Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Restaurants => Topic gestart door: bart op 05 februari 2005, 17:14:06

Titel: Utrecht
Bericht door: bart op 05 februari 2005, 17:14:06
Gisteren als avondmaal een frietje bij de Soen Wah snackbar om de hoek. Er zitten maar liefst vijf frituurs op loopafstand (studentenwijk), allen gerund door Chinezen, maar bij Soen Wah zijn ze het aardigst en hebben ze tenminste een Chinese naam.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dick op 20 maart 2005, 23:51:40
Gisteren met 25 veganisten in de Werfkring!
Lekker wel.
Maar t.o.v. twee jaar geleden een stuk duurder.
Voor het menu van de dag (een drie gangen menu) koste het dit keer € 16,50
Twee jaar geleden was dat nog iets, van € 12,50
Ook veel verschillende bio sapjes verkrijgbaar.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: overanalizing op 25 september 2005, 15:11:31
Gisteren gegeten in de Werfkring in Utrecht, en het was niet te vreten.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Marcello op 25 september 2005, 15:22:24
Gisteren gegeten in de Werfkring in Utrecht, en het was niet te vreten.
Erm sieske! (Limburgs)

Ik heb op dezelfde dag en tijd gegeten bij Milky, ook toevallig in Utrecht ;). Was heel smakelijk.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Christiaan op 09 augustus 2006, 21:38:07
In Utrecht geluncht in Belgie met een broodje vet (twee kaaskroketten) waar een flinke hap groenvoer bij zat, en dat voor 3,50. Niet slecht. Heel goed eigenlijk. Nou ja, ietwat decadent. Maar toen durfde Selly 'm ook te nemen. Zo'n klein meisje zo veel calorieen zien wegwerken als lunch, dat is een spektakel.

Om een uur of zes bij Thipam een cashewnotencurry met wat dingetjes er naast (netjes!) maar te weinig rijst. Maar gelukkig zat Selly nog vol van de kaaskroketten.

Morgen denk ik pasta e fagioli.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 07 mei 2007, 17:15:22
Een paar weken geleden zat ik trouwens nog bij Dish in Utrecht op het terras met een vriend. Was erg lekker wat ik had. Alleen ontging het nut van gnocchi frituren me voor en na het proeven. Het was ook wat weinig vond ik, maar verder dus ok!
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 12 mei 2007, 19:19:35
Gisteren pizza wezen eten La Grotta in Utrecht. We gaan daar wel vaker heen voor een goedkope pizza. Het is een gezellig restaurant in een werfkelder. Gisteren was het echter wel heel druk en heet binnen. Ondanks de drukte was de bediening bijzonder vriendelijk.

Ik had de dagspecialiteit. Pizza met verse tomaat, zwarte olijven en rucola. Welgeteld zaten er vier olijven met pit op de pizza, wat stukjes tomaat en een handje rocula. Erg mager dus. De anderen hadden de vegetarische calzone, die was heel erg lekker. Dit alles werd weggespoeld met de niet onaardige rode huiswijn.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Wildflower op 25 mei 2007, 14:25:54
Gisteren gegeten bij Casa di David aan de Oudegracht in Utrecht. Leuke locatie, kaart zag er vrij authentiek uit. Aangezien ik nog niet veel honger had, bestelde ik een antipasti van gegrilde groenten (10 euro). Ik ging ervan uit dat je voor die prijs wel een redelijke portie mocht verwachten, aangezien de hoofdgerechten maar een paar euro duurder waren. Dit bleek niet zo te zijn, het was maar een kleine portie gegrilde groenten met een paddestoel. Het geheel was opgewarmd, maar sommige stukken waren nog koud. Er werd voor mijn tafelgenote en mij als voorafje een kleine portie ciabatta en tapenade geserveerd, maar aangezien ik alleen groenten had, leek het mij wel passend dat men daar ook brood bij zou serveren. Niet dus, waarop ik nog een portie brood bestelde. Hiervoor werd 3,75 gevraagd; onevenredig voor zo'n kleine hoeveelheid. De salade van mijn tafelgenote was overigens erg standaard, typisch 'sla-uit-zak' met een magere vulling. Conclusie: niet echt geslaagd dat Casa di David.  
:nopompom:
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 24 juni 2007, 00:06:00
Met Bart gegeten in Ethiopisch restaurant Sunshine in Utrecht. Die tent ziet eruit als een coffeeshop van buiten, maar het is wel leuk. Vooral door het enthousiaste personeel. Verder goed, prima eten genoeg voor 2 hongerige wandelaars.

Edit: we kregen een groot bord met aan de ene kant het vleesgedeelte en aan de andere het vegerarisch gerecht. Je eet het op met de "pannenkoekjes" die erbij geserveerd worden. Niet elke vegetarier zal dat waarderen. Ik vond het niet erg, ik heb wel ergere dingen gedeeld. Maar als je dat niet wilt, zou ik het aangeven bij je bestelling.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 13 augustus 2007, 21:32:50
Zaterdag gegeten bij Olivier (http://www.cafe-olivier.be/) in Utrecht. Olivier is prachtig gevestigd in een oude schuilkerk in het centrum van Utrecht. Afgezien van heel veel lekkere biertjes kun je er ook erg lekker eten.

Vooraf had ik de paddestoelen in lookmarjoleinsaus, gegratineerd met brie, heerlijk! Als hoofdgerecht ook iets lekkers, namelijk roergebakken groenten, paddestoelen en krieltjes gegratineerd met geitenkaas. Toe de koffie compleet.

Het was summer darkness, dus er zaten vrij veel goths om ons heen en dat was best vermakelijk. Toch was het gelukkig niet al te druk, want het wordt vanwege de hoogte nogal snel lawaaiig. Wij konden elkaar nu nog goed verstaan.

De bediening was trouwens ook erg vriendelijk. Absoluut een aanrader.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 20 september 2007, 22:43:00
Als vanouds weer eens kaasfondue bij de soepterrine in Utrecht. En als vanouds weer lekker eten in een fijn, knus restaurantje.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 03 november 2007, 09:37:28
Gisteren bij Dish in Utrecht: tagliatelle met aubergine-tomatensaus. Misschien niet super origineel maar wel lekker. Er zat ook tauge door, wel een leuke combi.

Ik was met een vriendin die nog niet zo lang in de regio woont (zij woont in Zeist). Erg grappig hoe we zaten te dwalen in de stad. Ik bleek ineens me ontzettend goed te kunnen orienteren op de horeca die ik er kende terwijl ik met al die kerktorens niets kon ;)
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Meneer de Uil op 13 december 2007, 23:31:11
Bij  Mammoni  (http://www.mammoni.nl/) een lasagne met spinazie en drie kazen gegeten. Geen grote portie, maar wel heel smaakvol voor net geen 10 euro. De serveerster kwam even melden dat het wat langer duurde vanwege een probleem met de oven en bracht een extra schaaltje olijven en gedroogde tomaten. Aardig wat vegetarische of op verzoek vegetarisch te maken gerechten.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 11 februari 2008, 12:55:27
Ik at bij café Averechts (http://averechts.nl) in Utrecht. Elke zondag wordt er door een ander groepje mensen gekocht en kun je mee eten voor € 9.80.

