Vegatopia Forum

Vegetarisch - special interests => Reizen => Topic gestart door: xTank_girlx op 04 juli 2001, 14:54:00

Titel: Veganistisch eethuis in Praag
Bericht door: xTank_girlx op 04 juli 2001, 14:54:00
Hallo,

Adres van zeer goed veganistisch eethuis in Praag,alles wat je hier kan krijgen is veganistisch,broodjes, pizzas, slaatjes, burgers, koeken, kleine snacks,...ruim aanbod, niet duur,...

COUNTRYLIFE
Jungmannova 1,
Praha 1
tel (02) 57044419

ligt niet ver van centrum.
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: ellen op 16 juli 2001, 13:41:00
Klinkt goed! Ik ga volgende week naar Praag (voor het eerst in mijn eentje) en ga hier zeker wel even kijken!
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: ellen op 06 augustus 2001, 11:14:00
De Countrylife die ik vond, was ergens anders (dus verhuisd?), maar wel erg goed! Erg lekker gegeten.

Ook de falafel in Praag is een aanrader!

Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Richard op 06 augustus 2001, 11:39:00
Ergens in het centrum (een of ander zijstraatje ) zit ook een zaak (kan best countrylife zijn) waar ze je bord wegen en aan de hand daarvan de prijs bepalen.
Het eten daar was erg lekker, ik zal nog even kijken of ik de naam van deze zaak kan achterhalen.


[ Dit Bericht is bewerkt door: Richard op 2001-08-06 11:39 ]
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: ellen op 06 augustus 2001, 14:23:00
Dat was um inderdaad!
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Richard op 06 augustus 2001, 14:25:00
Ik vond het alleen niet echt gezellig daar, beetje een kantine sfeer, maar het eten maakte een hoop goed
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: ellen op 06 augustus 2001, 14:31:00
Ja het eten was echt goed!

Omdat mijn gezelschap een boek was, en er wel meer mensen alleen aten, is het wel een goede plek alleen te eten.Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Willem op 11 augustus 2001, 14:23:00
Ik ben ook bij dat veganistisch eethuis in Praag geweest. En het eten was daar inderdaad erg goed. Vooral nadat ik 2 weken in slowakije had vertoefd was dit wel ff super. In Slowakije kon je trouwens in alle restaurants ook wel een vegetarisch gerecht bestellen, dat viel reuze mee(ik had namelijk wat slechte verhalen over Oost Europa gehoord)), maar vegetarische gerechten in gewone restaurants halen in het algemeen niet bij gespecialiceerde vegetarische restaurants. Ik heb ook ff een foldertje meegenomen van dit vegetarisch restaurant in Praag.
Vegetarian restaurant
Country Life
Melantrichova 15- Michalska 18
(2 ingangen dus)
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Gijs op 02 mei 2002, 10:54:00
Vegetarisch eten in Praag was erg goed te doen! Er zit ook nog een vegetarisch restaurant aan dat grote plein, tegenover de St. Nicolaaskerk. Het heet simpelweg Vegetarian. De kelder zag er erg hip uit, maar omdat die vol was moesten we boven zitten. Het eten was super en op de menukaart stonden alle ingedrienten van de gerechten, zodat je kon checken of het veganistisch was.
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: pip op 05 mei 2002, 01:56:00
aha... ik zal direkt de namen en de adresjes noteren zodat ik komende zomer goed kan eten in praha.

Er zijn hier toevallig geen mensen die deze zomer richting tsjechie op vakantie gaan en een lifter mee willen nemen??? Stukje duitsland in is ook al welkom. :)
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: TerrorTofuSojaSatan op 05 mei 2002, 02:54:00
Wacken in augustus goed ? Das in noordduitsland, maar je kunt een stuk mee.........met de trein wel
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: pip op 05 mei 2002, 13:19:00
Quote:
Wacken in augustus goed ? Das in noordduitsland, maar je kunt een stuk mee.........met de trein welhaha, not exactly what i had in mind.

