :P
-
Ik eet het ook geregeld, als de groenten, saus en vegetarische pitagehakt op zijn van de dag voorheen. MMMMMMMMM cheezer.
-
Ja, dat jij het lekker vindt, wisten we al. (http://www.annemieke.net/RozeMarijn/negen-uur-het-jaren-90-moment/) :P
Ooooo! Ik wist niet dat het T. was over wie je het had. Ik ga daar nu onbeschaamd misbruik van maken. Welk een wansmaak!
-
Ja. T. heeft wel meer rare dingen. Maar ik schrijf dus nergens dat ik het niet snap he of het enorm vies vindt. Maar het is niet per se mijn favo snack nee.
-
Ja. T. heeft wel meer rare dingen.
Ja nee jij dan, wat doe jij ook al weer op je ei :P
-
Ja. T. heeft wel meer rare dingen.
Ja nee jij dan, wat doe jij ook al weer op je ei :P
Zout?
-
Aromat! Maar eigenlijk eet ik maar enkele keren per jaar zo een ei uit het vuistje, dus ook maar enkele keren per jaar een beetje aromat.
-
O, maar dat lijkt me best lekker! Ik doe wel eens Duits kruidenzout op een eitje, lijkt me hetzelfde idee.
-
satékruiden, ja ;D
die zijn trouwens ook lekker op quorn en in stoofpotten. en het allerbeste: frieten! frietjes met satékruiden sojasaus.... hmmmmm...
-
Aromat! Maar eigenlijk eet ik maar enkele keren per jaar zo een ei uit het vuistje, dus ook maar enkele keren per jaar een beetje aromat.
Maar da's lekker, dat deed ik vroeger ook altijd!
-
Ieieie zo'n glad ei uit je vuistje brrrr. En dan gaat je hand helemaal naar ei ruiken :eh:
-
Ieieie zo'n glad ei uit je vuistje brrrr. En dan gaat je hand helemaal naar ei ruiken :eh:
En aromat...
-
Ieieie zo'n glad ei uit je vuistje brrrr. En dan gaat je hand helemaal naar ei ruiken :eh:
piepert. :P
-
satékruiden, ja ;D
die zijn trouwens ook lekker op quorn en in stoofpotten. en het allerbeste: frieten! frietjes met satékruiden sojasaus.... hmmmmm...
wat zijn satekruiden???
-
satékruiden, ja ;D
die zijn trouwens ook lekker op quorn en in stoofpotten. en het allerbeste: frieten! frietjes met satékruiden sojasaus.... hmmmmm...
wat zijn satekruiden???
de kruiden die ze in de frituur (in belgië althans) of bij de beenhouwer op de satés doen. altijd een beetje een andere mengeling, maar die van bij de beenhouwer is echt gewéldig. ik doe het ook op gebakken ui, maakt het naar saté smaken :D
-
Oja, ik doe aromat ook wel eens over gekookte aardappels. Ik houd niet zo van jus.