Vooraf kregen we twee heerlijke samosa's. Als hoofdgerecht een curry met bloemkool en kikkererwten en een curry met aardappel en sperziebonen. Was best lekker kruidig, maar het had wat mij betreft wel wat pittiger gemogen. Na was er nog biologisch ijs met perzik, maar dat paste er bij mij echt niet meer bij.

En toen ik mijn eten op had kon ik meteen doorschuiven naar de andere kant van de bar, want toen had ik tapdienst.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 17 februari 2008, 02:25:53
Bij 't Oude Pothuys in Utrecht, twee soorten kaasfondue. Erg lekker en genoeg kaasfondue voor de komende drie jaar, althans zo voelt het. Gezellig gezelschap ook.

Daarvoor aten we de vegetarische garnituur in de Poort, puur alleen omdat het aangemoedigd moet worden dat er een boel gefrituurde hapjes op de  kaart staat. Zo ben ik dan he? ;)
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 30 mei 2008, 16:13:36
Gisteren gegeten bij Café West in Utrecht, omdat je daar altijd lekker buiten kunt zitten. Als hoofdgerecht had ik een salade van asperges, wilde spinazie, olijven, walnoten en cherrytomaatjes met geitenkaasdressing. Was lekker, maar wel erg weinig voor een hoofdgerecht. Toe kwarktaart met rode vruchten.  De kwarktaart was te zwaar en in plaats van rode vruchten kregen we twee halve aardbeien. Op het nagerecht moesten we bovendien heel erg lang wachten.

Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 12 augustus 2008, 20:34:48
Gisteren at ik bij Ierse pub O'Leary's in Utrecht. De kaart is aangepast, dus nu staan er maarliefst twee vergetarische producten op. Ik nam de creamy cheese pie. Best lekker, maar had iets meer gekruid mogen zijn. Ook had ik liever iets meer salade en iets minder patat gekregen. Maar al met al toch goed te doen en gewoon een leuke pub om te zitten.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 20 augustus 2008, 13:37:49
Ik at gisteren tapas bij El Mundo in Utrecht. Het eten viel dit keer erg tegen en we moesten er ook erg lang op wachten. Daar hoef ik (voorlopig in ieder geval) niet meer naar terug.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: bambi op 20 augustus 2008, 14:20:04
Ik at gisteren tapas bij El Mundo in Utrecht. Het eten viel dit keer erg tegen en we moesten er ook erg lang op wachten. Daar hoef ik (voorlopig in ieder geval) niet meer naar terug.

Ik ga in Utrecht altijd naar 't oude pothuys, misschien vind je het daar leuk? Soms moet je er wel even wachten, het is geen sjieke plek zeg maar. Wel heel sympathiek.

Had ik hier al wel eens de loftrompet gedingest over bagels & beans in Leiden? Twee keer al hebben ze helemaal de verpakking naar boven meegenomen om mij zelf te laten kijken wat er in zit. Dat vind ik fijn, want dan weet ik zeker dat het veilig is. En ik vind het lief, zeker als je soms verhalen over andere horeca hoort ...
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 20 augustus 2008, 16:03:58
Ik at gisteren tapas bij El Mundo in Utrecht. Het eten viel dit keer erg tegen en we moesten er ook erg lang op wachten. Daar hoef ik (voorlopig in ieder geval) niet meer naar terug.

Ik ga in Utrecht altijd naar 't oude pothuys, misschien vind je het daar leuk? Soms moet je er wel even wachten, het is geen sjieke plek zeg maar. Wel heel sympathiek.

Oude Pothuys is inderdaad leuk, ben ik al veel te lang niet geweest!
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 26 oktober 2008, 18:34:50
Gisteren bij Ierse pub Florin in Utrecht. Ik nam de vegetarische lasagna met spinazie. Was niet onaardig, maar ook niets meer dan dat. De anderen namen een burger, waarbij friet zat... Die friet was helaas koud. Zowel de rode als de witte wijn was erg slecht. Dat doen we dus niet nog een keer.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 04 november 2008, 20:35:41
Vrijdag in Abrikoos in Utrecht.
Een mezzerestaurant.
Best leuk maar je kon koude mezze als hoofd en vooraf nemen. Ik stelde dus voor dat we 1 warme mezze als hoofd namen en 1 koude mezze als hoofd en die dan delen. Maar om een of andere reden kon dat niet of mocht dat niet, je mocht je bord niet ruilen of althans dat dacht mijn vriend en de serveerster mompelde ook iets over 'niet eerlijk'. Afijn omdat ik geen zin in gedoe had, namen we maar allebei koude mezze als vooraf en de al bestelde warme mezze erna, met het gevolg dat we nu eigenlijk te veel eten hadden.
Maar goed de koude mezze waren erg lekker (en heel veel veggie waaronder lekkere bulghursalade en artisjokkenharten en olijven en tzaziki en nog 10 andere dingen) en de warme redelijk lekker maar machtig.
Op zich best oke, ook voor een groep en genoeg veggie. Niet zo goedkoop echter.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dick op 14 november 2008, 01:41:59
Ik heb wel eens eerder in ACU gegeten, maar nooit bij Punx. Zondag dus eindelijk bij Punx gegeten met 9 veganisten en het was bijzonder lekker.
drie gangen menu met drankjes (biosapjes voor mij) en dat voor €  18, =  incl. fooi. per eter.  Een aanrader.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 29 november 2008, 09:27:58
Bij Amberes (http://home.kpn.nl/ambrs/) in Utrecht. Wel aardig, maar niet zo goed als we hoopten. Dat dan vooral ook om de prijs. Voor 145 euro (wel aardig wat goede wijnen gedronken, maar verder geen gekke dingen gedaan ;)) met zijn 2en mag alles wel perfect zijn. Dat was het toch niet helemaal. We hadden wel eens beter gegeten voor minder. Bijvoorbeeld bij Liberty in Nijmegen.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Amber79 op 29 november 2008, 16:21:50
Altijd jammer als er geen menukaart op een site staat. Voor 145 euro mag je inderdaad wel wat verwachten! Aan de naam zal het in ieder geval niet gelegen hebben  ;D

Vegetarisch uit eten gaan heb ik nog niet veel ervring mee. Eigenlijk is het enige een lekkere pizza bij la Fontana in Utrecht. Maar goed, als er iets standaard veel vegetarisch heeft, is het de italiaan wel.  :)
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 29 november 2008, 16:43:02
Altijd jammer als er geen menukaart op een site staat.

Dat komt omdat ze met een keuzemenu werken. Je zegt wat je niet lust of dat je vegetarier bent, en dan maken ze een verrassingsmenu.