't probleem is ook dat als ik richting wacken ga dat ik waarschijnlijk niet meer verderga er besluit in wacken te blijven *grin*
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 22 juli 2002, 22:08:00
Pip schreef:
Quote:
aha... ik zal direkt de namen en de adresjes noteren zodat ik komende zomer goed kan eten in praha.Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 22 juli 2002, 22:53:00
nog ff een aanvullig op het eerder geschrevene (compleet verslagje te vinden in Cafe Centraal bij Praag):

[..]Daar werd ik dus afgehaald door pip en diezelfde dag nog hebben we het veelbesproken Country Life uitgecheckt. Briljante formule! Het bestaat uit een natuurvoedingswinkel en een eetcafeetje. In het laatste is alles veganistisch. Er is een saladebar, soep, groentebar, keus uit iets van 5 soorten hoofdgerecht en toetjes. Je gooit op je bord wat je wilt hebben en ze wegen het af. We aten samen voor ongeveer 250 kronen ( = ongeveer 9 euro). Winkeltje is ook erg handig voor brood en sojatoetjes. Over dat laatste zal ik zo nog even uitwijden.
Naast Countrylife stonden er nog wat restaurantjes in de Lonely Planet. Heel leuk trouwens, de LP van Praag heeft een aparte 'vegetarian' paragraaf. Ook cafe Himalaya staat genoemd: among the high-rise blocks of Strahov student dormitoru complex, next to block 7, is a small supermarket and cafe, serving Indian and Nepalese' vegetarian food at student prices..
Ok cool, dachten we, studentencomplex. *schrik* LELIJK! Neeeeeej, kweet niet meer precies hoeveel van die flats er stonden (10 ofzo??) maar aan elke flat hing een levensgroot nummer van de flat. En naast nummer 7 was inderdaad een eetgelegenheid. Maar de omschrijving in de LP klopt niet helemaal. Ze serveerden namelijk 3 soorten eten, van elke soort (indiaas geloof ik ja) kon je kiezen tussen 'chicken/meat/vegetables'. Maar nogmaals, we konden er niet over uit hoe lelijk dat complex was... eten was pittig en best te doen.
Nummer 3 in de LP die we wilde uitchecken was een Hare Krisna gelegenheid waar je voor een donatie van 70 kronen een maaltijd zou kunnen krijgen. Helaas bleek deze precies afgelopen week gesloten!! Ernaast zat wel een schattige vegetarian bakery en vegetarian shop. Heel klein en verkochten wat standaard dingen. We waren dus weer op Country Life aangewezen, omdat we niet weer naar dat deprimerende studentencomplex wilden.
Om wat variatie aan te brengen in ons avondeten wilden we nummer 4 uit de LP uitchecken. Dat zou vegetarian restaurant Prasad zijn. Maar op de aangegeven plek was geen vega restaurant te vinden hoor! Wel een andere: vlees. Hmmmz, moesten we dus weer naar Country Life. Aan het oude plein hadden we ook nog een gelegenheid gespot waar ze vegetarian food hadden. Ik zag dat Gijs het al eerder noemde (in reizen). In tegenstelling tot Gijs vonden we het helemaal niks! De obers waren overdreven patserig en we dachten een vegan salade te nemen... de ober zei dat het alleen zonder noten geserveerd zou worden... best... maar bleek er opeens een dressing overheen te zitten! Iets van yoghurt dus.. jammerrrrr. En ook jammer was dat de rekening geserveerd werd in een leren mapje. Niet echt een idealistische gelegenheid met verstand van zaken, maar meer een verbreding van de doelgroep. We mochten ook alleen binnen zitten en we hadden bedacht dat ze waarschijnlijk bang waren dat voorbijgangers ons vega eten zouden zien en er dan niet wilden eten (WAAR IS HET VLEES!?!?). [..]
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Apraxia op 23 juli 2002, 16:47:00
Hoi Annemieke, ik ga in Aug. met twee en een halve vleeseter op vakantie in Praag. Weet jij toevallig een naam/of namen van eetgelegenheden waar je voor vega en vlees terecht kunt? Ik krijg namelijk twee van de 2 1/2 echt niet mee naar een vega restaurant, en om nou in mijn eentje te gaan zitten eten. Ik ga wel zeker minstens een x met die halve naar Country live, ben heel benieuwd.
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: ellen op 23 juli 2002, 16:49:00
Ben er ook een keer met iemand naar een pizzeria geweest, was goed te doen, lekkere pizza en niet duur...