Denk trouwens dat de meeste vegetariers er niet graag zullen komen. Het heeft een beetje een huiskamerambiance, maar er hingen stukken vlees aan haken. (ik keek er zelf niet op uit).
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 30 november 2008, 18:31:00
Gister bij Pizzeria Pozzo in Utrecht. Vier kazen penne (12 euro). Goed te eten. Ik proefde niet vier kazen, maar dat hoor er geloof ik bij. Vooraf brood met boter (= margarine) maar dat kwam tegelijk met het eten. Het eten kwam geloof ik 2 uur nadat we het besteld hadden maar het gezelschap was gezellig en ik viel ook niet om van de honger dus het stoorde me niet zo. Opvallend: de rode huiswijn was erg lekker.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: ArmadiLLow op 30 november 2008, 22:33:36
Gister bij Pizzeria Pozzo in Utrecht. Vier kazen penne (12 euro). Goed te eten. Ik proefde niet vier kazen, maar dat hoor er geloof ik bij. Vooraf brood met boter (= margarine) maar dat kwam tegelijk met het eten. Het eten kwam geloof ik 2 uur nadat we het besteld hadden maar het gezelschap was gezellig en ik viel ook niet om van de honger dus het stoorde me niet zo. Opvallend: de rode huiswijn was erg lekker.

Hee, daar heb ik dinsdag ook gegeten! Bij ons duurde het ook idioot lang voor we onze pizza's kregen, wat behoorlijk jammer was omdat we niet zoveel tijd hadden, want we gingen naar Tivoli en wegens de treindingest waren m'n vrienden wat later in Utrecht dan gepland.
Ik had overigens de pizza verde en geloof dat die wel te eten was maar was te druk bezig met proberen het ding binnen 10 min. naar binnen te schuiven om er erg veel aandacht aan te besteden. Ach, het was weer zo'n avond...
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 04 januari 2009, 13:57:06
Gisteren in Badhu (http://www.badhu.nl/) in Utrecht geweest. Was leuk! Voor 56 euro inclusief fooi hadden we brood vooraf en een hoofdgerecht van lekkere vegetarische mezze en Arabische koffie na. O ja, en twee drankjes per persoon. Het hoofdgerecht kwam alleen wel ontiegelijk snel op tafel. Beetje maf. Maar leuke avond.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 04 januari 2009, 14:32:53
Da's bij mij om de hoek. Leuk dat het gebouw nu eindelijk weer in gebruik is genomen. Wil er binnenkort ook een keer gaan eten (maar ben nu helaas een beetje blut).
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 04 januari 2009, 17:49:01
Ze accepteren creditcards :)

Ik zou er ook wel eens willen logeren. Maar gisteren zat ik al in een ander hotel.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Poek op 14 februari 2009, 20:31:38
Sweetie (http://restaurantgids.vegatopia.com/utrecht/utrecht/utrecht_sweetie.doc/) in Utrecht. Ik nam een roti, Lona mihoen. Was lekker.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 21 februari 2009, 09:18:00
Geen zin meer om ziek te zijn, dus met Marieke gegeten in Utrecht bij Saigon op de Voorstraat in Utrecht. Leuk eten daar zeg. We hadden allebei een gevulde pannenkoek vooraf en ik had de nepeend in zwartebonensaus, Marieke het nep-varkensvlees. Lekker en niet duur.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 21 februari 2009, 10:34:31
Geen zin meer om ziek te zijn, dus met Marieke gegeten in Utrecht bij Saigon op de Voorstraat. Leuk eten daar zeg. We hadden allebei een gevulde pannenkoek vooraf en ik had de nepeend in zwartebonensaus, Marieke het nep-varkensvlees. Lekker en niet duur.

Daar moet ik dan binnenkort ook maar eens een hapje gaan eten.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 07 maart 2009, 14:50:38
Gisteren in C’est Ça in Utrecht, erg geslaagd!

Je krijgt er vijf gangen en je eet wat de pot schaft ;) Uiteraard kon het vegetarisch. Vond het erg lekker allemaal. Zelfs het kaasplankje, en normaal hou ik helemaal niet van kaasplankje.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: lieve lijn op 31 maart 2009, 10:22:40
gisteren na de beurs gegeten bij de gouden kom in utrecht. Met een gezelschap van 12 man, kregen we een rijsttafel. Alleen ik kreeg vegetraisch, ze vroeg nog even of ik wel tofu lustte. Ik heb geen idee van de namen  :-[ maar was ook na 3 dagen op de beurs staan te gaar om het te gaan vragen.. bedacht het me pas toen ik thuis in bed lag  :-[ je hoeft er niet heen te gaan voor de mooie aankleding, want mijn schoonmoeder (die er al meer dan 20 jaar komt) zegt dat er nog niks veranderd is... systeemplafonds en goudenrandjes.. er zijn mooiere chinese restuarants..

maar  uhmm... ik kreeg 3 kleine gerechtjes: tofubolletjes met allerlei lekkere groentjes erin (gepaneerd), tofu met broccoli en tofu in een lekkere saus, en waterkastanjes in deegjasje met de zoetzure saus de ook bij koeloeyuk zit, alle bami en nasi was vega. Toe een dame blanche.. lekkere chinese thee erbij.( van de prijs heb ik geen idee de baas betaalde)

een van de beste chinezen waar ik gegeten heb, duidelijk te merken dat er met verse producten gewerkt wordt en niet alles in de megnetron gebliept wordt. lekker!!
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 05 april 2009, 22:15:23
Na een drie-uurs- spinningmarathon gegeten bij restaurant Blij in Utrecht. Op het terras buiten, in het gedeelte dat eigenlijk voor rokers was, maar niemand rookte. Brood vooraf, toen een soep (Thaise spinazie-kokos-soep waar ik weinig Thais aan ontdekte) en kaasfondue. Nadeel is dat het wel meteen de enige vegetarische keuze is. Maar het was wel lekker allemaal, maar ik had natuurlijk ook wel trek ;)

Maar goed, al met al om best blij te worden. Het was niet duur, en de locatie was heerlijk zo op het terras. Echte dierenliefhebbers zullen het niet leuk vinden om in het gedeelte te zitten waarbij er kippen worden geroosterd aan het spit.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 19 april 2009, 17:40:38
Vanavond is er weer eetcafé in café Averechts (http://www.averechts.nl) en daar ga ik zo dus een hapje eten. Op het menu staat vanavond vooraf een uiensoepje me kaascroutons, groentelasagne met sperziebonen als hoofd en toe peren-chocolade fondant.

Later (waarschijnlijk morgen, want ik moet zelf ook nog tappen) volgt nog een recensie.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 20 april 2009, 11:10:46
Vanavond is er weer eetcafé in café Averechts (http://www.averechts.nl) en daar ga ik zo dus een hapje eten. Op het menu staat vanavond vooraf een uiensoepje me kaascroutons, groentelasagne met sperziebonen als hoofd en toe peren-chocolade fondant.

Later (waarschijnlijk morgen, want ik moet zelf ook nog tappen) volgt nog een recensie.

En dan nu, de recensie:

De uiensoep vooraf was errug lekker, veel ui maar toch niet al te heftig. De lasagne was wel lekker, maar niet Italiaans. De peer en chocoladefondant met ijs achteraf was goddelijk. Helemaal niet verkeerd voor 9,80 euro.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 14 juni 2009, 00:44:58
Was donderdag weer in Saigon in Utrecht. Had mihoen met gefrituurde loempiaatjes en lekkere groenten. Erg lekker.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 26 juni 2009, 18:27:08
Van de week bij eetcafé De Poort in Utrecht. Ze hadden twee vegetarische hoofdgerechten, een griekse salade en een fajita gevuld met spinazie, rozijnen, noten en paddestoelen en gegratineerd met brie. Ik ging voor de fajita en die was best lekker, maar veel te machtig. Helaas geen tijd meer voor iets toe, want we moesten rennen om de film te halen.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 30 januari 2010, 11:55:34
Gisteren bij Luce in Utrecht. Goed brood, aardige antipasti en hoofdgerecht. Vond het toetje niet zo lekker. Het was wel apart, ijs en meringues van rode bieten, maar ik weet het niet. Het smaakte me niet zo. Kreeg daar wel een gratis thee voor, dat was wel weer erg aardig.

De wijn was er heerlijk en de bediening op een persoon na erg goed.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: bambi op 12 februari 2010, 12:37:09
kaasfondue bij het oude pothuys in Utrecht, geen enorme hoogstand maar lekker en een gezellige zaak.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Bast op 13 februari 2010, 15:15:38
Grappig, daar ben ik voor sluitingstijd ook nog even binnen geweest. Welke smaak fondue had je of doen ze dat alleen op maandag?
Diner deden we ivm krappe tijd bij de Chinees in Hoog Catharijne, Tai Soen. Wel ok, maar erg standaard.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: bambi op 15 februari 2010, 18:47:38
Grappig, daar ben ik voor sluitingstijd ook nog even binnen geweest. Welke smaak fondue had je of doen ze dat alleen op maandag?
Diner deden we ivm krappe tijd bij de Chinees in Hoog Catharijne, Tai Soen. Wel ok, maar erg standaard.
De simpele, die zonder noten en kruiden. ;)
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 08 maart 2010, 18:10:28
Vrijdag bij Indiaport (http://www.indiaport.nl) geweest in Utrecht. Net een weekje geopend. De zaak ziet er leuk uit en de ober was een aardige en correcte man. Het eten was wel ok, maar erg vettig. Daar kreeg ik waarschijnlijk ook 's nachts erg buikpijn van.

Vanmiddag heb ik lekker geluncht in de Blonde Pater.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 31 mei 2010, 17:36:06
Zaterdag bij Restaurant Blij in Utrecht geweest. We aten niet a la carte want het was met bruiloft van mijn zusje. Tijdens de borrel was er lekker vers turks brood met aioli. Met het buffet (want dat was er), mochten de vegetariers het eerst, zodat we in ieder geval genoeg konden opscheppen. Er was een soort hartige (asperge?)taart en verschillende salades. Prima hoor.

Ook de toetjes waren lekker. Brownies, kokosijs, fruit, dat soort dingen.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Maartje! op 10 juni 2010, 12:47:28
Bij Badhu in Utrecht. Rare tent, middenoosters maar op zo'n manier dat het meer een thema dan een overtuiging lijkt ('chinees, daar verdien je geen ruk meer mee, we gaan mezze serveren')
Heel warm, dat was het er ook.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 10 juni 2010, 18:26:40
Bij Badhu in Utrecht. Rare tent, middenoosters maar op zo'n manier dat het meer een thema dan een overtuiging lijkt ('chinees, daar verdien je geen ruk meer mee, we gaan mezze serveren')
Heel warm, dat was het er ook.

Maar wat at je er?
Ik dacht dat LL wel positief was.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: karl op 10 juni 2010, 20:59:45
Bij Badhu in Utrecht.
Heel warm, dat was het er ook.

Maar is het ook niet de imitatie van een Turks badhuis? Dan hoort het ook wel warm te zijn.
Ik begrijp en apprecieer je kritiek, ik vraag me wel af: wat bepaalt de scheiding echt/onecht?
Een enkele idealistiese, vegetariese, milieubewuste vereniging zonder winstoogmerk zal er wel niet "only for the money" in zijn, maar de meerderheid toch wel?
Wat is dan fake of niet fake? Veronderstel, als eerste aanzet, mensen wier ding het duidelijk niet echt is, zoals bijvoorbeeld Chinezen die Arabische mezze serveren.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 10 juni 2010, 21:32:37
Ik begrijp Maartjes opmerking wel (denk ik, ik weet natuurlijk niet zeker wat ze bedoelt en bovendien ben ik nog nooit in Badhu geweest): je wordt in de horeca (zoals eigenlijk overal) erg doodgegooid met trends, nu beginnen de mezze weer, in Londen staan zelfs in pubs Arabische flatbreadmezze met hummus op de kaart. In Amsterdam is het moeilijk zoeken naar een Japans restaurant met een Japanse ipv Chinese kok. Etc. Is een Japans restaurant met Chinese kok en eigenaar erg? Nee, helemaal niet, maar een restaurant is misschien net wat leuker en fijner om te zijn als de eigenaars en koks het heel erg leuk vinden wat ze doen zonder dat dat hip is of op voorhand heel goed verkoopt. Dat treft je bv wel aan in Roserijn in A'dam, niks hips aan, maar wel een hele fijne plek om te komen waar ze goede producten gebruiken in de keuken.
Maar een scheiding echt/onecht is zeker subjectief en zonder 'die vervelende trends' zouden ook leuke nieuwigheden er niet komen.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Maartje! op 11 juni 2010, 00:29:25
Ik was er met een groepje, dus we kregen het verrassingsmenu. Dat bestond uit drie gangen. Eerst brood met dipjes (leuk, Turks brood en lavash, met idioot woeste olijventapenade, dillepaprikadip die lekker was maar niet naar dille smaakte, hele lekkere humus en nog een scherp-knoflokerig yoghurtdipje). Daarna koude hapjes; een rolletje van rauwe puntpaprika met couscousvulling, een hele lekkere salade met sla, avocado, kikkererwten en hazelnoten (heel verrassend, je denkt dat het allemaal kikkererwten zijn en dan is het hard en knapperig), een salade met artisjokharten, en een kopje hele lekkere pittige en niet koude spinaziesoep voor mij (ter compensatie van de niet-vega-hapjes).
De derde gang waren warme hapjes, een tajine met (heel vegetarisch) pompoen en linzen, die lekker was en vooral zoet, een bstilla met kaneel en quorn, een bordje met geroosterde paarse en gele aardappel, en okra, met lekkere paprikasaus, gegrilde halloumi (wat is dat spul toch ontzettend zout) en hele zoute couscous.

Daarna was er nog ruim plek voor een toetje, en de chocolademarquise en het granaatappelijs klonken zo appetijtelijk dat ik de pijnboommeringue die er bijhoorde ook durfde te eten. De marquise en de meringue waren erg lekker en het ijs ook, maar dat had net zo goed frambozenijs kunnen zijn. Ik herken granaatappels denk ik niet als ze niet met pitjes worden geleverd... O, en er zat een heel zielig en vrij slecht (kleverig, bleekwittig) stukje suikerwerk bij.

De ene serveerster vroeg tot twee keer toe of ik vegetarisch was (de eerste keer mompelde ik iets over vegetariërs, maar dat kwam natuurlijk niet aan, behalve bij de mensen met wie ik was, die geïnteresseerd begonnen te vragen of ik groente was (nee, een ei)) en de andere had echt een idioot en idioot oncharmant rokje aan.

De aankleding vond ik een beetje smoezelig (van die banken met tapijt dat eruit ziet alsof het al jaren belopen is) en allerlei verschillende vieze kleuren groen.