(helaas de enige tip die ik je geven kan, naast Countrylife)

[ Dit Bericht is bewerkt door: ellen op 2002-07-23 17:01 ]
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Apraxia op 23 juli 2002, 16:57:00
Bedankt maar jammer van de kaas.
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: ellen op 23 juli 2002, 16:58:00
Neem jij geen kaas en je vleeseters wel vlees? Dat was mijn idee...
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 23 juli 2002, 18:14:00
Ja, die ik hierboven noemde. Waar Gijs wel enthousiast over was en ik niet. Het zit op een hoek, bij het stukje groen op het oude plein. Maar de naam weet ik niet meer. Aan de ene kant van de muur staat 'vegetarian' geschreven. Ze hebben twee verschillende menu's. Veggies zitten binnen, vlees buiten, maar jullie mogen vast wel bij elkaar zitten Is ook vegan te eten, maar wees er wel duidelijk over, want voor je 't weet heb je een yoghurtdressing over je salade.
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Apraxia op 23 juli 2002, 18:25:00
Keb al een uitdraai van het Tjechisch vega paspoort in mijn portemonnee.
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Mirjam op 17 september 2002, 00:48:00
Nr 3 (blijkbaar : )) In elk geval het hare krisna eethuisje is ook geweldig!! Heel goedkoop (nog geen 2 euro!) een heel groot bord heel lekker eten. En bijna alles veganistisch en als je veganist bent doen ze van die gerechten gewoon wat extra in plaats van de beetjes die niet vega zijn. Ik heb er elke dag gegeten. En je word er niet bekeerd ofzo.

Grote maar......

Je kunt er alleen 's-middags eten (rond 13.30?) Vandaar dat ie s'-avonds dicht was. Maar het is het zeker waard om je eetgewoontes op aan te passen.

Adres is Soukenická 27 (Bij metrostation namesti republiky de straat ..revolucni in en dan de tweede rechts. Aan je linkerkant. Is wel goed kijken) En het heet:....U Góvindy
Titel: veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Mirjam op 17 september 2002, 00:55:00
Wat nee echt gesloten?????
Dan is Praag meteen stukken minder leuk. Sorry dat ik iedereen lekker had gemaakt.
Serieus????? Ik kan het nog niet helemaal bevatten : (
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Viz op 27 januari 2003, 21:27:44
Dit weekend naar Praag geweest en tegen Country Life aangelopen, maar helaas, dicht... Verbouwing ofzow... Vdaag zou ie weer open gaan... snif
Maar toch nog goed gegeten, zelfs op 'gala'diner was er veeeeel keus  :)  Enige verdrietige was een Duits wegrestaurant op de terugweg...  nur schnitzels in het kwadraat...  snif
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Selly op 03 juni 2003, 23:26:19
Ik zou uitgaan van het adres op de country life site http://www.countrylife-restaurant.co.uk/worldwid.htm
en daar zeggen ze: Country Life
U 5. baterie 26
162 00 Prague 6
Czech Republic
Tel & Fax: 420-2-2431-6406
E-mail: ocountry@comp.cz

Stuur ze anders een e-mail?
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 04 juni 2003, 22:14:27
Aaaaaah, ik wil ook weer naar Country Life!! En Praag for that matter. :)
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 05 juni 2003, 11:53:43
Goed Stijne, wanneer mag ik dan in die koffer kruipen?  ;D
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 05 juni 2003, 12:18:55
Hihi. Ik ben maar 170 en weeg net geen 60 kilo.

Maarreh, ik denk niet dat mijn vriendje pip het tof zal vinden als ik bij een andere man de koffer in duik.  :angel:
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 05 juni 2003, 12:24:58
Hčla!
Ge denkt toch niet dat ik bij in de koffer kruip?
Ik heb een busticket, ik ben gene schooier  :P

Ja ho ff, ik heb je helemaal niet uitgenodigd in mijn koffer (heb trouwens een backpack ;) ). Ik mocht in jouw koffer.

Citaat
En van je vriendje begrijp ik helemaal.  Hij mag mee.