Gelukkig was ik in erg goed gezelschap en heb ik me prima vermaakt.

En wat ik er onecht aan vond? Ik vond het de vijftig euro niet waard, ik vond het eten niet zo geïnspireerd, ik vond de bediening matig, ik vond de inrichting niet mooi, en ik vond dat het allemaal een gebrek aan, tsja, ik zou nu heel glibberig 'liefde' of 'bevlogenheid' kunnen zeggen, maar ik bedoel gewoon dat ik niet het idee kreeg dat iemand die hier mee bezig was geweest het écht heel erg leuk vond.

Een beetje vaag dus.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 11 juni 2010, 11:46:20
Ik dacht dat LL wel positief was.

Ja hoor. Vond het er leuk, maar had toen ook leuk gezelschap. Maar ik snap Maartje!s kritiek ook wel ergens. Ik weet ook niet of ik er nog heel vaak naartoe ga hoor. (Ben even wat blase met uit eten gaan in prijzige restaurants).

Gisteren ben ik in Lodewijk in Nijmegen (Oost) geweest. Leuke tent met een kleine kaart. Helaas konden we niet buiten zitten, maar het eten en de de bediening is goed.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 20 juni 2010, 00:56:57
Gister bij een Thai in Utrecht. Aan de Oudegracht. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit of ik het nu nog weet hoe het heet hoe het heet of niet, want echt geweldig was het niet. Wel genoeg keuze enzo, daar lag het niet aan. Maar het is voor die prijs zeker niet zo'n goede Thai.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 20 juni 2010, 11:47:56
Gister bij een Thai in Utrecht. Aan de Oudegracht. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit of ik het nu nog weet hoe het heet hoe het heet of niet, want echt geweldig was het niet. Wel genoeg keuze enzo, daar lag het niet aan. Maar het is voor die prijs zeker niet zo'n goede Thai.

Is het die in de buurt van cafe Belgie? Want daar was ik laatst bijna gaan eten, maar toen belandden we in Springhaver.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 20 juni 2010, 13:24:43
Gister bij een Thai in Utrecht. Aan de Oudegracht. Eigenlijk maakt het niet zo veel uit of ik het nu nog weet hoe het heet hoe het heet of niet, want echt geweldig was het niet. Wel genoeg keuze enzo, daar lag het niet aan. Maar het is voor die prijs zeker niet zo'n goede Thai.

Is het die in de buurt van cafe Belgie? Want daar was ik laatst bijna gaan eten, maar toen belandden we in Springhaver.

In ieder geval aan de andere kant, en ook nog niet zo ver in de stad. Maar er zijn er daar best veel natuurlijk.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Purplehippie op 01 oktober 2010, 18:38:51
Heb vorige week bij Jasmijn & ik gegeten en was echt super! Ze noemen hun type keuken zelf 'inspirerend Aziatisch', wat ik wel een treffende weergave vind van de manier waarop ze verschillende Aziatische keukens met elkaar mengen.
We waren met een groep van 7: 4 vleeseters, 2 vegetariërs en 1 veganist (ik). Door de grootte van de groep moesten we eigenlijk kiezen uit twee vaste menu's, maar bij navraag bleek het geen probleem te zijn om een veganistische uitzondering te maken, de kok vond het zelfs een 'leuke uitdaging' :).
Het concept van het eten was dat je een aantal gangen (4?) kleine hapjes krijgt en daarna het 'hoofdgerecht', wat een grote schaal is met meerdere kleine gerechten waar je zelf uit kunt opscheppen. Tot slot kun je nog kiezen voor een toetje of koffie/thee. Wat erg fijn was, was dat ik als veganist vaak mee kon eten met de vegetariërs (oftewel, sommige van de vega-gerechten waren vegan) en dat er ook een aantal van de tussengangen vegetarisch of zelfs veganistisch waren. Hierdoor kwamen de vlees-eters wel aan hun 'vlees-trekken' (...), maar waren er ook een aantal gerechten die iedereen kon proeven en dus gezamenlijke gespreksstof opleverde.
Daarbovenop was alles ook nog eens echt heel erg lekker en gevarieerd, wat mij betreft één van de beste restaurants waar ik ben geweest qua vega(n)-vriendelijkheid. Achteraf was iedereen (carnivoren en vega's) vol lof, dit is dus zeker een aanrader voor en gemengde groep!
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: bambi op 01 oktober 2010, 21:37:09
Klinkt goed: jammer dat het niet in het centrum is.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 02 oktober 2010, 17:23:03
Hij staat ook al een tijdje om mn lijstje, wil ik er ook wel heen.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 27 november 2010, 18:13:53
Gisteren bij Olivier in Utrecht. Het was erg druk, maar konden toch bijzonder snel aan een tafeltje plaats nemen. We namen alledrie de camembertfondue met groenten, erbij kregen we ook nog vlaamse frieten. Erg lekker allemaal en de bediening was ook goed.

Wel vind ik het bijzonder irritant dat het er altijd zo'n lawaai is. Het ziet er prachtig uit (Olivier zit in een oude schuilkelder), maar door de hoogte is de akoestiek belabberd.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 09 januari 2011, 13:02:47
Vrijdag at ik mezze bij Badhu (http://www.badhu.nl) in Utrecht. Er was niet heel veel vegetarische keus, maar het was genoeg en erg lekker. We hadden niet gereserveerd en daarom een plaatsje gekregen op de bank bij de bar. Op zich een prima plek, maar het personeel leek ons nogal over het hoofd te zien waardoor we steeds lang moesten wachten als we wat wilden bestellen.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Dot op 22 januari 2011, 10:23:57
Gisteren at ik bij Le:en (http://www.leen-restaurant.nl/) in Utrecht. Ze serveren daar aziatische hapjes, dat vind ik fijn eten. Er was niet enorm veel vegetarische keus, maar wel ruim voldoende en allemaal bijzonder smakelijk. We zaten in het 'loungegedeelte', dus op lagen banken met een groot dienblad voor ons. Goede bediening ook, zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken!
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Sidhariel op 03 februari 2011, 16:52:40
Waar?
http://www.de-rechtbank.nl/
De rechtbank, restaurant in Utrecht.

Wanneer?:
Vandaag

Wat?:
1 salade met geitenkaas, rode biet, veldsla, cashewnoten en alfalfa. Met zuurdesembrood en zoute boter.
1 lemon meringue pie

Impressie?:
Snelle en goede service, goede kwaliteit eten. Prima mogelijkheden, weliswaar was er maar 1 vega salade (die met geitenkaas en biet) en één vega broodje, maar het is echt een aanrader want de salade is absoluut niet fantasieloos en écht heel erg lekker En ze hebben bij alles in ieder geval één vega optie. De meringue pie was lekker, had van mij een beetje zuurder gemogen maar dat mocht de pret niet drukken. En voor maar 10 euro totaal vond ik het ook niet duur.