Dan moet je wel een grote koffer hebben hoor!
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 05 juni 2003, 12:33:29
Country life is vegan only!
Je hebt enorme keuze uit salades, hoofdgerechten (je kan alles op je bord scheppen wat je wil) en toetjes. En dan wegen ze je bord af.
Die Hare Krishna tent was dicht toen wij er waren.
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 05 juni 2003, 14:36:20
Echt niet duur!
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Annemieke op 05 juni 2003, 16:39:26
Euhh, nee.
Maar wel een tip: neem de metro naar de buitenwijken. Allemaal communistische bouw, best treurig. Het leven is daar wel weer veel goedkoper dan in het centrum.
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: ellen op 06 juni 2003, 18:41:07
In 1 van die wijken is ook een begraafplaats met het graf van Kafka. Niet echt boeiend though. De muur van die begraafplaats echter wel.

En zowaar op internet: adressen uitgaansgelegenheden in Praag (http://www.agoract.cz/main.asp?lan=1&typ=61#Uitgaan)

Een vriend van me is helemaal dol op het eerste adres: Agharta Jazz Centrum. Ik ben er zelf slechts langsgelopen.

Die ene kroeg die ik bezocht was meteen onguur, maar best gezellig. Het was iets met dieren of een dierentuin.

Mijn broertje is ooit eens in een club beland waar ze de hele avond gratis drinken kregen. Waarom weten ze nog steeds niet.

En ga naar een concert!
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Apraxia op 03 augustus 2003, 16:00:28
Ik ging vorige week vrijdag naar (volgens mij) Country life. Ze waren gesloten en gaan pas over twee weken open :(
Was ik eindelijk in Praag... Volgens mij heet het voortaan Biofun ofzoiets. Keb wel wat broodjes en gore pate gekocht in het winkeltje erbij.
Titel: Re:veganistische eethuis in Praag
Bericht door: Viz op 10 augustus 2003, 20:34:46
Ik ging vorige week vrijdag naar (volgens mij) Country life. Ze waren gesloten en gaan pas over twee weken open :(
Was ik eindelijk in Praag... Volgens mij heet het voortaan Biofun ofzoiets. Keb wel wat broodjes en gore pate gekocht in het winkeltje erbij.

he, datzelfde was bij mij in januari ook al het geval...
hopelijk zijn ze als ik er volgend jaar januari wel weer open...
Titel: Re:Veganistisch eethuis in Praag
Bericht door: iammars op 11 november 2003, 19:52:03
Iedereen gaat naar Country Life volgens mij :-). En da's midden in het centrum.
Maar ik vond de vegetarische mogelijkheden in andere gelegenheden ook goed, overal toch wel enkele vegetarische hoofdgerechten op de kaart. En net buiten het centrum is het de helft goedkoper. Mijn favoriet: de Tulip bar.
Titel: Re:Veganistisch eethuis in Praag
Bericht door: Apraxia op 05 december 2003, 23:52:54
Ja ik heb er chinees gegeten met behulp van mijn vegan paspoort. Kweet niet meer waar het was (was eerste x Praag) maar twas vlakbij een mega groot youth hostel.
Titel: Re:Veganistisch eethuis in Praag
Bericht door: dorinka op 16 december 2003, 16:02:05
twee keer in tjechie bij een chinees gegeten, de eerste keer in praag, daar was de kaart in vijf talen ofzo (tjechies engels duits italiaans en chinees), ik had een soort groentenmengsel.
de tweede keer ook maar toen was ed kaart in het Tjechies en duits. de serveerster sprak alleen Tjechies (en chinees misschien, maar dat kan ik nog minder). ik had toen weer een groentenmengsel, maar erbij rijst met ei, daar bleek spek in te zitten, dat heb ik toen maar geruild met mijn vriend die witte rijst had.
Titel: Re:Veganistisch eethuis in Praag
Bericht door: Bast op 14 januari 2004, 15:11:53
Oe handig topic!

Ja, want eindelijk ga ik naar Praag!
En wel met Goede Vrijdag.

Kan niet wachten ;D
Titel: Re:Veganistisch eethuis in Praag
Bericht door: bloempjuh op 15 augustus 2006, 21:53:54
Ik wil in de herfst met Vriendje naar Praag, maar heb nog geen idee wat en hoe ik aan eten kom. :)

Nog actuele tips?
Titel: Re:Veganistisch eethuis in Praag
Bericht door: Dick op 06 september 2008, 01:16:02
Een paar jaar geleden in Country Life.
Het was lekker en niet duur. Je rekende op gewicht af. Dat heb ik niet eerder meegemaakt.