Kosten?
10 euro voor mij alleen :D
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Fynnya op 18 juli 2011, 14:40:26
Wij hebben gister besteld bij Namaskar in Utrecht. Absoluut waanzinnig heerlijk Indiaas eten.
Echt fantastisch. Heerlijke aloo mattar (erwten en aardappel in kerrieachtige tomatensaus), vegetable khupta buna (kruidige zachte groente) en onion bhajee's (soort gebakken ui in deegje). Echt fantastisch. Verder nog lekkere kruidige kikkererwten in tomatensaus en panir met zoete saus. Een kleine salade en kaas-nan erbij die wel lekker waren maar niet erg bijzonder, en een dal (linzen) soep die ik wel lekker maar vooral vreemd vond, maar dat vind ik nou eenmaal van alle gerechten waar veel verse koriander in zit.
Het merendeel van de dingen was veganistisch.
Al met al subliem gegeten, en nog een heleboel over voor vandaag :D

Alleen jammer dat er van de 2 keer dat we er afgehaald of besteld hebben, er beide keren iets niet klopte met de bestelling. Dat is wel zonde van zo'n restaurant dat ik voor de rest echt een 10 geef. Maar goed, het eten was zo heerlijk dat ik er toch nog wel veel vaker eten zal afhalen.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 19 november 2011, 11:58:52
Gisteren bij Le:en in Utrecht geweest. We kwamen er onverwacht terecht, maar ik had er wel eens van gehoord en het leek me erg leuk. Ze hebben hier allerlei Aziatische tapas.
Ze schijnen net verhuisd te zijn naar een soort van voormalige garage, een enorme ruimte, leuk aangekleed. We kwamen vroeg, de zaak was zo goed als leeg. Later liep het helemaal vol. We werden neergezet pal onder een blazende ventilator, niet te hebben, maar konden gelukkig verplaatst worden. Eigenlijk moeten ze op die plek bij de ventilator geen tafel neer zetten, er valt daar niet te zitten.

We kregen eerst een drankenkaart, heel fijn, en we namen een lycheecocktail, erg lekker. De ober legde de menukaart uit en waarschuwde dat we niet te veel moesten bestellen, vier hapjes voor de hele tafel (we waren met drie personen) zouden genoeg zijn in eerste instantie en we konden altijd nog bijbestellen. De menukaart was wat lastig te ontcijferen: de zaak was erg donker en het lettertype niet erg duidelijk. We namen vier hapjes. Mijn tafelgenoten waren geen vegetarier, dus er werd van alles besteld. De hapjes waren best aardig (sushi die een beetje uit elkaar viel, zónder de op de menukaart vermelde courgettetempura; aardige salade met niet veel smaak, een gerecht met asperges en weer wel erg lekkere tempeh) maar het was wel formaat holle kies: vier gerechten waren echt niet genoeg voor drie  eters. We bestelden dus nog maar bij en daarna nog een keer, op het eind hadden we alle veggie gerechten van de kaart gehad. Intussen kwam de verkeerde sake op tafel (hele zoete ipv hele droge, nogal wat anders, de sake was ook flink duur, maar kon zonder problemen worden omgeruild, de droge sake was wel heel lekker), kwam er meer eten waaronder aardige pangsits, gado gado, een noedelsalade met wel flink wat pit en smaak, maar waar volgens mij vissaus in zat, dimsum.
De tafel werd afgeruimd toen ik even naar de wc was, daarbij heeft denk ik de ober eten om mn stoel geveegd, waar ik daarna (ik zag het niet omdat het zo donker was) in ben gaan zitten zodat er nu een enorme vlek op mn jurk zit, althans, ik kan me niet bedenken hoe dat eten anders op mn stoel is gekomen.
Toen we de dessertkaart kregen kwam de kaart heel keurig op de goede plek opengevouwen, waarna men het dessert vergat te serveren. Toen het eindelijk kwam bleek het passievruchtijs heel lekker maar de hangop voorzien van een veel te kleverige caramel.
We rekenden 50 euro de man af.  Toch niet een plek om naar terug te komen, aangezien het eten eigenlijk gewoon niet genoeg smaak heeft. Jammer. Volgende keer eens Jasmijn en Ik uitproberen, dat is denk ik beter.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 11 juni 2012, 10:13:48
Zaterdag ongepland bij Badhu terecht gekomen. Ik was er 1 keer geweest, lang geleden. Toen was het erg druk en rommelig. Nu was het, waarschijnlijk ook om de voetbal, veel rustiger.

Ik vond het ook erg lekker dit keer.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 11 juni 2012, 10:25:17
Zaterdag ongepland bij Badhu terecht gekomen. Ik was er 1 keer geweest, lang geleden. Toen was het erg druk en rommelig. Nu was het, waarschijnlijk ook om de voetbal, veel rustiger.

Ik vond het ook erg lekker dit keer.

Leuk! Wat heb je er gegeten?
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 11 juni 2012, 15:56:58
Zaterdag ongepland bij Badhu terecht gekomen. Ik was er 1 keer geweest, lang geleden. Toen was het erg druk en rommelig. Nu was het, waarschijnlijk ook om de voetbal, veel rustiger.

Ik vond het ook erg lekker dit keer.

Leuk! Wat heb je er gegeten?

Een gevuld aardappelgerechtje, lekker brood (2 soorten: plat en soort Turks broodachtig) met dip. Gedrilde haloemi, nog een salade. En een heerlijk toetje met ijs en pistache.
Titel: Restaurant Vandaag in Utrecht
Bericht door: Dennis23 op 27 juli 2012, 19:27:56
Heeft iemand eerder gegeten in restaurant Vandaag in utrecht. Wat vonden jullie van het vegetarische aanbod? Weet iemand  wat voor vega/vegan gerechten ze hebben daar?

Alvast wat ik weet over het restaurant
-een all-you-can-eat restaurant (je betaald entreegeld), prijs verschilt per periode/per dag/per tijdstip
-Je mag gratis eten op je verjaardag
-verschillende keukens
-Voor de rest kijk op de website

Ik wou er heen gaan op mijn verjaardag, helaas ging dat niet door. Ik ben wel van plan om dit volgend jaar te doen, wanneer ik weer jarig ben, als het vega aanbod prima is.

www.restaurantvandaag.nl
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Carla op 12 oktober 2012, 11:39:48
Weet iemand in welk Indonesisch restaurant in Utrecht je goed vegetarisch kunt eten ?
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 12 oktober 2012, 20:14:35
Weet iemand in welk Indonesisch restaurant in Utrecht je goed vegetarisch kunt eten ?

Misschien is Blauw wat (die zitten in Amsterdam maar ook in Utrecht zie ook http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,15918.msg542383.html#msg542383). Maar niet goedkoop.
Ik ben wel eens in de A'damse vestiging geweest en het is leuk voor een uitgebreid diner, je staat niet heel vlug buiten, wat bij sommige andere etnische zaakjes wel eens is.

Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Gnoe op 17 oktober 2012, 23:29:49
Wij hebben gister besteld bij Namaskar in Utrecht. <knip>
Het merendeel van de dingen was veganistisch.
Mijn favoriete Indiase restaurant in U. :) Maar in principe maken ze de gerechten met ghee = geklaarde boter, dus zijn ze niet veganistisch. Dat kunnen ze wel aanpassen als je erom vraagt.
Titel: Re:Restaurant Vandaag in Utrecht
Bericht door: G@sie op 22 november 2012, 10:13:24
Mijn vriend heeft er met zijn werk ooit gegeten. Hij kwam toen thuis met de mededeling dat het voor vleeseters wel te doen was, maar er weinig vega te vinden was. Maar dat is wel even geleden, toen was het net open.
Titel: Re:Restaurant Vandaag in Utrecht
Bericht door: M. op 22 november 2012, 10:15:49
Ik at vorige week bij die in Amsterdam

http://www.vegatopia.com/smf/index.php/topic,16966.120.html
Titel: Re:Restaurant Vandaag in Utrecht
Bericht door: Dennis23 op 22 november 2012, 10:32:33
tnxx daar had ik niet gekeken.

Het concept lijkt me wel een goed idee om een keer te proberen. Maar dan zoek ik een ander rstaurant. De enige die er is wat ik misschien kan aanraden kwa eten: www.vegyeah.nl (http://www.vegyeah.nl) Hier bieden ze alleen vegatarische gerechten, maar ik weet niet of alles ook vegan is. Ze hebben onder andere vega kip, vega eend, vega babi pangang. Het kost voor al-you-can eat €19,50 per persoon. Maar je kunt ook gewoon normaal eten bestellen zonder all-you-can-eat. Maar helaas ligt dit helemaal in Den Haag, maar ik kom er misschien wel ooit langs.


Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 22 januari 2013, 17:16:01
Ik was net even bij Toko Centraal in Utrecht (beneden bij Hoog Catharijne) en daar hebben ze maiskoekjes  :hungry: En nog meer lekkere afhaaldingen, bv bara's en zoete pannenkoekjes met kokos. Ik nam 2 pannenkoekjes voor thuis mee als toetje, en een maiskoekje voor onderweg, en toen ging de mevrouw van de winkel hem helemaal warm maken. Maiskoekjes zijn echt zo lekker.
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Annemieke op 20 februari 2014, 19:40:45
Ik at onlangs bij De Thai in Utrecht en heb 'm toegevoegd aan de restaurantgids. Mooi, modern restaurantje met een open keuken. Voldoende vega-opties, maar wel vooral tofu. Tom yam en tom kha met tofu, gegrilde tofu, tofu met een sausje naar keuze en 4 soorten curry's met keuze uit tofu of een vleesvervanger.

Ik had het kokossoepje tom kha met tofu en gele curry met tofu. Ik ben eigenlijk nog wel nieuwsgierig naar welke vleesvervanger ze daar gebruiken.
In de vegagerechten gaat ook geen vissaus. Per gerecht staan er nul vlammetjes (niet echt pittig), 1 vlammetje (pittig) of 2 vlammetjes (erg pittig).
Er zijn ook verschillende soorten rijst en gegrilde groenten als bijgerecht.

Een aanrader!
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Selly op 20 februari 2014, 19:58:15
hihi ik las even dat je vlammetjes had gegeten  :heehee:
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Annemieke op 20 februari 2014, 21:13:47
 :P
Titel: Re:Utrecht
Bericht door: Poek op 24 oktober 2014, 00:06:29
Met Monique en Goedenavond gegeten bij Se7en (http://www.sevenutrecht.nl/) op de Mariaplaats in Utrecht. Ze hebben wel een leuk gerecht: je kan halve porties van gerechten bestellen (voor de halve prijs). Dat deed ik, een halve Mexicaanse pompoennotencreme als voorgerecht, halve green Curry en een halve Pasta Penne. De pasta was niet zo bijzonder, maar voor de rest goed gegeten. De rekening was 78 euro voor ons drieen. Seriemoordenaars hebben we niet gezien.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 07 februari 2015, 13:09:25
Gisteren met Marieke bij Gys (http://gysutrecht.nl/) in Utrecht geweest. Leuke zaak zeg. We aten een veganistische proeverij met brood/tapenade salade, tofuballetjes en een soepje vooraf en daarna had ik een linzen/paddenstoelenburger. Mooie aanwinst voor Utrecht.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Sam op 03 april 2015, 15:48:35
Klinkt leuk LL!

Ik zit zelf te denken aan www.jasmijnenik.nl, heeft iemand hier wel eens gegeten? Geen vegetarisch restaurant maar wel vegetarische dimsum  :hungry:
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 03 april 2015, 18:33:49
Ik zit zelf te denken aan www.jasmijnenik.nl, heeft iemand hier wel eens gegeten? Geen vegetarisch restaurant maar wel vegetarische dimsum  :hungry:

Is zeker leuk! Ben er een jaar of 5 geleden eens geweest, zoiets, dus ik weet niet meer wat ik er toen gegeten heb. Vond het wel een leuke tent voor een vrijdagavondetentje.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 03 april 2015, 18:50:14
Ik zit zelf te denken aan www.jasmijnenik.nl, heeft iemand hier wel eens gegeten? Geen vegetarisch restaurant maar wel vegetarische dimsum  :hungry:

Is zeker leuk! Ben er een jaar of 5 geleden eens geweest, zoiets, dus ik weet niet meer wat ik er toen gegeten heb. Vond het wel een leuke tent voor een vrijdagavondetentje.

Ik wil daar al een hele tijd heen, maar nog niet geweest dus.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: neleH op 12 mei 2015, 11:33:04
Wij gaan binnenkort naar het Beatrixtheater (op een donderdag). 3 vleeseters en ik. Heeft iemand misschien een leuke aanrader?
Liefst niet te ver van het Centraal Station/ Beatrixtheater en geen ellenlange zit, want de voorstelling begint al vroeg en we gaan met de trein.

De 3 vleeseters zijn van het type 'daghap', dus niet al te exotisch of 'vreemd' :-).
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Indira op 12 mei 2015, 22:47:14
Gisteren met Marieke bij Gys (http://gysutrecht.nl/) in Utrecht geweest. Leuke zaak zeg. We aten een veganistische proeverij met brood/tapenade salade, tofuballetjes en een soepje vooraf en daarna had ik een linzen/paddenstoelenburger. Mooie aanwinst voor Utrecht.

klinkt goed! ik ga zaterdag heen, en dacht, moet nog even lezen of Vegatopia iets over Gijs te zeggen heeft :)
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 13 mei 2015, 22:06:51
Wij gaan binnenkort naar het Beatrixtheater (op een donderdag). 3 vleeseters en ik. Heeft iemand misschien een leuke aanrader?
Liefst niet te ver van het Centraal Station/ Beatrixtheater en geen ellenlange zit, want de voorstelling begint al vroeg en we gaan met de trein.

De 3 vleeseters zijn van het type 'daghap', dus niet al te exotisch of 'vreemd' :-).

In allemaal al een tijd niet geweest, maar wellicht Kafe Belgie, Broers, Proeflokaal Oudaen of Springhaver (die laatste heeft even geen goed werkende site alleen).
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: neleH op 19 mei 2015, 10:33:08
Dank je Selly, ik ga even kijken en het voorleggen :-).
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: neleH op 26 mei 2015, 15:48:50
We hebben uiteindelijk bij de Veiling gegeten (5 min lopen van het Beatrix). Was heerlijk! Meerdere vegetarische opties en ook de vleeseters hebben lekker gegeten.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 26 mei 2015, 20:56:05
We hebben uiteindelijk bij de Veiling gegeten (5 min lopen van het Beatrix). Was heerlijk! Meerdere vegetarische opties en ook de vleeseters hebben lekker gegeten.

Dat ziet er leuk uit. Is het denk je iets voor onze restaurantgids?
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: karl op 27 mei 2015, 08:07:21
Omdat melanzane alla parmiggiana bij de hoofdgerechten werd geplaatst, voldoet het, omdat er ook vegetarische ravioli is, aan de vereiste van twee vegetarische hoofdgerechten. Altijd wat de moeilijkheid bij een Italiaan, inschatten of er voldoende vegetarische insteek is of niet. (Onafhankelijk of je het vegetarische nu bij de pasta of bij de secondi piatti vindt.) In dit geval zou ik voor opname zijn, omwille van de positieve ervaring van superhelen.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 19 september 2015, 12:32:28
Ik at gisteren bij het Hoogt, een eetcafe behorend bij een filmhuis. Niet heel veel vega, maar erg vers. Ik nam de vega groentequiche, met salade en friet. Echt een huisgemaakte quiche, goed van smaak. Niet duur, vriendelijke bediening en leuk publiek.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Indira op 22 september 2015, 19:26:29
Op CS sinds kort Enoki. Iemand daar al gegeten? Online is er weinig over te vinden..
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Bast op 22 september 2015, 19:56:31
Wel ermee in mijn handen gestaan, maar op dat moment niet genoeg trek en toen ook maar niet mee genomen. Er is een soort bento-achtige vegamaaltijd in de koeling, met o.a. sushi (komkommer en roomkaas geloof ik), noodles, zeewiersalade en tofudumplings voor 6.95 of zo. Bij de balie zijn er een vega bahn mi met tofu voor 4 nog iets en de tofurijstrol is 3.50 geloof ik. En er is dacht ik ook een vegasoep, maar zeker weten doe ik het niet.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 22 september 2015, 20:07:49
Jessi van de gastredactie vond de springroll met tofu lekker maar het sausje zoet.
Heb er vd week een kijkje genomen, zag er leuk uit. Wel verbaasd dat de misosoep vega is. Er staan nergens ingrediënten op maar er staat wel wat vega is. Een maaltijd zag er ook lekker uit maar de bento wat saai... Wil er zeker wel eens wat proberen (ze hadden ook leuke thee) maar toen ik er was had ik erna een eetafspraak, dus niks gekocht.

Edit: hey die veggie banh mi had ik niet gezien, leuk.

Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Yehudith op 23 september 2015, 23:16:03
Klinkt leuk. De volgende keer dat ik op CS ben (en tijd heb), ga ik ook eens kijken
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: neleH op 26 oktober 2015, 09:41:13
Al eerder genoemd zie ik, maar GYS in Utrecht is echt een aanrader! We aten vegetarische bitterballen bij een wijntje. Verder bieten-pastinaaksoep (ik) en kikkererwtenspinaziesoep (vriend)(pittig). Beide heerlijk! Als hoofdgerecht gado gado (vriend) en linzen paddenstoelenburger zonder friet/broodje en nog kreeg ik het niet op. Echt superlekker! Ze serveren ook bionade.
Op de kaart staat glutenvrij/ vegetarisch/ veganistisch aangegeven. Er stonden 2 of 3 vlees/visgerechten op de kaart, verder volgens mij hoofdzakelijk vega/ vegan.

Wat ik ook zo leuk vond is dat ze van die toiletten hebben met wasbakjes boven het reservoir, dus als je na het doorspoelen je handen wast, vult het 'afvalwater' het reservoir van het toilet.


Oh we hebben nog geluncht bij Winkel van Sinkel (er was een fair fashion festival waar we naartoe zjin geweest). Ook heerlijk gegeten (salade met stilton).
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 26 november 2015, 18:01:46
Bij Saigon! Lekker. Ze hebben een aparte veggie kaart. We namen rauwe loempia vooraf en daarna veggie varkensvlees in zoetzure saus, vrij pittig, en tofu met paddenstoelen. Rijst en bier erbij. Lekker, niet te duur en aardige bediening. Wel veel aanloop, dus reserveren is handig, maar dat kan online.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 04 november 2018, 09:22:29
Gister bij Anan (https://restaurantanan.nl) gegeten. Ook in de Voorstraat en volgens mij gelieerd aan Saigon. Alles in streetfood-stijl. Ze hebben een aparte vegakaart. Aanrader! In het weekend zeker reserveren, want het zit vol.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 04 november 2018, 15:02:32
Oeh dat ziet er leuk uit zeg! Wat heb jij er gegeten?
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: LL de Ling op 04 november 2018, 19:58:19
Oeh dat ziet er leuk uit zeg! Wat heb jij er gegeten?

We deelden een salade met o.a. avocado en mango, een pasteitje met nepeend, dumplings, een wokgerecht met groenten en nepvlees, een rijstloempia. Allemaal lekker! Nam ook nog limoensijs na. Ik ga er graag nog eens heen.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 04 november 2018, 21:23:50
Oeh dat ziet er leuk uit zeg! Wat heb jij er gegeten?

We deelden een salade met o.a. avocado en mango, een pasteitje met nepeend, dumplings, een wokgerecht met groenten en nepvlees, een rijstloempia. Allemaal lekker! Nam ook nog limoensijs na. Ik ga er graag nog eens heen.

Oeh dat klinkt goed zeg!
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 02 september 2019, 17:53:42
Gister bij Anan (https://restaurantanan.nl) gegeten. Ook in de Voorstraat en volgens mij gelieerd aan Saigon. Alles in streetfood-stijl. Ze hebben een aparte vegakaart. Aanrader! In het weekend zeker reserveren, want het zit vol.

Ik heb hier gisteren gegeten! Erg lekker. Ik at vega-eend in lekkere currysaus met rijst. Wijn erbij. Mijn tafelgenoot had tofu met groente in een soort ketjapsaus. Goedkoop ook en leuke inrichting. Duidelijk gemarkeerd  wat vega en vegan is en ik had het idee dat er ook niet stiekem vissaus enzo in zat. Aanrader.
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Anand op 06 oktober 2019, 00:21:17
https://krishna-vilas.com/utrecht/ (https://krishna-vilas.com/utrecht/)  iemand daar al geweest?(ja ik weet dat het net open is) ben wel benieuwd naar vega indiaas tent, maar ben niet avontuurlijk genoeg om zelf te gaan kijken
Titel: Re: Utrecht
Bericht door: Selly op 06 oktober 2019, 07:51:08
https://krishna-vilas.com/utrecht/ (https://krishna-vilas.com/utrecht/)  iemand daar al geweest?(ja ik weet dat het net open is) ben wel benieuwd naar vega indiaas tent, maar ben niet avontuurlijk genoeg om zelf te gaan kijken

Ik ben in de vestiging in Den Haag geweest. Wist niet dat ze nu ook in Utrecht zitten, leuk! Ik vond de dosa erg lekker, en mijn tafelgenoot de uttapam. Gewoon keertje proberen! Op niet veel plekken kun je in Nederland dosa en andere Zuid-Indiase specialiteiten eten, terwijl het erg lekker eten is.